Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Ja znam takie typy: nie mogą oddać odsetek lub kosztów sądowych, bo byliby wtedy "stratni". I nie sądzę, żeby tego rodzaju mentalność mogła się zmienić na lepsze.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Serdecznie dziękuję.

Już zacząłem wątpić w moderatorską mądrość i bezstronność. Jak widać, zupełnie niepotrzebnie. Pozdrawiam

z racji tego jakie wpisy zaczeły sie pojawiac w watku- watek został tak jak zawsze ukryty do sprzątania

mamy jak zawsze ujawnianie danych z życia prywatnego userów tego forum i podobne zagrywki

pora była nocna a ja jestem w stałej podróży , nie zrobimy tego na bieżąco

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

z racji tego jakie wpisy zaczeły sie pojawiac w watku- watek został tak jak zawsze ukryty do sprzątania

mamy jak zawsze ujawnianie danych z życia prywatnego userów tego forum i podobne zagrywki

pora była nocna a ja jestem w stałej podróży , nie zrobimy tego na bieżąco

E no to nieźle musiało być.

A wystarczyłaby mała nuta żalu i kilka szczerych przepraszam.... Sprawa tym bardziej intrygująca jak tak niewątpliwie bystry umysł nie rozumie tak prostych zależności :)

Kiedyś opisałem przypadek dotyczący wypożyczania sprzętu audio do domu w US i jak to się tutaj robi. Zero problemów - zarówno od strony właściciela sprzętu jak i wypożyczającego. Nierzetelne metody i krętactwa w stosunku do klienta, to w USA nieznany proceder u szanujących się dealerów sprzętu audio. Wstyd i żenada, że u nas ma miejsce jakakolwiek tego typu sytuacja.

Parker's Mood

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Kiedyś opisałem przypadek dotyczący wypożyczania sprzętu audio do domu w US i jak to się tutaj robi. Zero problemów - zarówno od strony właściciela sprzętu jak i wypożyczającego. Nierzetelne metody i krętactwa w stosunku do klienta, to w USA nieznany proceder u szanujących się dealerów sprzętu audio. Wstyd i żenada, że u nas ma miejsce jakakolwiek tego typu sytuacja.

No widzisz a w PL jeszcze miłe PW otrzymać można :))

• Użytkownicy+

Ale kto skorzystał z tego potknięcia? Ja na serio nie wiem. Jeśli już pojawia się nowe spojrzenie i z taką pewnością przekazywane, to proszę o dopowiedzenie do końca.

Pisałem o tym kilkukrotnie, nic odkrywczego w tym nie ma. Pierwsza grupa to stali wielbiciele moi i Jurka, którzy za pomocą klonów, podsycają regularnie wszystkie miejsca gdzie można przeciwko nam nastawić ludzi i zrobić jak najwięcej szkody. Druga grupa to posiadacze konkurencyjnych produktów. Wystarczy poczytać wątki klubowe rodzimych producentów kolumn, by wiedzieć wszystko. Sądzę, że sami właściciele tych firm nie podsycają konfliktów. To oddolnie uformowana nawalanka, podobnie jak wśród kiboli różnych klubów piłkarskich. Można zauważyć, że niewielu z pośród największych krytyków Harpii posiada np. kolumny Dynaudio, Focala czy B&W, a przecież jest takich osób zdecydowanie więcej niż właścicieli studio16Hz lub AA którzy jak na zawołanie zjawiają się i mają najbardziej radykalne poglądy w tej sprawie. To pokazuje, że ta naganna rzecz jakiej dopuścił się Jerzy, nie jest kwestią uczciwej oceny tylko służy chorej rozgrywce jaka się odbywa pomiędzy tymi klubowiczami. Przetrzymanie kaucji jest naganne, co wiele osób wyraziło na forum, a zapewne jeszcze więcej pomyślało nic nie pisząc. To oczywista oczywistość, nie ma co do tego wątpliwości. Sam Jurek przepraszając to przyznał, bo nie przeprasza się będąc niewinnym. Jednak święte oburzenie jest używane dla własnych celów, tak jak napisałem wyżej, sprawa kaucji te osoby mało interesuje.

