Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Przebijamy granice absurdu.

Dokładnie. Dochodzi do tego że ktoś cytuje Papieża, ale tylko to co mu pasuje pod tezę, a wypowiedź w gazecie ma zaledwie kilka zdań...a potem ktos inny pisze za dwa dni że to fakt i argument...absurd i demagogia jak nic.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Godzinę temu, Espectro napisał:

A gdzie o tym piszą i mówią żę to wszystko okazało się nieprawdą ?

W wątku covidowym: "połowa się" niezaszczepiła a pandemia się skończyła, niezaszczepieni przeżyli równie licznie jak zaszczepieni, za to zaszczepieni równie licznie jak niezaszczepieni chorowali, wśród ofiar, hospitalizowanych, chorych, pozytywnych 99% niezaszczepionych nigdy nie było... Tylko co tu odowadniać skoro oficjele rezygnując z teorii jakoby szczepionki ratowały przed śmiercią, ciężkim stanem, chorobą, zarażeniem się i zarażaniem innych. itd itp., potwierdzili, a że wszystko czym przekonywano do szczepień okazało się być nieprawdą? A czy celowym kłamstwem a nie przypadkową pomyłką nikt nigdy nie udowodni.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Tylko co tu odowadniać skoro oficjele rezygnując z teorii jakoby szczepionki ratowały przed śmiercią, ciężkim stanem, chorobą, zarażeniem się i zarażaniem innych. itd itp., potwierdzili, a że wszystko czym przekonywano do szczepień okazało się być nieprawdą?

Nie wiem, czy jest sens w takim razie w jakikolwiek sposób teraz podważać Pańskiej teorii podpartymi faktami.

I ma Pan racje że wielu zaszczepionych zmarło jak i też że wielu niezaszczepionych także. Kwestia o której od prawie początku się mówiło to efekt taki sam jak w przypadku zaszczepienia się przeciwko czemukolwiek to wypracowanie w organizmie antyciał i mechanizmów walczących z daną chorobą. O ile faktycznie wielu mądrych mówiło że 99% skuteczności dają zaszczepienia to o ile na podstawie wiedzy praktycznej z poziomu zaczepienia na grypę były podobne. Jakie ? a no takie z grubsza mówiąc że szansa na zachorowanie była mniejsza ale nie zerowa i nie nawet 50% mniejsza. Choć klienci przechodzili objawy takich przypadków znacząco lżej. Od tego są także wyjątki i to spore. 

W przypadku grypy szczepienia są dość dobrze już przebadane i dość dobrze przećwiczone od wielu lat zaś szczepienia przeciwko covid były trochę takim strzałem w punkt bez myślenia jakie będą skutki. (była całą lista skutków ubocznych i przeciwwskazań). 

Do każdego tematu należało tylko przysiąść na spokojnie i nie patrzeć tylko w jedną lub drugą skrajność. 

Nie podaje własnego przypadku i nikogo nie namawiam do czegokolwiek, czy bycie przeciw czy bycie za. 

Do momentu oficjalnego stwierdzenia takiego faktu nie poddaje się dalszej rozmowy i dyskusji na ten temat. (bo mnie to zbytnio nie interesuje)

Dziwi mnie fakt podejmowania się teraz tego tematu. I trochę nadal uważam, że w tamtym czasie wiele głosów twierdzących, iż szczepionki to CZIPY od bila gejca itd to w czystej postaci płaskoziemska gadanina. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

11 minut temu, Espectro napisał:

I ma Pan racje że wielu zaszczepionych zmarło jak i też że wielu niezaszczepionych także

Polskie dane   z PZH. Moze czas skonczyc z antyszczepionkowym pitoleniem

W analizie umieralności ogółem wykazano, że ryzyko zgonu w populacji osób niezaszczepionych było 3 razy większe w stosunku do zaszczepionych (wyniosło 2,895 (95% CI: 2,878-2,913). W 2021 roku w analizowanej populacji zmarły 387 482 osoby niezaszczepione oraz 139 163 osoby zaszczepione. Odnotowano znacznie większe ryzyko zgonu z powodu ogółu przyczyn osób niezaszczepionych w stosunku do osób zaszczepionych przeciw COVOD-19 we wszystkich grupach wieku.

