Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
3 minuty temu, toptwenty napisał:

Moim zdaniem AS zostało opanowane przez antysemitów.

ale czy ktoś w jakiś sposób wyśmiewa ten link i ten wpis czy ten wpis jest prześmiewczą formą ? bo nie rozumiem.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Stawiam, że kolega toptwenty nie rozumie z przyczyn "obiektywnych".
Nic ponadto.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy
1 minutę temu, toptwenty napisał:

?

Czy ten link lub post jest niezgodny lub obraźliwy w stosunku do żydowskiej społeczności i czy jest źle napisany w stosunku do tytułu tego tematu ?

Post stencha jest nie na temat. Tematem jest POLSKI antysemityzm, czy jest wrodzony, czy nabyty itd.

Stench mógłby założyć nowy wątek pod nazwą: Biznesowe zaangażowania Abramowicza w ubój świń, albo Pretensje środowisk żydowskich.

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Merytoryka, ale nie na temat. 

W nazwie wątku nie ma zwrotu "tylko polska przypadłość", z któryz rzekomo polemizuje stench.

1. Jaki był zamierzony temat dyskusji możesz dowiedzieć z kilku pierwszych wpisów a nie samego tytułu.

2. Nawet jeśli temat dyskusji po pięciu latach i pięciu tysiącach odpowiedzi nieco odbiegł od pierwotnego, to raczej powód by zmienić tytuł niż wyrzucać chętnych do dyskusji.

3. Wklejka pokazująca, że "antysemityzm" bywa mitem stworzonym przez samych Żydów, nie tylko spełnia pierwotny temat ale też tytuł dyskusji.

@Espectro pisałeś antysemici są na bieżąco z Forum usuwani. Czy mógłbyś poprosić o zaprzestanie notorycznego obrażania aktywnych userów bezpodstawnym posądzaniem o antysemityzm?

-----

2 godziny temu, xniwax napisał:

Stawiam, że kolega toptwenty nie rozumie z przyczyn "obiektywnych".
Nic ponadto.

A ja stawiam, że kolega liczył na możliwość nieskrępowanego jeżdżenia po rodakach i mnóstwa lajków za wklejki z odjechanych ideologicznie publikacji. Ale się przeliczył. Tam nie jest w stanie podjąć dyskusji, więc tu stara się o usunięcie oponentów.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Merytoryka, ale nie na temat. 

W nazwie wątku nie ma zwrotu "tylko polska przypadłość", z któryz rzekomo polemizuje stench.

"Opanowane" to chyba jednak przesada. No chyba, że dorzucimy jeszcze zwolenników teorii spiskowych i antyszczepionkowców.

Problemem jest to, że przedstawiciele tych trzech grup są nadzwyczaj agresywni i przekonani o swoich racjach. Antysemityzm jest dobrze zakorzeniony w polskim społeczeństwie i w przestrzeni publicznej zwalczany wyłącznie werbalnie, a w praktyce po cichu popierany, więc co się dziwić sytuacji na forum.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Antysemityzm jest dobrze zakorzeniony w polskim społeczeństwie i w przestrzeni publicznej zwalczany wyłącznie werbalnie, a w praktyce po cichu popierany, więc co się dziwić sytuacji na forum.

Wykaż antysemityzm choć jednego z aktywnych userów, albo miej honor by zamilczeć.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

honor

Jeśli jesteś forumowym konsultantem z nadania Administracji w temacie "honor", to możesz zachowań honorowych wymagać od innych. Jeśli nie, to zamilcz.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Uczciwości a także honoru ma prawo oczekiwać każdy od każdego: nie udowodniłeś nikomu antysemityzmu, to nikogo antysemitą nie nazywaj - proste?

• Administratorzy
46 minut temu, szymon1977 napisał:

1. Jaki był zamierzony temat dyskusji możesz dowiedzieć z kilku pierwszych wpisów a nie samego tytułu.

2. Nawet jeśli temat dyskusji po pięciu latach i pięciu tysiącach odpowiedzi nieco odbiegł od pierwotnego, to raczej powód by zmienić tytuł niż wyrzucać chętnych do dyskusji.

3. Wklejka pokazująca, że "antysemityzm" bywa mitem stworzonym przez samych Żydów, nie tylko spełnia pierwotny temat ale też tytuł dyskusji.

@Espectro pisałeś antysemici są na bieżąco z Forum usuwani. Czy mógłbyś poprosić o zaprzestanie notorycznego obrażania aktywnych userów bezpodstawnym posądzaniem o antysemityzm?

