Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
1 minutę temu, cir napisał:

WŁASNE powiedzmy ze czcze

czy w kolejnym wątku i teraz juz wszyscy  maja sie zajmowac problemem przesladowania mniejszosci forumowych jak utrzymuja te mniejszosci ? i regularnie to manifestuja ?

to nie jest forum jednej wiary a stałe zwracanie uwagi na swoja niedole odbieram jako zwykły marketing polityczny co jak wiadomo jednosci nie buduje i rozbija społeczeństwa

Już nawet na forach o wędkarstwie są zwolennicy zanęty jednego typu i przeciwnicy właśnie tej zanęty na szczupaka. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

36 minut temu, Espectro napisał:

A wystarczy wyjść na zewnątrz i popatrzeć jaka to ładna pogoda się powoli robi w Polsce a nie jakieś tam polityki i inne kościoły. 

Nie da rady, na zewnątrz czyhają hordy antyszczepionkowców... a antyszczepionkowcy też są przecież za PiS/Kk.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Marcinus napisał:

Czasem, to mi jest naprawdę szkoda tego naszego forumowego kolegi. Odkleił się zupełnie od rzeczywistości.

Koleś z tej foty odkleił się od rzeczywistości 

• Administratorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie da rady, na zewnątrz czyhają hordy antyszczepionkowców... a antyszczepionkowcy też są przecież za PiS/Kk.

Kurde u mnie tego nie ma. A przynajmniej nie widuję a w centrum mieszkam. 

3 minuty temu, Kw202 napisał:

Koleś z tej foty odkleił się od rzeczywistości 

"To ogłoszenie nie jest już dostępne"

Koniec off topów. 🙂 

3 godziny temu, Espectro napisał:

@Mihoteo Się tym zajmie. 

Co do 5 ostatnio aktywnych tematów to: Przycisk mozna aktywować aby pokazywał się w każdym widoku i przy samym kliknięciu aby zmieniał aktualnie wybrane na 5 ostatnich oraz siatkę. 

Niestety, nie było tak. Przynajmniej przez jakiś czas. Np. dostęp do jakiegokolwiek działu forum był tylko przez górną "belkę", tuż pod główną nazwą strony. Teraz jest lepiej, tak jakby wróciło do stanu poprzedniego, dobrego.

Jakieś eksperymenty robicie z wyglądem? To był dla mnie szok.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• Administratorzy
2 godziny temu, fozzie napisał:

Niestety, nie było tak. Przynajmniej przez jakiś czas. Np. dostęp do jakiegokolwiek działu forum był tylko przez górną "belkę", tuż pod główną nazwą strony. Teraz jest lepiej, tak jakby wróciło do stanu poprzedniego, dobrego.

Jakieś eksperymenty robicie z wyglądem? To był dla mnie szok.

Szczerze mówiąc to akurat w tym miejscu nic nie było dotykane. 

Prace były przy pasku z powiadomieniami. (tym na górze po prawej) 

51 minut temu, Espectro napisał:

Szczerze mówiąc to akurat w tym miejscu nic nie było dotykane. 

Prace były przy pasku z powiadomieniami. (tym na górze po prawej) 

Najwidoczniej zmienia się nie tylko jedna rzecz, ale przy okazji i inne.

Na przykład teraz, po zaznaczeniu pięciu ostatnich tematów, wszystkie działy forum są jeden pod drugim, czyli w jednej kolumnie. Kiedyś były w dwóch kolumnach.

• Administratorzy
Godzinę temu, Adasza napisał:

@Espectro Przepraszam bardzo, dlaczego dostałem bana w temacie "Znaleziska na..."???

"

Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie.

Blokada pisania do : 11 Lutego 2022"

Żadnej informacji co, jak za co. Czyżby zadziałało lobby handlarzy naciągaczy za obnażanie ich praktyk??? Ciekawe... 

Sporo zgłoszeń i brzydkie chamskie wpisy.

Tak mam w notatce 

2 godziny temu, fozzie napisał:

Najwidoczniej zmienia się nie tylko jedna rzecz, ale przy okazji i inne.

