Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No, kurnanać!... Przeca godom!😃

A i mój komentarz (własny, osobisty, prywatny, z serca wzięty) - był.

"Dziwne, że mu szminka z torebki nie wypadła".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zgadzam się, iż to chamstwo niebywałe. I wcale mi nie chodzi o to, kto to robił ale, że w ogóle taka sytuacja miała miejsce.

Jednak to pasuje do wątku o zwierzątkach, ewentualnie do KK.

Ukryta Zawartość

45 minut temu, Marcinus napisał:

Zgadzam się, iż to chamstwo niebywałe. I wcale mi nie chodzi o to, kto to robił ale, że w ogóle taka sytuacja miała miejsce.

Jednak to pasuje do wątku o zwierzątkach, ewentualnie do KK.

Zatem, jako uczestnikowi rozmów wszelakich i w wielu tematach - nieśmiało sugeruję, abyś to Ty i nie kto inny - wkleił ten filmik do "zwierzątek", alibo i do KK

.....

🤕.

A później takie czarne typy narzekają, że ich się nie lubi....

Edytowane przez Marcinus
  • Moderatorzy

Panowie B i J, ja Was mogę zaraz pogodzić, ale wątpię abyście byli z tego zadowoleni.

23 minuty temu, Marcinus napisał:

Panowie B i J, ja Was mogę zaraz pogodzić, ale wątpię abyście byli z tego zadowoleni.

Nie musisz nas godzić. Znamy się trzysta tysięcy lat i - jakoś idzie.🤪 Choć czasem się spieramy o pierdoły.

.....

Mam zamiar zapytać Jachurka (bo się na tym zna) - na co zwrócić uwagę, kupując DAT -  i na co zwrócić uwagę 🤪👍.

Może mi odpowie na priv.

[mention=87772]Espectro[/mention] cenzura prewencyjna jest zakazana w Polsce z mocy Konstytucji.

Edytowane 3 godziny temu przez Marcinus

[mention=68102]Marcinus[/mention] na jakiej podstawie usunąłeś moje wpisy?

Nie podoba Ci się , że jest antypisowski?
Bo nic złego tam nie ma.

Pytanie jest natury ogólnej, dlatego w tym wątku.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

• Moderatorzy
9 minut temu, partick napisał:

[mention=68102]Marcinus[/mention] na jakiej podstawie usunąłeś moje wpisy?

Nie podoba Ci się , że jest antypisowski?

Ukryta Zawartość

Bo nic złego tam nie ma.

Pytanie jest natury ogólnej, dlatego w tym wątku.

Może jestem wielbicielem PIS-u i miałem taki kaprys...

Natomiast Tobie przypominam, że jedyną drogą do składania zażaleń i reklamacji na działania Moderacji, jest formularz na dole strony.

Dalsze "drążenie" tematu będzie miało skutek przewidziany w regulaminie.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Marcinus napisał:

Może jestem wielbicielem PIS-u i

Chyba gdy się opijesz i na mszę Cię kijami zagonią...

🤥🥰

Chyba gdy się opijesz i na mszę Cię kijami zagonią...

No przecież, to jest jawny i bezpardonowy "atak na moderację i administrację".

Swoją drogą, któż to wymyślił ten "atak na moderację i administrację", jak nie członek PZPR i żołnierz Ludowego Wojska Polskiego, TOWARZYSZ Vlado.

Ukryta Zawartość

Jak zauważyłem, jest problem "znikających" wpisów - z powodów oczywistych, dowodów brak.

Czy możesz zrobić oddzielną skrzynkę takich wpisów w profilu wysyłającego?
I z komentarzem powodu zniknięcia.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
9 godzin temu, partick napisał:

@Espectro

Jak zauważyłem, jest problem "znikających" wpisów - z powodów oczywistych, dowodów brak.

Czy możesz zrobić oddzielną skrzynkę takich wpisów w profilu wysyłającego?
I z komentarzem powodu zniknięcia.

