Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Miło słyszeć że mogłoby być inaczej gdyby rozpatrzył ktoś inny.....ale czy to nie daje do myślenia że dla pełniącego tu rolę moderatora nazwanie bezpodstawnie osoby JPII "bestią" jest dopuszczalne.....    🙂

Wymiana opinii ? jedyne na co szybo reaguje moderacja to ataki personalne między userami na forum  Jako takiego obrażania kogokolwiek nie pochwalamy ale pisanie subiektywnych opinii to raczej nic złego. 

Przejrzę te zgłoszenia od Pana i jeżeli trzeba upomnę. 

ok 3 lutego ?

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

13 minut temu, Maju napisał:

Chodzi o lżenie nie mnie ale Jana Pawła II

A on czyta forum?

Gościa już nie ma od ładnych paru lat....

Jakie to polskie.....

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

9 minut temu, Espectro napisał:

jeżeli trzeba upomnę

Bardzo proszę nie karać.....ten którego to dotyczy jakąkolwiek ingerencję odbierze to jako cenzurę, tak święcie wierzy w to co mu podsuną do szkalowania JPII.

Zresztą patrząc co pisze ten wyżej to trudno oczekiwać by cokolwiek zrozumieli....   🙂

Zupełnie wystarczy to co napisałem.....dopisek do postów "nieodpowiedni język" załatwi sprawę. 

9 minut temu, Espectro napisał:

Jako takiego obrażania kogokolwiek nie pochwalamy ale pisanie subiektywnych opinii to raczej nic złego. 

Tyle tylko że określenie "bestia" z jakąś opinią nie ma nic wspólnego.....nieprawdaż?

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Bardzo proszę nie karać.....ten którego to dotyczy jakąkolwiek ingerencję odbierze to jako cenzurę, tak święcie wierzy w to co mu podsuną do szkalowania JPII.

Karał nie będe bo wpis jest zbyt stary aby to robić. Jeżeli uznam że moderator popełnił błąd to upomnę moderatora.

Sam user błędu nie zrobił a nawet bym powiedział że wpis jest dość przyzwoicie napisany. TZN. Jest cytat i jest jego opinia. Tak jak było proszone wielokrotnie.

Ty Maju nie masz naprawdę o czym pisać tylko ciągle o tym Karolku?

Chcesz kneblować, bo ktoś skrytykował jego działalność i wątpliwą moralność? 

Edytowane przez sir.jax

• Administratorzy
Teraz, sir.jax napisał:

Ty Maju nie masz naprawdę czym pisać tylko ciągle o tym Karolku?

Idąc tym tropem to tak jak by rozmawiać samemu ze sobą.

Idzie pan jakimś tropem ale chyba nie nadąża.....dziwne to zwłaszcza po tym co panu podałem na PW!!!   

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Sam user błędu nie zrobił a nawet bym powiedział że wpis jest dość przyzwoicie napisany. TZN. Jest cytat i jest jego opinia. Tak jak było proszone wielokrotnie.

Jest owszem cytat-oszczerstwo i towarzyszące mu plugawe określenie:

"Potwór, monstrum, bestia......Współczesne społeczeństwa często odwołują się do tego określenia w celu zdehumanizowania i odcięcia się od postaci, która ze względu na swoje postępowanie, kryteria moralne lub cechy fizyczne wzbudza szczególną odrazę.

Potworami określeni mogą zostać zbrodniarze hitlerowscy i bolszewiccy, terroryści czy seryjni mordercy...."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
2 minuty temu, Maju napisał:

Idzie pan jakimś tropem ale chyba nie nadąża.....dziwne to zwłaszcza po tym co panu podałem na PW!!!   

Jest owszem cytat-oszczerstwo i towarzyszące mu plugawe określenie:

"Potwór, monstrum, bestia......Współczesne społeczeństwa często odwołują się do tego określenia w celu zdehumanizowania i odcięcia się od postaci, która ze względu na swoje postępowanie, kryteria moralne lub cechy fizyczne wzbudza szczególną odrazę.

