Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Jacchusia napisał:

A to dziwny punkt widzenia sprawy. Czyli jak ci ktoś napisze "ty głąbie" to nie zgłosisz i będziesz dumny, ze nie podpieprzyłeś? To stawanie po stronie chamstwa, którego ofiara padłeś. Taki masochizm w imię ideologii.

Masochizmu pod to nie podpinaj. Wolę odpłacić tym samym i iść na urlop niż lecieć ze skargą. Lub załatwić to w inny sposób. Nawet większe dzieci wiedzą, że bycie skarżypytą to nic chwalebnego. A tutaj chyba dzieci nie piszą. 

Nie znam miejsca gdzie podpierd..anie było by gloryfikowane. 

Ale wiem, że niektórzy tego nie rozumieją 🙂

Edytowane przez Piękny Stefan
  • Administratorzy
2 godziny temu, jar1 napisał:

Aha. Nie wystarczy tydzień?

Można zrobić na tydzień fakt.

5 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Masochizmu pod to nie podpinaj. Wolę odpłacić tym samym i iść na urlop niż lecieć ze skargą.

Tylko że z takim podejściem w tematach robi się syf a nie rozmowa. 😞 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

16 godzin temu, Espectro napisał:

Żąda Pan, aby w przeciągu 3 godzin odpowiedzieć i rozpatrzyć Panu pozytywnie odwołania. 

Niczego nie żądam, chyba pan nadinterpretuje.

Cierpliwie poczekam nawet regulaminowe 10 dni.

17 godzin temu, Espectro napisał:

Bana ma jedna lub 2 osoby

To zupełnie mnie nie interesuje.

• Administratorzy
2 minuty temu, jezz napisał:

Cierpliwie poczekam nawet regulaminowe 10 dni.

17 godzin temu, Espectro napisał:

Wydaje mi się że odpowiedziałem na pytanie. 

35 minut temu, Jacchusia napisał:

A to dziwny punkt widzenia sprawy. Czyli jak ci ktoś napisze "ty głąbie" to nie zgłosisz i będziesz dumny, ze nie podpieprzyłeś? To stawanie po stronie chamstwa, którego ofiara padłeś. Taki masochizm w imię ideologii.

Jestem na forum już kilkanaście lat, ale dopiero od chyba 2 lat zacząłem systematycznie zgłaszać chamskie i obraźliwe wpisy. To tylko świadczy o tym jak bardzo nasiliły się podziały w naszym społeczeństwie. Dawniej to obrażanie było takie bardziej swojskie, żartobliwe i z przymrużeniem oka. Teraz jest pełne niepohamowanej agresji do tego stopnia, jakby autorzy tych tekstów chcieli nam to oko wręcz wydłubać.

6 minut temu, soundchaser napisał:

Jestem na forum już kilkanaście lat, ale dopiero od chyba 2 lat zacząłem systematycznie zgłaszać chamskie i obraźliwe wpisy. To tylko świadczy o tym jak bardzo nasiliły się podziały w naszym społeczeństwie. Dawniej to obrażanie było takie bardziej swojskie, żartobliwe i z przymrużeniem oka. Teraz jest pełne niepohamowanej agresji do tego stopnia, jakby autorzy tych tekstów chcieli nam to oko wręcz wydłubać.

Nie wiążesz faktów. Piszesz że od 2 lat. U ciebie zbiegło się to z zaangażowaniem w walkę z covidem. Nie mogło być inaczej.

13 minut temu, Espectro napisał:

Tylko że z takim podejściem w tematach robi się syf a nie rozmowa. 😞 

No i tutaj przydałaby się praca moderacji płatna, a nie charytatywna. I syfu nie ma 🙂

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Nie wiążesz faktów. Piszesz że od 2 lat. U ciebie zbiegło się to z zaangażowaniem w walkę z covidem. Nie mogło być inaczej.

Oczywiście, bo właśnie od tego czasu nasiliły się podziały. Zresztą taki był jeden z celów tego co Wy nazywacie teorią spiskową.

9 minut temu, Espectro napisał:

Wydaje mi się że odpowiedziałem na pytanie. 

Poczekam na odpowiedź odwołania do administracji.

U mnie w firmie, klienci składający reklamacje, dostają oficjalną odpowiedź, w czasie przewidzianym przez regulamin.

