Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Już wyjaśniam,
Wpis zawiera słowa, które na wniosek użytkowników zostały uznane przez Administrację za niedozwolone i system automatycznie blokuje takie posty. W tym wypadku chodzi o słowo, którym obraźliwie nazywa się sympatyków PiS.
Cenzura prewencyjna jest zakazana - łamiecie art.54 Konstytucji RP.
24 minuty temu, tomek4 napisał:
1 godzinę temu, Marcinus napisał:
Już wyjaśniam,
Wpis zawiera słowa, które na wniosek użytkowników zostały uznane przez Administrację za niedozwolone i system automatycznie blokuje takie posty. W tym wypadku chodzi o słowo, którym obraźliwie nazywa się sympatyków PiS.

Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi? 🙂

Teraz mamy funkcjonalny model wschodni. W końcu to tam jest jakaś cywilizacja. 

Edytowane przez jar1
6 godzin temu, tomek4 napisał:
8 godzin temu, Marcinus napisał:
Już wyjaśniam,

Na forum, gdzie istnieje kategoria banów prewencyjnych, resocjalizacyjnych, niezgodnych z regulaminem, nie dziwi mnie już nic.

• Administratorzy
19 godzin temu, Bobcat napisał:

Cały czas są drobne, ale irytujące problemy:

1. Piszę coś, umieszczam. Po chwili w tym samym wątku piszę jeszcze coś. Umieszczam. Minęła minuta lub dwie. W międzyczasie nie pisał nikt, więc oba wpisy powinny zostać scalone. Nie są. Pojawiają się jako dwa oddzielnie moje wpisy, jeden pod drugim. 

2. Prawie nigdy nie można sprawdzić kto dał lajki. Wyświetlanie reakcji ładuje się z nieskończoność, całe Forum się zawiesza, nie reaguje na nic. Trzeba wyjść i znowu wejść.

2. Podziałam.

16 godzin temu, Marcinus napisał:

Właśnie o to chodzi, aby nie zaśmiecać wątku przepychankami, bo później trudno wychwycić zgłoszenia techniczne (np. tj. Twoje).

Dokladnie. 

Teraz czytam jakieś bzdety i pewnie zgubię wpis w którym komuś coś nie działa. 

19 godzin temu, MV2 napisał:

Obawiam się , że Szanowny Espectro nie ogarnia tematu , a ja za chwilę zaliczę kolejnego bana . Miłego dnia .

Fajnie. Tylko że nie rozumiem nadal pytania. To że ktoś cytował Pański wpis z innego tematu to jakie to ma znaczenie ? 

1 godzinę temu, jezz napisał:

Na forum, gdzie istnieje kategoria banów prewencyjnych, resocjalizacyjnych, niezgodnych z regulaminem, nie dziwi mnie już nic.

Które są niezgodne z regulaminem ? 

"7. W przypadkach rażącego naruszenia obowiązujących zasad, Administrator zastrzega sobie prawo do zastosowania restrykcji w innym trybie niż wyżej wymieniony."

https://www.audiostereo.pl/regulamin-moderacji/

21 godzin temu, MV2 napisał:

Zdaje się , że nie tylko mój wpis został przeniesiony i zacytowany ...

Szanowny @MV2 tak jak sam piszesz i twierdzisz że "mój wpis został przeniesiony i zacytowany" Tak też odpowiedziałem. Że nikt nie przenosi wpisów do innych tematów. 

Kręcenie teraz dramy lub pisanie że "Espectro nie ogarnia" jest zwykłym trollingiem i obrażaniem Administracji.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
15 godzin temu, MV2 napisał:

Klasyfikacja takich manewrów , to kompetencja Administracji . 

+1. (nie brałem udziału) 

10 godzin temu, bum1234 napisał:

Śmieszni jesteście.

Ciekawe, kto też to wymyślił. Ja się domyślam, bo co prawda rzadko zaglądam ostatnio do tej zakładki, ale nietrudno zauważyć, że partia rządząca ma wśród moderacji zagorzałych zwolenników, którzy jak widać, chcą być bardziej papiescy od papieża.

Ciekawe, że reagujecie na takie niewinne porównania, natomiast tolerujecie rasizm, że by nie nazwać tego gorzej, w wykonaniu np. osoby występującej tu pod nickiem il dottore.

Od wielu lat nikt z tym nie zrobił porządku.

I to was nie razi.

Ciekawe. Macie szczęście, że jeszcze nikt się tym nie zainteresował poważnie, bo nie są to sprawy wesołe.

Znacząco się Pan tutaj myli. A jeżeli chcecie temat czysto do nawalanek i wyzywania się to możemy taki stworzyć. 
Wieczne pisanie w każdym wpisie epitetów wyzwisk itd to rozmowa i dyskusja ? według was ? 