Potworami określeni mogą zostać zbrodniarze hitlerowscy i bolszewiccy, terroryści czy seryjni mordercy...."

https://pl.wikipedia.org/wiki/Potwór

To idąc tym tokiem myślenia nie mozna napisać nic na kogokolwiek. A podejmując jakikolwiek temat zasada jest bzdurą i nie pozwala na rozmowę i dyskusje. To że się mówi przez tydzień miesiąc czy rok małe ma znaczenie bo o bzdurach się często gada przez jakiś czas ale tu się mówi przez dość długi czas a jak wiemy w każdym kłamstwie jest trochę prawdy.

Moderacja nie jest w stanie ocenić i wydać wyroku na podstawie własnego przekonania.

1 godzinę temu, sir.jax napisał:

Ty Maju nie masz naprawdę o czym pisać tylko ciągle o tym Karolku?

Fanatykom się wydaje że jeśli ktoś jest dla nich autorytetem to wszyscy mają obowiązek go za takiego uważać. A jeśli nie uważają - to zostaną do tego zmuszeni.

Nie zostaną. Daremny trud.

27 minut temu, Espectro napisał:

idąc tym tokiem myślenia nie mozna napisać nic na kogokolwiek. A podejmując jakikolwiek temat zasada jest bzdurą i nie pozwala na rozmowę i dyskusje.

Proszę nie udawać że pan nie rozumie (pisać jaśniej bo zaczyna to co pan pisze być mało czytelne)......czy kiedykolwiek zgłaszałem brednie pisane tu na tym forum o JPII????
Niech pan znowu nie wmawia że zgłaszałem krytykę jego dokonań zgłosiłem niestosowny język jakim się go bezpodstawnie określa......

Podawałem panu że przestępcę Stonogę bardziej tu szanujecie, bo za nazwanie go tak jak zasługuje dostałem karę i wpis usunięto.....a może o tym pan pisze????    :)))))

wiemy w każdym kłamstwie jest trochę prawdy.

pan mnie rozbraja.....   :))))

Moderacja nie jest w stanie ocenić i wydać wyroku

jasne.....bestia to takie neutralne określenie dla tych których (delikatnie mówiąc) nie lubicie.....   

Edytowane przez Maju

18 minut temu, Maju napisał:

Podawałem panu że przestępcę Stonogę

Przestępcę? 

😂😂😂😂

• Administratorzy
22 minuty temu, Maju napisał:

Niech pan znowu nie wmawia że zgłaszałem krytykę jego dokonań zgłosiłem niestosowny język jakim się go bezpodstawnie określa......

Głosił Pan iż nie pozwoli na nazywanie JP 2 "bestią" 

image.png

image.png

24 minuty temu, Maju napisał:

Podawałem panu że przestępcę Stonogę bardziej tu szanujecie, bo za nazwanie go tak jak zasługuje dostałem karę i wpis usunięto.....a może o tym pan pisze????    :)))))

To teraz jeszcze inaczej. Dlaczego przestępce ? Czy ktoś tu poruszał jego osobę w temacie JP 2 ? 

Kiedy to było w takim razie. 

• Administratorzy
25 minut temu, Maju napisał:

jasne.....bestia to takie neutralne określenie dla tych których (delikatnie mówiąc) nie lubicie.....   

Ale jacy my ? wy ? Ja nie zabieram stanowiska w tej sprawie. Rozpatruje pod regulamin i netykiete a nie prawo moralne.

3 minuty temu, Espectro napisał:

Czy ktoś tu poruszał jego osobę w temacie JP 2

Szybko pan odpisuje i niczego nie pamięta z poprzednich rozmów....

3 minuty temu, Espectro napisał:

jacy my ? wy ?

:)))))

Tego też pan nie rozumie.....tacy którzy pozwalają sobie na pisanie "fanatyk", bredzą coś o "stanie rozumu", Tworkach a pan tego łaskawie nie widzi, nie chce widzieć.....tacy drogi panie.....   EOT!!!!!

Zabawy jest zwrot "nie pozwolę". Jakby zwykły użytkownik miał cokolwiek do powiedzenia. Komuś się chyba wydaje że jest Właścicielem tego Forum i że będzie decydował oraz wskazywał palcem kogo mamy obowiązek lubić.

Edytowane przez Bobcat
37 minut temu, Espectro napisał:

jacy my ? wy ?

6 minut temu, sir.jax napisał:

Tak, wiemy....