Na przykład teraz, po zaznaczeniu pięciu ostatnich tematów, wszystkie działy forum są jeden pod drugim, czyli w jednej kolumnie. Kiedyś były w dwóch kolumnach.

Wybiera Pan albo "Kafelki" albo "Tabela". Pierwsze to dwa boxy zaś tabela to lista.

18 minut temu, Espectro napisał:

Wybiera Pan albo "Kafelki" albo "Tabela". Pierwsze to dwa boxy zaś tabela to lista.

Zgadza się, ale tylko na "Kafelkach" widok działów jest w dwóch kolumnach (jako pięć ostatnich tematów).

Na "Tabeli" jest w jednej kolumnie. A na ostatnim wyborze "Płynny" nie ma w ogóle możliwości włączenia "Pięć ostatnich tematów". I ten ostatni układ włączył mi się automatycznie dzisiaj ok. południa, jak pisałem pierwszy post o tym (

)

• Administratorzy
12 minut temu, Adasza napisał:

Doskonale pan wie, że gdyby takowe istniały, byłyby podane przykłady i że jest to kolejny przykład "samowolki" moderacji.

Bany w tematach rozdaje administracja.

13 minut temu, Adasza napisał:

Nie no teraz to mnie pan rozbawił 🙂 I rozumiem, że ta notatka dla pana wystarczy? Nie ma potrzeby podawania już zgłoszonych wpisów czy przykładów tych rzekomo chamskich wpisów? 

Doskonale pan wie, że gdyby takowe istniały, byłyby podane przykłady i że jest to kolejny przykład "samowolki" moderacji. Do ustalenia jest tylko to, czy pan w tym bierze udział, w sensie czy dzieje się to za pana przyzwoleniem i kto ma tu aż tak duży wpływ na moderację, komu tak zaszedł za skórę. Czyżby to forum było aż tak zblatowane z jakimiś handlarzami złomem? 

Ciekawie się zaczyna robić 🙂

Gdy rozpatruję zgłoszenia wolę na 4 w tym samym temacie tego samego użytkownika wlepić bana na kilka godzin (do końca dnia) niż wlepiać punkty. Użytkownik sam powinien zrozumieć że źle się zachowywał w temacie. Jeżeli woli Pan punkty za tamte zgłoszenia to nie ma sprawy. Gorzej jeżeli dobije Pan 10 punktów i będzie miał bana na całe forum przez tydzień. Trochę samokontroli oraz rachunku sumienia by się przydało. 

Jaka decyzja ? nie wlepiam Panu banów na tematy ale przy każdym zgłoszeniu gdy punkty się należą wlepiam ich każdorazowo ilość ustaloną w spisie ?.

9 godzin temu, fozzie napisał:

Płynny

Na płynnym jest całkowicie inny sposób prezentowania działów oraz tematów. Filtrowane są po tym co wybierze się po prawej stronie i pokaże tylko to co kogo interesuje. np: bocznica lub tylko tematy Hi-Fi

17 minut temu, Adasza napisał:

Nie no teraz to mnie pan rozbawił 🙂 I rozumiem, że ta notatka dla pana wystarczy? Nie ma potrzeby podawania już zgłoszonych wpisów czy przykładów tych rzekomo chamskich wpisów? 

Doskonale pan wie, że gdyby takowe istniały, byłyby podane przykłady i że jest to kolejny przykład "samowolki" moderacji. Do ustalenia jest tylko to, czy pan w tym bierze udział, w sensie czy dzieje się to za pana przyzwoleniem i kto ma tu aż tak duży wpływ na moderację, komu tak zaszedł za skórę. Czyżby to forum było aż tak zblatowane z jakimiś handlarzami złomem? 

Ciekawie się zaczyna robić 🙂

Proszę także nie udawać niewiniątka. To wpis jeden z delikatniejszych. Zaś sam ban nie wyrządził Panu moralnych szkód.

image.png

4 minuty temu, Adasza napisał:

Ciekawie się zaczyna robić

E tam zaczyna....    🙂

Już tu pisałem że na zgłoszenia jednych patrzy się (od kiedy pamiętam) przychylniejszym okiem.....fakt że z różną intensywnością to miało miejsce ale (wbrew deklaracjom) stronniczość nigdy do końca nie została wyeliminowana.

