Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

No coz, to chyba byla Jego ostatnia pomylka

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Zamieszczanie podobizny i danych personalnych innego użytkownika forum bez Jego zgody jest zachowaniem nieetycznym.

Zamieszczam opinie Sylwka:

"Prezydent jest osobą publiczną. Osoba prywatna musi wyrazić zgodę na zamieszczenie zdjecia na forum. Nie wyrażałem takiej zgody i nie wiem dlaczego to zdjęcie jest w sieci! Zgłoszę skargę na moderatora który jest za to odpowiedzialny!"

@vittorio.

Mając na uwadze agresje jaka prezentujesz w ostatnich wpisach w tym watku udzielam ci 5dniowego bana z nadzieja że to ci pozwoli uspokoić nadmierne emocje.

Vlado

Zmoderuj te 3 powyższe posty z linkiem i danymi sly - po co google ma to pamietać

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Kurde, ludzie jednak nie mają hamulców... - aby dowalić..., co za świat...

Vlado, wywal wszystko co dotyczy tego incydentu ze zdjęciem - nie jest to komukolwiek potrzebne...

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zamieszczam opinie Sylwka:

"Prezydent jest osobą publiczną. Osoba prywatna musi wyrazić zgodę na zamieszczenie zdjecia na forum. Nie wyrażałem takiej zgody i nie wiem dlaczego to zdjęcie jest w sieci! Zgłoszę skargę na moderatora który jest za to odpowiedzialny!"

Sly, porozmawiaj w tej kwestii z Twoim przyjacielem pianem, specem od zamieszczania zdjęć z wizerunkiem osób trzecich, bez ich zgody - na pewno rzeczowo Ci wszystko wyjaśni co i jak :). Jakoś do tej pory wielu z Was to nie przeszkadzało, a do tego jak widać szczególnie Ty miałeś z tego dobrą zabawę :). Nagle wrzawa ogólna się podniosła, kiedy wcześniej to akceptowaliście. Inna sprawa, to rozwaga przy wrzucaniu zdjęć prywatnych do sieci, potem nie ma się co dziwić, raz coś upubliczniamy w sieci, to zostanie tam praktycznie na zawsze. A strona bardzo ciekawa, chyba kupię sobie motor.

Edytowane przez SVART

--> neomammut

Ale to naturalna konsekwencja tego, że na masową skalę ktoś stara się o wrogów. Jak można się wyrzucić z gry dopuszczając do bana?

To powinien być materiał do analizy dla moderacji, za co najprędzej powinni karać użytkowników.

Przydałby się na ogólnym system żółtych kartek od userów, ale za nazwane góra 2-3 wykroczenia:

- wpis niezwiązany z tematem

- wpis obrażający innego użytkownika.

Tylko za to kartki i po zebraniu np. 5 ban na tydzień. Zatwierdzany przez Moderację. Byłby szybko spokój.

Panowie, chamstwo jest chamstwem, zachowal sie jak zwykla swinia, nie ma co szukac usprawiedliwien i tlumaczen

Ile to trzeba miec w sobie jadu, niebywale. Nie lubicie ..., nie sadze jednak, zeby kiedykolwiek mogl sie do takich numerow posunac.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Sly, porozmawiaj w tej kwestii z Twoim przyjacielem pianem, specem od zamieszczania zdjęć z wizerunkiem osób trzecich, bez ich zgody - na pewno rzeczowo Ci wszystko wyjaśni co i jak :). Jakoś do tej pory wielu z Was to nie przeszkadzało, a do tego jak widać szczególnie Ty miałeś z tego dobrą zabawę :). Nagle wrzawa ogólna się podniosła, kiedy wcześniej to akceptowaliście. Inna sprawa, to rozwaga przy wrzucaniu zdjęć prywatnych do sieci, potem nie ma się co dziwić, raz coś upubliczniamy w sieci, to zostanie tam praktycznie na zawsze. A strona bardzo ciekawa, chyba kupię sobie motor.

No niestety, rozwaga jest potrzebna, a co do Piano - kij ma dwa końce, część jednak widzi tylko jeden...

--> neomammut

Ale to naturalna konsekwencja tego, że na masową skalę ktoś stara się o wrogów. Jak można się wyrzucić z gry dopuszczając do bana?

To powinien być materiał do analizy dla moderacji, za co najprędzej powinni karać użytkowników.

Przydałby się na ogólnym system żółtych kartek od userów, ale za nazwane góra 2-3 wykroczenia:

Tylko za to kartki i po zebraniu np. 5 ban na tydzień. Zatwierdzany przez Moderację. Byłby szybko spokój.

