Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
53 minuty temu, Tajitsu napisał:

No, ale chronić nick?

Aaa panie Kapitanie, może licznik zgłoszeń obok nicka?

I odznaki "Naczelny sygnalista LVL 1,2,3"

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

5 minut temu, Espectro napisał:

I odznaki "Naczelny sygnalista LVL 1,2,3"

Jestem na tak.

Zdarzyło się walczyć z moderacją przy pomocy zgłoszeń 😉 ale sądzę, że nie złapie się na „pudło” 🤗

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

12 godzin temu, dulon184 napisał:

A dlaczego nie ma listy kapusiów?

Jestem za publicznym rankingiem. Przy czym na szczycie powinien być autor donosów skutecznych, a te nieskuteczne powinny liczyć się ujemnie. Główna nagroda to uprawnienia moderatorskie na 3dni.

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

może licznik zgłoszeń obok nicka?

Też dobry pomysł. Byłoby wiadomo, że choć za pyskowanie do danego usera przez internet w mordę się nie dostanie, to można dostać od moderacji bana. Być może skłoniłoby to forumowych kozaków do zachowań podobnych do kultury osobistej.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Jestem za publicznym rankingiem.

może ranking sygnalista i sygnalizowany 😉

miałbyś szanse być w topce 😂

45 minut temu, Espectro napisał:

o jez ....

Niestety taka jest smutna prawda: brak ryzyka złamanego nosa sprawia, że w internecie czytamy teksty, których w realnym świecie nigdy byśmy nie usłyszeli. Gdyby nie bany od moderacji, to niektórzy bez skrępowania rozlewali by po forach pomyje wypełniające ich czaszki.

20 minut temu, bolo_senor napisał:

miałbyś szanse być w topce 😂

Aaaa, dziękuję serdecznie.

Edytowane przez szymon1977

@szymon1977 to dobry User.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Dziwne czasy po komunie nastały: nie wstydzi się złodziej, a ten co złodzieja za rękę złapał.

• Administratorzy
14 minut temu, szymon1977 napisał:

Dziwne czasy po komunie nastały: nie wstydzi się złodziej, a ten co złodzieja za rękę złapał.

bo to nie jego ręka była a za pomówienia można posiedzieć .....

wielkość pliku. 3 mb to sporo generalnie. Gdyby każdy wrzucał po 3 mb fotki i ładując stronę z 50 postami to 50*3mb = .... a gdy ktoś ma słaby internet to robi się problem. 

E tam, nawet na telefonie to już nie jest problem. Nie mówiąc o internecie w domu.

Nie możecie tego jakoś kompresować u siebie? Czyli jeżeli wchodzi zbyt duży plik, to go automagicznie zmniejszacie?
osobnik z którym to dyskusja najwyraźniej się nie opłaciła...

A dlaczego nie ma listy kapusiów?

jest ale nieoficjalna.

W połączeniu z przychylnymi im (delikatnie mówiąc) moderatorami? Czyli punkty dla zgłaszającego faszystowskie wpisy?

0ab89a44b5b2d66ac2c1adcff5359169.jpg

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

• Administratorzy
10 godzin temu, partick napisał:

Nie możecie tego jakoś kompresować u siebie? Czyli jeżeli wchodzi zbyt duży plik, to go automagicznie zmniejszacie?

i tak jest kompresowane ale gdy zastosujemy kompresje stratną to zdjęcia będą źle wyglądały.

Zasada jest prosta. Użytkownicy którzy uczestniczą w tematach o audio i tworzą oraz dodają treści pożądane dla forum dostają dodatkowe limity na załączniki 1,2,3 itd giga na załączniki lub unlimited. Niestety ta zasada nie dotyczy wojowników bocznicy. :0 

10 godzin temu, partick napisał:

W połączeniu z przychylnymi im (delikatnie mówiąc) moderatorami?

nie ma takich ..... a na swe słowa proszę podawać podstawy ....

