Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

I za to daliście mi kopa z saloniku?

Chyba nie, podobno szydziles z salonu i tak naprawde miales go w d..., jezeli tak nie jest, to wyraz to jasno, a moze cie przywroca, nie zalezy to ode mnie, ale mysle, ze nie mialbym nic przeciwko.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Chyba nie, podobno szydziles z salonu i tak naprawde miales go w d..., jezeli tak nie jest, to wyraz to jasno, a moze cie przywroca, nie zalezy to ode mnie, ale mysle, ze nie mialbym nic przeciwko.

Miałeś juz iść się dosycać, prawda? :)

Ta na marginesie, brakuje mi tu na forum Piotra Ryki. On też jest mocnao zapalczywy, ale jak on ją potrafił ubrać w słowa. Nie do prześcignęcia. Jak on potrafił dowalać ;)

Wrodzone zdolności literackie...

Edytowane przez jar1

Dobra, ide juz:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie wiem vittorio o kogo chodzi, o mnie, czy o piano, czy moze mcgyvera, ja juz temat zakonczylem, ide na piwo

pozdrawiam

Ja też nie wiem jaki jest kontekst Twojego postu ale być może jest to efekt, że nie piszesz w zgodzie z pisownią polską.

Może jak wrócisz już z tego piwa to zmień klawiaturę na taką ze znakami polskimi please ?

również przesyłam pozdrowienia

Miałeś juz iść się dosycać, prawda? :)

Ta na marginesie, brakuje mi tu na forum Piotra Ryki. On też jest mocnao zapalczywy, ale jak on ją potrafił ubrać w słowa. Nie do prześcignęcia. Jak on potrafił dowalać ;)

fakt :-))) Piotrek to samorodny talent :-)

Cóż, równą tej, jaką Ty masz w saloniku, gdzie wraz z dwoma dobranymi kolegami, za pomocą 3 kartek jesteś w stanie wyrzucić nawet moderatora, a co dopiero dowolnego uczestnika jak fox, który w ogóle tam nie pisał.

Skończ z tą hipokryzją, tu jest Bocznica, nic z tych rzeczy tu nie przejdzie.

Pozdrawiam.

Vlado ten moderator dostał to na co zasłużył sobie sam :)

Gwarantuję że gdybyś znał sprawę to byś się tydzień tarzał ze śmiechu ze wszystkimi tutaj.

To przykład książkowy na to że pycha kroczy przed upadkiem :)

Edytowane przez jtvt4c
Gość vittorio

(Konto usunięte)

Ta na marginesie, brakuje mi tu na forum Piotra Ryki. On też jest mocnao zapalczywy, ale jak on ją potzrfił ubrfać w słowa. Nie do prześcignęcia. Jak on potrafił dowalać ;)

A jak myślisz do której grupy by się zaliczył, tej z zagrody czy też raczej tej z polany ?

• Moderatorzy

Moderator palton nigdy nie pisał publicznie o byłych lub aktualnych moderatorach, ani o sprawach moderacyjnych. Były moderator palton, zawsze (od czasu, gdy się taka funkcja pojawiła), pisał notatkę dla osoby ostrzeganej z podaniem złamanego punktu regulaminu bądź netykiety. Moderator palton, przyznawał ilość punktów zgodną z taryfikatorem, wyjątkiem było wielokrotne łamanie regulaminu przez tą samą osobę. Zaniżenie ilości przyznanych punktów ostrzeżeń, jest złamaniem regulaminu. Można to stosować w wyjątkowych sytuacjach, ale nie może się to stać regułą. To wypaczałoby sens istnienia regulaminu wraz z taryfikatorem, rodziło poczucie niesprawiedliwości osoby poszkodowanej, a także rodziło zarzuty o nierówne traktowanie forumowiczów. Oczywiście tych ostatnich nie da się uniknąć, troll zawsze będzie uważał, że jest szykanowany, jednak tutaj można podeprzeć się dowodami w postaci faktów, czyli chamskimi wpisami. Każdy forumowicz może złamać regulamin, podobnie jak każdy kierowca może dostać mandat i punkty. Trzeba jednak trzymać się zasad, żeby każdy wiedział, jakie przewinienie skutkuje jakimi sankcjami.