Nigdy nie ukrywaliśmy z Jurkiem wzajemnej sympatii. Ta otwartość i uczciwość została właśnie w tej sprawie wykorzystana. Zawsze w takich sytuacjach byłem za rozstrzyganiem sporów w sądach, zamykaniem wątków bądź przenoszeniem ich na bocznicę. Tutaj przedstawiciele opisanych powyżej grup pomawiali mnie o tuszowanie sprawy. Bzdura kompletna, bo jako jeden z pierwszych wyraziłem krytykę postępowania Harpii. Nie godziłem się tylko na naciąganie faktów i lincz, nie mający nic wspólnego z rangą winy. Poza mną, kilka osób trafnie i celnie obnażyło zakłamanie i fałszywie objawiane oburzenie:

Użytkownik parantulla dnia 24.11.2015 - 14:49 napisał

Póki co stwierdzam jedynie fakt, że 2/3 uczestników wątku strojąc się w piórka Ligi Sprawiedliwych

załatwia tutaj własne gówniane interesiki stosując nieczyste zagrywki i pieprząc zawzięcie o zasadach i uczciwości,

a to że sami klepią kolumny za kasę albo mają różne układy z tym czy innym dystrybutorem kolumn fabrycznych,

to taki tam tylko przypadek i zwykły zbieg okoliczności...

16 stron plucia w wykonaniu mniej lub bardziej ukrytej konkurencji konstruktora oraz jątrzenia mniej lub bardziej zdeklarowanych wielbicieli moderatora, a najlepszy jest "przypadkowy" wysyp tych wszystkich uśpionych i świeżych klonów oraz innych królików z kapelusza,

którzy nagle wyskoczyli nie wiadomo skąd i co pięć minut tonem pełnym świętego oburzenia dopytują czy sprawa jest już załatwiona.

Połowę nicków tak zawzięcie w tym wątku dyskutujących pierwszy raz na oczy widzę, ale z treści postów jasno wynika, że to stali bywalcy forum

i to właśnie ci najgłośniej nawołują do rozliczania i uczciwości, buehehe :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A przywróceniu tzw. trolli też się mocno dziwię. Wola większości - trudno.

Część wpisu do którego odnoszą się powyższe słowa została usunięta, a mi przyznano ostrzeżenie. Nie odniosę się więc do tej sprawy do czasu zbadania jej przez administratora.

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

A wystarczyłaby mała nuta żalu i kilka szczerych przepraszam.... Sprawa tym bardziej intrygująca jak tak niewątpliwie bystry umysł nie rozumie tak prostych zależności :)

Użytkownik HarpiaAcoustics dnia 19.11.2015 - 22:26 napisał

Panie Zenonie.

Bardzo Pana przepraszam za zaistniałą sytuację.

W każdej działalności zdarzają się chwilowe problemy i brak płynności finansowej.

Całkowicie potwierdzam Pańskie racje i ani jeden raz nie powiedziałem Panu, że chcę Pana okraść.

Oczywiście otrzyma Pan swoje pieniądze.

Cała wina jest po mojej stronie.

W poniedziałek będzie miał Pan pieniądze na koncie.

Jeśli ma Pan pomysł na zadośćuczynienie to spełnię sensowne warunki.

Bardzo przepraszam.

Ukryta Zawartość

Platon Ty dostałeś ostrzeżenie ?

Tak. Jeśli słusznie, to potwierdzi to administrator i/lub moderatorzy za pomocą głosowania (minimum 3 osoby) z wyłączeniem moderatora zaangażowanego w sprawę. Tyle mówią zasady moderacji. Chcę poznać odpowiedź, zanim ew. ponownie napiszę o wspomnianej sprawie.

Ukryta Zawartość

Ta sytuacja w ogóle nie powinna mieć miejsca - coś lub ktoś uruchomił śpiocha i ten się wysadził w powietrze w autobusie. Z drugiej strony, jeżeli takie praktyki są stosowane, to oznacza, że nie jesteśmy jeszcze na hi-endowym Zachodzie. Mentalnie wciąż jesteśmy po wschodniej flance. Po zachodniej brzmi tak: 'klient ma zawsze rację'

Parker's Mood

Tak. Jeśli słusznie, to potwierdzi to administrator i/lub moderatorzy za pomocą głosowania (minimum 3 osoby) z wyłączeniem moderatora zaangażowanego w sprawę. Tyle mówią zasady moderacji. Chcę poznać odpowiedź, zanim ew. ponownie napiszę o wspomnianej sprawie.

Czyli uważasz że ostrzeżenie jest niesłuszne i poskarżyłeś się na moderację ?

dd

Spokojnie możesz "wkleić`" kopię postu tutaj a potem idź się posikać do piaskownicy.

Jaki miły i serdeczny Pan Konstruktor, albo bardziej Manager Salonu - z taką firmą to można Dobermany kraść :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Użytkownicy+

Czyli uważasz że ostrzeżenie jest niesłuszne i poskarżyłeś się na moderację ?