-----

A ja stawiam, że kolega liczył na możliwość nieskrępowanego jeżdżenia po rodakach i mnóstwa lajków za wklejki z odjechanych ideologicznie publikacji. Ale się przeliczył. Tam nie jest w stanie podjąć dyskusji, więc tu stara się o usunięcie oponentów.

Tak pisałem? Hmmm 

Panowie czepiacie się słówek a nie samej merytoryki tematu. 

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Uczciwości a także honoru ma prawo oczekiwać każdy od każdego: nie udowodniłeś nikomu antysemityzmu, to nikogo antysemitą nie nazywaj - proste?

Honor to taki telefon. 

11 minut temu, Espectro napisał:

Tak pisałem? Hmmm 

Nie dosłownie ake coś w ten deseń. Na pewno natomiast nie pisałeś, ze uzasadnione zgłoszenia antysemityzmu pozostają bez kary, a kilku skrajnych userów zniknęło.

12 minut temu, Espectro napisał:

Honor to taki telefon. 

Ale słaby tekst.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

Mam dziś dzień dobroci...

Więc przed jutrzejszym dniem postaraj się zrozumieć, bo ja!dni dobroci nie miewam:

Antysemityzm – postawa niechęci, wrogości wobec Żydów i osób pochodzenia żydowskiego wynikająca z różnego rodzaju uprzedzeń...

Antyspołeczne uprzedzenie – rodzaj postawy polegającej na odrzucaniu czegoś lub kogoś bez racjonalnych przesłanek.

• Moderatorzy
5 godzin temu, toptwenty napisał:

Tematem jest POLSKI antysemityzm,

Jest Polska członkiem UE? Jest. A tytuł artykułu brzmi "Środowiska żydowskie krytykują wewnętrzny dokument UE."

A wiec jeśli dotyczy to UE to też Polski. Czyli na temat.

Wiadomo który polski antysemita brał udział w pracach nad tymi dokumentami ? ...

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Espectro napisał:

Panowie czepiacie się słówek a nie samej merytoryki tematu

Tytuł wątku

Antysemityzm mit czy polska przypadłość?

można zinterpretować jako dwa pytania

1. Czy antysemityzm to mit?

2. Czy antysemityzm jest polską przypadłością?

Wg mnie dyskusja może dotyczyć w takim wypadku tematu antysemityzmu w ogóle

a nie tylko w kwestiach polskich.

toptwenty znany jest wszystkim z sympatii do Żydów i każdy niewygodny dla jego fakt czy dyskusję stara się storpedować

a z atakiem na stencha to już mocno przesadził

tym bardziej , że forma

8 godzin temu, toptwenty napisał:

Tematem jest polski antysemityzm, a nie ubój świń w Unii. 

to manipulacja bo chodziło o krytykę i zarzucanie EU antysemityzmu przez żydowski portal

"Wewnętrzny dokument Unii Europejskiej spotkał się z krytyką środowisk żydowskich za swój rzekomo antysemicki charakter, szczególnie w odniesieniu do rosyjskich miliarderów żydowskiego pochodzenia, a zwłaszcza Romana Abramowicza. Napisano o nim m.in., że nie widział niczego złego w czerpaniu zysków z uboju setek tysięcy świń - pisze portal dziennika „Jerusalem Post”.

Edytowane przez slawek.xm
Jest Polska członkiem UE? Jest. A tytuł artykułu brzmi "Środowiska żydowskie krytykują wewnętrzny dokument UE."
A wiec jeśli dotyczy to UE to też Polski. Czyli na temat.
Wiadomo który polski antysemita brał udział w pracach nad tymi dokumentami ? ...
A więc Ty też uważasz, że w Polsce są antysemici?

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka

• Moderatorzy
2 minuty temu, toptwenty napisał:

Jak wszędzie. Spotykałem ludzi, którzy nienawidzą Żydów, Ukraińców, Amerykanów, sąsiada, własną matkę, byłą żonę, skrzypiec. Dziwnym było by gdyby takich ludzi nie było.

21 minut temu, toptwenty napisał:

Ktoś pisał, że nie ma? Nie. Ty za to pisałeś, że jest ich 90-100% 🙂

-----

24 minuty temu, slawek.xm napisał:

Tytuł wątku

Tytuł wątku to nie temat dyskusji, a temat dyskusji przez 5 lat i 5000wpisów miał prawo nieco się zmienić. BTW wszelkie próby wykazania, że odjechane ideologiczne wpisy prosemitów są błędne, jak najbardziej spełniają na temat.