W analizie umieralności z powodu COVID-19 wykazano, że ryzyko zgonu w populacji osób niezaszczepionych było 10 razy większe w stosunku do zaszczepionych (wyniosło 9,156 (95% CI: 8,933-9,384). W 2021 roku w analizowanej populacji z powodu COVID-19 zmarło 60 185 osób niezaszczepionych oraz 7 116 osób zaszczepionych.

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy
1 minutę temu, cir napisał:

W analizie umieralności ogółem wykazano, że ryzyko zgonu w populacji osób niezaszczepionych było 3 razy większe w stosunku do zaszczepionych (wyniosło 2,895 (95% CI: 2,878-2,913). W 2021 roku w analizowanej populacji zmarły 387 482 osoby niezaszczepione oraz 139 163 osoby zaszczepione. Odnotowano znacznie większe ryzyko zgonu z powodu ogółu przyczyn osób niezaszczepionych w stosunku do osób zaszczepionych przeciw COVOD-19 we wszystkich grupach wieku.

W analizie umieralności z powodu COVID-19 wykazano, że ryzyko zgonu w populacji osób niezaszczepionych było 10 razy większe w stosunku do zaszczepionych (wyniosło 9,156 (95% CI: 8,933-9,384). W 2021 roku w analizowanej populacji z powodu COVID-19 zmarło 60 185 osób niezaszczepionych oraz 7 116 osób zaszczepionych.

Jak tak Pan zmruży oczy to mozna nawet przyjąć, że umieralność była 50% x 50%. Tak jak przypadek, że sufit na głowę może spaść lub nie może. Czyli równe 50%. Obstawanie za tym że szczepienia nic nie dały a wręcz przeciwny efekt to moim zdaniem kłamstwo. Choć nie mam na to dowodów i odpowiednich papierów. 

A gdzie o tym piszą i mówią żę to wszystko okazało się nieprawdą ?

W wątku covidowym: "połowa się" niezaszczepiła a pandemia się skończyła, niezaszczepieni przeżyli równie licznie jak zaszczepieni, za to zaszczepieni równie licznie jak niezaszczepieni chorowali, wśród ofiar, hospitalizowanych, chorych, pozytywnych 99% niezaszczepionych nigdy nie było... Tylko co tu odowadniać skoro oficjele rezygnując z teorii jakoby szczepionki ratowały przed śmiercią, ciężkim stanem, chorobą, zarażeniem się i zarażaniem innych. itd itp., potwierdzili, a że wszystko czym przekonywano do szczepień okazało się być nieprawdą? A czy celowym kłamstwem a nie przypadkową pomyłką nikt nigdy nie udowodni.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

A czy celowym kłamstwem a nie przypadkową pomyłką nikt nigdy nie udowodni.

To teorie spiskowe na tym tylko będą się karmić. 

Szczegóły dot. szczepień były poruszane i wyjaśniane w dedykowanym wątku. Jak zwykle "diabeł tkwi w szczegółach". Trzeba było się trochę zagłębić, zainteresować, a nie polegać na narracji przekupionych dzieci spisku. Teraz już jest za późno, ludzie z dobrego serca wam tłumaczyli, a wyście ich wykpili. I tak będziecie się dalej umacniać się we własnym przekonaniu, jednak tylko do czasu. To przekonanie już odpłynęło daleko od faktów naukowych, gdybyście bazowali na faktach naukowych, to już dawno żeście powinni się zrzeszyć i próbować siebie ratować jakimiś metodami.

• Administratorzy
1 minutę temu, Piotr_1 napisał:

Szczegóły dot. szczepień były poruszane i wyjaśniane w dedykowanym wątku. Jak zwykle "diabeł tkwi w szczegółach". Trzeba było się trochę zagłębić, zainteresować, a nie polegać na narracji przekupionych dzieci spisku. Teraz już jest za późno, ludzie z dobrego serca wam tłumaczyli, a wyście ich wykpili. I tak będziecie się dalej umacniać się we własnym przekonaniu, jednak tylko do czasu. To przekonanie już odpłynęło daleko od faktów naukowych, gdybyście bazowali na faktach naukowych, to już dawno żeście powinni się zrzeszyć i próbować siebie ratować jakimiś metodami.

Grozi nam niebezpieczeństwo ?

Panowie tak czy inaczej prosiłbym na temat. Ja nie jestem osobą do rozmowy na każdy temat i zwykle nie interesuje się nawet tak szeroko w świecie. Możemy porozmawiać coś o programowaniu i kodzie (nie tutaj w  tym temacie).

7 minut temu, Espectro napisał:

Grozi nam niebezpieczeństwo ?