Do moderacji . Wy jeszcze działacie czy tylko piastujecie stanowiska ? Troll zaśmieca wątek bzdurami , piszę aby przestał i z wynurzeniami na bocznicę . Ja dostaję punkty karne a troll bawi się dalej . Nic dziwnego , że tu już niewiele się dzieje w audio . Najwyraźniej ma być chlew , bo chlew i awanturki nabijają licznik a licznik nabija kasę od reklamodawców . Tylko czy oni wiedzą , że płacą za awanturki i trolling a nie ,, największy portal o tematyce audio " . 🤣

...there is no spoon...

• Moderatorzy
16 minut temu, arturp napisał:

Troll zaśmieca wątek bzdurami , piszę aby przestał i z wynurzeniami na bocznicę .

Skrzynka ze zgłoszeniami pusta.

Ewentualnie pisz wprost o kogo chodzi i jaki wątek bo inaczej to musiałbym prześledzić Twoją twórczość, żeby sprawdzić kto mógł urazić.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Administratorzy
21 minut temu, arturp napisał:

Do moderacji . Wy jeszcze działacie czy tylko piastujecie stanowiska ? Troll zaśmieca wątek bzdurami , piszę aby przestał i z wynurzeniami na bocznicę

image.png

3 minuty temu, stench napisał:

15 minut temu, stench napisał:

To ją otwórz i przeczytaj , dwa razy zgłaszałem . 

A druga sprawa to problem z załączaniem plików ( zdjęcia , Gerbery ) . System mnie informuje o tym , że nie mogę załączyć pliku z powodu wykorzystaniu limitu . Tymczasem limit mam chyba jednak niewykorzystany . 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

• Administratorzy
11 minut temu, arturp napisał:

To ją otwórz i przeczytaj , dwa razy zgłaszałem . 

A druga sprawa to problem z załączaniem plików ( zdjęcia , Gerbery ) . System mnie informuje o tym , że nie mogę załączyć pliku z powodu wykorzystaniu limitu . Tymczasem limit mam chyba jednak niewykorzystany . 

gerberniewchodzi.thumb.jpg.b18a68ca7cca29864d7b96e27e265984.jpg

Naprawiłem. Był chyba skrypt który sam usuwał takie załąćzniki nie doczepione do niczego.

• Moderatorzy
19 minut temu, arturp napisał:

To ją otwórz i przeczytaj , dwa razy zgłaszałem

Jeśli pamiętasz jakie posty zgłaszałeś to możesz sprawdzić czy dalej są widoczne. Jeśli nie to znaczy, że moderator podjął działania.

Kolejna sprawa - jeśli zgłaszacie posty nie odpowiadacie na nie w temacie. Po co pisać coś co przy rozpatrywaniu zgłoszenia może zostać ukryte a jednocześnie jest wpisem nie na temat. Dodatkowo jeśli atakujecie adwersarza to on w odwecie też zgłosi Wasz post bo są do tego podstawy. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Godzinę temu, Seyv napisał:

Kolejna sprawa - jeśli zgłaszacie posty nie odpowiadacie na nie w temacie. Po

Posty bywają długie. Co jeśli jedna część jest warta komentarza, a druga nadaje się jedynie do zgłoszenia?

W dniu 11.12.2024 o 14:44, Espectro napisał:
W dniu 11.12.2024 o 14:23, TAtomicus napisał:

Netykieta to nie jest regulamin forum. Proszę zapoznać się z tym terminem. I nie mieszać tych dwóch pojęć.

Nasza Netykieta jest tak właśnie stworzona aby treści były pisane i publikowane poprawnie.
Jest też regulamin oraz regulamin moderacji ....

Powtarzam prośbę - czy można prosić o linki do regulaminu forum, regulaminu moderacji i netykiety forumowej?

