Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Sądzę że nadszedł czas by oficjalnie definitywnie skończyć z używaniem tego idiotycznego określenia. Uważam że używanie go to obciach dla używającego. I piszę to wiedząc, że tam, u sąsiadów nie jestem lubiany ze względu na stary spór z Marslo o Szymona.

Dlatego też dałem go w cudzysłów.

Nie zaprzeczysz chyba, że to właśnie określenie było tutaj używane m.in. przez ,, bohatera'' ostatnich wpisów.

Adam, nazwa sąsiadów jest tu po prostu ocenzurowana (a na pewno była i nazwa była prostacko zmieniana), więc ludzie się czymś ratują ;)

A właśnie, to może wraz z nowym otwarciem można jej już tutaj używać?

Edytowane przez HQ150

A właśnie, to może wraz z nowym otwarciem można jej już tutaj używać?

Jest tylko jedna droga by to sprawdzić ;D

Pozdrowienia dla melomanów i audiofilii z Nasze Audio :)

Edytowane przez tomekkk1

Adam, nazwa sąsiadów jest tu po prostu ocenzurowana (a na pewno była i nazwa była prostacko zmieniana), więc ludzie się czymś ratują ;)

Wiem o tym, to "zasługa" pana "V". Tak czy inaczej, uważam że używanie określenia "spamform" jest obciachem dla używającego. Ponadto uważam że czas oczyścić atmosferę i zacząć używać prawdziwych nazw sąsiedzkich for, zamiast "eufemizmów". Wszak stosowanie cenzury jest oznaką słabosci bądź strachu, czyż nie? A czy silne, duże forum ma się czego bać? Oprócz swoich własnych moderatorów? wink.gif

Świetnie napisane Adam, nie mogę się z tym nie zgodzić.

Poza tym wzajemne dobre relacje i powiązania zawsze skutkują trwałymi zyskami. Antagonizm nie :)

Muzyka powinna łączyć, bez względu na osobiste odczucia...

Edytowane przez tomekkk1

Tia, od razu zaproszenie na skrzynkę dla wszystkich nieobecnych i kupon na zakup sprzętu po 100 zł finansowane przez Audiostereo :) gratuluje dobrego samopoczucia

Edytowane przez Roxy

Tia, od razu zaproszenie na skrzynkę dla wszystkich nieobecnych i kupon na zakup sprzętu po 100 zł finansowane przez Audiostereo :) gratuluje dobrego samopoczucia

Na początek wystarczy zaprzestanie wzajemnego podsrywania. To nie służy nikomu i niczemu.

Na początek wystarczy zaprzestanie wzajemnego podsrywania. To nie służy nikomu i niczemu.

Chyba dolega Ci jakiś syndrom odrzucenia. Przecież tutaj dawno nikt na ten temat nic nie pisze. Dostałeś drugie życie jak inni, brawo. Ja zawsze jestem przeciwnikiem banowania. Aczkolwiek kilka osób za stosowane z premedytacja zwalczania innych na takiego bana zasługują. Na szczęście nie jest to mój problem.

A dla Ciebie taka mała porada. Vlado Vladomord nie wróci. Naprawdę. Możesz już przestać.

Chyba nie myślisz, że nasz wpisy maja jakiś wpływ na takie decyzje. Dla Ciebie porada, abyś bardziej realistycznie oceniał sytuacje. To tak jakby osoba pozbawiona mienia zwracała się do sprawcy z prośbą o wybaczenie i pytaniem czy nie czuje się bynajmniej urażona. Twoja szlachetna inicjatywa jest co najmniej zdumiewająca :)

Chyba dolega Ci jakiś syndrom odrzucenia.

Nie, nic z tych rzeczy, nie mam z tym problemu. Nie pcham się tam, gdzie mnie nie chcą. Problem polega na tym, że prawie wszędzie mnie chcą. To implikuje pewne trudności, czas nie jest z gumy, więc muszę wybierać wink.gif

Chyba nie myślisz, że nasz wpisy maja jakiś wpływ na takie decyzje. Dla Ciebie porada, abyś bardziej realistycznie oceniał sytuacje. To tak jakby osoba pozbawiona mienia zwracała się do sprawcy z prośbą o wybaczenie i pytaniem czy nie czuje się bynajmniej urażona. Twoja szlachetna inicjatywa jest co najmniej zdumiewająca :)

Wybacz, ale ni cholery z tego nie rozumiem.

Wybacz, ale ni cholery z tego nie rozumiem.

Zostawmy to, akurat czytam ciekawa lekturę Dawida Irvinga Wojna Hitlera:)

Proszę moderację o usunięcie moich niepotrzebnych w tym temacie postów :)

P.S.

Może nie we wszystkich tematach bo mogłoby się okazać, że mam większość takiej kreatywnej treści :)

Plastik jako nowy moderator mógłby zrobić to jakiś porządek i rozdać trochę punktów karnych i ostrzeżeń. Zrobi się weselej, trochę dynamiki grupowej itd. Na form zawsze jest to potrzebne :)

Plastik jako nowy moderator mógłby zrobić to jakiś porządek i rozdać trochę punktów karnych i ostrzeżeń. Zrobi się weselej, trochę dynamiki grupowej itd. Na form zawsze jest to potrzebne :)

Masz syndrom sztokholmski? :O

Przejdzie Ci. Albo nie. Albo może :)

Może powinniśmy się gdzieś wynieść? Bo zgodnie z treścią postu otwierającego wątek, zaraz upierdzielą nam tu łapki za OT :D

Poczyniliśmy zmiany w składzie moderacyjnym...

