Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, romeksz napisał:

Moim zdaniem, kluczowym jest, kto się pod tym podpisze - z podaniem imienia i nazwiska oraz wykształcenia kierunkowego.

to napisz coś pożytecznego dla początkujących miłośników audio

i podpisz się jak proponujesz a Espectro zgodnie z obietnicą wstawi twoje dane

poza tym wolę czytać Pacułę niż ciebie 🙂

Gość

(Konto usunięte)

to napisz coś pożytecznego dla początkujących miłośników audio

Muzyka, muzyka i zawsze muzyka - a nie dźwięki.

Nie słuchajcie "mega konstruktorów" DIY - zwłaszcza gdy promują konkretne firmy - jak np. AkustyK redaktora naczelnego Audio. @dskrzyp akceptujesz taką kryptoreklamę?

Nie marnujcie czasu i pieniędzy na sprzęt z wadami, nie dajcie się mamić że to kiedyś zagra.

3c438230f2ab7a0a239ab78566a38488.jpg

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, romeksz napisał:

Nie słuchajcie "mega konstruktorów" DIY - zwłaszcza gdy promują konkretne firmy - jak np. AkustyK redaktora naczelnego Audio. @dskrzyp akceptujesz taką kryptoreklamę?

Nie marnujcie czasu i pieniędzy na sprzęt z wadami, nie dajcie się mamić że to kiedyś zagra.

uważaj , bo jak Kisiel przeczyta ten wpis to masz sprawę w sądzie

• Administratorzy
10 godzin temu, slawek.xm napisał:

wstawi twoje dane

nie dane a nick. Zakładka faq jest tworzona przez userów z forum. I każdy może dodać własne zdanie lub coś zmienić.

10 godzin temu, romeksz napisał:

Moim zdaniem, kluczowym jest, kto się pod tym podpisze - z podaniem imienia i nazwiska oraz wykształcenia kierunkowego.

Żeby nie było takich kwiatków jak:

dr Wojciech PacułaID: 121794
Specjalności
literaturoznawstwo
Klasyfikacja
KBN (nauki filologiczne)
Powiązane profile
System Wspomagania Wyboru Recenzentów
STOPNIE I TYTUŁY
Doktorat
Dziedzina:nauk humanistycznych
Dyscyplina:literaturoznawstwo
Specjalność:literaturoznawstwo
Data uzyskania stopnia:16/12/2002
Tytuł pracy:Brak tytułu
Instytucja:Uniwersytet Jagielloński; Wydział Filologiczny; Instytut Polonistyki

Pan nadal mnie stalkuje 

image.png

10 godzin temu, slawek.xm napisał:

tak temat o subie

nieistotne kto napisze, ważne by ta informacja się tam znalazła bo jest kluczowa do prawidłowego zgrania suba z monitorami czy tam kolumnami głównymi

subwoofer zagra swoje pasmo ze znacznie mniejszymi zniekształceniami niż zrobiłyby to kolumny dlatego odfiltrowanie pasma przeznaczonego dla suba jest bardzo istotne

brak tego zabiegu spowoduje nakładanie się pasm pogorszenie faktury i definicji pasma które odtwarzałyby wspólnie kolumny i sub

zaproponuj proszę z 2 zdania i w którym miejscu należałoby dopisać. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość

(Konto usunięte)
uważaj , bo jak Kisiel przeczyta ten wpis to masz sprawę w sądzie
Módl się o to aby żona sly30 nie dowiedziała się o zdjęciach jej sypialni, które zamieściłeś na forum tuż po jego śmierci i jeszcze przed pogrzebem.

A Ty mnie nie będziesz skarżył, ponieważ prawdę napisałem.

Pan nadal mnie stalkuje

a0cf84117dd799f38b8cf07f6d1c5e51.jpg

Jeżeli do Twoich obowiązków należy rozpatrywanie skarg forumowiczów, to prawdopodobnie musisz poszukać innej pracy. @dskrzyp

Dodatkowo, publikując wpis z PW, złamałeś regulamin forum.

