Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Włodzimierz_55692 przestajemy mówić o sobie. :-)

A jak zlikwiduje konto to zostanie zauważony? :-) No bez sensu jest to wnioskowanie, no bo to takie wyjście pół po angielsku, pół na pokaz. :-)

The End.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A jak zlikwiduje konto to zostanie zauważony? :-)

No oczywiście. Nie wiem po co ten uśmieszek. Przecież na całym forum pod jego nickiem w każdej wypowiedzi będzie informacja o nieaktywnym koncie.

Jak długo? Dzień, może dwa? :-)

Przecież gdy ktoś nie pisze, idzie na dół, nikt o nim nie pamięta.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zauważ też, że to zamykanie konta nie jest obowiązkowe. Jak ktoś myśli tak jak Ty, to nie musi tego robić. Jednak jak ktoś jest odmiennego zdania, to powinien mieć możliwość sprawnie i bez zbędnego proszenia się to zrobić.

Logując się na forum, gdziekolwiek zakładając sobie konta, wyrażamy zgodę na warunki tam panujące.

Trzeba wcześniej czytać aby potem nie mieć pretensji. Tylko kto to robi?

Jednak jak ktoś jest odmiennego zdania, to powinien mieć możliwość sprawnie i bez zbędnego proszenia się to zrobić.

W której to ustawie jest napisane, że tak ma być?

Pytam poważnie albowiem napisałeś słowa "powinien mieć możliwość" a to wiąże się z tym, że statuujesz pewne uprawnienie po jednej stronie a co za tym idzie po drugiej stronie musi być pewien obowiązek.

Ponieważ prawny obowiązek można nałożyć tylko w drodze ustawy lub na podstawie delegacji ustawowej, pozwoliłem sobie zadać powyższe pytanie ponieważ nie znam żadnego przepisu, który nakazywałby ułatwianie odejścia userowi z forum internetowego.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Moderator Rochu prezentuje pogląd, że pobyt na Forum to swego rodzaju pańszczyzna. I to jest nadużycie, ponieważ udział w Forum jest dobrowolny. Należy przez to rozumieć, że zarówno przystąpienie, jak i wystąpienie z Forum jest autonomiczną decyzją użytkownika. W przypadku żądania likwidacji konta należ też stosować odpowiednie punkty artykułu 32 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, o której jest mowa również w Regulaminie.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

W przypadku żądania likwidacji konta należ też stosować odpowiednie punkty artykułu 32 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych

Który dokładnie?

Przecież istnieje zapis:

Art. 33. 1. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, administrator danych jest obowiązany, w terminie 30 dni, poinformować o przysługujących jej prawach oraz udzielić, odnośnie do jej danych osobowych, informacji, o których mowa w art. 32 ust. 1 pkt 1-5a.

W czym jest więc problem?

Włodzimierz_55692,

Prosiłbym nie dokonywać nadinterpretacji tego co napisałem.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Który dokładnie?

Przecież istnieje zapis:

Art. 33. 1. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, administrator danych jest obowiązany, w terminie 30 dni, poinformować o przysługujących jej prawach oraz udzielić, odnośnie do jej danych osobowych, informacji, o których mowa w art. 32 ust. 1 pkt 1-5a.

W czym jest więc problem?

Nie ja widzę problem i nie ja napisałem o nieznajomości przepisów. Poza tym odniosłem się do konkretnej wypowiedzi. Natomiast ty starasz się mnie egzaminować, czyżby zaraz miało nastąpić jakieś odniesienie do długości?

"Art. 32. 1. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do:

7) wniesienia, w przypadkach wymienionych w art. 23 ust. 1 pkt 4 i 5,

pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze

względu na jej szczególną sytuację," którą bez wątpienia jest deklaracja zaprzestania działalności na forum.

Włodzimierz_55692,

Prosiłbym nie dokonywać nadinterpretacji tego co napisałem.

Sorry, ale tak sformułowane zdanie: "Ponieważ prawny obowiązek można nałożyć tylko w drodze ustawy lub na podstawie delegacji ustawowej, pozwoliłem sobie zadać powyższe pytanie ponieważ nie znam żadnego przepisu, który nakazywałby ułatwianie odejścia userowi z forum internetowego." można zrozumieć w sposób jaki to wyraziłem. I nie jest to złośliwość czy atak z mojej strony, tylko rzetelna dyskusja. Ton Twojej wypowiedzi pokazuje, że poczułeś się osobiście urażony.

Natomiast ty starasz się mnie egzaminować, czyżby zaraz miało nastąpić jakieś odniesienie do długości?

Włodziu, wyluzuj.

Ja po prostu nie widzę w tych zapisach żadnego związku z problemem wcześniej sygnalizowany,.

Czytałeś art. 23 ust. 1 pkt 4 i 5 ?

Edytowane przez sittek

"Art. 32. 1. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do:

7) wniesienia, w przypadkach wymienionych w art. 23 ust. 1 pkt 4 i 5,

pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze

względu na jej szczególną sytuację," którą bez wątpienia jest deklaracja zaprzestania działalności na forum.

A według mnie art. 32 ust. 1 pkt. 7 i wniosek o likwidację konta to nie to samo. Żądanie to jest dalej idące niż wniosek o likwidację konta.

Niemniej żądanie złożone w tym trybie rzeczywiście będzie implikowało likwidację konta.

Zauważ ponadto, że w pierwszym wypadku trzeba uzasadniać żądanie a zwykłego wniosku o likwidację konta już nie.

No i forma żądania będzie bardziej sformalizowana i raczej pisemnie LP ze zwrotką no chyba, że posiada się podpis elektroniczny.

I nie jest to złośliwość czy atak z mojej strony, tylko rzetelna dyskusja.