Tak, przecież napisałem o tym wyżej. Co w tym dziwnego? audiostereo jest forum prywatnym, w ramach prawa może mieć zasady jakie sobie ustali. Chcę poznać te nowe zasady, wtedy będę mógł się do nich ustosunkować.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jedyną pozytywną i sensowną wiadomością, jaką odnalazłem na ostatnich trzech stronach wątku jest informacja, że klub po posprzątaniu zostanie ponownie otwarty. Resztę dyskusji pominę milczeniem.

Edytowane przez tomkly

Widzę, że stałem się właścicielem kolejnych firm nie tylko z branży mięsnej :)

Panie Harpia proponuję zakład o wysokości 100 kaucji, jeżeli wymieniona firma jest moją własnością to ja płacę, jeżeli nie to Pan płaci. Przyjmujesz zakład?

Z zacietrzewienia straciłeś razem ze swoim kumplem kontakt z rzeczywistością i mylisz Szymonów (nie sugeruj się nickiem). Napisz tutaj [email protected] może to też ja :)

Argument odnośnie niszczenia konkurencji jaką rzekomo jesteś jest całkowicie chybiony. Jakbyś nie zauważył ilość sprzedanych przez Ciebie kolumn w stosunku do całego naszego rynku jest tak nikła, że może być wyrażona jedynie w promilach lub ułamkach promili. Jeden niewielki producent typu Pylon przez rok sprzedał więcej niż Ty przez całe Swoje życie. O markach zagranicznych nawet nie wspomnę bo liczby przyprawiłyby Cię o zawrót głowy. Wiem, że ma to gorzki smak ale jesteś marginesem sektora kolumn głośnikowych. Płaczesz, że Polska to mały rynek a to nieprawda. Co roku ludzie kupują od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy kolumn.

Proszę zatem nie wylewać krokodylich łez bo jak koleżka szalał z guzikiem i banował Twoich oponentów to nie wzniecałeś lamentów. Wiem prawda boli ale zmierz się z rzeczywistością i przestań szukać wszędzie wrogów.

Twoja przyszłość zależy wyłącznie od Ciebie, więc weź się w garść i do roboty!

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Mam nadzieję że coś da się z tego typu rzeczami zrobić aby się już nie powtarzały :

HarpiaAcoustics

Branża

1805 postów

Napisano dziś, 01:40

Takie tam bez komentarza.

Niewtajemniczonym wyjaśniam, że firma ............... to forumowy Szymon.

................................................................................................................

Firmę i link do niej pozwoliłem sobie wykropkować.

Edytowane przez BOBSAPP

Mam nadzieję że coś da się z tego typu rzeczami zrobić aby się już nie powtarzały :

HarpiaAcoustics

Branża

1805 postów

................................................................................................................

Moim zdaniem chłopak niepotrzebnie się pogrąża. Zamiast próbować naprawić sytuację dolewa oliwy do ognia. To jest jakaś forma samookaleczenia?

Tak, przecież napisałem o tym wyżej. Co w tym dziwnego? audiostereo jest forum prywatnym, w ramach prawa może mieć zasady jakie sobie ustali. Chcę poznać te nowe zasady, wtedy będę mógł się do nich ustosunkować.

Będę to śledził z zapartym tchem ! Informuj nas tutaj na bieżąco.

Pisałem o tym kilkukrotnie, nic odkrywczego w tym nie ma. Pierwsza grupa to stali wielbiciele moi i Jurka, którzy za pomocą klonów, podsycają regularnie wszystkie miejsca gdzie można przeciwko nam nastawić ludzi i zrobić jak najwięcej szkody. Druga grupa to posiadacze konkurencyjnych produktów. Wystarczy poczytać wątki klubowe rodzimych producentów kolumn, by wiedzieć wszystko. Sądzę, że sami właściciele tych firm nie podsycają konfliktów. To oddolnie uformowana nawalanka, podobnie jak wśród kiboli różnych klubów piłkarskich. Można zauważyć, że niewielu z pośród największych krytyków Harpii posiada np. kolumny Dynaudio, Focala czy B&W, a przecież jest takich osób zdecydowanie więcej niż właścicieli studio16Hz lub AA którzy jak na zawołanie zjawiają się i mają najbardziej radykalne poglądy w tej sprawie. To pokazuje, że ta naganna rzecz jakiej dopuścił się Jerzy, nie jest kwestią uczciwej oceny tylko służy chorej rozgrywce jaka się odbywa pomiędzy tymi klubowiczami. Przetrzymanie kaucji jest naganne, co wiele osób wyraziło na forum, a zapewne jeszcze więcej pomyślało nic nie pisząc. To oczywista oczywistość, nie ma co do tego wątpliwości. Sam Jurek przepraszając to przyznał, bo nie przeprasza się będąc niewinnym. Jednak święte oburzenie jest używane dla własnych celów, tak jak napisałem wyżej, sprawa kaucji te osoby mało interesuje.

