Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek moderacyjny, a beznadziejna dyskusja na temat antysemityzmu sprowokowana przez toptwenty.
Moim zdaniem to największy szkodnik tego forum, oprócz jar1 ze względu na wypowiedzi oderwane od rzeczywistości.

15 minut temu, soundchaser napisał:

Wątek moderacyjny, a beznadziejna dyskusja na temat antysemityzmu sprowokowana przez toptwenty.
Moim zdaniem to największy szkodnik tego forum, oprócz jar1 ze względu na wypowiedzi oderwane od rzeczywistości.

Każdy ma prawo się mylić, a wypowiedź błędna otwiera drogę do napisania sprostowania. Ale fakt, dyskusje światopoglądowe rozwalają ten wątek.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

przecież dla toptwenty i Szymon i ja  i każdy kto krytykuje jego postawę to typowi antysemici

Podejrzewam, że on po prostu nie wie czym jest antysemityzm i obraża tym określeniem każdego, kto nie podziela jego skrajne prosemickich poglądów.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
11 godzin temu, slawek.xm napisał:

można zinterpretować jako dwa pytania

1. Czy antysemityzm to mit?

2. Czy antysemityzm jest polską przypadłością?

i dokładnie to jest tematem rozmowy oraz sam antysemityzm 

11 godzin temu, MV2 napisał:

Problem z Tobą jest taki, że możesz bezkarnie pisać co chcesz bez żadnych konsekwencji.

nie może. A każdy wpis brzydki się zgłasza. 

11 godzin temu, xniwax napisał:

Jak widać temperatura spadła, antysemityzm został zastąpiony antyszymonizmem.
Eh, Ci Polacy.

Wow aż tyle jest grup walczących o swoje ?

11 godzin temu, slawek.xm napisał:

absolutnie nie 🙂

przecież dla toptwenty i Szymon i ja  i każdy kto krytykuje jego postawę to typowi antysemici

Tak też zauważam. Ale to nie pierwszy przypadek takiego zachowania wśród użytkowników i uczestników tematów na bocznicy.

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

I właśnie dlatego, że antysemici mają bana, to nazywanie "antysemitami" pozostałych jest obelgą.

bo to są antyantysemici  (podwójna negacja) 

10 godzin temu, xniwax napisał:

Jakże byłoby mu przykro gdyby okazało się każdy z nas to Żyd, a On nie, a wszyscyśmy Polakami.

Dla Polaka który przez całe życie skrupulatnie pawa nienawiścią do żydów to czysty szok i manipulacja faktami. Tak jak to że człowiek pochodzi od małpy i jest homosapiens. To jak komuś splunąć w twarz. 

(to żart jak coś !!)

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Wątek moderacyjny, a beznadziejna dyskusja na temat antysemityzmu sprowokowana przez toptwent

Gdyby sprawa odbywałą się na pw to syfu by nie było a tak jeżeli użytkownik pyta publicznie w temacie to i też każdy może sie do tego odnieść i każdy musi czytać to co ktoś naskrobał. Jednocześnie trzeba mieć świadomość żę nie każdy poprze nasze zdanie i punkt widzenia. 

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

Podejrzewam, że on po prostu nie wie czym jest antysemityzm i obraża tym określeniem każdego, kto nie podziela jego skrajne prosemickich poglądów.

Czyli takie ze skrajności w skrajność jak to w Polsce bywa wielokrotnie. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

...bo mi punkciki zakwitną...

...wpisy znikają...

Po to tam łamiesz Regulamin, by móc tu robić z siebie męczennika?

54 minuty temu, Espectro napisał:

Tak też zauważam. Ale to nie pierwszy przypadek takiego zachowania wśród użytkowników i uczestników tematów na bocznicy.

A nie mówiłem? Antysemici mają się coraz lepiej.

4 minuty temu, toptwenty napisał:

Antysemici...

Mam nadzieję, że moderacja przestanie przymykać oczy na Twoje oszczerstwa. 