I nie tylko zresztą:

Art. 266. Ujawnienie lub wykorzystanie informacji uzyskanej w związku z wykonywaną funkcją lub czynnościami służbowymi
§ 1. Kto, wbrew przepisom ustawy lub przyjętemu na siebie zobowiązaniu, ujawnia lub wykorzystuje informację, z którą zapoznał się w związku z pełnioną funkcją, wykonywaną pracą, działalnością publiczną, społeczną, gospodarczą lub naukową,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Po raz drugi, wzywam Cię i podległych Ci moderatorów, do zachowań zgodnych z prawem.

Przestańcie mnie prześladować na publicznym forum https://www.audiostereo.pl/

Miłego dnia.

EOD.

PS. Jak widać poniżej, Twoje konto prywatnym nie jest.97c46bda5177a30a1be18268bd00482d.jpg
  • Administratorzy
3 godziny temu, romeksz napisał:

Jeżeli do Twoich obowiązków należy rozpatrywanie skarg forumowiczów, to prawdopodobnie musisz poszukać innej pracy. @dskrzyp

Napisałem już Panu że nie rozpatruje Pańskich bo Pan czuje sie pokrzywdzony z mojej strony.

Dlatego też sprawę kieruję dalej. Wypisywanie ciągłe do mnie na pw to stalking i szukanie atencji lub poklasku na forum a nie chęć załatwienia sprawy.

Mam pytanie do moderacji. Jak czytam jakiś absolutny debilizm, hasło propagandowe będące kłamstwem w które może uwierzyć tylko ktoś kompletnie nierozgarnięty to co mogę napisać?

Czy jak ktoś napisze że Kaczyński zawiązał spisek z kosmitami to mogę stwierdzić, że to hasło skierowane do idiotów?

Przecież na świecie pełno jest ich pełno, jak ich określić? Pytam, żeby potem jeden z drugim nie musiał latać z donosem.

P.S.

Gratulacje za błyskawiczną cenzurę - moderacja zawsze taka szybka?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Gratulacje za błyskawiczną cenzurę - moderacja zawsze taka szybka?

nie zawsze. 

pisanie do kogoś cytując wpis "kretynów"

Mam dziś dobry dzień to zapominamy o sprawie, ale obiecuje Pan, że zaprzestanie pisania w taki sposób do innych.

Spokojnego dnia.

5 minut temu, Espectro napisał:

nie zawsze. 

pisanie do kogoś cytując wpis "kretynów"

Mam dziś dobry dzień to zapominamy o sprawie, ale obiecuje Pan, że zaprzestanie pisania w taki sposób do innych.

Spokojnego dnia.

Jak widzę Szanowna Moderacja nie zrozumiała problemu.

Nie piszę że autor tekstu jest kretynem, Boże Broń.

Napisałem, że tekst który zamieścił adresowany jest do kretynów.,

Czy to naprawdę takie trudne dostrzec różnicę?

Podam w takim razie przykład objaśniający - Pan Profesor na zajęciach zwraca się do studentów tak, jakby byli kretynami.

Czy ja w ten sposób obrażam naukowca? Nie - oceniam sposób sformułowania wypowiedzi.

W tym momencie obrażonym mógłby poczuć się student którego tak się traktuje.

Teraz już jasne?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy

Napisałem, że tekst który zamieścił adresowany jest do kretynów.,

Nadal nie zbyt dobrze 🙂 

Pan Profesor na zajęciach zwraca się do studentów tak, jakby byli kretynami.

tym samym ich obraża tak uważając. 

Czy ja w ten sposób obrażam naukowca? Nie - oceniam sposób sformułowania wypowiedzi.

Bardziej tych studentów.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Nadal nie zbyt dobrze 🙂 

tym samym ich obraża tak uważając. 

Bardziej tych studentów.

No dokładnie!

