Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
42 minuty temu, jar1 napisał:

OK. Ja też nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Zawsze jest tak, że punkt widzenia w znacznym stopniu zależy od punktu siedzenia. I to rozumiem.  

Poza tym, tak sobie gadamy , generując również potrzebny ruch na forum  😉

Z tego co wiem, generowanie ruchu na bocznicy, niewiele wnosi. Choć mogę się mylić.

7 minut temu, Marcinus napisał:

Z tego co wiem, generowanie ruchu na bocznicy, niewiele wnosi. Choć mogę się mylić.

Google raczej nie zwraca na to uwagi, chyba, że jest zablokowany właśnie dla Bocznicy.

A wtedy, to w zasadzie nie ma o czym gadać, prawda? 

• Moderatorzy
Teraz, jar1 napisał:

Google raczej nie zwraca na to uwagi, chyba, że jest zablokowany właśnie dla Bocznicy.

Cosik jest blokowane, bo sam wiesz, że nie wszystko na bocznicy nadaje się do szerszych publikacji. Szczegóły, to raczej Admin zna.

4 godziny temu, Espectro napisał:

Nikogo nie nazwałem złodziejem.

W dniu 2.08.2023 o 08:39, Espectro napisał:

Blokowanie reklam to nic innego jak złodziejstwo z powodu takiego iż forum jest publicznie dostępne dla każdego przez to że ma reklamy i tylko z nich się utrzymuje. 

Jeżeli blokowanie reklam to według kolegi złodziejstwo, to osoba która stosuje blokowanie jest...?

Jako ludzie zapominamy się w internecie pod wieloma względami. Jednym z tych względów jest to, iż każdy ma prawo do emisji reklamy w Internecie i każdy ma prawo ich nie oglądać.

22 minuty temu, AudioAddicted napisał:

Jeżeli blokowanie reklam to według kolegi złodziejstwo, to osoba która stosuje blokowanie jest...?

Proszę o zaprzestanie poruszania tego tematu. Temat wyczerpany a sprawa jest już zakończona.  

1 minutę temu, jar1 napisał:

Proszę o zaprzestanie poruszania tego tematu. Temat wyczerpany a sprawa jest już zakończona.  

Dla mnie wręcz przeciwnie, a to jest dyskusja publiczna - jestem użytkownikiem Adblocka, który ma prawo zaprotestować jakoby dopuścił się złodziejstwa z chwilą użytkowania ogólnie dostępnego i legalnego rozszerzenia przeglądarki...

• Moderatorzy
28 minut temu, AudioAddicted napisał:

Dla mnie wręcz przeciwnie, a to jest dyskusja publiczna - jestem użytkownikiem Adblocka, który ma prawo zaprotestować jakoby dopuścił się złodziejstwa z chwilą użytkowania ogólnie dostępnego i legalnego rozszerzenia przeglądarki...

Cytat

@jar1 jeżeli się Pan poczuł urażony to przepraszam i nie miałem na myśli obrażać kogokolwiek lub nazywać złodziejem. TO prosty przykład i wytłumaczenie zagadnienia i użycie słowa które mogło faktycznie kogoś obrazić co nie było moim celem.

Powyżej jest sprostowanie/doprecyzowanie wypowiedzi. I proszę nie drążyć więcej tematu, ponieważ niczemu to nie służy.

• Administratorzy
5 godzin temu, jar1 napisał:

zwraca uwagę na treści 

4 godziny temu, jar1 napisał:

Wpisałem w googlową wyszukiwarkę :

Zrzut .jpg

z poziomu gościa wejdź proszę do tematu np Polityka 🙂 

Godzinę temu, AudioAddicted napisał:

Model biznesowy jest prosty. Zawartości są nie płatne to -> są reklamy. Jak zawartości są płatne to -> nie ma reklam. 

tak działa aktualnie internet. Od youtuba aż po wszystko inne. Facebook aktualnie to 95% sponsored by i proponowane dla ciebie.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

32 minuty temu, Espectro napisał:

Jak zawartości są płatne to -> nie ma reklam. 

