Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
2 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Było tego ponad 30 przedmiotów w roku. Każdy gdzieś się musi nauczyć podstawowej zaradności życiowej. Chociażby że: "łatwo kupić, trudniej sprzedać", albo "łatwo pożyczyć, trudniej oddać".

Zaradność po przez nie płacenie podatków i kombinowanie.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Teraz, Wojtek 1959 napisał:

To jest przykład obrazy uczuć politycznych (krytyka partii - nie koniecznie rządzącej ) . Nawet nie uczestnictwo w wyborach będzie ("jest") przestępstwem podciągniętym pod kolaborację z wyimaginowanym wrogiem oraz zdradą narodową - nowy element puzli jaką jest poprawność polityczna .

Słuszne spostrzeżenia. Niedługo ta wiedza pozwoli nam uniknąć gułagu 🙂

• Administratorzy
3 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Dzisiaj już musiałbym jako ten student iść się tłumaczyć przed urzędnikami.

Teraz ? wtedy też powinno się. 

Teraz, Piotr_1 napisał:

Słuszne spostrzeżenia. Niedługo ta wiedza pozwoli nam uniknąć gułagu 🙂

fajnie szkoda że szybko przeszliśmy na temat polityki choć początkowo o czymś innym rozmawialiśmy. 

I tak jestem za tym aby NIE karać za krytykę polityczna i nawet powinno się rozmawiać i wytykać błędy. Bo politycy są dla nas a nie my dla nich. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

Zaradność po przez nie płacenie podatków i kombinowanie.

Większość zamożnych ludzi unika płacenia podatków w taki czy inny sposób. A PL także istnieje kwota przychodu, którą można uzyskać bez płacenia podatku i rejestrowania działalności gospodarczej, i znacznie ona przekracza limity wyznaczone w DAC7 (co jest absurdem, pominąwszy że i tak jest za mała przy obecnych cenach i tym limicie w innych krajach UE, który jest na dużo wyższym poziomie, ale to tylko dzięki głupocie naszych rządzących). Ale tego nie wiesz, ponieważ jesteś ignorantem, a mi piszesz coś o strachu przeżywanym w wyniku teorii spiskowych z FB.

4 minuty temu, Espectro napisał:

Teraz ? wtedy też powinno się.

Nie, najpierw musiałbyś mieć jakieś pojęcie o przepisach podatkowych w PL.

Edytowane przez Piotr_1
  • Administratorzy
1 minutę temu, Piotr_1 napisał:

Większość zamożnych ludzi unika płacenia podatków w taki czy inny sposób. A PL także istnieje kwota przychodu, którą można uzyskać bez płacenia podatku i rejestrowania działalności gospodarczej, i znacznie ona przekracza limity wyznaczone w DAC7 (co jest absurdem, pominąwszy że i tak jest za mała przy obecnych cenach i tym limicie w innych krajach UE). Ale tego nie wiesz, ponieważ jesteś ignorantem, a mi piszesz coś o strachu przeżywanym w wyniku teorii spiskowych z FB.

1. Masz racje.

2. Rolki na facebooku i filmiki głupio mądrych ludzi to czyste zło i syf najgorszy jaki aktualnie jest w internecie. Nie ma nic gorszego niż głupio mądry człowiek naoglądający się takich filmików i rozgłaszający wszem i w obec że wszystko ma  gdzieś i będzie kradł i zarabiał na czarno. A gdy ktoś go złapie za rękę to będzie twierdził że to nie jego ręka. 

takich pseudo mądrych jest zbyt wiele

Ale tego nie wiesz, ponieważ jesteś ignorantem, a mi piszesz coś o strachu przeżywanym w wyniku teorii spiskowych z FB.

Fajnie że użyłeś takich słów wobec mnie który w żaden sposób nawet nie sprowokował takiego działania.

5 minut temu, Piotr_1 napisał:

Nie, najpierw musiałbyś mieć jakieś pojęcie o przepisach podatkowych w PL.

🙂 

Bardzo nie lubię gdy  ktoś bazujący na wiedzy z fb zjadł wszystkie rozumy i przewodzi teraz ruchom anty xxx yyy .... 

Wielki spisek i gułag .. 

Temat zamykam. Jeżeli są pytania zapraszam. 