I tak Jana Pawła II może taki jeden z drugim (który mu do pięt nie dorasta) nazywać do woli "bestią" a moderacja zgłoszenia ma w.....pewnie i inni by to zgłosili, ale nie zgłoszą, bo wiedzą że moderacja będzie i to mieć w......

Tak jest od lat.....żadnego zgłoszenie niezasadności kary nie rozpatrzono pozytywnie, no i  ja dostawałem punkty za "obrażenie" kłamców nawet nie forumowych a medialnych,  takich "osobistości" jak np. Stonoga.....tu nic się nie zaczęło, bo nic się jeszcze nie skończyło, to TRWA!  🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Moderator i administrator to cyber kultywator.

Takie hasełko (skrócik) obmyśliłem naprędce. Może być ? Ktoś powinien wspierać kulturę w tym grajdołku najróżniejszych oryginałów 🙂

Kultywator - to narzędzie rolnicze głównie (ale przecież nie tylko).

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
4 minuty temu, Maju napisał:

Tak jest od lat.....żadnego zgłoszenie niezasadności kary nie rozpatrzono pozytywnie

+1

10 minut temu, Espectro napisał:

+1

Przepraszam, zapomniałem o jednym......ale wie Pan, chyba rozumie że mnie nie do końca satysfakcjonuje Pana uznanie że kara była niezasadna.....skoro punkty za nią pozostały.  🙂

Za to na zawsze zapamiętam jak mi Pan (ile razy) wmawiał że zgłoszenia na kontakt zostały rozpatrzone.....a na trzy z nich do dzisiaj nie mam odpowiedzi.   :))))

Tylko proszę nie zaprzeczać i nie odpowiadać.....już mi to niepotrzebne.   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
5 minut temu, Maju napisał:

Przepraszam, zapomniałem o jednym......ale wie Pan, chyba rozumie że mnie nie do końca satysfakcjonuje Pana uznanie że kara była niezasadna.....skoro punkty za nią pozostały.   :)))

Jakim jednym którym jednym ? 

To mega chamskie podejście i kłamanie w żywe oczy. 

Ile razy mozna podejmować próby pomocy i zrobienia czegokolwiek. 

Dla Pana jak nie po myśli to przeciwko.

Jest taka zależność że Gdy ktoś napisze chamski wpis i brzydki w temacie to zgłoszenie leci i to jest ok ale żąda się ukamienowania takowego. Ale gdy Pan napisze chamski i brzydki wpis z podtekstami o mądrości swego oponenta i wtedy ktoś zgłosi takowy wpis to okazuje się że został Pan niesłusznie ostrzeżony przez moderację punktami.

Jak to jest ?

Żąda Pan aby działało to w jedną stronę tylko.

2 minuty temu, Espectro napisał:

To mega chamskie podejście i kłamanie w żywe oczy. 

Ile razy mozna podejmować próby pomocy i zrobienia czegokolwiek. 

Dla Pana jak nie po myśli to przeciwko.

Proszę mnie bezpodstawnie nie obrażać (ja za takie wpisy punkty już dostawałem), nie kłamię....mam na dowód pana wpisy na PW....a podejmowanie prób udobruchania mnie proszę nie mylić z załatwieniem pozytywnie mojego zgłoszenia na niesłusznie nałożona karę......

7 minut temu, Espectro napisał:

11 minut temu, Espectro napisał:

+1

• Administratorzy
2 minuty temu, Maju napisał:

Proszę mnie bezpodstawnie nie obrażać (ja za takie wpisy punkty już dostawałem), nie kłamię....mam na dowód pana wpisy na PW....a podejmowanie prób udobruchania mnie proszę nie mylić z załatwieniem pozytywnie mojego zgłoszenia na niesłusznie nałożona karę......

Napisał Pan że jedyny raz została załatwiona sprawa po Pańskiej myśli. 