Czasami jest tryb pośredni, to znaczy - reklam jest mniej, ale są (i stopniowo rosną). 

45 minut temu, Espectro napisał:

z poziomu gościa wejdź proszę do tematu np Polityka 🙂 

Ciekawi mnie dlaczego akurat tyko "Polityki" nie ma 😉

W inne wątki, nie ma problemu. 

Z tym,  temat "Polityka:  jest widziany przez Google (wyszukiwarka go widzi) .  

• Administratorzy
9 godzin temu, jar1 napisał:

Ciekawi mnie dlaczego akurat tyko "Polityki" nie ma 😉

W inne wątki, nie ma problemu. 

Z tym,  temat "Polityka:  jest widziany przez Google (wyszukiwarka go widzi) .  

nie tylko. Widzieć widzi ale nie widzi wpisów. 🙂 

Ciekawi mnie że jako reklama wyskakuje mi ostatnio Czaskoski albo Pinokio

Wszyscy tak mają ?

Boję się już lodówkę otwierać 

• Administratorzy
24 minuty temu, costa brava napisał:

Ciekawi mnie że jako reklama wyskakuje mi ostatnio Czaskoski albo Pinokio

Wszyscy tak mają ?

Boję się już lodówkę otwierać 

Czas wyborów i to klasyka raczej. 

Mi sie nie wyświetlaja ale ja nie zaglądam do wiadomości i do gazet typu onet itd. 

Mam np takie 🙂 

image.png

15 godzin temu, AudioAddicted napisał:

Słowo "złodziej" potocznie używane jest nie tylko w znaczeniu dosłownym, ale ogólnie gdy ktoś korzysta z czyjejś straty. Jeśli AS traci gdy ktoś blokuje sobie reklamy to sprawa wydaje się być jasna.

-----

Powoli przyzwyczajam się do kar nie za to co napisałem, a to co ktoś po przeczytaniu mojego wpisu sobie pomyślał.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

29 minut temu, szymon1977 napisał:

Słowo "złodziej" potocznie używane jest nie tylko w znaczeniu dosłownym, ale ogólnie gdy ktoś korzysta z czyjejś straty. Jeśli AS traci gdy ktoś blokuje sobie reklamy to sprawa wydaje się być jasna.

-----

Powoli przyzwyczajam się do kar nie za to co napisałem, a to co ktoś po przeczytaniu mojego wpisu sobie pomyślał.

Na giełdzie papierów wartościowych można grać na kontraktach terminowych.

Działają one tak, że gdy jedna osoba zarabia, druga traci, nie ma innej opcji.

Zyskujący, w dosłowny sposób korzysta ze straty drugiej strony kontraktu.

Teraz proszę o dowód, że korzystający ze straty, jest złodziejem.

• Administratorzy
6 minut temu, jezz napisał:

Taki rynek i takie zasady. Zasady biznesowe i ogólny model biznesowy jakie ktoś sobie przyjmuje jest prosty. 

Przyjmując zasadę że producent i tak ma tego za dużo to po co ma sprzedawać jak można mu zabrać lub po prostu sobie przywłaszczyć. Tak samo jest z wartościami intelektualnymi. 

Sam model biznesowy jest prosty i jasny dla każdego. Jeżeli ktoś uważa że reklamy to niesamowite pieniądze to tak nie jest.

27 minut temu, Espectro napisał:

Taki rynek i takie zasady. Zasady biznesowe i ogólny model biznesowy jakie ktoś sobie przyjmuje jest prosty. 

Przyjmując zasadę że producent i tak ma tego za dużo to po co ma sprzedawać jak można mu zabrać lub po prostu sobie przywłaszczyć. Tak samo jest z wartościami intelektualnymi. 

Sam model biznesowy jest prosty i jasny dla każdego. Jeżeli ktoś uważa że reklamy to niesamowite pieniądze to tak nie jest.