:))))

• Administratorzy
46 minut temu, Maju napisał:

Tworkach a pan tego łaskawie nie widzi, nie chce widzieć.....tacy drogi panie.....   EOT!!!!!

Wpis ten 10 sec po dodaniu spadł. Dokładnie 10 sekund. 

• Administratorzy
5 minut temu, Adasza napisał:

A cóż by było w tym dziwnego? Nie musi to oznaczać tego, że ktoś im każe.

No własnie widać że oznacza.

przynależność do "elity".

Tego nie wiedziałem.

"wolność waszą i naszą",  to do tej elity może może się zapisać każdy tłuk 🙂

To chyba dobrze ? czy nie ?

10 minut temu, Adasza napisał:

Skoro tak znienawidzona wcześniej przez nich szumowina Giertych, stał się symbolem ich walki o "wolność waszą i naszą",

Zatem ....

Giertych = Wojtyła.

4 godziny temu, Espectro napisał:

Idąc tym tropem to tak jak by rozmawiać samemu ze sobą.

i ciagle chce aby utłuc bezboznika a jednoczesnie byc litosciwym i nie karac

byle o tym ciagle mówić

dzien w dzien ewangelizacja dla naiwnych

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Komuś się chyba wydaje że jest Właścicielem tego Forum i że będzie decydował oraz wskazywał palcem kogo mamy obowiązek lubić.

A innym, że jak napiszą ***** *** to obowiązek klikać lajka, bo przecież *** należy ***** - śmieszny jesteś z tymi próbami unoszenia się ponad usera Maju.

-----

6 godzin temu, Espectro napisał:

To atak personalny na inną osobe a nie krytyka.

Mowa o JPII czy o Maju? Bo atak personalny to przejście z pisania na temat do pisania o oponencie. A JPII oponentem w dyskusji nie jest, a co najwyżej przedmiotem dyskusji. Dlatego nieuzasadnione używanie negatywnych określeń w stosunku do JPII choć jest oczywiście karygodne, to nie jest atakiem personalnym. Piszę o tym bo jeden z moderatorów kiedyś już ten błąd popełnił, w efekcie przyznając nieprawidłową ilość punktów ze względu na niewłaściwą klasyfikację czynu.

A jeśli ktoś wykaże, że JPII zasłużył na określenia "bestia".... po tym jak już się "dowiedzieliśmy", że Lech Wałęsa nie przysłużył się do zmiany ustroju w Polsce wszystko jest możliwe.

PS.

@Majupoczytaj sobie kilka moich ostatnich wpisów tym wątku to może Ci się nieco rozjaśni.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
16 minut temu, szymon1977 napisał:

JPII choć jest oczywiście karygodne, to nie jest atakiem personalnym.

Mowa o userach forum.

34 minuty temu, Espectro napisał:

Mowa o userach forum.

Jeśli pisałeś o userach forum to ok, cytowałeś fragment o JPII i się pogubiłem.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
4 minuty temu, Adasza napisał:

No przecież wyjaśniłem, że nie musi tego oznaczać 🙂

Niedobrze jeżeli zabierają się za to cynicy, chcący przy okazji ratować swoją dupę.

Nie mi to oceniać w takim razie.

"Przepraszamy, wystąpił problem

Coś poszło nie tak. Proszę spróbować ponownie.
Kod błędu: 2S119/1"

Takie coś wyskoczyło przy pierwszej próbie logowania przed chwilą. W następnej próbie, po kilku sekundach, już było wszystko w porządku.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• Administratorzy
2 minuty temu, fozzie napisał:

"Przepraszamy, wystąpił problem

Coś poszło nie tak. Proszę spróbować ponownie.

Takie coś wyskoczyło przy pierwszej próbie logowania przed chwilą. W następnej próbie, po kilku sekundach, już było wszystko w porządku.

Hmm już patrzę.

1 godzinę temu, Adasza napisał:

Dla postępowej "yelity" najwyraźniej tak. 

Taaaaaa....

"Yelita" w tym kraju jest tylko jedna KK...

2 godziny temu, sir.jax napisał:

"Yelita" w tym kraju jest tylko jedna KK...