Moje słowa kieruję do "spokojnej" części forumowiczów, którzy tu jeszcze pozostali. Nie mam wątpliwości, że bocznicowa większość skomentowałaby mój wpis słowami- kończ waść...

Kończ wasc wstydu oszczędź...

-----------------

A co nie czujesz się wyróżniony ? Ja na Twoim miejscu odczuwałbym niesłychaną wprost satysfakcję chyba, że w pełni się z nimi identyfikujesz, jeśli tak to przepraszam za wtręt.

Nie wiem, ale byc może dlatego, ze nic nie pisałeś. Widocznie trzech ludzi doszło do wniosku do wniosku, że nie chcesz tam już być :)

PS. Wiesz, ze ja też nie lubię mechanizmu lajkowania :)

Wyróżniony poczułem się gdy poręczyło za mnie trzech użytkowników, których "znam" się tylko poprzez wpisy zamieszczane na forum. Identyfikuję się z każdym miłośnikiem dobrego brzmienia niezależnie co ten termin dla kogo oznacza, gdyż sam jak każdy tutaj jestem audiofilem. Nie zgadzam się też na tworzenie sztucznych podziałów na audiofili i "antyaudiofili", głuchych i słyszących, gdyż każdy(no może z wyjątkiem handlarzy i uzależnionych od netu bajarzy) kto tu się zarejestrował jest pasjonatem muzyki a co za tym idzie słyszy dżwięki i posiada sprzęt do ich odtwarzania.

Nie pisałem nic w saloniku bo nie jest to żadnym wymogiem formalnym, a poza tym nie powstał tam jeszcze żaden temat, w którym chciałbym zabrać głos. Gdybym chciał zrezygnować poprostu sam bym się usunął bez pomocy nadgorliwych Kolegów:) Zresztą takich salonikowców, którzy jeszcze nie zabrali w nim głosu jest dużo więcej.

Nigdy nie szydziłem z saloniku ani nie podważałem idei jego powstania, to wolne forum i nie ma przymusu dołaczania do jakiejkolwiek grupy czy też nawet klubu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Napisałem to parę stron wcześniej do SVART ale chyba pasuje to też do innych pokrzywdzonych usunięciem z Saloniku.

Tak prosto i zrozumiale dla wszystkich a może tylko dla niektórych :)

" to z litości było przecież każdy wie jak niewygodnie jest stać w głębokim rozkroku na przykład w obcisłych spodniach "

Nie ro

Napisałem to parę stron wcześniej do SVART ale chyba pasuje to też do innych pokrzywdzonych usunięciem z Saloniku.

Tak prosto i zrozumiale dla wszystkich a może tylko dla niektórych :)

" to z litości było przecież każdy wie jak niewygodnie jest stać w głębokim rozkroku na przykład w obcisłych spodniach "

Nie rozumiem, to tyczy również mnie? Nawet cie nie znam z forum? Ktoś Ty?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wyróżniony poczułem się gdy poręczyło za mnie trzech użytkowników, których "znam" się tylko poprzez wpisy zamieszczane na forum. Identyfikuję się z każdym miłośnikiem dobrego brzmienia niezależnie co ten termin dla kogo oznacza, gdyż sam jak każdy tutaj jestem audiofilem. Nie zgadzam się też na tworzenie sztucznych podziałów na audiofili i "antyaudiofili", głuchych i słyszących, gdyż każdy(no może z wyjątkiem handlarzy i uzależnionych od netu bajarzy) kto tu się zarejestrował jest pasjonatem muzyki a co za tym idzie słyszy dżwięki i posiada sprzęt do ich odtwarzania.

Nie pisałem nic w saloniku bo nie jest to żadnym wymogiem formalnym, a poza tym nie powstał tam jeszcze żaden temat, w którym chciałbym zabrać głos. Gdybym chciał zrezygnować poprostu sam bym się usunął bez pomocy nadgorliwych Kolegów:) Zresztą takich salonikowców, którzy jeszcze nie zabrali w nim głosu jest dużo więcej.