I ja też czuję się obrażany tekstami dla kretynów, ale nie płaczę i nie biegam z tym do moderacji.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Espectro napisał:

ale obiecuje Pan, że zaprzestanie pisania w taki sposób do innych.

utopijny optymizm

"Aby sub dostawał pasmo niskie przeznaczone do jego odpowiedniej pracy. "

To zdanie dodane przez Ciebie jest bez sensu bo sugeruje , że jeśli nie odetniemy zakresu basu z kolumn to sub nie zagra tych nieodciętych częstotliwości lub zagra je żle, a to jest nieprawda

Edytowane przez slawek.xm

Bariera poznawcza.

Niegroźna dopóki człowiek rozumie, że to jego własne ograniczenie.

Gdy tego nie rozumie zaczyna się bezsensownie miotać i pluć na rzeczywistość.

Cecha charakterystyczna dla podstarzałych prawaków.

No i dla pruderyjnych starych komuchów. Stąd rozmaite dziwne sojusze.

Jestem Europejczykiem.

Miałbyś szansę awansować na jedynego inteligentnego prawaka na tym forum, gdyby nie twoje ewidentne skłonności autodestrukcyjne.

Ja się już z ... no nie wiem jak to elegancko nazwać... , "ograniczeniami" moderatorów, (za wyjątkiem jednego, ale go nie wydam 🙂) pogodziłem, z różnymi ludźmi się pracuje.

Gdybyś odrobinę poskromił swoje wyskoki dzikiego chamstwa zostałbyś prawackim guru, takim forumowym Houellebecq'iem. I w końcu byłoby dla kogo wysilić mózgownicę, bo na razie wystarcza pociągnięcie spłuczki od klopa.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, skynyrd napisał:

Ja jestem specjalistą od banów - ale chcę przyzwoitego moda.

Czasem przesadzam, ale tym razem naprawdę szczerze się rozbawiłem.

Dla mnie to wezwanie, żeby Jezus zstąpił na ten padół nieszczęść i kłębiących się żmij.

Które w porównaniu z ludźmi są łagodnymi zwierzętami.

Jestem Europejczykiem.

Słabe.

W emocjach ale cienkich.

A tak na poważnie - już lata temu pisałem, że polska scena polityczna jest chora, bo podzielona jest konfliktami osobistymi i emocjonalnymi a nie rzeczywistymi.

Ja, tzw "lewak" od kilkunastu lat upominam się o realną, silną chadecję.

Jak wygląda rzeczywistość?  W Polsce, kraju nominalnie katolickim nie ma chadecji.

Dlaczego? Bo ateista Kaczyński stwierdził, że jej nie potrzebuje> I co na to Kościół?

Nic.

Dał się przekupić.

I co na to rozmaici tzw. "obrońcy Kościoła"?

Twierdzą, że wszystko jest w porządku, partia chrześcijańska jest w Polsce niepotrzebna, jej rolę wypełni partia bezideowych złodziei i oszustów.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, skynyrd napisał:

Pewnie, że straciłem po wzlocie w niebo Starego Audiofila.

Bardzo lubiłem Starego Audiofila,  wiele razy rozmawialiśmy o sprzęcie,  muzyce,  modyfikacjach,  lampach elektronowych, i oczywiście o Jego kompaktofonie Shanlingu .

Potrafiliśmy przez telefon nierzadko przegadać 2- 3 godziny , gdy postanowiłem zrobić upgrade swojego wzmacniacza lampowego,  to bezinteresownie przysłał mi srebrzone przewody sygnałowe oraz doradził , abym zmniejszył napięcie żarzenia  lamp elektronowych z 7 volt na bezpieczne 6,3 Volta .

Zasugerował mi również,  abym w swoim Yaqinie B 100 zainstalował włącznik napięcia anodowego .......

Zawsze będę ciepło wspominał Starego Audiofila oraz Jego bezinteresowną chęć pomocy i dzielenia się z innymi swoją wiedzą i doświadczeniem na niwie audio- elektroniki. 

Świec Panie na Jego duszą i spraw , abyśmy kiedyś znów się spotkali w lepszym świecie. 

Najlepszego Skynyrd. 

Piotr

• Administratorzy
9 godzin temu, skynyrd napisał:

Espectro - dałeś mi bana, za coś czego nie zrobiłem? Na miesiąc?

dozbierałeś 30 punktów z tego co wiem.