Ale może moja firma nie jest poważną firmą.

Sam nie wiem.

15 minut temu, Piękny Stefan napisał:

No i tutaj przydałaby się praca moderacji płatna, a nie charytatywna. I syfu nie ma

Nie żartuj. Na czym mianowicie miałaby polegać różnica? Każdy wpis poddany kontroli pod kątem łamania regulaminu? I czym by to skutkowało? Większą liczbą kar i "urlopów", czy może bardziej wyrafinowanymi metodami zakamuflowanego obrażania?

Edytowane przez soundchaser
34 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Wolę odpłacić tym samym

No własnie, w moim przypadku, trafione w punkt.

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.

przysłowie polskie

Kubę możesz zastapić dowolnym imieniem, lub jakimś ulubionym nickiem.

A teraz idę sobie poczytać jakiś dobry kryminał.

Edytowane przez jezz
2 minuty temu, soundchaser napisał:

Oczywiście, bo właśnie od tego czasu nasiliły się podziały. Zresztą taki był jeden z celów tego co Wy nazywacie teorią spiskową.

A jakbyś nie pisał w covidovym wątku i tym o Ukrainie to dalej przycisk "zgłoś" by był dla ciebie dziewicą.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Nie żartuj. Na czym mianowicie miałaby polegać różnica? Każdy wpis poodany kontroli pod kątem łamania regulaminu? I czym by to skutkowało? Większą liczbą kar i "urlopów", czy może bardziej wyrafinowanymi metodami zakamuflowanego obrażania?

A niby dlaczego zgłaszanie ma być lepsze?

1 minutę temu, jezz napisał:

No własnie, w moim przypadku, trafione w punkt.

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.

przysłowie polskie

Kubę możesz zastapić dowolnym imieniem, lub jakimś ukubionym nickiem.

A teraz idę sobie poczytać jakiś dobry kryminał.

Można i tak. Tylko co jak ci ktoś nasra na podjeździe... 

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

A jakbyś nie pisał w covidovym wątku i tym o Ukrainie to dalej przycisk "zgłoś" by był dla ciebie dziewicą.

Chcesz mi dać do zrozumienia, że szambo było zawsze, np. w takich wątkach jak "Polityka", czy o "KK"? Pewnie tak, ale tak się złożyło, że ja zaangażowałem się w zasadzie tylko w ten covidowy, bo to co się działo przez ostatnie 2 lata (i pewnie jeszcze na tym nie koniec) pokazało (nie wszystkim jednak) do czego rządzący światem i poszczególnymi krajami są zdolni.

6 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Tylko co jak ci ktoś nasra na podjeździe

Przecież to ty napisałeś, że odpłacasz tym samym.

A teraz, możesz mi życzyć " miłej lektury", bo mam ciekawsze rzeczy do czytania niż forum AS.

11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

A niby dlaczego zgłaszanie ma być lepsze?

Oszczędza pracy moderatorom i pozwala podjąć bardziej optymalne decyzje, jeśli zgłoszony problem jest czytelnie opisany i dobrze przez nich zinterpretowany.

4 minuty temu, jezz napisał:

Przecież to ty napisałeś, że odpłacasz tym samym.

Na ataki mój drogi. Nie doczytałeś. 

7 minut temu, soundchaser napisał:

Oszczędza pracy moderatorom i pozwala podjąć bardziej optymalne decyzje, jeśli zgłoszony problem jest czytelnie opisany i dobrze przez nich zinterpretowany.

Róbta co chceta 🙂

19 minut temu, soundchaser napisał:

Chcesz mi dać do zrozumienia, że szambo było zawsze, np. w takich wątkach jak "Polityka", czy o "KK"? Pewnie tak, ale tak się złożyło, że ja zaangażowałem się w zasadzie tylko w ten covidowy, bo to co się działo przez ostatnie 2 lata (i pewnie jeszcze na tym nie koniec) pokazało (nie wszystkim jednak) do czego rządzący światem i poszczególnymi krajami są zdolni.

Czy od zawsze nie wiem. Ze 4 lata czytam. Było różnie zawsze zależało to od zaangażowania moderacji.

26 minut temu, jezz napisał:

A teraz, możesz mi życzyć " miłej lektury", bo mam ciekawsze rzeczy do czytania niż forum AS.