Wybacz, znam Ciebie nie od dziś aby uwierzyć w to co napisałeś.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jeszcze mamy paragraf 8 punkt 5 naszego regulaminu:

,,Użytkownik ma prawo żądać zaprzestania przetwarzania i/lub usunięcia danych, o których mowa powyżej, poprzez przesłanie takiej prośby e-mailem na adres [email protected], chyba że dane takie są niezbędne do realizacji przez spółkę Site S.A. usługi - w takim przypadku usunięcie danych niezbędnych do realizacji usługi będzie równoznaczne z oświadczeniem o rozwiązaniu umowy.''

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mam napisać to samo co Włodzimierz_55692?

Zalajkowałem jego odpowiedź. Myślałem, że jest to wystarczająco czytelne i nie muszę pisać drugi raz tego samego.

HQ150,

Gdzie Twoja odpowiedź na moje pytanie?

Moderatorze a gdzie są odpowiedzi na pytania tyczące się nowej moderacji które zadaję, wielokrotnie od ponad tygodnia?

Edytowane przez HQ150

Rozumiem, nie możesz odpowiedzieć.

Dziękuję.

Zatem temat "ułatwień" w usuwaniu konta mamy omówiony.

Czy możemy wrócić do tematu wątku?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Gdzieś coś takiego napisałem? Myślałem, że nie trzeba powielać niepotrzebnie wpisów. Wystarczy zaznaczyć, że się z wypowiedzią poprzednika zgadzamy.

To Ci nie wystarczy? Mam klepać to samo po raz drugi?

Radziłbym pisać w sposób mniej emocjonalny.

Nie ma sensu podgrzewać temperatury rozmowy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja przedstawiłem powody dla których forowiczowi może zależeć za usunięciu jego konta z tego np. forum. To może moderacja przedstawi powody dla których adminowi może zależeć, lub nawet powinien utrudnić albo wręcz uniemożliwić forowiczowi odejście z naszego grona?

Chłopaki, czy chcecie likwidować swoje konta?

No jeden jak czytałeś chce i jakoś nie może.

To może moderacja przedstawi powody dla których adminowi może zależeć, lub nawet powinien utrudnić albo wręcz uniemożliwić forowiczowi odejście z naszego grona?

A z jakiego powodu sugerujesz, że tak mogłoby być?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja coś sugeruję? Pytam tylko. Jeśli jednak takich powodów nie ma, to o czym my w ogóle dyskutujemy?

Forowicz po zamieszczeniu prośby o usunięcie konta po chwili już nie powinien być tutaj obecny jako aktywny uczestnik i po temacie. Nie byłoby niepotrzebnej pisaniny.

A jednak jest. No to pytam o co chodzi? Dlaczego BOBSAPP musi się o to dopominać?

Reszta jutro, bo mam nagranego Młodego papieża. Miłego wieczoru.

Edytowane przez HQ150

Pisałeś o śladzie pozostawionym w stopce osoby likwidującej konto.

Jeśli ktoś to zrobi, to po co mu będzie taka informacja?

A jednak jest. No to pytam o co chodzi?

No bo loguje się, i pisze nadal.

A jednak jest. No to pytam o co chodzi? Dlaczego BOBSAPP musi się o to dopominać?

Jest procedura usunięcia konta i wiadomo do kogo należy w tym zakresie pisać.

Nie w wątku, nie do Moderatorów tylko do Administracji.

Czy to moja wina, że ktoś, pouczony zresztą w tym temacie, nie potrafi wysłać PW do tego do kogo trzeba?

O co chodzi w tym wątku?

A wie to kto?

The End.

.

The End.

.Szwed. Tfu! FIN.

Masz więcej pytań? :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W której to ustawie jest napisane, że tak ma być?

Pytam poważnie albowiem napisałeś słowa "powinien mieć możliwość" a to wiąże się z tym, że statuujesz pewne uprawnienie po jednej stronie a co za tym idzie po drugiej stronie musi być pewien obowiązek.

Ponieważ prawny obowiązek można nałożyć tylko w drodze ustawy lub na podstawie delegacji ustawowej, pozwoliłem sobie zadać powyższe pytanie ponieważ nie znam żadnego przepisu, który nakazywałby ułatwianie odejścia userowi z forum internetowego.

Jest procedura usunięcia konta i wiadomo do kogo należy w tym zakresie pisać.

Nie w wątku, nie do Moderatorów tylko do Administracji.

Czy to moja wina, że ktoś, pouczony zresztą w tym temacie, nie potrafi wysłać PW do tego do kogo trzeba?

Najpierw podajesz w wątpliwość możliwość możliwość odejścia z forum a teraz że przecież jest procedura i wiadomo przecież jak się to załatwia.

Ja nie polemizowałem z Wami ( sittek też przecież wielokrotnie negował sam pomysł zamknięcia konta) na temat jak to technicznie zrobić, tylko z Waszymi wypowiedziami gdzie krytykowaliście samą możliwość zamknięcia konta forumowicza. Nie odwracaj kota ogonem.

Najpierw podajesz w wątpliwość możliwość możliwość odejścia z forum a teraz (...)

Wcale tego nie napisałem.

Sam dobrze wiesz, że odniosłem się to tego twojego wpisu:

Jednak jak ktoś jest odmiennego zdania, to powinien mieć możliwość sprawnie i bez zbędnego proszenia się to zrobić.

Jest pewna różnica?

Z całego mojego wpisu jasno wynikało , że idzie o ułatwienie odchodzenia a nie o samą możliwość opuszczenia forum.

Nie będę pisał, że jest mi z tego powodu przykro bo wiem z kim mam do czynienia.

Bardzo Ciebie proszę na przyszłość, nie dokonuj nadinterpretacji i nie sugeruj czegoś co mija się z zaistniałą rzeczywistością.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.