1. Odpowiedział sobie Pan sam z tego co widze ....

2. Nie rozumiem. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Tak, znikające wpisy to ciekawostka. Znikają bez powodu w ułamku sekundy jeden za drugim, a wyjaśnienia nie można się doprosić po miesiącu...

• Moderatorzy
Godzinę temu, juro napisał:

Tak, znikające wpisy to ciekawostka. Znikają bez powodu w ułamku sekundy jeden za drugim, a wyjaśnienia nie można się doprosić po miesiącu...

Co prawda nie wiem, o które wpisy chodzi, ale powodu ich znikania doszukiwałbym się w regulaminie forum i netykiecie. Jeśli jednak znikają bez żadnych ostrzeżeń i punktów, to faktycznie uważam to za uchybienie ze strony Moderacji.

Edytowane przez Marcinus
1 minutę temu, Marcinus napisał:

Co prawda nie wiem, o które wpisy chodzi, ale powodu ich znikania doszukiwałbym się w regulaminie forum i netykiecie. Jeśli jednak znikają bez żadnych ostrzeżeń z punktami, to faktycznie uważam to za uchybienie ze strony Moderacji.

Po niemal miesiącu dostałem lakoniczną odpowiedź, że usunięcie miało charakter prewencyjny i nie spodobał się mój styl pisania moderatorowi, który jednak zostanie upomniany, żeby "trzymał poziom".

Poprosiłem o konkretną odpowiedź poprzedzoną analizą usuniętych wpisów, ale od kilku dni cisza.

Chodziło o głupotę, którą ktoś ropętał w wątku dotyczącym Audio Show. Przez kilka stron ktoś wałkował temat nieświeżego powietrza na wystawie. W końcu moderator poprosił, żeby już z tym skończyć (całkiem słusznie), ale po jakimś czasie wpisy o smrodzie wróciły i wisiały spokojnie w wątku jakby nigdy nic. Moderacji to nie przeszkadzało. W końcu sam napisałem, żeby już dać spokój, bo wszystko wyjaśnione (nawet organizator zabrał głos w tej dyskusji) i żeby wrócić do tematu wątku. No i ten mój wpis został natychmiast usunięty!

Zapytałem co się dzieję, bo wpis zniknął? Też zostało usunięte.

Odpisałem moderatorowi, że chyba źle czyni i to też zostało usunięte i dostałem punkty.

Absurd w mojej opinii i może dlatego tak długo trwa wyjaśnianie 😉

Ciekawe, czy to też zostanie usunięte?

• Moderatorzy
12 minut temu, juro napisał:

Po niemal miesiącu dostałem lakoniczną odpowiedź, że usunięcie miało charakter prewencyjny i nie spodobał się mój styl pisania moderatorowi, który jednak zostanie upomniany, żeby "trzymał poziom".

Poprosiłem o konkretną odpowiedź poprzedzoną analizą usuniętych wpisów, ale od kilku dni cisza.

Chodziło o głupotę, którą ktoś ropętał w wątku dotyczącym Audio Show. Przez kilka stron ktoś wałkował temat nieświeżego powietrza na wystawie. W końcu moderator poprosił, żeby już z tym skończyć (całkiem słusznie), ale po jakimś czasie wpisy o smrodzie wróciły i wisiały spokojnie w wątku jakby nigdy nic. Moderacji to nie przeszkadzało. W końcu sam napisałem, żeby już dać spokój, bo wszystko wyjaśnione (nawet organizator zabrał głos w tej dyskusji) i żeby wrócić do tematu wątku. No i ten mój wpis został natychmiast usunięty!

Zapytałem co się dzieję, bo wpis zniknął? Też zostało usunięte.

Odpisałem moderatorowi, że chyba źle czyni i to też zostało usunięte i dostałem punkty.

Absurd w mojej opinii i może dlatego tak długo trwa wyjaśnianie 😉

Ciekawe, czy to też zostanie usunięte?

