Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Piotr_1 napisał:

I dokąd to zmierza?

A jak ja Ci nawymyślam, to co zrobisz Ty, Moderacja (przez grzeczność albo polityczną poprawność).

?

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

Dziwny jest twój świat. Z automatu będą wysyłane powiadomienia o użytkowniku, który takich transakcji dokonał, a w US człowiek (nie gestapowiec) Zadecyduje o tym czy to szara strefa czy nie. A chodzi o "kolekcjonerów nagminnie wyprzedających swoje kolekcje latami gromadzone, nie będące źródłem dochodu" - często takich spotykam kupując CD.

EOT

I vice versa! Najwyższy czas aby Polak zaczął dokładnie sprawdzać co dzieje się z jego pieniędzmi po wpłynięciu na konto do ZUS i US, gdzie one wypływają, na które konta, co do grosza i czy aby faktycznie trafiają do czegoś co się szumnie nazywa "skarb państwa". Do tej pory wszystko opierało się na jakimś zaufaniu do władzy. Dzisiaj podstaw do zaufania w ogóle nie widzę.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Staram się nie czytać. Lepiej mi się żyje wtedy. A do tematu Kościoły nie zaglądam gdy nie muszę. 

tak wiec nie czytasz wpisów Maju

HAńBA

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy
Godzinę temu, cir napisał:

HAńBA

przepraszam poprawię się w przyszłym roku 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Za pokutę przeczytaj teraz sobie cały wątek 

2 razy

🙂

Edytowane przez costa brava
6 godzin temu, Espectro napisał:

kto mówi o covidzie wojnie itd ? Chodzi o zauważalny fakt i to że ludzie coraz częściej maja dostęp do internetu gdzie nie powinni. 

Internet powstał jako pomoc naukowa - paradoksalnie dając możliwość publicznego wypowiadania się głupcom stał się narzędziem szerzenia ciemnoty.

6 godzin temu, Espectro napisał:

kto mówi o covidzie

Ja. W sumie to ciekaw jestem, czy ktoś się odważy napisać "miałeś rację", "przepraszam", "dziękuję" - uprzedzając: ja kilka razy to zrobiłem, na tę chwilę oponenci ucichli.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 5.05.2023 o 11:41, Piotr_1 napisał:

Czy w takim razie będę musiał przerobić wpis na grzeczniejszy, o niegrzecznych panach, niesfornych misiach, niepoprawnych optymistach, którym pewnie przypadkiem coś nie wyszło i pewnie dobrze chcieli, ale stało się odwrotnie. Dodam do tego kilka serduszek i już będzie gitara?

1. A jeżeli będę pisał o Hitlerze i III Rzeszy mogę używać słowa "popa+prańcy", czy też nie?

2. A jeżeli obecni politycy i media zaczną wprowadzać te same akcje co propagandziści III Rzeszy, mogę używać słowa "popa+prańcy", czy nie?

Nie . Obrażasz uczucia polityczne akwalerysty i partii która wtedy rządziła, propagandzistow też  , a te jak dlugi są wieczne. Do nowomowy i poprawności politycznej czas się przyzwyczaić i dostosować do nich zgloszenia i netykiete.

Edytowane przez Wojtek 1959
14 godzin temu, Espectro napisał:

szczerze

Szczerze, to zamiast wtedy odpowiedzieć mi na pytanie, to postraszył mnie pan, że poczyta sobie moje wpisy.

Tak przy okazji, strona, od jakiegoś czasu, źle się wczytuje i zawiesza.

• Administratorzy
8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ja. W sumie to ciekaw jestem, czy ktoś się odważy napisać "miałeś rację", "przepraszam", "dziękuję" - uprzedzając: ja kilka razy to zrobiłem, na tę chwilę oponenci ucichli.

o covidzie ? Sporo tego było prawdą i sporo z tego było sztucznie napompowane przez strach ludzi i sztuczne dopowiadanie sobie.

A śmiechom i żartom nie było końca...

Pizza Trzy Sery od wujka Google: 🍕 🧀🧀🧀

4 godziny temu, Piotr_1 napisał:

@cir

best suchar of the month for you!

🥇  🍞  📆  4️⃣  🤡

Prowadzi Pan jakiś blog ? przyrodniczy ? czy podróżniczy ?

46 minut temu, jezz napisał:

Szczerze, to zamiast wtedy odpowiedzieć mi na pytanie, to postraszył mnie pan, że poczyta sobie moje wpisy.