Edytowane przez szymon1977

14 minut temu, Seyv napisał:

Jak wszędzie.

Czyli Twoim zdaniem wszędzie są antysemici. Na forach AudioStereo też?

18 minut temu, szymon1977 napisał:

Ktoś pisał, że nie ma? Nie. Ty za to pisałeś, że jest ich 90-100% 🙂

Problem z Tobą jest taki, że możesz bezkarnie pisać co chcesz bez żadnych konsekwencji.

Jeśli uważasz się za człowieka honoru, to wykaż te 90-100%.   Jak już [nie wątpię] wykażesz te 90-100%, to potwierdź to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.s. Pazurka sobie na lajku połamałem i lipa, bo wpisy znikają.

Screenshot 2023-09-12 at 20-57-40 Forum - funkcjonalność sprawy moderacyjne.png

A, tak generalnie, to ja tu tylko na momencik wpadłem, aby podziękować Umiłowanej Moderacji za skuteczną walkę z antysemityzmem i anty ukraińską propagandą.  Całuski.  Wasz ulubiony kot MV2.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MV2

Jak widać temperatura spadła, antysemityzm został zastąpiony antyszymonizmem.
Eh, Ci Polacy.

Edytowane przez xniwax

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, xniwax napisał:

Jak widać temperatura spadła, antysemityzm został zastąpiony antyszymonizmem.
Eh, Ci Polacy.

absolutnie nie 🙂

przecież dla toptwenty i Szymon i ja  i każdy kto krytykuje jego postawę to typowi antysemici

• Moderatorzy
17 minut temu, toptwenty napisał:

Na forach AudioStereo też?

Dzięki ciężkiej i skutecznej pracy moderatorów to forum jest wolne od znanych mi wpisów antysemickich a wszelkie zgłoszenia takowych wpisów są skrupulatnie rozpatrywane. Użytkownicy zamieszczający takie wpisy dostają regulaminowe kary i idące za tym ograniczenia czyli bany.

18 minut temu, MV2 napisał:

Problem z Tobą jest taki, że możesz bezkarnie pisać co chcesz bez żadnych konsekwencji.

Jeśli uważasz się za człowieka honoru, to wykaż te 90-100%.  

Zawszę liczę na to, ze autor nie będzie wypierać się swoich własnych wypowiedzi.

Ukryta Zawartość

Przyznają się do błędu: nie 90% 🙂

tylko 95% 🙂

Nie doceniłem kolegi.

18 minut temu, MV2 napisał:

Jak już [nie wątpię] wykażesz te 90-100%, to potwierdź to :

Było w wątku tematycznym, nie rób OT.

-----

3 minuty temu, Seyv napisał:

Dzięki ciężkiej i skutecznej pracy moderatorów to forum jest wolne od znanych mi wpisów antysemickich a wszelkie zgłoszenia takowych wpisów są skrupulatnie rozpatrywane. Użytkownicy zamieszczający takie wpisy dostają regulaminowe kary i idące za tym ograniczenia czyli bany.

I właśnie dlatego, że antysemici mają bana, to nazywanie "antysemitami" pozostałych jest obelgą.

Ps

Sorry @Espectro, może wcześniej o tym nie Ty a któryś moderator pisał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

8 minut temu, slawek.xm napisał:

przecież dla toptwenty i Szymon i ja  i każdy kto krytykuje jego postawę to typowi antysemici

Jakże byłoby mu przykro gdyby okazało się każdy z nas to Żyd, a On nie, a wszyscyśmy Polakami.

Edytowane przez xniwax

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Było w wątku tematycznym, nie rób OT.

Dzięki. Jeszcze tylko ten 1 zgon na 10.000 zakażonych [C19] i dostaniesz pucharek.

7 minut temu, Seyv napisał:

A nie mówiłem?

@MV2: Było.

-----

To znamienne, że osoby nie będące w stanie wykazać posiadania racji w wątkach tematycznych, przychodzą głosić tu swoje teorie jako prawdy objawione i na ich podstawie domagają się usunięcia z dyskusji oponentów - że też Wam nie wstyd.

15 minut temu, toptwenty napisał:

A nie mówiłem?

Nie, mówiłeś coś zupełnie przeciwnego, mówisz cały czas coś przeciwnego. Mówiłeś, że moderacja toleruje antysemityzm i ignoruje zgłoszenia, a antysemici opanowali Forum.

Edytowane przez szymon1977

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

@MV2: Było.

To, co było, to nie chcę już komentować, bo mi punkciki zakwitną. Dobranoc.

Gość

(Konto usunięte)

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.