No... także widzę że otrzymałem punkty za atak na moderację. Także nie mamy co dalej dyskutować. "Alfie i omedze" nic nie wytkniesz. Prędzej czy później ignorancja i głupota dogoni każdego. Nawet nie ma tutaj o czym rozmawiać, skoro takie ma poglądy.

Dodam tylko HAŃBA.

Edytowane przez Piotr_1
  • Administratorzy
Teraz, Piotr_1 napisał:

No... także widzę że otrzymałem punkty za atak na moderację. Także nie mamy co dalej dyskutować. "Alfie i omedze" nic nie wytkniesz.

Ja się nawet z Panem zgadzam ale nie obrażam Pana w zaden sposób.

Jeżeli nie potrafi Pan normalnie rozmawiać z innymi bez obrażanai ich w wpisach to przykro mi ale punkty sie zawsze znajdą dla takich. I to nawet nie chodzi o te Pańskie teorie z googlem czy z partia rządzącą. Ale z perspektywy normalnego nie toksycznego podejścia do sprawy i rozmowy.

Prędzej czy później ignorancja i głupota dogoni każdego. Nawet nie ma tutaj o czym rozmawiać, skoro takie ma poglądy.

Ma Pan rację ale aby tak twierdzić musiałby Pan nie byc ignorantem w takich sprawach. Podejmowanie teraz mądrości w ten sposób prowadzi nie do wyłamu nagłego jednostki z społeczeństwa a świadome ukamienowanie się za sprawę której Pan nie rozumie najprawdopodobniej. Dlaczego ? bo zaczyna Pan walczyć z moderacja aktualnie gdzie to nie ona jest przyczyną ani powodem Panskich problemów i tego co dzieje się na świecie czy podejmowaneog problemu w temacie.

4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Dodam tylko HAŃBA.

+1

Ten moderator co dodaje punkty karne swojemu rozmówcy, nawet jeżeli ten trochę się zdenerwował, dowodzi swojego "kunsztu". Sędzia nie wyrokuje we własnej sprawie, podstawowe zasady prawa.

• Administratorzy
Teraz, Piotr_1 napisał:

Ten moderator co dodaje punkty karne swojemu rozmówcy, nawet jeżeli ten trochę się zdenerwował, dowodzi swojego "kunsztu". Sędzia nie wyrokuje we własnej sprawie, podstawowe zasady prawa.

Jest prosta zasada. Działajaca w sposób systemowy i także umowny. Osoba (moderator) biorąca udział w temacie nie może karać za wpisy które go dotyczą lub gdy uczestniczy i pisze w temacie. 

Więc ? Wpis zgłosiłem jako atak personalny na moją osobę. A dlaczego z poziomu moderatora ? bo rozmawiamy na temat Pańskiego ukrycia wpisu a nie na temat jakiegokolwiek innego gdziekolwiek. Wtedy by Pan otrzymał jak za zwykłego użytkownika. 

• Administratorzy
Teraz, cir napisał:

no Hańba ze juz koniec

Nie chce mi sie dłużej prowadzić dyskusji jeżeli osoba mnie obraża personalnie. Przykro mi. 

Teraz, Piotr_1 napisał:

Dla Ciebie.

Tym lepiej.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Nie chce mi sie dłużej prowadzić dyskusji jeżeli osoba mnie obraża personalnie. Przykro mi. 

rozumiem 🙂 a Piotr moze bardzo długo

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

1 minutę temu, Espectro napisał:

Jest prosta zasada. Działajaca w sposób systemowy i także umowny. Osoba (moderator) biorąca udział w temacie nie może karać za wpisy które go dotyczą lub gdy uczestniczy i pisze w temacie. 

Więc ? Wpis zgłosiłem jako atak personalny na moją osobę. A dlaczego z poziomu moderatora ? bo rozmawiamy na temat Pańskiego ukrycia wpisu a nie na temat jakiegokolwiek innego gdziekolwiek. Wtedy by Pan otrzymał jak za zwykłego użytkownika. 

W takim razie, każdego kto nazwał kogokolwiek "ignorantem" w jakiejś dziedzinie będziecie musieli karać za atak personalny.