9 godzin temu, romeksz napisał:

Co prawda, to ja załączyłem @dskrzyp - czyli Dawid Skrzypczak - no ale może wreszcie.

No fakt, NIEZBYT emoji1751.png

Szuka Pan atencji tutaj tylko. Proszę kontaktować się z ową osobą mailowo lub poprzez formularz kontaktowy. 

Na forum nie pomogę Panu jeżeli nadal będzie mnie Pan prześladował na pw. 

Wszystkie punkty jakie ostatnio Pan otrzymał się należą i nikt Panu nie wlepiał banów za byle co. 

Straszenie instytucjami itd itd tylko po to aby zastraszyć i wycofać Panu któreś ostrzeżenie zadziała wręcz odwrotnie. 

7 godzin temu, skynyrd napisał:

Mam bana czy nie mam? Espectro - napisz coś o moim banie do 23 sierpnia.

Twoi szefowie się zreflektowali? A może Ty nie nadajesz się na moda?

Jacy szefowie ? ps. nie jestem modem. 

6 godzin temu, skynyrd napisał:

Nie mam pojęcia kto zdjął ze mnie bana za hipotetyczne obrażenie Porlicka.

nikt nie zdejmował. Czas się wyczerpał. 

6 godzin temu, skynyrd napisał:

Myślę, że to twoja robota Espectro. Dlatego odejdź. Przekaż pałeczkę komuś, kto nadaje się do tego.

Nie ma problemu. Ale to nie ja jestem odpowiedzialny za Pańskie zachowanie. 

Panowie, bo powoli zaczyna mnie to męczyć. 

Jeżeli chcecie złożyć skargę na moją osobę zapraszam do formularza na dole strony. 

Jeżeli zaś szukacie poklasku na forum to gwarantuję, że przydzielam bany tygodniowe od tego momentu za publiczne obrażanie i straszenie mojej osoby tutaj.

Spokojnego dnia.

2 Obraźliwe zachowanie (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-2 pkt

Zapoznano się

Wojna w Ukrainie | Na żywo z Ukrainy

Ograniczenia

Przyznano punktów: 2 , wygasają 24.08.2023 15:54

Informacja dla użytkownika

Może zamknąłbyś "chodź" na chwilę swój ryj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytowany przeze mnie wpis nie jest obraźliwy.

Jeśli Pan Administrator jest zdegustowany screenami, to informuję, że wiem, które wpisy znikają, bo wiem, kto je zgłasza.

W dniu 22.07.2023 o 09:35, MV2 napisał:

Konfederacja rządzi na AS, co widać, słychać i czuć.

Czuć bardzo wyraźnie. Aż mdli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
40 minut temu, MV2 napisał:

Jeśli Pan Administrator jest zdegustowany screenami, to informuję, że wiem, które wpisy znikają, bo wiem, kto je zgłasza.

Pan raczy żartować ? tak ? 

41 minut temu, MV2 napisał:

Czuć bardzo wyraźnie. Aż mdli.

Nawet blisko nie. Poza tym polityką sie nie interesuje kompletnie.

No już klasycznie. Nie wszystko, co dzieje się na forum wychodzi spod mojej ręki.

46 minut temu, Espectro napisał:

No już klasycznie. Nie wszystko, co dzieje się na forum wychodzi spod mojej ręki.

Jako użytkownik nie wiem, kto usuwa wpisy, daje punkciki itd... Robi to Administracja, która jest monolitem, jak trzej muszkieterowie.

Pal diabli te 2 punkciki. Bez punkcików czułem się jakoś dziwnie, jak jakiś kapuś, czopek, czy inszy odbyt.

Martwi mnie tylko, że cała  Administracja robi już tylko za BOK.

57 minut temu, Espectro napisał:

Pan raczy żartować ? tak ? 

Nie.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Nawet blisko nie. Poza tym polityką sie nie interesuje kompletnie.

Taka wisi rekomendacja AS w temacie Wojny w Ukrainie.

"Panowie AS ma określony stosunek do napastniczej wojny rosyjsko -ukraińskiej  i do...