Tak na poważnie, to sytuacja często wygląda tak, że użytkownik "A" zgłasza użytkownika "B" (słusznie). Wpis użytkownika "B" znika, ale wpisy użytkownika "A" dotyczące usuniętego wpisu również znikają, bo tracą sens, a często są w nich cytaty tego pierwszego. I w takiej sytuacji użytkownik "A" ma pretensje, że znikają jego wpisy.

Dużo jest również przypadków, w których ukrywamy wpisy, ponieważ kolidują z regulaminem forum. Jednak przewinienie jest małe i zaocznie "umarza się sprawę". 🙂 

• Administratorzy
37 minut temu, juro napisał:

Gdzie tak było ? jakieś ramy czasowe ? 

2 minuty temu, Marcinus napisał:

Tak na poważnie, to sytuacja często wygląda tak, że użytkownik "A" zgłasza użytkownika "B" (słusznie). Wpis użytkownika "B" znika, ale wpisy użytkownika "A" dotyczące usuniętego wpisu również znikają, bo tracą sens, a często są w nich cytaty tego pierwszego. I w takiej sytuacji użytkownik "A" ma pretensje, że znikają jego wpisy.

Dużo jest również przypadków, w których ukrywamy wpisy, ponieważ kolidują z regulaminem forum. Jednak przewinienie jest małe i zaocznie "umarza się sprawę". 🙂 

robi się to też po to, aby zaczepka nie rozwijała się w coś większego. 

1 minutę temu, Marcinus napisał:

Dziękuję za info, ale to nie ten przypadek. Sprawa jest zgłoszona, więc czekam cierpliwie na odpowiedź.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Gdzie tak było ? jakieś ramy czasowe ?

Hmm, proszę sprawdzić naszą korespondencję...

• Administratorzy
5 minut temu, juro napisał:

Hmm, proszę sprawdzić naszą korespondencję...

odpisałem załatwione.

2 minuty temu, Espectro napisał:

robi się to też po to, aby zaczepka nie rozwijała się w coś większego.

To nie była zaczepka, tylko wpis wręcz "po linii moderacji" jakbyśmy powiedzieli w okresie słusznie minionym 😉

Tym bardziej kuriozalne jest to, że został usunięty, a ja zostałem ostrzeżony.

Ale może już nie kontynuujmy tego przypadku w tym miejscu, tylko wyjaśnijmy to sobie w ścieżce formalnej. Zgłoszenie wysłałem 19 grudnia.

• Administratorzy
5 minut temu, juro napisał:

Tym bardziej kuriozalne jest to, że został usunięty, a ja zostałem ostrzeżony.

czytałem ten wpis i był nie na temat i bez sensu tworzący nieodpowiednie napięcie w temacie....

• Moderatorzy
4 minuty temu, juro napisał:

To nie była zaczepka, tylko wpis wręcz "po linii moderacji" jakbyśmy powiedzieli

Dziękujemy. Jednak z tego wynika, że taki wpis był nie związany z tytułem wątku i pewnie dlatego został ukryty. Na pocieszenie napiszę, iż własne wpisy o podobnym znaczeniu również usuwamy, jak są już nieaktualne aby zachować większą przejrzystość tematu.

4 minuty temu, Espectro napisał:

czytałem ten wpis i był nie na temat i bez sensu tworzący nieodpowiednie napięcie w temacie....

Czy mogę w takim razie poprosić o przytoczenie tycz trzech wpisów w kolejności tak jak były dodawane i usuwane?

Pierwszy był jak najbardziej w temacie, a następne dwa były moją reakcją na bezpodstawne usunięcie.

Czasem po prostu lepiej przyznać, że doszło do pomyłki i spuścić zasłonę milczenia, zamiast brnąć.

