Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Espectro napisał:

nie przeginajcie 🙂 

(może ale będzie na 10000% jednym wielkim miejscem do nawalanek )

To nie o to chodzi. A o logikę. Nie da się zdefiniować tego, co kogo może obrazić i w jakim stopniu.  Zgłoszenia obrażonych" to też część nawalanki. 

Jeśli istnieje przyzwolenie na kłamstwa, oszustwa, nienawiść i pogardę, to trudno mówić o zachowaniu jakiegokolwiek poziomu kultury.  Osiem gwiazdek to jedynie emocjonalna reakcja na taką sytuację. Tak samo jak i znane hasło 'Wypier...ć" .  

A jakoś nie pamiętam, by ktoś został ukarany za kłamstwo i to wykazane.

Dlatego jest, jak jest i nie ma co płakać.

Edytowane przez jar1
  • Administratorzy
6 minut temu, jar1 napisał:

To nie o to chodzi. A o logikę. Nie da się zdefiniować tego, co kogo może obrazić i w jakim stopniu.

Tworzycie te teksty tylko po to, aby kogoś wyśmiać lub obrazić. 🙂 

7 minut temu, jar1 napisał:

Zgłoszenia obrażonych" to też część nawalanki.

Prawda, ale takie się pomija...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

2 minuty temu, Espectro napisał:

Tworzycie te teksty tylko po to, aby kogoś wyśmiać lub obrazić.

Kabaret też polega na ośmieszaniu, komedie też są od tego.  Nawet komuna nie wprowadziła zakazu obśmiewania.

Śmiech to zdrowie i wentyl bezpieczeństwa.  

To kłamstwo powinno być napiętnowane a nie próba jego ośmieszania. 

• Moderatorzy
17 minut temu, jar1 napisał:

Tak samo jak i znane hasło 'Wypier...ć" .  

To jak ktoś do Ciebie tao napisze to będzie ok ? Na Tuska itd też chcesz gwiazdki pokładać czy inne JBĆ ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Administratorzy
Teraz, stench napisał:

To jak ktoś do Ciebie tao napisze to będzie ok ? Na Tuska itd też chcesz gwiazdki pokładać czy inne JBĆ ?

Też jestem ciekaw. BO zawsze jest tak żę nie widzicie swego ale sąsiada już tak.

Jak ja napisze że "somsiad to złodziej" to to jest prawda a jak somsiad powie do mnie "jesteś złodziej" to to jest oszczerstwo. 🙂 

Tak przy okazji to ciekawą reklamę dostałem teraz nad edytorem. 🙂 

image.png

Może faktycznie zadzwonić 

Teraz, stench napisał:

To jak ktoś do Ciebie tao napisze to będzie ok ?

Akurat ja wychowywałem się na podwórku, więc nie robi to na mnie wrażenia. I nawet z  "takiego) powodu na skargę do Pani nie chodziłem. ;)

• Administratorzy
3 minuty temu, jar1 napisał:

To kłamstwo powinno być napiętnowane a nie próba jego ośmieszania. 

Wtedy przychodzicie z tekstem skąd moderacja może wiedzieć, że było tak albo tak. A najlepsze to żę moderacja opowiada sie po którejś ze stron. 🙂 CO jest oszczerstwem 🙂 .

1 minutę temu, jar1 napisał:

Akurat ja wychowywałem się na podwórku, więc nie robi to na mnie wrażenia. I nawet z  "takiego) powodu na skargę do Pani nie chodziłem. ;)

Moderacja widzi tych co masowo przelatują tematy i zgłaszają użytkowników których nie lubią. Często wtedy burzą się gdy dostają punkty za zgłaszanie 🙂 To sie wtedy nazywa efekt wyparcia i zwątpienia. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

Tak przy okazji to ciekawą reklamę dostałem teraz nad edytorem. 🙂 

image.png

Może faktycznie zadzwonić 

Dobra dzwonię. Zapytam 

13 minut temu, Espectro napisał:

Wtedy przychodzicie z tekstem skąd moderacja może wiedzieć, że było tak albo tak. A najlepsze to żę moderacja opowiada sie po którejś ze stron. 🙂 CO jest oszczerstwem 🙂 .

Sorry, ja jestem ja i odpowiadam za to, co ja robię. To, co na forum widnieje z mojej strony jest podpisane moim nickiem. 

Natomiast działania moderacyjne jawne nie są, dlatego każde z nich, nawet w przypadkach nieprawidłowych zaliczają się do zbioru "moderacja i administracja". 

A śmiech rozbraja nienawiść.

Edytowane przez jar1
  • Moderatorzy
11 minut temu, Espectro napisał:

Dobra dzwonię. Zapytam 

Ja bym musiał u siebie o jakiś pas startowy zadbać 🙂 

Teraz, Marcinus napisał:

Ja bym musiał u siebie o jakiś pas startowy zadbać 🙂 

Poczekaj na CPK. 🙂

15 minut temu, stench napisał:

Na Tuska itd też chcesz gwiazdki pokładać czy inne JBĆ ?