Nigdy nie szydziłem z saloniku ani nie podważałem idei jego powstania, to wolne forum i nie ma przymusu dołaczania do jakiejkolwiek grupy czy też nawet klubu

Mogę jedynie przypuszczać, że zarobiłeś te kartki głównie z powodu swojego nicka. Skojarzył się chyba z "farbowanym lisem" :)

A gdzie drwą rabią tam wióry lecą.

Edytowane przez jar1

Czyli szpieg z krainy Deszczowców:)

Mogę jedynie przypuszczać, że zarobiłeś te kartki głównie z powodu swojego nicka. Skojarzył się chyba z "farbowanym lisem" :)

To możliwe, w końcu panuje obiegowa opinia, że lis to tylko szkodnik w ekosystemie i nadaje się tylko na szale i futra...widocznie miałem nomen omen fuksa...:)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Ty zaś jak się domyślam chadzasz w mini spódniczce, nosisz stringi i pończochy kabaretki na pasie do pończoch żeby jak się już rozkraczysz do pisania w zagrodzie i na polanie stringi nie piły Cię w dupsko, to się nazywa nonkonformizm dopiero :(.

Czyli szpieg z krainy Deszczowców:)

To możliwe, w końcu panuje obiegowa opinia, że lis to tylko szkodnik w ekosystemie i nadaje się tylko na szale i futra...widocznie miałem nomen omen fuksa...:)

Na dodatek farbowany. A co jeden przymiotnik może, to czasem przechodzi ludzkie pojęcie. :)

Ty zaś jak się domyślam chadzasz w mini spódniczce, nosisz stringi i pończochy kabaretki na pasie do pończoch żeby jak się już rozkraczysz do pisania w zagrodzie i na polanie stringi nie piły Cię w dupsko, to się nazywa nonkonformizm dopiero :(.

Kultura godna Mistrza :)))

Tak Kochanieńki masz rację !!!

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie rozumiem, to tyczy również mnie? Nawet cie nie znam z forum? Ktoś Ty?

Nie znasz to przecież Pan Józef o dawnym nick'u ... (ups ... przepraszam zapomniałem, że nie wolno za dużo danych zdradzać).

Nie znasz to przecież Pan Józef o dawnym nick'u ... (ups ... przepraszam zapomniałem, że nie wolno za dużo danych zdradzać).

Sugerujesz, że to klon? To poważne oskarżenie. Nie wydaje mi się aby poręczający wpuścili klona do saloniku.

Auć Kochaniutki pisać umie a czytać nie umie :)

W stopce Kochaniutki sobie poczyta jak umie !

I za to daliście mi kopa z saloniku?

A po coś tam właził?

Ktoś zapraszał? Usilnie? Kawę i ciastka stawiał?

Jak nie - to niech sami swoje frutti di mare pędzlują :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A po coś tam właził?

Ktoś zapraszał? Usilnie? Kawę i ciastka stawiał?

Jak nie - to niech sami swoje frutti di mare pędzlują :-)

Dostałem zaproszenie od audiostereo.pl Czyli od administracji Forum. Nietaktem byłoby je zignorować.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Auć Kochaniutki pisać umie a czytać nie umie :)

W stopce Kochaniutki sobie poczyta jak umie !

Ależ wiem moja Ty Słodka, Złotousta Rybeńko. Wiem !

Dałem Ci Kochanie tylko szansę byś mogła się wykazać i żeby stringi Cię nie męczyły, a Ty tak brzydko mi troskę o Ciebie odpłacasz, fe nieładnie.

Dostałem zaproszenie od audiostereo.pl Czyli od administracji Forum. Nietaktem byłoby je zignorować.

Ty wiesz ile ja ofert tych co chcą mi dobrze zrobić :-) - co dzień dostaję?

Już dawno byłbym goły i wesoły z tego szczęścia lokacyjnego :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Na dodatek farbowany. A co jeden przymiotnik może, to czasem przechodzi ludzkie pojęcie. :)

Do tego dochodzi brak zrozumienia epitetu "farbowany lis", który przecież nie może być stosowany dla określenia naturalnego fox'a :)

Ależ wiem moja Ty Słodka, Złotousta Rybeńko. Wiem !