Tak przy okazji, strona, od jakiegoś czasu, źle się wczytuje i zawiesza.

Wpisy czytałem ale nic nie znalazłem złego. Tamte punkty można by wycofać dla Pańskiego spokoju.

Co do wczytywania także zauważyłem i podejmowałem kroki niestety aktualnie nic to nie dało i będę szukał alternatyw.

16 godzin temu, Espectro napisał:
W dniu 7.05.2023 o 06:46, Maju napisał:

Wiecznie czyta pan moje wpisy bez najmniejszej chęci zrozumienia. Jeszcze bardziej mi przykro.

Staram się nie czytać. Lepiej mi się żyje wtedy. A do tematu Kościoły nie zaglądam gdy nie muszę.

Kto czyta nie błądzi.....do pełni szczęście trzeba jeszcze potrafić czytać ze zrozumieniem.
Zapytałbym po co pisze pan na PW do mnie "wyjaśnienia" skoro nie chce pan oglądać odpowiedzi, tego jak z tymi "argumentami" się bez problemu rozprawiam??
Taki był pan pewny że to co pan podał miało jakiś sens??? Niestety to PUDŁO!!
Znalazłem tam tylko dowody na ignorancję....

Zadałbym te pytania gdybym miał pewność że rozmawiam na poważnie z kimś poważnym!

11 godzin temu, Espectro napisał:
13 godzin temu, cir napisał:

HAńBA

przepraszam poprawię się w przyszłym roku

Puste drwiny,  niczego innego się tu nie spodziewałem.

A swoją drogą nie wiem jak nazwać taką postawę jak się coś grzecznie tłumaczy, wskazuje że głupoty po innych powtarza, podaje argumenty nie do podważenia a taka osoba woli tkwić w ignorancji (a to nie wstyd przyznać się że nie wszystko wiemy) i przed innymi jeszcze się tu popisuje, jakby było czym......eot!

best suchar of the month for you!

Niewygodna prawda o kadzących wam?

Mój wpis też tak potraktujecie??

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

26 minut temu, Espectro napisał:

o covidzie ? Sporo tego było prawdą i sporo z tego było sztucznie napompowane przez strach ludzi i sztuczne dopowiadanie sobie.

A poprzez wzajemne wykluczanie się oficjalnych informacji na bieżąco wykazano, że pewne stwierdzenia nie mogą być prawdą. Brak argumentów skutkował obrażaniem oponentów nazywaniem "płaskoziemcami" a ich wpisów "teoriami spiskowymi", niektórzy nie wahali się nieszczepienia określać "mordowaniem własnych dzieci". Dzień dzisiejszy zweryfikował dyskusje sorzed roku czy dwóch. I co? I nic. Nikt nawet nie powiedział "mialiście rację". Za to w innych wątkach te same wyzwiska.

• Administratorzy
18 minut temu, Maju napisał:

Kto czyta nie błądzi.....do pełni szczęście trzeba jeszcze potrafić czytać ze zrozumieniem.

Ale dlaczego musi mnie Pan obrażać ? Po co ten wpis ?

19 minut temu, Maju napisał:

Zapytałbym po co pisze pan na PW do mnie "wyjaśnienia" skoro nie chce pan oglądać odpowiedzi, tego jak z tymi "argumentami" się bez problemu rozprawiam??
Taki był pan pewny że to co pan podał miało jakiś sens??? Niestety to PUDŁO!!

Ja do Pana pisze ? czy Pan do mnie ? nie przypominam sobie rozmowy w ostatnim czasie z Panem. 

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

A poprzez wzajemne wykluczanie się oficjalnych informacji na bieżąco wykazano, że pewne stwierdzenia nie mogą być prawdą. Brak argumentów skutkował obrażaniem oponentów nazywaniem "płaskoziemcami" a ich wpisów "teoriami spiskowymi", niektórzy nie wahali się nieszczepienia określać "mordowaniem własnych dzieci". Dzień dzisiejszy zweryfikował dyskusje sorzed roku czy dwóch. I co? I nic. Nikt nawet nie powiedział "mialiście rację". Za to w innych wątkach te same wyzwiska.

Czekamy na oficjalny pozew tych co kłamali i świadomie wprowadzali w błąd. 

16 minut temu, Espectro napisał:

Czekamy na oficjalny pozew tych co kłamali i świadomie wprowadzali w błąd

Sami siebie pozwą, osądzą i ukarają? Co do tych słynnych 99% chyba nikt nie maw wątpliwiści.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Dami siebie pozwą, osądzą i ukarają? Co do tych słynnych 99% chyba nikt nie maw wątpliwiści.