Jeśli sobie zasłuży tak, jak jarosław i jego banda, to czemu nie ?

Złodziejstwo, oszustwo, kłamstwa i inne sk*********wa piętnować trzeba zawsze i wszędzie, nie bacząc na opcję polityczną.

Godzinę temu, Espectro napisał:
Godzinę temu, argus napisał:

Twoja interpretacja passusu z Adrianem była twarda i jednoznaczna (czyli c*** ci w ****)

trochę tak a trochę nie. Zrozumcie że wciskaniem moderacji bzdur nie wygracie i jak się nie pisze "ch*j ci w dupe" a pisze inaczej to moderacja o tym wie

Ciekawe skąd to wie? I skąd wie, że nie chodzi o "Hak ci w smak"?

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

• Moderatorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

Poczekaj na CPK. 🙂

To już bliżej do Poznania by mi było 🙂 . Choć z drugiej strony, to w moich okolicach będą wywłaszczać z działek, bo gdzieś ma iść jakaś trasa kolejowa do CPK.

2 minuty temu, argus napisał:

Jeśli sobie zasłuży tak, jak jarosław i jego banda, to czemu nie ?

Złodziejstwo, oszustwo, kłamstwa i inne sk*********wa piętnować trzeba zawsze i wszędzie, nie bacząc na opcję polityczną.

A trzeba zacząć od kłamstwa. 

2 godziny temu, argus napisał:

Twoja interpretacja

To była moja interpretacja. Dlaczego fragment prywatnej wiadomości został zacytowany publicznie wnikać nie będę.

@Espectro napisałeś

Cytat

Jeżeli chodzi o odwołania od takiej decyzji to jestem w stanie coś takiego uznać. 🙂

Czyli choć piszę wprost, że nigdy nie głosowałem na PiS i proszę aby nie gdybać publicznie o moich prywatnych sprawach, to inni zyskają do tego prawo bo umyka im, że poza PiS i KO są inne partie i mogę być zwolennikiem którejś z nich? Coś tu nie gra.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Czyli choć piszę wprost, że nigdy nie głosowałem na PiS i proszę aby nie gdybać publicznie o moich prywatnych sprawach, to inni zyskają do tego prawo bo umyka im, że poza PiS i KO są inne partie i mogę być zwolennikiem którejś z nich? Coś tu nie gra.

Ja uważam, że jak bierzesz udział w publicznej dyskusji na tematy polityczne, to z przyzwoitości i aby uciąć spekulacje, sam się powinieneś określić.

19 minut temu, Marcinus napisał:

Ja uważam, że jak bierzesz udział w publicznej dyskusji na tematy polityczne, to z przyzwoitości i aby uciąć spekulacje, sam się powinieneś określić.

Określiłem się na tyle, na ile jest to potrzebne: nigdy nie głosowałem na PiS, Dudę czy Kaczyńskiego. Choć i tego nie musiałam robić, bo nie to jest przedmiotem dyskusji. Twierdzenie "powinienem" stoi w sprzeczności z tajnością głosowania, a twierdzenie, że głosowałem na PiS jest zwykłym kłamstwem. Przyzwoitość nakazuje przestać w wątku politycznym grzebania w moich sprawach prywatnych jeśli o to proszę - jakim prawem w ogóle ktoś zaczął nie wiem, tym bardziej dziwi, że ja się tutaj tłumaczę.

Już wszystko jasne?

-----

Dobry pomysł za ankietą nt zamknięcia wątku "wybory".

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy
11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Twierdzenie "powinienem" stoi w sprzeczności z tajnością głosowania

Ale Twój udział w dyskusji jest jawny (i również dobrowolny). 

Mam wrażenie, że klepiesz w klawiaturę tylko po to aby klepać, później jesteś oburzony falą krytyki Twoich wpisów.

2 godziny temu, Marcinus napisał:

Ale Twój udział w dyskusji jest jawny...

To, na kogo głosowałem nie jest przedmiotem dyskusji, a i tak powiedziałem, że nie jest to PiS.

2 godziny temu, Marcinus napisał:

Mam wrażenie, że klepiesz w klawiaturę tylko po to aby klepać, później jesteś oburzony falą krytyki Twoich wpisów...

To masz złe wrażenie bo grzebanie w moich sprawach prywatnych to nie jest krytyka moich wpisów, a na rzeczową dyskusję chętnie odpowiadam.

• Moderatorzy
7 minut temu, szymon1977 napisał:

To, na kogo głosowałem nie jest przedmiotem dyskusji, a i tak powiedziałem, że nie jest to PiS.

Jeśli wchodzisz do wątku, gdzie takie dyskusje są na porządku dziennym, to się nie dziw.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

To masz złe wrażenie bo grzebanie w moich sprawach prywatnych to nie jest krytyka moich wpisów, a na rzeczową dyskusję chętnie odpowiadam.