Płacz jest gdy ktoś dostanie punkty a ewidentiee widać że wpis jest atakiem personalnym na osobę a nie na partię czy ogólnie na wyborców danej partii. 

44 minuty temu, Espectro napisał:

Które są niezgodne z regulaminem ? 

"7. W przypadkach rażącego naruszenia obowiązujących zasad, Administrator zastrzega sobie prawo do zastosowania restrykcji w innym trybie niż wyżej wymieniony

Po pierwsze to

"Moderator nie ma prawa do stosowania restrykcji dodatkowych, "

Po drugie i kolejne, rażące naruszenie w tym wypadku jest tak ogólne, że niektórzy podciagają pod to wszystko, co im akurat pasuje.

Na moim przykładzie, to ze napisałem o poddenerwowaniu wśród pisowców, stało się, jak mniemam, rażącym naruszeniem.

Rażące naruszenie, to coś, co juź się dokonało.

A teraz, proszę sobie sprawdzić, co znaczy słowo prewencyjny, np. ban.

• Administratorzy
Teraz, jezz napisał:

A teraz, proszę sobie sprawdzić, co znaczy słowo prewencyjny, np. ban.

Prewencyjne bany także sa opisane. Jako forma resocjalizacji i chwilowego zatrzymania eskalacji. 

A wpis to "Straszne poddenerwowanie wśród prymitywnych pisowców" za który otrzymał Pan 2 pkty z dopisiem 
 Wypowiedzi prowokacyjne (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-3 pkt

2 minuty temu, jezz napisał:

to ze napisałem o poddenerwowaniu wśród pisowców,

I tu już Kłamie Pan niestety. Słowo klucz to "prymitywny" bez tego słowa wpis by nie był dotykany nawet.

4 minuty temu, Espectro napisał:

wpis to "Straszne poddenerwowanie wśród prymitywnych pisowców" za który otrzymał Pan 2 pkty z dopisiem 

I to było rażące naruszenie?

A bana nałożył moderator nie administracja,  co jest niezgodne z regulaminem.

Pokazalem wtedy panu wpisy innych użytkowników z tym słowem, którzy dziwnym trafem, pisać mogli.

Już prosiłem o punkt regulaminu, który mówi o banach prewencyjnych i  resocjalizacji.

Nie otrzymałem odpowiedzi.

Tak jak nie otrzymałem odpowiedzi, na odwołanie do administracji.

Co  przyjmuję jako potwierdzenie moich zastrzeżeń do działań moderacji.

Życzę miłego dnia.

• Administratorzy
3 minuty temu, jezz napisał:

I to było rażące naruszenie?

A bana nałożył moderator nie administracja,  co jest niezgodne z regulaminem.

Jaki ban ? dostał Pan punkty i tyle. Ban w temacie ? Po analizie ostatnich Pańskich wpisów się należał. 

4 minuty temu, jezz napisał:

Tak jak nie otrzymałem odpowiedzi, na odwołanie do administracji.

Kiedy to było ? Odwołanie dotyczy tego zgłoszenia ? tych punktów ? No to decyzja moja jest taka że wniosek odrzucam. 

5 minut temu, jezz napisał:

Już prosiłem o punkt regulaminu, który mówi o banach prewencyjnych i  resocjalizacji.

Owe punkty nie są banem prewencyjnym ani resocjalizacyjnym. Ban na temat wlepia sie przy ocenie wpisu i (powinna być informacja dodana na ile czasu oraz za co dokładnie) 

23 minuty temu, Espectro napisał:

Prewencyjne bany także sa opisane. Jako forma resocjalizacji i chwilowego zatrzymania eskalacji. 

A wpis to "Straszne poddenerwowanie wśród prymitywnych pisowców" za który otrzymał Pan 2 pkty z dopisiem 

I tu już Kłamie Pan niestety. Słowo klucz to "prymitywny" bez tego słowa wpis by nie był dotykany nawet.

Jak za ten wpis były dwa punkty to chciałem zapytać jak kwalifikuje się ten wpis:

"Ale po co te nerwy. ... to taki przykład sfrustrowanego emeryta, który już nie może bzykać i któremu jedne co w życiu wyszło to gówno z odbytnicy. Chłop w dupie był gówno widział, siedzi całymi dniami na necie i wyczytuje informacje, których nie jest w stanie zrozumieć i udaje oczytanego światowca o szerokich horyzontach.. Takie coś należy olać ciepłym sikiem, niech sobie pisze i wysuwa śmieszne żądania  "

Też na dwa punkty?