Tak na marginesie, gdzie jest lista słów, których na forum nie można używać. Czy może to tak działa na chybił trafił? ;(

Ukryta Zawartość

A czy można napisać "członek konfederacji" 

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
Godzinę temu, jar1 napisał:

Tak na marginesie, gdzie jest lista słów, których na forum nie można używać. Czy może to tak działa na chybił trafił? ;(

Zrzutekranu2025-01-20114928.thumb.jpg.8f0340586ce076bcb7c5aceaeafff4f1.jpg

lista to:

1. Przyzwoity zasób słownictwa

2. Chęć dyskusji bez bluzg i obraźliwych zwrotów

3. Poprawna Polszczyzna jako duma oraz przyzwoitość.

Godzinę temu, jar1 napisał:

napisanie pewnie "ten hu...." "członek konfederacji" 

nie przejdzie 

ale napisanie normalnego sformułowania i normalnego nieobraźliwego zdania już będzie ok.

2 godziny temu, Marcinus napisał:

Co prawda nie wiem, o które wpisy chodzi, ale powodu ich znikania doszukiwałbym się w regulaminie forum i netykiecie. Jeśli jednak znikają bez żadnych ostrzeżeń i punktów

To ja mam inne pytanie: dlaczego inne nie znikają?

"Czy - jeżeli byś zabił kogokolwiek z mojej rodziny - to uważasz, że nie miałbym prawa zabić Ciebie?"

Na żywo za taki bezczelny tekst od razu strzeliłbym w pysk... tzn, ryzyko strzału w pysk sprawia, że na żywo takie teksty nie padają, a to same pytanie można zadaje się w neutralnej formie. Więc poprosiłem abyście usunęli, żebym nie musiał odpowiadać, ale zostało i to dwa razy, bo autor zdążył sam siebie zacytować. Dlaczego?

Ps

Punkty dla autora mnie mnie interesują, może być 0 moze być 10, to nie moja sprawa. Pytam o nieusunięcie

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Czy - jeżeli byś zabił kogokolwiek z mojej rodziny - to uważasz, że nie miałbym prawa zabić Ciebie?"

Być może ktoś nie miał czasu, albo nie zauważył...

Kliknij "zgłoś", to łatwiej będzie mi odszukać i sprawdzę o co chodzi.

48 minut temu, Espectro napisał:

napisanie pewnie "ten hu...." "członek konfederacji" 

nie przejdzie 

Wiem, że to może być trudne, ale skoro "członek konfederacji" uznaje Pan za obraźliwe sformułowanie, to czy może być "sympatyk konfederacji" ?

PS. A co oznacza "ten hu..." 

Z tego, co widzę, to słowo "lewak " nie jest obraźliwe na form, to mogę tego używać.

Edytowane przez jar1
odpisałem załatwione.

Gdybyś mógł sprawdzić naszą korespondencję, to trochę nawet nie odczytanych jest, niestety.

Espectro 
Jeszcze nie odczytano

18 minut temu, partick napisał:

Forma "Pan" jest uznawana w sieci za obraźliwą

O jej, użyłem tutaj przed chwilą. Przepraszam, oczywiście. 

To ja mam inne pytanie: dlaczego inne nie znikają?
"Czy - jeżeli byś zabił kogokolwiek z mojej rodziny - to uważasz, że nie miałbym prawa zabić Ciebie?"
Na żywo za taki bezczelny tekst od razu strzeliłbym w pysk... tzn, ryzyko strzału w pysk sprawia, że na żywo takie teksty nie padają, a to same pytanie można zadaje się w neutralnej formie. Więc poprosiłem abyście usunęli, żebym nie musiał odpowiadać, ale zostało i to dwa razy, bo autor zdążył sam siebie zacytować. Dlaczego?
Ps
Punkty dla autora mnie mnie interesują, może być 0 moze być 10, to nie moja sprawa. Pytam o nieusunięcie

Nie manipuluj, tylko przedstaw kontekst.

A ja nawet nie mam jak się bronić, bo mój wpis zniknął.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) proszę o wklejenie tu mojego wpisu z cytatem Szymona.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, partick napisał:

mój wpis zniknął.

To samo pytanie możesz zadać w innej, neutralnej formie. Obiecuję udzielić odpowiedzi.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.