Nigdy nie ukrywaliśmy z Jurkiem wzajemnej sympatii. Ta otwartość i uczciwość została właśnie w tej sprawie wykorzystana. Zawsze w takich sytuacjach byłem za rozstrzyganiem sporów w sądach, zamykaniem wątków bądź przenoszeniem ich na bocznicę. Tutaj przedstawiciele opisanych powyżej grup pomawiali mnie o tuszowanie sprawy. Bzdura kompletna, bo jako jeden z pierwszych wyraziłem krytykę postępowania Harpii. Nie godziłem się tylko na naciąganie faktów i lincz, nie mający nic wspólnego z rangą winy. Poza mną, kilka osób trafnie i celnie obnażyło zakłamanie i fałszywie objawiane oburzenie:

palton, ty to jednak niereformowalny jesteś, a do tego przezabawny :).

- zawsze paltonie konstruktorze musisz grupować ludzi na grupę A wspierającą np. twoją amatorską działalność lub twoich kolesiów jak np. Harpię oraz grupę B składającą się z trolli, zawistnej branży i podobnych typów spod ciemnej gwiazdy etc.? Tak się składa, że akurat osobiście nie pochodzą z branży (Jureczek już naujadał się do administracji, że z branży pochodzę, ale bezskutecznie, bo i to żałosna nieprawda, która padła z just dzielnego Harpiona), ani z konkurencyjnego fanclubu etc. Irytuje natomiast mnie niezmiernie, kiedy "przedsiębiorca" podobny do Jureczka wykorzystuje konsumentów i np. "opóźnia" wypłatę kaucji, a jego dobermann jest chłopcem na posyłki. Z powodu takich osób wszystkich Polaków postrzegają nadal często jak sprzed 20 lub więcej lat;

- jeśli tak z Jureczkiem nie ukrywaliście do siebie sympatii, to mogliście poprzestać na tym w jakikolwiek wygodny wam sposób na tych swoich pontonach czy jakichś kajakach, a nie na forum. Najpierw raz bezczelnie usuwałeś niewygodne HA posty lub przerzucałeś na bocznice bez powodu (kiedy podobne wątki sprzed lat na bocznicy nie były usuwane i nadal wiszą), a teraz po raz kolejny bezczelnie próbujesz się wybielać - jak to zwykle w twoim przypadku w żenujący i bezskuteczny sposób, do tego jak dzieciuch ze smarkiem w nosie pobiegłeś na skargę na moderację do administracji;

- zamykanie wątków i załatwianie spraw w sądach powiadasz? Hmm, problem tylko w tym, że do Pana Jureczka sądy zdają się nie przemawiać i jedyna deska ratunku to właśnie otwarte (nie kolesiowe) forum, gdzie każdy może wymieniać swoje opinie. Co więcej Pan Jureczek z tego co widać nawet nie respektuje orzeczeń polskich sądów, skoro nie zwraca kosztów sądowych. Ciekawe ile jest innych podobnych wyroków lub egzekucji z Panem Jureczkiem w roli głównej.

- piszesz o uczciwości i szczerości? Dla mnie ogromne zaskoczenie, ponieważ do momentu napisania tych słów wydawało mi się, że ich w twoim słoniku najzwyczajniej w świecie nie ma, podobnie jak dobrego wychowania oraz kultury, skoro potrafisz zwyzywać otwarcie na forum nawet admina. Palton, weź sobie lepiej przeczytaj w SWO co znaczą pojęcia "uczciwy" oraz "szczery", tylko nie ma pewności czy zrozumiesz, a jak zrozumiesz, to i tak będziesz interpretował na znaną nam przez ciebie modłę;

- jeśli Pan Harpia jest taki nieskalany, niech może jak na uczciwego i rzetelnego przedsiębiorcę przystało poda dane firmy na swojej stronie? Panie Jureczku? Jakoś inni "branżysci" podawania takich danych się nie boją, bo widocznie nie mają niczego do ukrycia :). Zdarzają się nawet firmy, gdzie w wypisach KRS nie ma adresu, aby tylko się ukryć i utrudnić do nich dostęp;

- pamiętajmy, że "spraw" Jureczka jest sporo i nie dotyczą tylko jednej, czy też dwóch kaucji. Wystarczy pogrzebać na forum. Nie bez powodu otrzymywał na forum serdeczne pozdrowienia od jego kontrahentów z Nieporętu, Witkowa, I. Osada itp. Ja tam Jurkowi życzę możliwie najlepiej, bo może i te kolumny są faktycznie dobre, ale za podejście do kontrahentów, biznesu oraz konsumentów taki człowiek nigdy nie powinien prowadzić własnej firmy, no chyba że pod nadzorem kuratorskim :);

- i nie wierzmy w żadne słowo paltona, dla mnie zachowuje się jak Gollum próbujący podstępnie się wyłgać i odzyskać "pierścień". Jego biadolenie czy tamy nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz.