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Jak za ten wpis były dwa punkty to chciałem zapytać jak kwalifikuje się ten wpis:

"Ale po co te nerwy. ... to taki przykład sfrustrowanego emeryta, który już nie może bzykać i któremu jedne co w życiu wyszło to gówno z odbytnicy. Chłop w dupie był gówno widział, siedzi całymi dniami na necie i wyczytuje informacje, których nie jest w stanie zrozumieć i udaje oczytanego światowca o szerokich horyzontach.. Takie coś należy olać ciepłym sikiem, niech sobie pisze i wysuwa śmieszne żądania  "

Też na dwa punkty?

Trudno powiedzieć a gdzie ten wpis ? Polityka ? 

Wulgarny i obraźliwy. Jakiś punkty by się nadał.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Wulgarny i obraźliwy. Jakiś punkty by się nadał.

Punkty. Taaa...

Jak ja bym coś takiego napisał to od razu dostałbym bana.

To ile punktów? Wkalkuluję sobie i rzucę od czasu do czasu coś takiego. Może być?

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Punkty. Taaa...

Jak ja bym coś takiego napisał to od razu dostałbym bana.

To ile punktów? Wkalkuluję sobie i rzucę od czasu do czasu coś takiego. Może być?

Chętnie na pw z linkiem do wpisu.

Bez przesady że jest Pan karany za byle bzdety. Po ostatnich ostrzeżeniach nie widzę nic do cofnięcia. 

A co do tego cytowanego wpisu to poleciał 17 godzin temu i 2 pkty za to. 

13 minut temu, Espectro napisał:

Jaki ban ? dostał Pan punkty i tyle. Ban w temacie ? Po analizie ostatnich Pańskich wpisów się należał. 

Dostałem bana od razu po tym wpisie, wiec niech pan nie pisze o jakiejś analizie.

Nałożył go moderator, kara podwójna

Na jakiej podstawie.

Z tego co pamiętam to najpierw tłumaczył pan tego bana jakimś mitycznym automatem, co okazało się nieorawdą.

Nie było do tego bana żadnego uzasadnienia.

Bana dostałem przy zerowym liczniku punktów  karnych ( nie liczac tych dwóch nałożonych przy tym banie)

Czyli ban przy 2 punktach. Wygladato śmiesznie.

3 minuty temu, Espectro napisał:

Chętnie na pw z linkiem do wpisu.

Bez przesady że jest Pan karany za byle bzdety. Po ostatnich ostrzeżeniach nie widzę nic do cofnięcia. 

A co do tego cytowanego wpisu to poleciał 17 godzin temu i 2 pkty za to. 

Ależ ja nie chcę żadnego cofnięcia, nawet do głowy mi to nie przyszło!

Zaciekawiła mnie tylko niska wycena takiego dzikiego chamstwa, wezmę to pod uwagę.

Miłego dnia życzę!

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy

Dostałem bana od razu po tym wpisie, wiec niech pan nie pisze o jakiejś analizie.

Nałożył go moderator, kara podwójna

Na jakiej podstawie.

Na podstawie zgłoszenia i oceny wpisu. Punkty i ban w temacie.

bany w temacie od bardzo dawna sa na forum.

19 minut temu, Espectro napisał:

Kiedy to było ? Odwołanie dotyczy tego zgłoszenia ? tych punktów ? No to decyzja moja jest taka że wniosek odrzucam. 

Z tego co pan pisze, nawet pan nie wie, czego dotyczyło odwołanie.

To po pierwsze.

Po drugie, regulamin wyznacza czas na odpowiedź, zatem teraz, pana odrzucenie jest bezzasadne.

A po trzecie, jak się coś odrzuca, to też trzeba to uzasadnić, choć teraz to już nie ma żadnego znaczenia.

• Administratorzy

Z tego co pan pisze, nawet pan nie wie, czego dotyczyło odwołanie.

To po pierwsze.

Pisze Pan że odwoływał się do tej decyzji i nie otrzymał odpowiedzi to udzieliłem jej teraz tutaj.

Po drugie, regulamin wyznacza czas na odpowiedź, zatem teraz, pana odrzucenie jest bezzasadne.

Po czasie ale decyzja jest odpowiednia. 

A po trzecie, jak się coś odrzuca, to też trzeba to uzasadnić, choć teraz to już nie ma żadnego znaczenia.

Jak wyżej. "odrzucenie jest bezzasadne" Może sie Pan odwołać od odwołania do mego przełożonego. 

7 minut temu, Espectro napisał:

Na podstawie zgłoszenia i oceny wpisu. Punkty i ban w temacie.

bany w temacie od bardzo dawna sa na forum.

To ostatni raz, bo muszę zająć się czymś poważniejszym niż forum AS.

"Moderator nie ma prawa do stosowania restrykcji dodatkowych, "

Na forum sąrózne rzeczy, których nie ma w regulaminie.