Jakich 99%  ?

13 minut temu, Espectro napisał:

Ja do Pana pisze ? czy Pan do mnie ? nie przypominam sobie rozmowy w ostatnim czasie z Panem. 

To niżej zatytułowane: "zgłoszenie" to krasnoludki napisały???

"Espectro 2 319

Rozpoczęcie rozmowy: Piątek o 11:40"

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

To niżej zatytułowane: "zgłoszenie" to krasnoludki napisały???

"Espectro 2 319

Rozpoczęcie rozmowy: Piątek o 11:40"

A to nie było powiadomienie po ukryciu wpisu ?

15 minut temu, Espectro napisał:
35 minut temu, Maju napisał:

Ale dlaczego musi mnie Pan obrażać ? Po co ten wpis ?

Pisanie prawdy nie powinno obrażać.

• Administratorzy

A ok widzę odpowiedz Pańską. To po pierwsze tekst i obrazek oraz link do treści prawie 1-1 tego co jest na obrazku. 

I ma Pan rację fakt to wyrwane z kontekstu. Ale zdanie nadal znaczy to samo.

I tak pisanie "1.To co widnieje na DURNYM memie nie są to słowa biskupa, to OPINIA wyrwana z kontekstu artykułu (wyżej) Szostkiewicza, znanego z idiotycznych opinii w sprawach Kk." To trochę nieprawda.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Jakich 99%  ?

Wielokrotnie powtarzanych w mediach - serio nie pamiętasz?

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Pisanie prawdy nie powinno obrażać.

Prawda zawsze zwycięży.

Teraz, szymon1977 napisał:

Wielokrotnie powtarzanych w mediach - serio nie pamiętasz?

Ale o co chodzi z tym 99% ? To że w mediach sobie coś gadają to ich sprawa.

@Maju czemu Pan pisze zawsze w tak agresywny sposób ?

"Tylko żeby to wiedzieć trzeba troszeczkę wysiłku, nie opierać swoich opinii na DURNYCH memach "

I zawsze twierdzi że podane źródło jest błędne a Pan dopiero podaje prawdziwe. 

9 minut temu, Espectro napisał:

@Maju czemu Pan pisze zawsze w tak agresywny sposób ?

Administracja I Moderacja mają chyba w ręku narzędzia aby taki agresywny styl pisania należycie "docenić"?

10 minut temu, Espectro napisał:

zawsze twierdzi że podane źródło jest błędne a Pan dopiero podaje prawdziwe. 

Uporczywe dawanie do zrozumienia że wszyscy błądzą i tylko samemu posiada się monopol na prawdę - również mieści się w pojęciu "prowokacja".

14 minut temu, Espectro napisał:

tak pisanie "1.To co widnieje na DURNYM memie nie są to słowa biskupa, to OPINIA wyrwana z kontekstu artykułu (wyżej) Szostkiewicza, znanego z idiotycznych opinii w sprawach Kk." To trochę nieprawda.

Podobnie prowokacją jest stałe "odwracanie kota ogonem" i próby wmawiania, że  ktoś nie powiedział tego, co powiedział, na co są dowody w postaci filmów i nagrań.

• Administratorzy

Uruchomiłem przebudowę indeksowania wszystkich postów, lików, tematów itd.

Mogę być problemy do momentu zakończenia. tak samo problem z dostępem do tematów.

Powinno sprawnie przejść.

33 minuty temu, Espectro napisał:

A to nie było powiadomienie po ukryciu wpisu ?

Były tam TYLKO cytaty z prasy zwiastujące że nie do końca zrozumiał pan czego dotyczyło zgłoszenie i na początku  "dzień dobry".....trudno z tego wywnioskować że jest to informacja że o ukryciu wpisu, odniosłem odwrotne wrażenie, dlatego odpisałem na PW, doprecyzowałem.....to niżej świadczy o tym że pomimo tego że słusznie ukrył pan ten post z memem to nadal nie do końca rozumie że nie tylko chodzi o użyte obraźliwe słowo, ale nie dostrzegł pan jak wielka manipulacja zawarto w tym memie.

32 minuty temu, Espectro napisał:

A ok widzę odpowiedz Pańską. To po pierwsze tekst i obrazek oraz link do treści prawie 1-1 tego co jest na obrazku. 