11 godzin temu, soundchaser napisał:

A co najśmieszniejsze, ja ktory w tym wątku piszę raz na ruski (za przeproszeniem)  rok , dostałem parę (parenaście? bo nawet późno to zauważyłem) dni bana w tym wątku za OT 😆

Mnie to wcale nie szkodzi z powodu jak wyżej  

Co do antysemityzmu, to niech ktoś w Polsce spróbuje tak potraktować żydowskich turystow

Gwarantuję że polski ambasador na dywanik ,  polskie władze w wielkim przestrachu, a sprawcy przykładnie ukarani 

• Administratorzy
45 minut temu, costa brava napisał:

Co do antysemityzmu, to niech ktoś w Polsce spróbuje tak potraktować żydowskich turystow

trochę prawda. Ale nie da się ukryc że przez ostatnie ileś lat to żydzi mieli znacząco gorzej niż inne narodowości i wyznania. 

A to akurat tak mieli dzięki innemu, tez bardzo lubianemu przez akurat tych samych,  narodowi 

Dziwny zbieg okoliczności 

A może to chodzi o nienawiśc do kogoś,  kto jest wrogiem wspolnym tamych,  a nie miłość do nich ?

17 minut temu, Espectro napisał:

trochę prawda. Ale nie da się ukryc że przez ostatnie ileś lat to żydzi mieli znacząco gorzej niż inne narodowości i wyznania. 

I to ma ich usprawiedliwiac? Murzynów też źle traktowali to dobrze że teraz rozwalają zachodnie miasta ?

Edytowane przez costa brava
  • Moderatorzy
8 minut temu, toptwenty napisał:

2.000

A wcześniej to mieli lepiej? 

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Antysemici mają się coraz lepiej.

Mają tak jak się mieli. Walczysz z czymś co jest uwarunkowane historycznie tak mocno, że Twoja walka jest z góry skazana na przegraną. 

Widać Twoja wiedza o historii Żydów jest nieduża. Jedno z żydowskich świat - purim to obchody wyzwolenia z rąk antysemitów, które miało miejsce około 2500 lat temu. Sprawa raczej nie jest świeża.

Proponuję już nie zaśmiecać wątku sprawami rzekomego antysemityzmu jaki występuje na tym forum a zgłaszać tylko te posty, które rzeczywiście szerzą nienawiść nie tylko do Żydów.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

9 minut temu, Seyv napisał:

Proponuję już nie zaśmiecać wątku sprawami rzekomego antysemityzmu

Pozamiatane.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

23 minuty temu, Seyv napisał:

A wcześniej to mieli lepiej? 

Mają tak jak się mieli. Walczysz z czymś co jest uwarunkowane historycznie tak mocno, że Twoja walka jest z góry skazana na przegraną. 

Widać Twoja wiedza o historii Żydów jest nieduża. Jedno z żydowskich świat - purim to obchody wyzwolenia z rąk antysemitów, które miało miejsce około 2500 lat temu. Sprawa raczej nie jest świeża.

Proponuję już nie zaśmiecać wątku sprawami rzekomego antysemityzmu jaki występuje na tym forum a zgłaszać tylko te posty, które rzeczywiście szerzą nienawiść nie tylko do Żydów.

post-8303-0-57961600-1330941931.gif

A może teraz coś na temat antypolonizmu?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

18 minut temu, bubusia napisał:

S'il Vous plait.  Prześladowanie Katolików w Polsce.  Pasuje ?

3 minuty temu, MV2 napisał:

S'il Vous plait.  Prześladowanie Katolików w Polsce.  Pasuje ?

Niech założy także wątek "prześladowanie nie-katolików w Polsce".

• Moderatorzy
28 minut temu, bubusia napisał:

To już nie w tym temacie.  

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Chrystianizację i jej echa w postaci antyseminizmu zwieńczonego Holokaustem przetrwało 12mln Żydów - a rdzennych Polaków ilu? Ani jeden. Wierzenia i tradycje naszych przodków wymarły, całe szczęście, że próbują je odtworzyć np rodzimi artyści black metalowi, uznawani za jednych z najlepszych w tym gatunku na świecie.

Godzinę temu, Seyv napisał:

I wszystko jasne - brawo!

Godzinę temu, Seyv napisał:

Walczysz z czymś co jest uwarunkowane historycznie tak mocno, że Twoja walka jest z góry skazana na przegraną. 

Przede wszystkim to on uznaje za antysemityzm rzeczową krytykę negatywnych zdarzeń, czy przypominanie niewygodnych faktów historycznych - żaden naród nie jest z tego zwolniony.