Ja już się nauczyłem że oczy i uszy się wam zatykają na wszelkie niepokojące dane, doniesienia, a wręcz widoczne fakty. Na to nie ma ratunku, tłumaczenie, dyskusje nie pomagają. A jak pomagają, to na następny dzień i tak włącza się stara narracja, następuje dziwny reset i stara gadka leci od nowa. Sprawa jest tylko do przemilczenia. Żyjesz w ciekawych czasach. W czasach bożego Sądu nad ludzkością. Czy to niebezpieczeństwo? Jako admin wiesz że sąd oznacza też wyrok i ucieczki przed tym, który ma wszystkie hasła, nie ma. A także to że nad tym kto jest na samej górze nikogo już nie ma i on nie podlega żadnym sądom, lecz tylko osądom i biadaniom.

• Administratorzy
1 minutę temu, Piotr_1 napisał:

W czasach bożego Sądu nad ludzkością. Czy to niebezpieczeństwo? Jako admin wiesz że sąd oznacza też wyrok i ucieczki przed tym, który ma wszystkie hasła, nie ma. A także to że nad tym kto jest na samej górze nikogo już nie ma i on nie podlega żadnym sądom, lecz tylko osądom i biadaniom.

Aktualnie mam sufit nad sobą i faktycznie tam nikogo nie ma.  TO jakiś cytat z przepowiedni nostradamusa ?

3 minuty temu, Espectro napisał:

Aktualnie mam sufit nad sobą i faktycznie tam nikogo nie ma.  TO jakiś cytat z przepowiedni nostradamusa ?

Z Pawła Apostoła. Zapowiedź ostatnich "dni" na ziemi przed sądem.

"A ów niegodziwiec przyjdzie za sprawą szatana z wszelką mocą, wśród znaków i rzekomych cudów,

I wśród wszelkich podstępnych oszustw wobec tych, którzy mają zginąć, ponieważ nie przyjęli miłości prawdy, która mogła ich zbawić.

I dlatego zsyła Bóg na nich ostry obłęd, tak iż wierzą kłamstwu,

Aby zostali osądzeni wszyscy, którzy nie uwierzyli prawdzie, lecz znaleźli upodobanie w nieprawości."

Tutaj widać jak to wygląda, rzadko coś wytłuszczam. I tak nie musi nikt nic z tego zrozumieć. Jak ktoś sobie zrozumie, to jego korzyść.

To teorie spiskowe na tym tylko będą się karmić. 

Zauważ, że okazało się, że mieli rację Ci, co ich jeszcze dwa lata temu za społecznym przyzwoleniem obrażano oskarżeniami o wiarę w teorie spiskowe czy płaskoziemstwo.  Dlatego (wracając do tematu) sugerowałbym ostrożność w używaniu tych określeń.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Zauważ, że dziś okazało się, że mieli rację Ci, co ich jeszcze dwa lata temu za społecznym przyzwoleniem obrażano oskarżeniami o wiarę w teorie spiskowe czy płaskoziemstwo.  Dlatego (wracając do tematu) sugerowałbym ostrożność w używaniu tych określeń.

To jakaś sugestia ? Ukrywane były skrajne i irracjonalne z niewiadomych źródeł. A czy były prawdą ? tego nikt nie wie bo moderacja nie jest wszechwiedząca. 

3 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Aby zostali osądzeni wszyscy, którzy nie uwierzyli prawdzie, lecz znaleźli upodobanie w nieprawości."

Jest jedno ale. Tak jak nie będziesz miał innych bogów ponad swego tak słuchanie wieszczy w aktualnych czasach staje się coraz trudniejsze i brak zasady co do wielkości i legitności takich źródeł.

Zachodzi tu jakaś dynamika w tym stwierdzeniu ? 

Panowie prosiłbym jednak na temat, bo robi się niesamowity tutaj rozgardiasz takimi wpisami.

29 minut temu, Piotr_1 napisał:

Z Pawła Apostoła.

Z MV2 Usera AS .... Ewangelizację proszę uprawiać w kościele , innym obiekcie sakralnym  , lub na forach religijnych .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

38 minut temu, Espectro napisał:

Jest jedno ale. Tak jak nie będziesz miał innych bogów ponad swego tak słuchanie wieszczy w aktualnych czasach staje się coraz trudniejsze i brak zasady co do wielkości i legitności takich źródeł.