I ma Pan rację fakt to wyrwane z kontekstu. Ale zdanie nadal znaczy to samo.

Nie. Zdanie jest sklecone z jego słów w rzeczywistości sens tych słów był KOMPLETNIE  inny, to typowa manipulacja.....nie będę tego tu rozwijać, nie czas, nie miejsce.

Odpiszę na PW najkrócej jak potrafię.

Za powstałe z mojego powodu nieporozumienie i niepotrzebne nakręcanie emocji przepraszam.

Ps. Liczę na to że tym razem Pan to przeczyta.   🙂

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
2 minuty temu, Maju napisał:

Były tam TYLKO cytaty z prasy zwiastujące że nie do końca zrozumiał pan czego dotyczyło zgłoszenie i na początku  "dzień dobry".....trudno z tego wywnioskować że jest to informacja że o ukryciu wpisu, odniosłem odwrotne wrażenie, dlatego odpisałem na PW, doprecyzowałem.....to niżej świadczy o tym że pomimo tego że słusznie ukrył pan ten post z memem to nadal nie do końca rozumie że nie tylko chodzi o użyte obraźliwe słowo, ale nie dostrzegł pan jak wielka manipulacja zawarto w tym memie.

wpisałem tekst z obrazka do googla i to mi wyrzuciło więc podlinkowałem 

3 minuty temu, Maju napisał:

Nie. Zdanie jest sklecone z jego słów w rzeczywistości sens tych słów był KOMPLETNIE  inny, to typowa manipulacja.....nie będę tego tu rozwijać, nie czas, nie miejsce.

ok i teraz dochodzimy do jakiegoś sensownego celu 

2 godziny temu, Espectro napisał:

Prowadzi Pan jakiś blog ? przyrodniczy ? czy podróżniczy ?

Nie, aczkolwiek ... (tutaj ocenzurowałem się sam aby uniknąć punktów ostrzeżeń).

• Administratorzy
1 minutę temu, Piotr_1 napisał:

Nie, aczkolwiek ... (tutaj ocenzurowałem się sam aby uniknąć punktów ostrzeżeń).

Aha.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Ale o co chodzi z tym 99% ? To że w mediach sobie coś gadają to ich sprawa.

Nie do końca jeśli mówi to przedstawiciel rządu, Służby Zdrowia lub producenta. Zasadniczo po dwóch latach wszystko okazało się nie być prawdą - świadomym kłamstwem czy nieświadomym powtarzanie nieprawdy przez kogoś w błąd wprowadzonego? 

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Nie do końca jeśli mówi to przedstawiciel rządu, Służby Zdrowia lub producenta. Zasadniczo po dwóch latach wszystko okazało się nie być prawdą - świadomym kłamstwem czy nieświadomym powtarzanie nieprawdy przez kogoś w błąd wprowadzonego? 

A gdzie o tym piszą i mówią żę to wszystko okazało się nieprawdą ?

Godzinę temu, Espectro napisał:

ok i teraz dochodzimy do jakiegoś sensownego celu 

Przebijamy granice absurdu. Próby obrony skandalicznych wypowiedzi hierarchów metodą "nie powiedział tego, co powiedział, ale zupełnie coś innego" nie powiodły się i padły wobec niepodważalnych dowodów w postaci filmów i nagrań. Apologeci zmienili więc taktykę: teraz obowiązuje narracja że "zdanie jest wprawdzie sklecone z jego słów, ale w rzeczywistości sens tych słów jest kompletnie inny".

W fanatycznej obronie obiektów swojej czci niektórzy już dawno przekroczyli granice śmieszności.

• Administratorzy
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Przebijamy granice absurdu. Próby obrony skandalicznych wypowiedzi hierarchów metodą "nie powiedział tego, co powiedział, ale zupełnie coś innego" nie powiodły się i padły wobec niepodważalnych dowodów w postaci filmów i nagrań. Apologeci zmienili więc taktykę: teraz obowiązuje narracja że "zdanie jest wprawdzie sklecone z jego słów, ale w rzeczywistości sens tych słów jest kompletnie inny".

W fanatycznej obronie obiektów swojej czci niektórzy już dawno przekroczyli granice śmieszności.

Doszliśmy do tego iż na obrazku tekst był przekręcony i znaczył trochę coś innego.

To tak jak pisanie rozprawki na jakiś temat i podejmowanie plusów i minusów zaś do mema wybranie tylko minusów. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.