Zaś przed tym pisał Pan że żadna i nigdy.

To mnie Pan może obrażać takimi wpisami ? a ja nawet wskazać prawdy nie mogę ? 

2 minuty temu, Espectro napisał:

przed tym pisał Pan że żadna i nigdy

Napisałem też to:

13 minut temu, Maju napisał:

Przepraszam, zapomniałem o jednym......ale wie Pan, chyba rozumie że mnie nie do końca satysfakcjonuje Pana uznanie że kara była niezasadna.....skoro punkty za nią pozostały.  🙂

• Administratorzy

Nawet zaproponowałem ostatnio aby pomagał Pan w zgłoszeniach na co sam Pan powiedzieł że nie byłby obiektywny w nich i to w jakichkolwiek nie tylko z tematu Kościoły.

Teraz, Maju napisał:

Napisałem też to:

Oczywiście ale gdybym nie wspomniał i nawiązał do tamtego wpisu to pewnie by leżał tak przez długi czas.

"podejmowanie prób udobruchania mnie"

Rzadki popis bezczelności. Majestat poczuł się urażony? Dziwne że takie wypowiedzi są w ogóle tolerowane.

23 minuty temu, Espectro napisał:

Jest taka zależność że Gdy ktoś napisze chamski wpis i brzydki w temacie to zgłoszenie leci i to jest ok ale żąda się ukamienowania takowego. Ale gdy Pan napisze chamski i brzydki wpis z podtekstami o mądrości swego oponenta i wtedy ktoś zgłosi takowy wpis to okazuje się że został Pan niesłusznie ostrzeżony przez moderację punktami.

Jak to jest ?

Żąda Pan aby działało to w jedną stronę tylko.

Typowe zachowanie w przypadku osób, uważających że posiadają monopol na prawdę, mają rację zawsze i z definicji oraz są depozytariuszami jedynie słusznego punktu widzenia.

Edytowane przez Bobcat
  • Administratorzy

@Bobcat Bardzo nie lubię gdy w rozmowę wtrąca się ktoś z zewnątrz. 

Szanujmy swój własny czas i siebie nawzajem. 

@Maju Nie przejdzie nadal forma blokowania każdego kto ma inne zdanie niż Pan w temacie. Niestety.

Teraz, Adasza napisał:

I co tu niby jest takiego, co zasługuje na bana? Człowiek z pełną premedytacją i notorycznie wprowadza ludzi w błąd, zamieszcza jakieś absurdalne ogłoszenia (chodzi o ceny), w tym swoje a później w ich obronie pisze jakieś niestworzone bajki to jak to skomentować, jak nie wciskaniem ciemnoty? 

Poza tym, powinien pan zamieścić również jego wypowiec, do której się odnosiłem a skoro pan tego nie robi, widać tu działanie intencjonalne. 

Tyle tytułem komentarza, szkoda słów...

Na punkty może i by się uzbierało bo to nie jedyny takowy w temacie. Blokada na te kilka godzin w temacie miała na celu uspokojenia chwilowego sytuacji. Nie ukarać Pana za swe przekonania czy też styl pisania. Niestety ale gdy problem będzie nawracał to traktowane wpisy będą jak recydywa i bez proszenia o spokój punktowane. 

Ja rozumiem i nawet sie cieszę że ktoś widzi takie zależności szkoda jednak gdy obraża Pan wszystkich dookoła w każdym wpisie w temacie.

3 minuty temu, Adasza napisał:

Poza tym, powinien pan zamieścić również jego wypowiec, do której się odnosiłem a skoro pan tego nie robi, widać tu działanie intencjonalne. 

Każdy odpowiada za swoje słowa a nie za czyjeś albo bo on zaczyna....

1 minutę temu, Espectro napisał:

zaproponowałem ostatnio aby pomagał Pan w zgłoszeniach na co sam Pan powiedzieł że nie byłby obiektywny w nich i to w jakichkolwiek nie tylko z tematu Kościoły.