Można prosić o jakieś info? Przeglądam Forum w wersji mobilnej i nic nie mogę znaleźć. Vlado odszedł - czy ktoś go zastąpi? Przydałby się gdzieś w stopce wykaz administratorów i moderatorów. A może jest, a ja nie mogę znaleźć?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie wiem, czy odnośnik na dole strony głównej jest widoczny w wersji mobilnej. Pod linkiem masz zawartość:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomekkk1

Chcemy aby forum audiostereo było miejscem przyjaznym dla wszystkich.

Może w ramach zmian dałoby się coś zmienić w Regulaminie albo Netykiecie, tak, aby dać Moderacji narzędzie do egzekwowania poszanowania Języka Ojczystego?

Niektóre wpisy aż bolą z powodu błędów ortograficznych, gramatycznych czy też z powodu niestosowania jakiejkolwiek interpunkcji.

Zawsze twierdziłem, iż braki w tym zakresie są powodem zwykłego niezrozumienia a co za tym idzie są także zarzewiem wielu konfliktów na forum.

O zwykłym szacunku dla innych dyskutantów czy tez osób czytających, okazywanym poprzez odpowiedni sposób formułowania swych myśli na monitorze, chyba nie wato wspominać bo rzecz to oczywista.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Jest taki punkt w Netykiecie:

12. Dbaj o poprawną polszczyznę w swojej wypowiedzi; nie pisz całego tekstu dużymi literami - w internecie jest to postrzegane jako krzyk, a chyba nie chcesz być odebrany jako krzykacz, prawda?

Ale faktycznie - czytając wypociny niektórych Użytkowników, aż prosi się o jego rozwinięcie/sprecyzowanie :)

Edytowane przez tomekkk1

tomekkk1,

Idzie mi raczej o takie perełki jak ta, zaczerpnięta z wczorajszej dyskusji:

"jeszcze jedno zrobilem printscreena twojego trollingu i dyskredytacji firmy

wyslalem wszystko do prezesa mailem

teraz od jego dobrel woli bedzie zalezalo czy zostaniesz pociagniety do odpowiedzialnosci

PAMIETAJ TRZEBA BRAC ODPOWIEDZIALNOSC ZA OCZERNIANIE LUDZI I FIRM W INTERNECIE"

Trzy zdania i kilkanaście byków.

Potem gość jeszcze się rozkręcił i zaczął pisać coś na wzór wiersza futurystycznego.

"wzrost przedazy dwucyfrowy

wzrost zysku netto kilkaset procent

i choc nie sa to wielkosci imponujace

to od wielu kwartalow trend jest jeden"

Trochę jak z Majkowskiego, nie sądzisz?

Liczyłem, że się rozwinie i przejdzie na monosylaby ale dyskutant chyba się znudził ; )

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Domyśliłem się. Zgadzam się w pełni. Zgłosiłem ten i pozostałe podobne posty kolegi ohmygod zaraz po ich publikacji, podając właśnie powód "12. Netykiety - niestety bez odzewu...

Właściwie w pewnym momencie, gdy czytałem te "starania" to z litości nawet chciałem kupić koledze klawiaturę, gdzie CapsLock się nie zacina i działają "magiczne" klawisze umieszczone na prawo od litery "M"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomekkk1
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak już swoje postulaty co nowego otwarcia wrzucacie to ja mam jeszcze jeden niezmienny od lat.

Żeby moderacja miała obowiązek, tak jak każda inna ,, służba porządkowa'' działania pod swoim ,, nazwiskiem'', żebyśmy przestali otrzymywać kary i upomnienia od anonimowych moderatorów.

A na co Ci imię i nazwisko Moderatora, skoro na Forum sam jesteś bytem internetowym?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A czy ja gdzieś pisałem o tym, żeby się przedstawiali z imienia i nazwiska?

To nazwisko przecież było w cudzysłowie. Wiadomo że chodzi o nick.

Taki sam ,, byt internetowy'' jak mój HQ150.

Nie powinno być tak, że karę na Ciebie nakłada osoba ,, zakapturzona''. Moim zdaniem moderator nie powinien wstydzić się swoich działań.

Już tu miałem kiedyś taki przypadek, że mój temat przez rok czasu był ukryty i nikt z moderatorów nie chciał się przyznać, że to zrobił. Twierdzili, że nie wiedzą kto. Po ponad roku dopiero jak dwóch moderatorów zaczęło się publicznie tutaj okładać, to jeden podkablował drugiego.

A jakoś przez rok czasu twierdzili, że nie wiedzą kto. To co wstydzili się tego że to zrobili? Dlaczego nie mieli odwagi się podpisać swoim nickiem pod swoją decyzją skoro była słuszna?

Anonimowa moderacja rodzi właśnie takie sytuacje.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.