Moim zdaniem, żółte kartki powinny być dodawane przez moderatora po ówczesnym przebadaniu sprawy... Problemem, ktoś już o tym pisał, jest także mała transparentność poczynań moderacji - bardzo by to pomogło uchronić działania prywaty - a było jej sporo jakiś czas temu :)

Panowie, chamstwo jest chamstwem, zachowal sie jak zwykla swinia, nie ma co szukac usprawiedliwien i tlumaczen

Ale jak była fotka dwóch innych forumowiczów przedwczoraj chyba to już podobno tak wyrywni Salonowcy nie byli... - wręcz darli wszyscy łacha. Mnie przy tym nie było, bo bym także napisał parę słów... Zasady powinny być chyba dla wszystkich...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Widzę że praktyczność pomysłów rodem z saloniku zaczyna docierać do świadomości ogółu. Ciekawe, ciekawe, nie powiem.

Tutaj to nie jest przedszkole. Ludzie są dorosli i powinni zdawać sobie sami sprawę z granic, jakich nie powinno się przekraczać.

Dotyczy to wszystkich, niezależnie od "opcji". Każdy, za to co robi ponosi jakieś konsekwencje, prędzej czy później.

Lepiej mieć dystans i poczucie humoru, albo czasami ugryźć się w język.

Nie ma nic gorzszego jak wywlekanie prywatnych i osobistych spraw na poparcie swoich poglądów w ogólnych dyskusjach. To jest abecadło. Potem są takie skutki...

Edytowane przez jar1

chamstwo jest chamstwem

Użycie takich słów jest obraźliwe - to by się kwalifikowało na żółtą kartkę.

Dlatego napisałem, że za 2-3 dokładnie opisane wykroczenia. Te oczywiste, łatwo weryfikowalne.

Pozostałe w rękach i do osądu moderacji.

Przy awatarze byłaby liczba żółtych i ewentualnie czerwona z licznikiem dni do końca bana.

Nie wiem czy to możliwe, ale chyba rozsądne.

Do tego lista zbanowanych w danym wątku do podejrzenia po kliknięciu w jakiś przypis. I będzie gitara.

No niestety, rozwaga jest potrzebna, a co do Piano - kij ma dwa końce, część jednak widzi tylko jeden

Ale jak była fotka dwóch innych forumowiczów przedwczoraj chyba to już podobno tak wyrywni Salonowcy nie byli...

Chodzi też o intencje zamieszczenia. Jest sporo takich zdjęć w historii forum - domyślnie można przyjąć, że zamieszczonych za zgodą i wiedzą zainteresowanych.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Jar1: nie kliknąłem Lubię post, bo wiem, że tego nie lubisz, ale Lubię post :)

To tutaj wiecej zdjec wrzucaja, nie wiedzialem, straszne

Chodzi też o intencje zamieszczenia. Jest sporo takich zdjęć w historii forum - domyślnie można przyjąć, że zamieszczonych za zgodą i wiedzą zainteresowanych.

A to już problem właścicieli, którzy są na tych fotkach - to oni chcą lub nie chcą... - mogą równie dobrze nie wiedzieć...

za 2-3 dokładnie opisane wykroczenia. Te oczywiste, łatwo weryfikowalne.

Pozostałe w rękach i do osądu moderacji.

Przy awatarze byłaby liczba żółtych i ewentualnie czerwona z licznikiem dni do końca bana.

Nie wiem czy to możliwe, ale chyba rozsądne.

Do tego lista zbanowanych w danym wątku do podejrzenia po kliknięciu w jakiś przypis. I będzie gitara.

Mamy do czynienia z epokowym momentem, gdyż oto pojawił się postulat uczynienia saloniku z całego forum! W tym kontekście należy uznać że projekt salonik pomimo pewnych "chorób i przypadłości wieku dziecięcego" okazał się pełnym sukcesem i stał się wzorem do naśladowania także wśród jego zagorzałych przeciwników. Jest to ewenement na skalę forumową wink.png

Takie propozycje były już w historii

Ignorowane przez administrację

zagorzałych przeciwników

Lepiej po prostu przeciwnik. Gdy Salonik powstawał chyba kartek nie było. Co innego spowodowało niechęć od początku i tłumaczyć tego po raz setny chyba nie trzeba.

Po takiej akcji na pewno w tym wątku swojego zdjęcia nie zamieszczę ! A były takie plany ....

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

A kto siedzi na tym motorku?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zed już zszedł :)

Mam takie wrażenie, że ten temat jest takim kołem zębatym, które porusza Salonik. Trzeba tu pisać, żeby tam był ruch :-)

Ktoś potwierdzi...

Ogólnie bocznica jest kołem zębatym forum :)

A z salonikiem ? To małe jest, burzliwie się rozwija. Zobaczymy.

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Myślę, że jest w tym wiele prawdy. Najlepiej rozdzielić forum na dwa zamknięte obozy, salonik partyjny oraz jaskinię trollerską :). Wtedy każdy będzie mógł pisać, czytać i udzielać się na wszelkie sposoby tylko w jednej z dwóch komnat, bez prawa nawet wglądu do drugiej :).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.