Napisał czytając forum AS...

• Administratorzy
1 godzinę temu, jezz napisał:

Poczekam na odpowiedź odwołania do administracji.

U mnie w firmie, klienci składający reklamacje, dostają oficjalną odpowiedź, w czasie przewidzianym przez regulamin.

Ale może moja firma nie jest poważną firmą.

Sam nie wiem.

Poprzez formularz kontaktowy pisał Pan ?

6 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Na ataki mój drogi. Nie doczytałeś

Doczytałem, dlatego napisałem to, co napisałem.

Edytowane przez jezz
7 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Masochizmu pod to nie podpinaj. Wolę odpłacić tym samym i iść na urlop niż lecieć ze skargą. Lub załatwić to w inny sposób. Nawet większe dzieci wiedzą, że bycie skarżypytą to nic chwalebnego. A tutaj chyba dzieci nie piszą. 

Nie znam miejsca gdzie podpierd..anie było by gloryfikowane. 

Ale wiem, że niektórzy tego nie rozumieją 🙂

A kto gloryfikuje? Odpłacając pięknym za nadobne zniżasz się do poziomu agresora i sam nim jesteś. 

Rozumieć to ja rozumiem, ale nie popieram. 

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

5 godzin temu, Espectro napisał:

Poprzez formularz kontaktowy pisał Pan ?

Oczywiście.

Chciałem inaczej, bardziej normalnie, czyli przez pw, sam pan o tym wie, ale nie dał pan szansy na taką komunikację.

Myślę, że po tym co się ostatnio wydarzyło, nie da się tego zbyć oklepanym, "moderacja wszystkich traktuje w ten sam sposób"

Ale oczywiście mogę się mylić.

Edytowane przez jezz
2 godziny temu, Jacchusia napisał:

A kto gloryfikuje? Odpłacając pięknym za nadobne zniżasz się do poziomu agresora i sam nim jesteś. 

Rozumieć to ja rozumiem, ale nie popieram. 

Mam granice. Np nigdy się nie nabijam z pracy jaką ktoś wykonuje, bo to jest skur...o.

Tak że o poziomach to wiesz, może ty nie pisz... 🙂

2 godziny temu, jezz napisał:

Doczytałem, dlatego napisałem to, co napisałem.

Napisałeś:

"W moim przypadku trafione w punkt" i cytat - przysłowie o Kubie.

Ja nie kabluje, a ty mnie już kilka razy. Gdzie Kuba, gdzie punkt?

Ale po co ja to piszę 🙂

Zgłaszajta 🙂

• Administratorzy
12 godzin temu, jezz napisał:

Chciałem inaczej, bardziej normalnie, czyli przez pw, sam pan o tym wie, ale nie dał pan szansy na taką komunikację.

W jaki sposób ? 

Jako ostatni wpis na PW sprawa rozwiązana. Co do reszty to ostatnia wiadomość od Pana jest z soboty z godziny 19:00 ...

12 godzin temu, jezz napisał:

Myślę, że po tym co się ostatnio wydarzyło, nie da się tego zbyć oklepanym, "moderacja wszystkich traktuje w ten sam sposób"

Był weekend i czas może sie troche wydłużyć. Pan odwołuje się od wpisy który zresztą w tym samym czasie był rozparawiany tutaj w temacie.  

Słowa: pisowiec oraz prymitywny. Pierwsze nie jest obraźliwe drugie tak skierowane do innego usera forum. Zaś połączenie "prymitywny pisowiec" jest obraźliwe i koniec.

54 minuty temu, Espectro napisał:

Słowa: pisowiec oraz prymitywny. Pierwsze nie jest obraźliwe drugie tak skierowane do innego usera forum. Zaś połączenie "prymitywny pisowiec" jest obraźliwe i koniec.

Widzę, że dalej pan nie rozumie czy tylko stara się nie rozumieć, nawet jeśli wszystko ma pan podane na tacy?

Dalej chce pan to wyjaśniać w tym wątku, bo ja od początku nie chciałem tu śmiecić, dlatego wybrałem inną drogę.

To, że po sześciu dniach odblokował mi pan możliowść pisania uważa pan za załatwienie sprawy?

Mam wrażenie, ze nie dlatego zostałem odblokowany, chociaz ten jeden dzień blokady jakoś bym wytrzymał.