Tylko w wypadku kiedy owe negatywne opinie są poparte dowodowo i wieńczy je wyrok sądu. Inaczej są to wyłącznie domniemania i pomówienia. Komuna minęła! Teraz jest zasada domniemanej niewinności, a obowiązek dowodowy obciąża pomawiającego. Wszystkie konsekwencję pomyłki również obciążają pomawiającego!

Subiektywne oceny moralne są dopuszczalne jednak wyłącznie na odpowiedzialność zamieszczających takie wpisy!

generalnie zgadzam sie z innymi twoimi postami, natomiast tutaj chce zapytac, czyzbys aspirowal do bycia sedzia i katem w jednym? skad wiesz, ze to wylacznie domniemania i pomowienia, skoro nie ma prawomocnego wyroku sadu?

a moze chcesz byc adwokatem dialbla/bardziej swietym od papieza?

istnieje przeciez taka instytucja jak proces z powodztwa cywilnego. kazdy, przynajmniej wynika to z regulaminu odpowiada za swoje slowa i moze byc za nie pozwany, jesli napisal cos nie tak. ale imho nie wy powinniscie o tym decydowac. mysle, ze wieksza szkode robicie usuwajac/blokujac takie wpisy i zamiatajac cale sprawy pod dywan niz dopuszczajac byc moze pomowienia, ktorych jak pisalem wyzej mozna spokojnie dochodzic majac za material dowodowy rowniez logi z waszego forum.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Chwileczkę, czyżby Malinowy Król był także adwokatem? No to kolejna profesja - czekam na więcej :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Panie Harpia proponuję zakład o wysokości 100 kaucji, jeżeli wymieniona firma jest moją własnością to ja płacę, jeżeli nie to Pan płaci. Przyjmujesz zakład?

Z golasa najpewniej tylko nie ściągniesz równowartości nawet jednej kaucji za tzw. "entry-level" kolumn. Zawsze pozostanie Ci jednak najzwyklejsza satysfakcja :). Inna sprawa, że pomawiający nie ma ikry, aby ww. zakład przyjąć, co innego przyjmowanie kaucji od konsumentów :).

HarpiaAcoustics

Branża

1805 postów

Pan Jerzy już zmodyfikował opis w profilu i pomówienia nie ma, pewnie popełnił literówkę w adresie :). Rozumiem, że zachowaliście koledzy na dysku kopię tej formy zaczepnego obłędu w wykonaniu Harpii? :)

Edytowane przez SVART

Kaucja Kaucjom, ale Szymon, nie bój nic, Harpia znów się może dogada z Busikiem i może dostaniesz w zamian niezłą partię kolumn? :)

jeśli Pan Harpia jest taki nieskalany, niech może jak na uczciwego i rzetelnego przedsiębiorcę przystało poda dane firmy na swojej stronie? Panie Jureczku? Jakoś inni "branżysci" podawania takich danych się nie boją, bo widocznie nie mają niczego do ukrycia :). Zdarzają się nawet firmy, gdzie w wypisach KRS nie ma adresu, aby tylko się ukryć i utrudnić do nich dostęp;

PKD "Sprzedaż hurtowa sprzętu elektronicznego i telekomunikacyjnego oraz części do niego"

No jakoś tak zakamuflowany rodzaj działalności, o produkcji kolumn pod znaną nazwą nic nie pisze, a i zarejestrowana nazwa firmy niezgodna z tą nibyprodukcją

podatki ?

Edytowane przez ZenekXXX

Zenek, pamiętaj, że przy takim sposobie prowadzenia działalności stosuje się najlepsze kamuflaże, choć często nieudolnie.

A z tymi kosztami sądowymi, jeśli nakaz jest prawomocny, możesz iść spokojnie do komornika i egzekwować, pytanie tylko, czy będzie z czego ściągać kasę (wątpię szczerze) i czy Ci się w ogóle chce kopać z koniem.

Edytowane przez SVART
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.