Zachodzi tu jakaś dynamika w tym stwierdzeniu ? 

Panowie prosiłbym jednak na temat, bo robi się niesamowity tutaj rozgardiasz takimi wpisami.

No to jest NT, czyli jedyne wiarygodne źródło dla chrześcijan. Pytasz czy Nostradamus, to mówię że nie. I tyle.

Dzisiejsi wieszcze to inna sprawa i lepiej nikogo zbyt światowego i łechtającego uszka nie słuchać. Jest o tym w Biblii więcej napomnień (o zwodzicielach) niż informacji o tym że trzeba być otwartym na nowinki i ludzkie wymysły, nowe światowe gadaniny. A w tych czasach szczególnie uważać, gdzie jest ich wysyp (są na to cytaty). Nowe i sensacyjne się sprzedaje. Podobnie i przyjemne dla ucha się sprzedaje.

Każdy bazuje na jakichś źródłach i filozofii.

Jaka dynamika?

• Administratorzy
4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

est o tym w Biblii więcej napomnień (o zwodzicielach)

ten fragment zapamiętałem trochę inaczej ale masz generalnie rację.

Nadal problem istnieje i nadal brak rozwiązania. Kogo słuchać ?

5 minut temu, Piotr_1 napisał:

Jaka dynamika?

Dynamika zajść i wszelakiego syfu w necie. Od ilości pseudo bogów i wieszczów cała Ameryka stoi. 

A my jako Polska mocno chłoniemy to co z Ameryki.

7 minut temu, Piotr_1 napisał:

No to jest NT,

"Forum - funkcjonalność, sprawy moderacyjne"

2 godziny temu, Espectro napisał:

To jakaś sugestia ?

Ja napisałem wprost, nie doszukuj się czegoś, czego nie napisałem.

10 godzin temu, Espectro napisał:

Wpisy czytałem ale nic nie znalazłem złego. Tamte punkty można by wycofać dla Pańskiego spokoju.

No widzi pan, jakie to wszystko przewrotne. Od punktów się nie odwoływałem, za to pytałem o coś zupełnie innego, ale pan się zajął moimi wpisami.

6 godzin temu, cir napisał:

Te dane są tak samo guzik warte jak te wszystkie, którymi nas karmiono codziennie w okresie domniemanej pandemii.

Cyt. Odnotowano znacznie większe ryzyko zgonu z powodu ogółu przyczyn osób niezaszczepionych w stosunku do osób zaszczepionych przeciw COVID-19 we wszystkich grupach wieku.

To zdanie mówi wszystko o jego twórcy 

Jest wątek o "plandemii i śmiercionkach" . Można tam bazgrać wszystkie dzieła geniuszy medycyny , polityki i wiedzy zarezerwowanej tylko dla "niezindoktrynowanych" .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

35 minut temu, MV2 napisał:

Jest wątek o "plandemii i śmiercionkach"...

...ale "nieszczepy" wyginęły, więc nie ma z kim i o czym dyskutować - prawda?

54 minuty temu, MV2 napisał:

Jest wątek o "plandemii i śmiercionkach" . Można tam bazgrać wszystkie dzieła geniuszy medycyny , polityki i wiedzy zarezerwowanej tylko dla "niezindoktrynowanych" .

A czemu Ty bazgrzesz tu na każdy temat non-stop Kocie?

11 godzin temu, cir napisał:

Polskie dane   z PZH. Moze czas skonczyc z antyszczepionkowym pitoleniu

Kapitalizm sprzyja danym wyżej płatnym.

5 godzin temu, jezz napisał:

No widzi pan, jakie to wszystko przewrotne. Od punktów się nie odwoływałem, za to pytałem o coś zupełnie innego, ale pan się zajął moimi wpisami.

Czy to jest to samo pytanie, które od około 2 lat zadajesz? Nikt by tego nie spamiętal. Wg mnie byłoby lepiej ponownie je zadać.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 godzin temu, xetras napisał:

Czy to jest to samo pytanie, które od około 2 lat zadajesz? Nikt by tego nie spamiętal. Wg mnie byłoby lepiej ponownie je zadać.

Niw ciebie pytałem, więc sobie daruj, bo trollujesz.

Na temat, to strona,dziś, wczytuje się, mniej więcej tak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
21 godzin temu, cir napisał:

Mam lepsze dane, również z Ministerstwa. Jeśli chcesz skończyć z pitolenien to zapraszam do wątku covidowego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.