Z tego co wyczytałem sam poruszyłeś temat. Jak się powie "A", to naturalnym jest, że ktoś zapyta o "B"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy
15 godzin temu, szymon1977 napisał:

ja odpowiadam komuś innemu na kompletnie inny temat a Panu się uznało że to do niego i na jego temat ...

58 minut temu, Marcinus napisał:

tego co wyczytałem sam poruszyłeś temat. Jak się powie "A", to naturalnym jest, że ktoś zapyta o "B"

Określiłem się na tyle, na ile jest to niezbędne, co w poprzednim wpisie stwierdziłeś, że powinienem zrobić. Jeśli ktoś pyta o szczegóły to mam prawo poprosić, aby nie zagłębiał się w moje sprawy prywatne. Jeśli pomimo próśb wypisuje na mój temat bzdury, których sprostowanie wymagałoby publicznego opisania historii zatrudnienia, stanu matrymonialne i ogólnej sytuacji rodzinnej, jest to OT i prywata.

58 minut temu, Marcinus napisał:

Jeśli wchodzisz do wątku, gdzie takie dyskusje są na porządku dziennym, to się nie dziw.

Przestań robić z ofiary winnego bo Ci to nie wyjdzie: całe wpisy bez słowa na temat a w całości o innym userze, więc zachowaj się jak moderator.

-----

31 minut temu, Espectro napisał:

odpowiadam komuś innemu na kompletnie inny temat

Racja, pokręciło mi się.

• Moderatorzy
3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Niepisane zasady współżycia społecznego określają, że jeśli komuś dyskusja z kimś nie odpowiada to się z nim się nie dyskutuje. Ty natomiast masz ochotę dyskutować z każdym o wszystkim a gdy ktoś nie spełnia Twoich standardów wymiany zdań to zgłaszasz moderacji. Powyższe wpisy powinieneś kierować do swoich oponentów z którymi dyskutujesz a nie do moderacji. 

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Jeśli pomimo próśb wypisuje na mój temat bzdury, których sprostowanie wymagałoby publicznego opisania historii zatrudnienia, stanu matrymonialne i ogólnej sytuacji rodzinnej, jest to OT i prywata.

To z nim nie dyskutuj lub rób to w sposób jaki zrozumie w myśl zasady: jak się wejdzie między wrony trzeba krakać tak jak one.

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
1 minutę temu, Seyv napisał:

Niepisane zasady współżycia społecznego określają, że jeśli komuś dyskusja z kimś nie odpowiada to się z nim się nie dyskutuje. Ty natomiast masz ochotę dyskutować z każdym o wszystkim a gdy ktoś nie spełnia Twoich standardów wymiany zdań to zgłaszasz moderacji. Powyższe wpisy powinieneś kierować do swoich oponentów z którymi dyskutujesz a nie do moderacji. 

Owszem i niestety to jest codzienność. Podejmujesz dyskusje a gdy ktoś sobie nie życzy rozmowy i ciągłego męczenia z twojej strony to zgłaszasz wpisy masowo często. 😞 

19 godzin temu, jar1 napisał:

Jeśli istnieje przyzwolenie na kłamstwa, oszustwa, nienawiść i pogardę, to trudno mówić o zachowaniu jakiegokolwiek poziomu kultury.  Osiem gwiazdek to jedynie emocjonalna reakcja na taką sytuację. Tak samo jak i znane hasło 'Wypier...ć" .  

A jakoś nie pamiętam, by ktoś został ukarany za kłamstwo i to wykazane.

Dlatego jest, jak jest i nie ma co płakać.

Problem, twój, polega na tym, ze to twoja prywatna ocena i nie odróżniasz jej od rzeczywistej prawdy, bo dla ciebie z automatu jest prawdą.

Podobne oskarżenie o kłamstwa i konfabulacje ciążą na politykach KO/PO i nikt mięsem w nich nie rzuca.

Swoje emocje ma każdy, a sposób ich okazywania zależy od osoby.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
5 minut temu, Neon47 napisał:

Czy za siedem gwiazdek też dostanie się punkty lub bana?

generalnie nie ale nie polecam spamowania w tematach bo ocenimy jako wpis nie na temat lub spam. 

• Administratorzy
25 minut temu, Jacchusia napisał:

Problem, twój, polega na tym, ze to twoja prywatna ocena i nie odróżniasz jej od rzeczywistej prawdy, bo dla ciebie z automatu jest prawdą.

Podobne oskarżenie o kłamstwa i konfabulacje ciążą na politykach KO/PO i nikt mięsem w nich nie rzuca.

Swoje emocje ma każdy, a sposób ich okazywania zależy od osoby.

Panowie udowodnijcie jednym, że są złodziejami a drugim, że robią XYZ to wtedy będziecie mogli ich tak nazywać jak nazywacie. Podobno każdy polityk jest winny z PIS, a i tak samo z PO / KO ustalcie lub poczekajcie na wyroki sądów... 

1 minutę temu, Neon47 napisał:

Dziękuję za informację.

Delikatna sprawa raczej bym unikał chyba żę to zakończenia monologu lub rozprawka z konstruktywna krytyką na ciekawy temat polityczny. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.