• Administratorzy

Jeżeli nadal są jakieś pytania to zapraszam na PW lub po przez formularz kontaktowy. (czas oczekiwania ok 14 dni) 

Pisze Pan że odwoływał się do tej decyzji i nie otrzymał odpowiedzi to udzieliłem jej teraz tutaj.

Tak jak panu napisałem, teraz to już za póżno, bo najzwyczajniej w świecie łamie pan regulamin AS, a to chyba jest mało poważne.

"  Zażalenia rozpatrywane będą w terminie do 10 dni roboczych"

Po czasie ale decyzja jest odpowiednia. 

Tylko widzi pan, ja tam od punktów się nie odwoływałem.

Zaetm, nie wie pan nawet co odrzuca, na dodatek bez żadnego uzasadnienia.

Lubię humor absurdalny, ale to jest przesada.

Miłego dnia.

12 minut temu, Espectro napisał:

czas oczekiwania ok 14 dni) 

10 dni roboczych. Tak mówi regulamin.

Edytowane przez jezz
  • Administratorzy
9 minut temu, jezz napisał:

10 dni roboczych. Tak mówi regulamin.

Ja mówię jaki jest czas oczekiwania bo jest opóźnienie. 

6 minut temu, Espectro napisał:

W zakładzie, w którym kiedyś pracowałem, dział kadr wydał komunikat dla zalogi, że z powodu pomyłki komputera wypłaty wynagrodzeń będą opóźnione. 🙂

Edytowane przez jar1
  • Administratorzy
7 minut temu, jar1 napisał:

W zakładzie, w którym kiedyś pracowałem, dział kadr wydał komunikat dla zalogi, że z powodu pomyłki komputera wypłaty wynagrodzeń będą opóźnione. 🙂

Bywa.

19 minut temu, Espectro napisał:

Niestety regulamin tego nie przewiduje.

Edytowane przez jezz
2 hours ago, Espectro said:

+1. (nie brałem udziału) 

Znacząco się Pan tutaj myli. A jeżeli chcecie temat czysto do nawalanek i wyzywania się to możemy taki stworzyć. 
Wieczne pisanie w każdym wpisie epitetów wyzwisk itd to rozmowa i dyskusja ? według was ? 

Płacz jest gdy ktoś dostanie punkty a ewidentiee widać że wpis jest atakiem personalnym na osobę a nie na partię czy ogólnie na wyborców danej partii. 

Wszystko pięknie, ale mimo tego odczuwam pewien dysonans. Z jednej strony blokujecie pewne słowa, które kogoś obrażają, a z drugiej nie robicie nic z osobą, która ustawicznie obraża innych. O to mi przede wszystkim chodzi.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Już go nie ma . Był w wątku "Wojna w Ukrainie" .

2 godziny temu, Espectro napisał:

Fajnie. Tylko że nie rozumiem nadal pytania. To że ktoś cytował Pański wpis z innego tematu to jakie to ma znaczenie ? 

Wpisu Użytkownika Niepokorny też już nie ma . Teraz , to ja nie rozumiem , dlaczego , skoro nie kolidował z Regulaminem .

EDIT . Ma Pan chyba tyle roboty po weekendzie , że rąk brakuje . 

Cytując klasyka : " tyle roboty , że wszyscy latają z pustymi taczkami , bo nie ma kto załadować" .. Zdrowia życzę .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
8 minut temu, bum1234 napisał:

Wszystko pięknie, ale mimo tego odczuwam pewien dysonans. Z jednej strony blokujecie pewne słowa, które kogoś obrażają, a z drugiej nie robicie nic z osobą, która ustawicznie obraża innych. O to mi przede wszystkim chodzi.

Kolega wyżej twierdzi, że sie go wręcz za bardzo kara. A tutaj Pan pisze że się nic nie robi.

Jak to jest ? Wszystko zależy od wpisu i ilości takowych na koncie użytkownika. Często gdy widać, iż zaczepkę rozpoczyna owy user daje się mu blokadę na pisanie, aby temat trochę uspokoić. 

1 minutę temu, MV2 napisał:

Już go nie ma . Był w wątku "Wojna w Ukrainie" .

Tak znalazłem. Oceniony na 2 pkty i to chwilę po zgłoszeniu. 

Nie rozumiemy się. Piszę o rasiście il dottore. Jego wpisy jak wisiały tak wiszą. I nikomu to nie przeszkadza, ani też nie przeszkadzało. I to od dawna.

• Moderatorzy
3 minuty temu, bum1234 napisał:

Nie rozumiemy się. Piszę o rasiście il dottore. Jego wpisy jak wisiały tak wiszą. I nikomu to nie przeszkadza, ani też nie przeszkadzało. I to od dawna.

Czy zgłosiłeś te wpisy?

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.