Ciężko się czyta jeśli ktoś tak pisze o własnych przekonaniach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

16 godzin temu, szymon1977 napisał:

....nieuzasadnione używanie negatywnych określeń w stosunku do JPII choć jest oczywiście karygodne, to nie jest atakiem personalnym. Piszę o tym bo jeden z moderatorów kiedyś już ten błąd popełnił, w efekcie przyznając nieprawidłową ilość punktów ze względu na niewłaściwą klasyfikację czynu.

Ja piszę w tym temacie w zasadzie tylko wtedy gdy któryś z decydentów tego forum popełnia błędy.....rzadziej gdy chodzi o sprawy funkcjonalności.    🙂

Mnie tu często karano za "atak personalny" na osoby spoza forum, myślałem że za dawnej moderacji było to "normalne",  Twój przypadek nie jest mi obcy.

Poza tym użycie takiego języka do osoby przez WIĘKSZOŚĆ szanowanej, nieadekwatnego do sytuacji, nieuzasadnionego merytorycznie jest niestosowne niezależnie od klasyfikacji jaką przy zgłoszeniu użyłem.....zresztą nieraz trudno jest ją wybrać bo wybrać można tylko jedna a niektóre zgłaszane wpisy łamią ich kilka. 

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to że takie praktyki powodują że ci którzy są oburzeni tym chamstwem przestają to zgłaszać widząc brak jakiejkolwiek reakcji.....

Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości (po bezsensownym zacytowaniu tutaj SJP) podam jakie synonimy ma to słowo (w różnych kontekstach), może coś do niektórych dotrze!

Ukryta Zawartość

jeśli ktoś wykaże, że JPII zasłużył na określenia "bestia".

Nie żartuj, im wystarczy że jakieś piśmidła, antyklerykalne stacje telewizyjne napiszą, podadzą coś za kimś  równie chorym z nienawiści do Kk jak one (bywało że za takie określenia, w stosunku do ludzi spoza forum, dostawałem punkty) napisał "raport", jakąś opinię o ludziach  i już mają dowód.....      :))

W tym konkretnym przypadku podał za mediami kłamstwa że JPII złagodził Kodeks Prawa Kanonicznego w sprawie pedofilii.....to mu wystarczyło, przecież oni NIC nie będą niczego w KPK sprawdzać, nie muszą weryfikować mogą powielać kłamstwa, skoro tutejsza decydenci (w większości) też niczego nie weryfikują. 
Nawet jak im się to poda na tacy, wiją się jak piskorze by nie przyznać racji.....    😉

Tak tu jest od lat i nic się nie zmienia.....

poczytaj sobie kilka moich ostatnich wpisów tym wątku to może Ci się nieco rozjaśni.

Wszystko co piszesz czytam gdy tu wchodzę.....jeżeli coś ważnego przegapiłem to napisz mi o tym na PW, bo jakikolwiek OT może być tu wykorzystany by ten (w większości merytoryczny, niewygodny dla niektórych) post w całości usunąć.....takie dziwne praktyki mają (miały nierzadko) też tu miejsce.   🙂

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
24 minuty temu, Maju napisał:

bo jakikolwiek OT może być tu wykorzystany by ten (w większości merytoryczny, niewygodny dla niektórych) post w całości usunąć.....takie dziwne praktyki mają (miały nierzadko) też tu miejsce.   🙂

Wpisy tutaj zamieszczanie nie będą nigdy ukrywane jeżeli nie są atakami personalnymi, offtopami spamującymi po ilekroć oraz jeżeli użytkownicy nie prowadzą między sobą wojenek tutaj. 

Każdy wpis jeżeli choć trochę zahaczający o tematykę lub aktualnie postawionego problemu będzie poprawny.

Wylecą za to wpisy wtrącające się tylko po to aby ztrollować lub podbić i rozkręcić bardziej wojenkę.

To też nie jest temat od wymiany prywatnych lub przeniesionych z innych tematów spostrzeżeń. 

Starajmy się pisać na temat. 

16 godzin temu, fozzie napisał:

Wskazuje na jakieś siedzące ciasteczka które blokują zalogowanie i tworzą tego typu błąd.

W razie gdyby problem występował czyszczenie cookiesow w przeglądarce. 

https://www.google.com/search?q=2S119%2F1"&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.