Nie używam ad blocka, rozumiem potrzebę reklam, nie mam z tym najmniejszego problemu.

Reklamy na AS nie są inwazyjne, inwazyjne są posty szymona1977.

W moim poście, chodziło mi coś zupełnie innego.

Pozdrawiam.

2 godziny temu, Espectro napisał:

A regulaminy forum i giełdy są takie same? Nie. Więc czego ma dowodzić Twoje spostrzeżenie, że mój wpis dotyczący forum nie pasuje do giełdy?

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

A regulaminy forum i giełdy są takie same? Nie. Więc czego ma dowodzić Twoje spostrzeżenie, że mój wpis dotyczący forum nie pasuje do giełdy?

bo giełda trochę inaczej działa niż forum .......

2 godziny temu, jezz napisał:

...inwazyjne są posty szymona1977.

Ale to nie moja wina, że fakty o których piszę, dla kogoś mogą być inwazyjne.

Reklamy na AS nie są inwazyjne...

Polecam reklamy spersonalizowane: mnie cycate 50-tki zapraszają na... nie mam nic przeciwko.

4 minuty temu, Espectro napisał:

bo giełda trochę inaczej działa niż forum .......

Ja to wiem. Czy Forum AS ma kasę za wyświetlanie reklam? 

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ja to wiem. Czy Forum AS ma kasę za wyświetlanie reklam? 

ma bo tak to działa. Taki model biznesowy. 

48 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale to nie moja wina, że fakty o których piszę, dla kogoś mogą być inwazyjne.

Inwazyjne są bzdury, nie fakty.

Co próbowałem ci pokazać, no ale na goełdzie też się znasz.

Inwazyjne są bzdury, nie fakty.

Bzdurą była Twoja próba zastosowania do giełdy wpisu o Forum.

-----

3 godziny temu, Espectro napisał:

ma bo tak to działa. Taki model biznesowy. 

Skoro włączenia adblocka odbiera Forum AS kasę (odbiera?), to nie widzę nadużycia w określeniu "złodziej". Niektórzy chyba nadal tkwią w czasach, kiedy ze swojej firmy się brało co należy a nie kradło.

8 godzin temu, jezz napisał:

Reklamy na AS nie są inwazyjne, inwazyjne są posty szymona1977.

Stąd wniosek, że Szymon jest najlepszą reklamą AS. 😉

9 godzin temu, jezz napisał:

Giełda, zwłaszcza kontrakty to rodzaj hazardu. Kiepskie porównanie.

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

Słowo "złodziej" potocznie używane jest nie tylko w znaczeniu dosłownym, ale ogólnie gdy ktoś korzysta z czyjejś straty.

17 minut temu, soundchaser napisał:

Giełda, zwłaszcza kontrakty

Bardzo dobre.

• Administratorzy
13 godzin temu, szymon1977 napisał:

Skoro włączenia adblocka odbiera Forum AS kasę (odbiera?), to nie widzę nadużycia w określeniu "złodziej". Niektórzy chyba nadal tkwią w czasach, kiedy ze swojej firmy się brało co należy a nie kradło.

Kolejny raz piszesz z poziomu kogoś wyżej niż moderacja czy też nawet administracja. Oceniasz sprawy jak byś był sądem ostatecznym i komisją do wszystkiego. 

Nie, biorę udział w dyskusji jak każdy inny user. Wszyscy mogą tylko ja nie?

W sumie to nigdy na stosowanie adblocka nie patrzyłem od tej strony, dyskusja otworzyła mi oczy. Choć osobiście nigdy nie używałem.

Dziękuję.

• Administratorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie, biorę udział w dyskusji jak każdy onny user. Wszyscy mogą tylko ja nie?

W sumie to nigdy na stosowanie adblocka nie patrzyłem od tej strony, dyskusja otworzyła mi oczy, dziękuję.

Nie chodzi o dyskusje, ale o podejmowanie decyzji czy słowo "złodziej" użyłem poprawnie czy też nie......

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.