Da się przeżyć tydzień bez wypłaty z centrali na Nowogrodzkiej.

54 minuty temu, Espectro napisał:

Co do reszty to ostatnia wiadomość od Pana jest z soboty z godziny 19:00

Staram się za bardzo nie narzucać i cierpliwie czekać ale wszystko ma swoje granice.

Zatem poczekam na odpowiedź na odwołanie. Wtedy może będę miał materiał do dalszej dyskusji.

Poproszę jednak o odpowiedź w tym samym trybie,  jaki wybrałem, bo mam obawy, że dyskusja o moderacji w tym wątku może się dla mnie źle skończyć. Już to przerabiałem.

ps.

Pan cały czas pisze mi o punktach za prymitywnego pisowca, a czy zauważył pan, że nie odwoływałem się od tych punktów.

Tak jak wcześniej nie odwoywałem się od punktów, które były na mnie niesłusznie przez moderatora nałożone?

Bo te punkty mi "lottoją"

Cały czas chodzi mi o cos innego.

Życzę miłego dnia.

Edytowane przez jezz
  • Administratorzy
12 minut temu, jezz napisał:

To, że po sześciu dniach odblokował mi pan możliowść pisania uważa pan za załatwienie sprawy?

Automat to robi a nie ja. 

13 minut temu, jezz napisał:

Staram się za bardzo nie narzucać i cierpliwie czekać ale wsxystko ma swoje granice.

Zatem poczekam na odpowiedź na odwołanie. Wtedy może będę miał materiał do dalszej dyskusji.

To Panu tłumaczę że odpowiedz była w tym temacie w momencie w którym to tutaj także Pan uczestniczył i pytał na PW. 

Druga sprawa to fakt iż odwołania odrzucone zostało na samym początku rozmowy zaś co do tego kwestii zdania nie zmieniłem. 

15 minut temu, jezz napisał:

Poproszę jednak o odpowiedź w tym samym trybie,  jaki wybrałem, bo mam obawy, że dyskusja o moderacji w tym wątku może się dla mnie źle skończyć. Już to przerabiałem.

Dlaczego miała by się skończyć źle. Odpowiadam Panu tutaj bo na pw odpowedziałem ale widzę ze nadal szuka Pan atencji a nie rozwiązania problemu.  Stanowisko się nei zmieni w tej sprawie i odpowiedz jest negatywna. 

16 minut temu, jezz napisał:

Pan cały czas pisze mi o punktach za prymitywnego pisowca, a czy zauważył pan, że nie odwoływałem się od tych punktów.

Innych Pan nie posiada... 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Automat to robi a nie ja. 

To pewnie też automat blokuje możliwosć pisania, prawda?

Przynajmniej tak wynika z regulaminu moderacji

"Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 7 dni - za przekroczenie 10 pkt."

Czy mam rację?

• Administratorzy

Po tym ostrzeżeniu ma Pan z "Ostrzeżony 22 Marca" i to za 0 punktów więc nei rozumiem z czego sie Pan odwołuje ?.

Z bana na jeden dzień ? przyznanego zresztą w momencie punktów za ostatnie przewinienie ? 

To pewnie też automat blokuje możliwosć pisania, prawda?

Przynajmniej tak wynika z regulaminu moderacji

"Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 7 dni - za przekroczenie 10 pkt."

Czy mam rację?

Blokady na temat to inna sprawa i wlepia się albo przy ostrzeżeniu albo przy samym zaprzestaniu propagacji wpisów z strony usera w temacie. Aby na chwilę zatrzymać jego ciąglość i rozpatrywać zgłoszone wpisy.  Lub w formie resocjalizacji. 

10 minut temu, Espectro napisał:

Druga sprawa to fakt iż odwołania odrzucone zostało na samym początku rozmowy

Jak to odwołanie zostało odrzucone na poczatku rozmowy?

Teraz to juz kompletnie nie rozumiem o co chodzi?

12 minut temu, Espectro napisał:

Innych Pan nie posiada...

Jest już pan blisko rozwiązania problemu, o który mi chodzi.

Tak jak pisałem, ja jeztem cierpliwy.

Ale posiadałem niesłusznie przyznane, ze tak to nazwę, ale do pewnego czasu było to dlanie zupełnie nieistotne.