Rekomendacja dodana przez Espectro"

Dlatego dziwi reakcja karania kogoś że napisał to, co trzeba na nienawistny, antyukraiński tekts innego użytkownika w tym wątku. 

Godzinę temu, jar1 napisał:

Dlatego dziwi reakcja karania kogoś że napisał to, co trzeba na nienawistny, antyukraiński tekts innego użytkownika w tym wątku. 

A mnie dziwi taka bzdurna interpretacja tego postu jako antyukraińskiego.
Nie każdy kto pisze coś trafnego przeciwko Ukrainie jest ruską onucą, czy agentem kremla.

Zdejmijcie w końcu te poprawne politycznie klapki z oczu!

Strona żle działa, zacina się, nic nie można napisac.

O tym, że strona żle działa, zacina się, nic nie można napisać, mamy napisać w tym wątku, ale jak to zrobić skoro strona źle działa, zacina się, nic nie można napisać?

• Administratorzy
13 godzin temu, jar1 napisał:

Taka wisi rekomendacja AS w temacie Wojny w Ukrainie.

"Panowie AS ma określony stosunek do napastniczej wojny rosyjsko -ukraińskiej  i do...

Rekomendacja dodana przez Espectro"

za karanie za wpisy pod tytułem "kretyni" "idioci" itd itd ? 

Druga sprawa pisząc odwołanie wystarczyło napisać trochę więcej niż sama wklejka z ostrzeżenia którą moderacja i administracja i tak widzi. 

@MV2 zgodnie z tym co piszecie tutaj. Punkty cofam ale nakładam ostrzeżenie słowne aby tak nie robić. Dlaczego ? bo temat bedzie kolejnym ściekiem jak polityka. 

12 godzin temu, soundchaser napisał:

Nie każdy kto pisze coś trafnego przeciwko Ukrainie jest ruską onucą, czy agentem kremla.

Zdejmijcie w końcu te poprawne politycznie klapki z oczu!

to też prawda. A post miał na celu określenia stosunku do atakującej roski i całego działania jakie podejmuje rosja. 

Jesteśmy przeciwni i jesteśmy za tym aby Ukraina się obroniła przed najezdem. 

12 minut temu, jezz napisał:

Strona żle działa, zacina się, nic nie można napisac.

O tym, że strona żle działa, zacina się, nic nie można napisać, mamy napisać w tym wątku, ale jak to zrobić skoro strona źle działa, zacina się, nic nie można napisać?

Telefon ? Pc ? przeglądarka ? co dokładnie się zasina ?

Ktoś jeszcze ma takie problemy ?

jaki motyw ?

• Administratorzy
2 minuty temu, jezz napisał:

Domyślny, chrome, telefon.

maszyna pracuje na 10% więc to nie nasza wina raczej. 

Polecam zrobić czyszczenie przeglądarki jako aplikacji.

Screenshot_20230726_100541_Settings.jpg

9 minut temu, Espectro napisał:

@MV2 zgodnie z tym co piszecie tutaj. Punkty cofam ale nakładam ostrzeżenie słowne aby tak nie robić. Dlaczego ? bo temat bedzie kolejnym ściekiem jak polityka. 

Zbytek łaski Panie Espectro. Po co podważać autorytet Moderatora ?

12 godzin temu, soundchaser napisał:

Proszę zastosować się do opinii Waszego naczelnego eksperta i przywrócić wpis, który nie jest antyukraiński.

Miłego dnia.

• Administratorzy
1 minutę temu, MV2 napisał:

Zbytek łaski Panie Espectro. Po co podważać autorytet Moderatora ?

Pisząc odwołanie fajnie by było się w jakiś sposób obronić a nie tylko napisać tytuł dużymi literami ODWOŁANIE  podpis i nic więcej.

2 minuty temu, MV2 napisał:

Proszę zastosować się do opinii Waszego naczelnego eksperta i przywrócić wpis, który nie jest antyukraiński.

Który to taki ? bo ja widzę oba do odstrzału. Ten cytowany przez Pana także. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.