Dałem Ci Kochanie tylko szansę byś mogła się wykazać i żeby stringi Cię nie męczyły, a Ty tak brzydko mi troskę o Ciebie odpłacasz, fe nieładnie.

Może podesłać kłębek szpagatu na następną INTRYGĘ ?

Zawsze jest szansa że wyjdzie ćut lepiej jak ta ze zdjęciem :)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Może podesłać kłębek szpagatu na następną INTRYGĘ ?

Zawsze jest szansa że wyjdzie ćut lepiej jak ta ze zdjęciem :)

Dałem Ci Kochanie już drugą szansę byś mogła się wykazać i żeby stringi Cię nie męczyły, a Ty tak brzydko mi troskę o Ciebie odpłacasz, fe nieładnie.

Ależ moja Rybeńko nie marnuj szpagatu zrób sobie lepiej jakieś luźniejsze te stringi bo te, które masz na sobie najwyraźniej Cię w rowa uwierają i

z wrażenia nic sensownego napisać nie możesz.

Sugerujesz, że to klon? To poważne oskarżenie. Nie wydaje mi się aby poręczający wpuścili klona do saloniku.

Nie, to jest właśnie prawdziwy farbowany lis, jeszcze się nie zorientowałeś ?

Nie. Ale po czym miałbym? Nie kojarzę jego wpisów z zakładek tematycznych a sygnatury mam wyłaczone.

• Użytkownicy+

Vlado ten moderator dostał to na co zasłużył sobie sam :)

Gwarantuję że gdybyś znał sprawę to byś się tydzień tarzał ze śmiechu ze wszystkimi tutaj.

To przykład książkowy na to że pycha kroczy przed upadkiem :)

Dokładnie tak! Dostałem to, na co sobie zasłużyłem. Prosiłem wielokrotnie admina o zdjęcie mi uprawnień moderacyjnych, a ten nie chciał tego zrobić. Od kilku m-cy niemal nie moderowałem, reagując niemal wyłącznie na prośby forumowiczów o pomoc. Dopiero po moich ostrych słowach admin zdjął mi uprawnienia. Szkoda, że zostało to upublicznione, tak z całą pewnością nie powinno być. Nie miałem świadomości, że tak się stanie. Niemniej cel mój został osiągnięty, cieszę się z tego bardzo. Ta sytuacja może śmieszyć tylko osobę z zaburzeniami rzeczywistości. Poniosłem konsekwencje swojego czynu, co było zbieżne z moją prośbą. Mam nadzieję, że administracja będzie konsekwentna w takich przypadkach. Walczyłem o to od zawsze. Nieuchronność kary, trzymanie się zasad i regulaminu to podstawa każdego dobrego forum. Po co są zasady, gdy wystarczył jeden telefon lub e-mail i troll zostawał przywracany? Podobnie ja, mógłbym przeprosić (co zresztą zrobiłem), połajać się i pewnie dalej bym moderował. Nalegałem jednak na utrzymanie zdjęcia mi uprawnień, bo tak należy postępować.

Niektórzy mogą się zdziwić, że odpowiadam na wpis trolla. Nic bardziej mylnego, wykorzystuje tylko ten wpis do przekazu dla osób które cenię. Niewiele tu ich na bocznicy, ale mimo to myślę, że warto. Nadzieja umiera ostatnia, choć wydaje się, że trolle pomału przejmują forum.

Ktoś zapyta, jak rozpoznać trolla. A więc... przyciągają ich wszystkie tematy niezwiązane z tematyką forum, przede wszystkim wątki o moderacji i kształcie forum. Tam mnogością wpisów sprawiają przed adminem wrażenie głosu większości forumowiczów. Spokojni forumowicze nie rozpychają się łokciami, po prostu przestają pisać. Troll niemal nigdy się nie nudzi. Kolejna sprawa, to wyrażanie swoich przekonań w sposób chamski, agresywny i drwiący. Jeśli troll pisze w tematach związanych z audio, to nie znosi konkurencji. Musi mieć największego i ostatnie zdanie musi należeć do niego.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.