• Administratorzy
2 minuty temu, cir napisał:

rozumiem 🙂 a Piotr moze bardzo długo

To dobrze. Kobiety pewnie są z tego zadowolone. (żart) 

W takim razie, każdego kto nazwał kogokolwiek "ignorantem" w jakiejś dziedzinie będziecie musieli karać za atak personalny.

Nie. To taka pochwała za zasługi w temacie i na forum. Jak można coś takiego napisać skoro sie z Panem zgadzam i tylko rozmawiamy na ten temat gdzie tylko w niektórych kwestiach mamy inne zdanie.

Posiadanie innego zdania lub pośredniego to ignorancja ? 

Jeżeli Pana obraziłem to możę Pan to zgłosić i poproszę moderatora aby mi wlepił punkty. Nawet ban an forum na miesiąc nie ma problemu. Nie będę nawet Panu miał za złe i nie będę szukał sprawiedliwości. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

To dobrze. Kobiety pewnie są z tego zadowolone. (żart) 

Nie. To taka pochwała za zasługi w temacie i na forum. Jak można coś takiego napisać skoro sie z Panem zgadzam i tylko rozmawiamy na ten temat gdzie tylko w niektórych kwestiach mamy inne zdanie.

Napisałeś "zaradność poprzez niepłacenie podatków i kombinowanie"

To odnosiło się do mojej aktywności handlowej na studiach.

A ja mówię że sprzedając rower i komputer na części nie musiałem zapłacić podatku, ponieważ nie przekroczyłem wymaganych kwot aby taki podatek uiszczać.

Więc kto zaczął?

• Administratorzy

Napisałeś "zaradność poprzez niepłacenie podatków i kombinowanie"

To odnosiło się do mojej aktywności handlowej na studiach.

Nie do końca. Odpowiadałem na inny wpis bodajże.  Ale tak zdania jestem tego samego. 

A ja mówię że sprzedając rower i komputer na części nie musiałem zapłacić podatku, ponieważ nie przekroczyłem wymaganych kwot aby taki podatek uiszczać.

Więc kto zaczął?

A ja nie powiedziałem że to złe co Pan zrobił. Napisałem że podejście jest słabe jeżeli każdy teraz tak zacznie myśleć i robic. Bo to kołchoz bo to złodziejstwo i pracowanie dla tego złodzieja prywaciaża ....

A to co Pan robi to mnie nie interesuje. 

Więc kto zaczął?

Ja Pana nie obrażałem.

Computer Working GIF

Tematy podatkowe są w tym kraju tak samo skomplikowane jak podatki.

Kto na tym traci, kto zyskuje, to można by książkę napisać.

Bilans otwieranych i zamykanych firm świadczy o tym czy kapitał przyjeżdża do kraju czy ucieka. Dlatego... od samego początku nie chciałem o tym rozmawiać w tym wątku. Dziękuję za uwagę, muszę już iść, przynajmniej na jakiś czas.

• Administratorzy

Tematy podatkowe są w tym kraju tak samo skomplikowane jak podatki.

nie są skomplikowane dla księgowej.

Kto na tym traci, kto zyskuje, to można by książkę napisać.

jepiej nie brać udziału w płaceniu podatków co jednocześnie równa się z czystym zyskiem.

Bilans otwieranych i zamykanych firm świadczy o tym czy kapitał przyjeżdża do kraju czy ucieka.

Blisko ale nie. To kwestia czy firmy się zamykaja to sprawa dziedziny. A kwestia że firmy się przenoszą do innych krajów i uciekają z polski to tak ma Pan rację to problem podatków i wysokość ich.

4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Dziękuję za uwagę, muszę już iść, przynajmniej na jakiś czas.

Miłego dnia. Przykro mi, że niestety doszliśmy finalnie do tych samych wniosków, choć droga była wyboista. 

aby zamknąc temat polskich chorych  podatków mamy rekordowy wzrost  emigracji zarobkowej młodych ludzi w przedziale wiekowym srednia 30 lat

około 90 % wzrost !!!

małych zajezdza a duzym i tak nie podskocza .EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

2 godziny temu, Piotr_1 napisał:

nie chciałem o tym rozmawiać w tym wątku. Dziękuję za uwagę, muszę już iść, przynajmniej na jakiś czas.

Przymusu użycia protokołu http (TCP/IP) nie ma, można też - telnet, FTP, gopher, itd.