Ciekawe.....a mnie się zadaje że napisałem coś innego.....nie pisałem że nie mam tyle czasu by na poważnie zająć się tym co mi Pan zaproponował???   🙂

Mam zacytować?
Że myłbym być nieobiektywny.....to akurat nie padło w ogóle!!!
Zresztą nie mnie to oceniać....

I jeszcze jedno skoro (z Pana decyzji) nadal nie widzę wpisów  @Bobcat to prosiłbym bym tak jak było wcześniej, bym nie musiał widzieć jak on dodaje swoje wpisy.....   :)))

• Administratorzy

ps. Łukasz J to ja a na e-mailu nie było za wiele ustalane poza prośba o uspokojenie się w tematach.

@Adasza

47 minut temu, Espectro napisał:

....gdy Pan napisze chamski i brzydki wpis z podtekstami o mądrości swego oponenta i wtedy ktoś zgłosi takowy wpis to okazuje się że został Pan niesłusznie ostrzeżony przez moderację punktami.

Jak to jest ?

Jak to jest że mnie Pan notorycznie posądza o coś co nie ma miejsca od niepamiętnych czasów???
Poza tym NIGDY o anulowanie nałożonych kar za takie wpisy nie postulowałem.....dlaczego pan mi to wmawia!!!

12 minut temu, Espectro napisał:

Nie przejdzie nadal forma blokowania każdego kto ma inne zdanie niż Pan w temacie. Niestety.

Znowu wmawia mi Pan.....nie chodzi mi o blokowanie ludzi, forumowiczów ale ich obrażających innych WPISY, obrażające ich lub ich autorytety

Widać że tu za dużo wymagam żądając minimum szacunku dla JPII.....

Edytowane przez Maju

17 minut temu, Espectro napisał:

Bobcat Bardzo nie lubię gdy w rozmowę wtrąca się ktoś z zewnątrz. 

Przepraszam. Wydawało mi się że na publicznym Forum, w otwartej (nie na priv) rozmowie każdy może zabrać głos w dowolnym miejscu. 

7 minut temu, Adasza napisał:

koniec gadki

Czasem im to trzeba przypomnieć, bo zapominają.
Świadomi tego chyba już są.....  🙂

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
8 minut temu, Adasza napisał:

Proszę naprawdę nie żartować, bo chodzi tu o kontekst. Czy nazwanie kogoś idiotą, w sytuacji, kiedy piszę że ziemia jest płaska też by pan zakwalifikował do przyznania punktów? 

Nie się pan opamięta na litość boską, już ręce nie mają gdzie opadać, jak się pana czyta... 

OK. Przy kolejnych zgłoszeniach nie będę banował w temacie na te kilka godzin a rozpatrzą zgłoszenie moderatorzy i odpowiednio potraktują względem regulaminu. Dziękuje pozdrawiam.

51 minut temu, Bobcat napisał:

Typowe zachowanie w przypadku osób, uważających że posiadają monopol na prawdę, mają rację zawsze i z definicji oraz są depozytariuszami jedynie słusznego punktu widzenia.

Tak. A teraz Bobuś spójrz w lustro.

-----

26 minut temu, Adasza napisał:

...w sytuacji, kiedy piszę że ziemia jest płaska...

Każdy ma prawo się mylić.

Ps.

"Piszę" zamiast "pisze", czyli to Ty piszesz a nie ktoś inny, czyli samego siebie określasz... chyba na to moderacja powinna Ci pozwolić.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Teraz, Maju napisał:

[...] ale ich obrażających innych WPISY, obrażające ich lub ich autorytety

Dla niektórych jest to może autorytet, dla większości normalnego świata zdecydowanie NIE. 

Ponoć wolność słowa mamy na Forum 😉

• Administratorzy
4 minuty temu, Adasza napisał:

wziął pan pod uwagę kontekstu. 

Rozumiem że według tego osobie która używa epitetów można odpisać także epitetami. ?  Każdy odpowiada za swoje wpisy nie za czyjeś.

35 minut temu, Maju napisał:

Ale nikt nie wspominał tutaj nawet o JP II nawet. Co jest ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.