• Administratorzy
28 minut temu, TAtomicus napisał:

Powtarzam prośbę - czy można prosić o linki do regulaminu forum, regulaminu moderacji i netykiety forumowej?

https://www.audiostereo.pl/guidelines/

https://www.audiostereo.pl/regulamin-moderacji/

https://www.audiostereo.pl/netykieta/

image.png

Poza tym rejestrując się na forum powinien Pan znac regulamin ....

13 minut temu, Espectro napisał:

Ukryta Zawartość

image.png

.

Korzystam tylko z urządzeń mobilnych (iPad, iPhone). U mnie się to nie wyświetla.

13 minut temu, Espectro napisał:

Poza tym rejestrując się na forum powinien Pan znac regulamin ....

Ale nie znałem. Albo zapomniałem, że znałem. Dlatego prosiłem o przypomnienie. Czy za to dostaje się karę?

Na podstawie czego?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TAtomicus

W połączeniu z przychylnymi im (delikatnie mówiąc) moderatorami? Czyli punkty dla zgłaszającego faszystowskie wpisy?

0ab89a44b5b2d66ac2c1adcff5359169.jpg

nie ma takich ..... a na swe słowa proszę podawać podstawy ....

No przecież podałem. Zgłosiłem faszystowski wpis i to ja dostałem punkty.
Nie wiem czy moderator popiera PiS czy Konfederację, ale koincydencja jest.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

• Moderatorzy
32 minuty temu, TAtomicus napisał:

Korzystam tylko z urządzeń mobilnych (iPad, iPhone). U mnie się to nie wyświetla.

Wybierasz menu (te trzy kreski w prawym górnym rogu) i zakładka Start. Tam są wszystkie regulaminy.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

1 minutę temu, Seyv napisał:

Wybierasz menu (te trzy kreski w prawym górnym rogu) i zakładka Start. Tam są wszystkie regulaminy.

O, tu faktycznie jest. Dziękuję.

Jakiś czas temu wnioskowałem o dożywotniego bana dla usera @toptwenty - dostał bana chwilowego, po czym wrócił z pochwałami dla działań uznanych przez ONZ za zbrodnie wojenne, i rasistowskimi teoriami, że jednemu narodowi to się należy a innemu tamto.

Wróciły także oszczerstwa, jakoby oponenci w dyskusji popierali zbrodnicze działania Hamasu, co jest bezczelnym kłamstwem.

Czy moderacja może ustosunkować się do mojego wniosku?

Ps

W stosunku do "ruskich troli" nie mieliście problemów z wymierzeniem sprawiedliwości pochwalającym zbrodniarza, o ile pamiętam nawet komunikat wisiał. 

Edytowane przez szymon1977

Dołączam się do wniosku. Osobnik ten pozostaje bezkarny mimo, że systematycznie łamie nie tylko regulaminy, netykietę itd, ale i podstawowe zasady prowadzenia dyskusji.

Ponadto systematycznie, powiedziałbym - systemowo prowadzi tępą agitację. 

Zgłaszanie tych zachowań jakoś nie działa. 

Czy to jakiś błąd techniczny?

Edytowane przez TAtomicus

Wolność słowa nie jest pojęciem bezwzględnym, a są sprawy, o których publicznie zabrania mówić Prawo.

Edytowane przez Seyv

Niestety, rzeczony kolega wciąż agresywnie agituje w wątku Gaza, zgodnie z linią Hasbary. Niejako w reakcji pojawiają się tam wpisy antysemickie. 
Z takimi skrajnymi zachowaniami trudno walczyć, bo jak widzę, Moderacja nakłada za to bana. 
A komentować działań moderacji nie można.

2 minuty temu, TAtomicus napisał:

Niejako w reakcji pojawiają się tam wpisy antysemickie. 

Należy się sprostowanie: antysemityzm to krytyka nieuzasadniona racjonalnie, a że tamtejsza krytyka wydaje się mieć racjonalne uzasadnienie, więc...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.