Przesadzasz z zarzutami i kierujesz je pod zły adres.

Dozo!

Edytowane przez xetras
Poprawka

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
36 minut temu, xetras napisał:

Przymusu użycia protokołu http (TCP/IP) nie ma, można też - telnet, FTP, gopher, itd.

Przesadzasz z zarzutami i kierujesz je pod zły adres.

Dozo!

Też prawda ale https pokazuje że jest połączeniem bezpieczniejszym. 🙂 Kumam przekaz. 

20 godzin temu, Espectro napisał:

nie są skomplikowane dla księgowej.

Od tej, która to Panu powiedziała, trzymałbym się z daleka.

Wiem to jako wieloletni syndyk i zarządzający podmiotami gospodarczymi różnej skali. Jako syndyk miałem biura w Warszawie - w Alejach i na Nowym Świecie - bo blisko było do sądu gospodarczego obok ministerstwa finansów. Piszę o tym , by uwiarygodnić swoją opinię.

Ale do brzegu...

Proszę o większą ochronę wątków merytorycznych, zapraszających do wymiany wiedzy i doświedczeń.

Wątki typu "Mity audio" pozostawiłbym w spokoju- niech sobie chłopaki pohasają , ale na bocznicy- z jej punktacją.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

20 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Tak niestety bywa, dostaje się za to punkty że nazywa się tak osoby które wypowiadają się w jakiejś dziedzinie nie mając podstawowej wiedzy.
Niestety uznano tu to słowo za obraźliwe.....mnie to nie obraża, gdy ktoś mi wykaże że nie mam wiedzy na jakiś temat lub czegoś nie zrozumiałem, ale są tacy co ich prawda zbyt boli i to określenie zaraz zgłaszają.

Tymczasem "Słowo „ignorant” jest przymiotnikiem opisującym osobę w stanie nieświadomości , a nawet dysonansu poznawczego i innych relacji poznawczych i może opisywać osoby nieświadome ważnych informacji lub faktów.".....więc nie musi mieć to koneksji negatywnych, zwłaszcza gdy ma się wiedzę o tym że pewien rodzaj ignorancji można u ludzi wywoływać i utrzymywać celowo, bombardując ich zmanipulowanymi informacjami.

21 godzin temu, Espectro napisał:

Posiadanie innego zdania to może oznaczać że wyrażamy inną opinię, wypowiadanie innych opinii pokazując jednocześnie że nie znamy podstawowych faktów, może zdradzać że mamy do czynienia z ignorancją.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie chcę mi się wchodzić w merytoryczną stronę sporu z k. Piotr 1 i naszym modem, ale przyznanie k. Piotrowi punktów przez innego moda w trakcie tej dyskusji, określiłbym jako co najmniej nieładne zachowanie, szczególnie znając poglądy moda przyznającego punkty.

Wychodzi jasno na to, że kolega Piotr 1 ma sporo racji w swojej argumentacji. Tak się właśnie kasuje niechciane poglądy.

A argumenty silnikowogooglowe jeszcze bardziej potwierdzają słuszność argumentów kolegi Piotra  1.

I żeby nie było, nie znam tego kolegi.

Myślę Espectro, że powinieneś zdjąć te punkty, mimo lekko agresywnej natury kolegi P.

Naprawdę wygląda to źle, jak prowadzisz z kimś dyskusje, a inny mod nagle wali tej osobie punkty, i to na, w pewnym sensie, twoją prośbę.

Mam nadzieję, że nikogo nie obrażam tym wpisem.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

I to mod przyznający punkty po skardze Administratora, któremu podlega? 

To działa jak nasze sądownictwo,  nie idźcie tą  drogą  🙂

Edytowane przez costa brava

Jedynym skutkiem usunięcia reakcji negatywnej jest nieograniczona możliwość pisania takich bzdur , że łapki opadają .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

23 godziny temu, Piotr_1 napisał:

J tylko w kwestii formalnej. nie ma limitu kwot od których się płaci podatek. Osoba prywatna jesli sprzedaje z zyskiem towar, który posiada, krócej niż 6-mcy płaci podatek od zysku. O tym, czy sprzedaż ma charakter zarobkowy decyduje urzędnik skarbowy po przeanalizowaniu konkretnej sprawy.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.