A może cos na temat słynnych szczujni żydowskich indoktrynujących swoją młodzież w czasie wizyt w obozach zagłady?

Trudno o bardziej wyrazisty przykład zaszczepienia nienawiści do Polaków.

Moze cos o tym pogadamy.

A może to już antysemityzm?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

14 godzin temu, xniwax napisał:

Jak widać temperatura spadła, antysemityzm został zastąpiony antyszymonizmem.

Proponuję "antyszymonizm" dodać do Regulaminu z banem natychmiastowym 🙂

3 minuty temu, toptwenty napisał:

Niech założy także wątek "prześladowanie nie-katolików w Polsce".

W jedynym obiektywnym medium [TVP] nie słyszałem, aby osoby innego wyznania były w Polsce prześladowane. 

Słyszałem tylko o ataku na Katolików, kler i niszczeniu kościołów... Jestem zdruzgotany takim stanem rzeczy. Zgroza !!!

4 minuty temu, MV2 napisał:

W jedynym obiektywnym medium [TVP] nie słyszałem, aby osoby innego wyznania były w Polsce prześladowane. 

Nie są... nie jesteśmy prześladowani, bo nas wybito co do jednego 🙂

3 godziny temu, Espectro napisał:

Wow aż tyle jest grup walczących o swoje ?

W Polsce ?

Jakieś 37,7 mln. licząc z oseskami.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy
27 minut temu, romeksz napisał:

Panowie, to że moderatora to nie śmieszy, nie oznacza że nie jest śmieszne.

18337981f3e85c13165c92cc8bb49d7b.jpg

dowcipy zarty a nie nagrania jak kogos auto walnie 

2 godziny temu, costa brava napisał:

I to ma ich usprawiedliwiac? Murzynów też źle traktowali to dobrze że teraz rozwalają zachodnie miasta ?

no nie ale inni tez byli zli dla innych

Godzinę temu, costa brava napisał:

Error 404

ChatGPT nie zna takiego pojęcia 

zna zna ale trzeba inne pytanie zadac :0 

55 minut temu, bubusia napisał:

Trudno o bardziej wyrazisty przykład zaszczepienia nienawiści do Polaków.

nic nie bierze sie z niczego tak jak niechęć do nas jak i my do innych jako naród 

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, toptwenty napisał:

2.000

x2 🙂

zapomniałeś o niewoli babilońskiej 80 lat, egipskiej ponad 400 lat, pustynnej 40 lat

rzymska 70 lat zahacza o starożytność 🙂

20 minut temu, Espectro napisał:

Nie kruszmy kopii, czy auto, czy jakaś azjatycka motorynka, ale niech Pan łaskawie obejrzy ten filmik. Nie sądzę, aby ta wątła kobitka doznała większego uszczerbku na zdrowiu, niż siniak na d4 [?], a za to, co odwaliła powinna dostać kilka klapsów.    Jeśli ten filmik jest zbyt drastyczny, to polecam "sałatki z kacapa" [na odstresowanie]. Już spadam. Miłego dnia.

• Administratorzy
18 minut temu, MV2 napisał:

Nie kruszmy kopii, czy auto, czy jakaś azjatycka motorynka, ale niech Pan łaskawie obejrzy ten filmik. Nie sądzę, aby ta wątła kobitka doznała większego uszczerbku na zdrowiu, niż siniak na d4

no fajnie ale temat jest o dowcipach żartach itd to jakby nadal nie na temat. to nawet mem nie jest

Gość

(Konto usunięte)

Pierwszy film jest śmieszny ponieważ to osoba na przejściu - zatrzymując się - wywołała zdarzenie.

Drugi film jest śmieszny, ponieważ gość - zamiast natychmiast opuścić samochód - zamknął drzwi.

Czyli usunięcie tego wpisu, jest cenzurą represyjną - ujętą w prawie Unii Europejskiej.
I jako taka, to firma poniesie ewentualne koszty wyroku.

@dskrzyp
Prześladowanie mnie, przestało mnie bawić. Ja nie jestem Piotrem (SA), którego gnoiliście przez lata.

Mam nadzieję, że jesteś w stanie zapanować nad swoimi pracownikami.

Sprawdź PW, proszę.

Romek
  • Ostatnio przeglądający   2 użytkowników

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.