37 minut temu, jezz napisał:

Tak jak wcześniej nie odwoywałem się od punktów, które były na mnie niesłusznie przez moderatora nałożone?

Bo te punkty mi "lottoją"

Tym akurat bym się tu nie przejmował, bo w "nawale pracy" czasem nie zauważają że nie pytamy o uzasadnienie kary, nie chodzi o skasowanie punktów, ale o coś ważniejszego, wyjaśnienie za co tak naprawdę jest ta kara......kilka razy przez to tu przechodziłem i zawsze kończyło się na tym że odpowiedzi na pytanie nie dostawałem, albo odpowiedź dotyczyła nie tej konkretnej kary.....żeby było ciekawiej czasem karę znoszono chociaż o to nie prosiłem.   🙂

Gorzej z czytaniem ze zrozumieniem mają inni którzy takie wyjaśniające wpisy jak ten komentują  "płacze w moderacyjnym bo punkty dostał".......olewam od jakiegoś czasu takie (i gorsze zaczepki) i jak nawet czasem za coś dostane punkcik to robię to z całą świadomością, by wiedzieć za co.      🙂

13 minut temu, jezz napisał:

Teraz to juz kompletnie nie rozumiem o co chodzi?

O to, to.....do tego też trzeba tu się przyzwyczaić że powielane wyjaśnienia przynoszą nieraz odwrotny skutek....na nic były moje kolejne tłumaczenia że nie chodzi o odwołanie kary.

Jak zaczynałem zadawać sobie to pytanie to oznaczało że należy rozmowę szybko zakończyć, bo zazwyczaj niedługo po tym "dla spokojności" dostawałem bana na ten temat..... 

"Idzie przywyknąć"......    :))))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

10 minut temu, Espectro napisał:

tym ostrzeżeniu ma Pan z "Ostrzeżony 22 Marca" i to za 0 punktów więc nei rozumiem z czego sie Pan odwołuje

Sam pan widzi jaki jestem grzeczny.

A czy przypadkiem czegoś w ostatnim tygodniu pan mi nie anulował?

Z tego co pan pisze, wnioskuję, że nawet pan nie czytał odwołania.

13 minut temu, Espectro napisał:

Z bana na jeden dzień ?

Raczy pan żartować.

Odbyłem karę 7 dni bez żadnego złagodzenia wyroku.

Sam pan napisał, że odblokowuje automat.

• Administratorzy
5 minut temu, Maju napisał:

.żeby było ciekawiej czasem karę znoszono chociaż o to nie prosiłem. 

tak jak pisałem czasami blokuje się możliwośc pisania w temacie aby sprawę całą zbadać a nie żeby kogoś ukarać. 

Dodano teraz opisy do samych blokad w temacie więc każdy powinien wiedzieć teraz za co otrzymuje blokadę.

A czy przypadkiem czegoś w ostatnim tygodniu pan mi nie anulował?

Z tego co pan pisze, wnioskuję, że nawet pan nie czytał odwołania.

Jezeli był to tydzien to możliwe że skróciłem do 1-2 dni (nie pamiętam tego) 

2 minuty temu, jezz napisał:

Odbyłem karę 7 dni bez żadnego złagodzenia wyroku.

7 dni bana za co ? na forum czy na temat ?

15 minut temu, Espectro napisał:

Blokady na temat to inna sprawa i wlepia się albo przy ostrzeżeniu albo przy samym zaprzestaniu propagacji wpisów z strony usera w temacie. Aby na chwilę zatrzymać jego ciąglość i rozpatrywać zgłoszone wpisy.  Lub w formie resocjalizacji. 

Proszę o cytat z regulaminu, w którym jest mowa o blokowaniu w formie resocjalizacji.

Proszę mnie nie prowokować  do napisania postu, który da możliwość nałożenia na mnie kary, za atak na moderację.

Napisałem odwołanie i poczekam te 10 dni na odpowiedź.

W między czasie pojawił się kolejny post z użyciem słowa prymitywny.

Nie sprawdzałem, ale mam nadzieję, ze nie został ukryty.

Ten post w 100% potwierdza to, to co mam na myśli.

21 minut temu, Espectro napisał:

nei rozumiem z czego sie Pan odwołuje

Może dlatego najpierw warto przeczytać odwołanie?

Sam już nie wiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.