Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Piszę to samo od początku tej rozmowy.

Tak właśnie jest. Utworzenie niejawnej, dostępnej tylko dla wybranych zakładki, tylko dlatego, że moderacja mając wszelkie regulaminowe narzędzia, nie radzi sobie zaprowadzeniem porządku na forum to kuriozum. To przyznanie się do porażki przez ,, służby porządkowe'', to objaw ich niemocy.

Zawsze ci sami obrońcy uciśnionych i rycerze niezależności, poszanowania praw, wolności wypowiedzi i tym podobnych frazesów :-)

No ale czego od moderacji oczekujemy, skoro pisze takie rzeczy!

Edytowane przez HQ150

za jakiś czas sami powrócą na łono. jak marnotrawni synowie

Przecież i tak łażą po całym forum i się snują znudzeni szukając tylko okazji do pokazania jakiemuś nieszczęśnikowi gdzie jest jego miejsce,

chociaż mają swój Hi-End, mają swój Salonik, wszystko mają co chcieli, to i tak im jeszcze mało tej zajebistości i będzie chory jeden z drugim

jak nie rozpocznie dnia od bazgrolenia nie na temat w nieswoim wątku tylko po to, żeby sprowadzić kolejną dyskusję do kwestii kto ile wydał.

Przecież za każdym razem schemat się powtarza. I tak go temat wątku nie interesuje, bo on jest przecież ponad,

ale i tak musi wleźć i prawić te swoje mądrości czego to on nie słuchał i co to on nie ma, a wszystko inne to jest śmiechu warta kupa złomu,

chociaż na oczy tego nigdy nie widział, ale on wie, bo on wszystko wie, na samochodach też zna się najlepiej i och i ach na czym on się nie zna.

Chcą się izolować od hołoty w porządku, niech się izolują. A jak hołota ma się od nich wszystkich odizolować?

Od czytania w co drugim wątku, że bez kabelków za 20 tysięcy i tak gówno słychać, a jak ktoś nie używa, to jest głuchy, biedny i śmierdzi?

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ja również piszę o tym od początku, za co wylano na mnie kubeł pomyj. Stefek dziękuję Ci,że byłeś uprzejmy to przypomnieć. Obecne załatwienie sprawy jest chybione,może już czas rozpocząć dyskusję z udziałem wszystkich userów,jak pozbyć się trolli,czy zwyczajnych idiotów,których jedynym zajęciem jest niekonstruktywna rozpierducha i na ten czas zawiesić Salonik. Może trzeba uprzedzenia,że się nie uda odłożyć na bok i konstruktywnie pogadać?znieść wszystkie wzajemne bany i ustalić zasady,które są skuteczne i nikogo nie dyskryminują?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ależ takie zasady są. Zdecydowana większość się do nich stosuje. Jeżeli moderacja przestanie powtarzać jak mantrę, że wszelkie wskazania na jej bezradność czy zaniechanie są atakiem na nią, wtedy - być może - weźmie się do roboty. Po prostu.

Jak na razie trzech modów mydli nam oczy, uwłaczając naszej inteligencji.

jak pozbyć się trolli,czy zwyczajnych idiotów,których jedynym zajęciem jest niekonstruktywna rozpierducha

Skoro są moderatorzy,którzy roztaczają parasol ochronny nad nimi,to wyjście jest tylko jedno ;)

Albo zatrudnić moderatorów zupełnie nie związanych z audio,trzymających się tylko regulaminu i netykiety,

nie wnikających w merytoryczność dyskusji.

Albo zmienić obecną ekipę,stworzyć nową z kadencyjnością i akceptacją uczestników tego forum.

,może już czas rozpocząć dyskusję

Pamiętasz,że były już dyskusje jak uzdrowić to forum,zdaje się nic z tego nie wynikło.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Obecne załatwienie sprawy jest chybione,może już czas rozpocząć dyskusję z udziałem wszystkich userów,jak pozbyć się trolli,czy zwyczajnych idiotów,których jedynym zajęciem jest niekonstruktywna rozpierducha i na ten czas zawiesić Salonik. Może trzeba uprzedzenia,że się nie uda odłożyć na bok i konstruktywnie pogadać?znieść wszystkie wzajemne bany i ustalić zasady,które są skuteczne i nikogo nie dyskryminują?

Ta akurat wypowiedź świetnie pasuje do innego Twojego wątku. Toż to czysta utopia.

Swoją drogą, rozumiem zasadność powstania saloniku. W chwili obecnej nie ma innego sposobu na pozbycie się trolli.

Z drugiej strony, chyba nie chodziło tylko o trolli, ponieważ wiele ciekawych i kulturalnych osób też nie ma tam wstępu.

Proponuję zakończyć dyskusję o SALONIKU, ponieważ zajmując się nim ponad miarę mimochodem dowartościowujemy jego członków, a oni myślą, że my jesteśmy sfrustrowani i zakompleksieni.

Popieram mam tylko nadzieje, że za kilka dni Panowie znów z czymś nie wyskoczą:)

Edytowane przez malikali

Jakby ktoś miał watpliwości dlaczego powstał salonik poniżej zamieszczam wytłumaczenie.

Dokładnie tak jest. Dlatego Salonik jest fajny. Ludzie spokojnie wymieniają się opiniami, nie ma awantur ani chamstwa. Ludzie na poziomie sami się kontrolują, a przecież nie wszyscy pałają do siebie sympatią. Chamstwo i klony nie ma wstępu i jest spokój. Życie pokazuje, że coś co jest dla wszystkich umiera. Idea równości jest piękna ale to tylko idea daleka od realiów.

Szczególnie trzy ostatnie zdania rozwiewają wszelkie wątpliwości.

Edytowane przez Aero

wiele ciekawych i kulturalnych osób też nie ma tam wstępu

Z pewnością każda taka osoba wejdzie tam bez problemu.

Gość passer

(Konto usunięte)

gdzie jest to pytanie ?

Post z godz 17.31, przepraszam ale na smartfonie nr postu jest ukryty.

Edytowane przez passer

Slya sobie darujmy. Co on robi w saloniku to nie wiem, bo ciężko o większego trolla pieprzącego nie natemat i pokazującego jaki to każdy o odmiennym zdaniu jest... biedny.

Powyższy wpis dyskredytuje go całkowicie jako osobę.

Jakby ktoś miał watpliwości dlaczego powstał salonik poniżej zamieszczam wytłumaczenie.

To już wiemy tu psychole i hołota tam ludzie na poziomie.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ponieważ to forum jest tylko pozornie hobbystyczne,właściciel to nie hobbysta,tylko Kapitalista(broń Boże nie mam noc przeciwko kapitalistom)to już na starcie mamy utrudnione zadanie. Jego interesy,są sprzeczne z naszymi,stąd to "nieudolne moderowanie"lub całkowite pozory takiegoż. Skoro jdnak tu jesteśmy,to znaczy,że z jakichś przyczyn chcemy. Idea Saloniku,moim zdanim jest skompromitowana,po pierwsze ma cechy załatwienia czegoś poza plecami większości userów i w dodatku w sposób dla nich wątpliwy etycznie,po drugie stoi w sprzeczności z Regulaminem,po trzecie wywołała odwrotny skutek od pożądanego i na koniec pogłębiła tylko istnijące podziały.

Moim zdaniem należałoby zacząć od wymiany moderacji,nie potępiam wszystkich w czambuł,ale do pracy większości,podobnie jak wielu userów ,mam zastrzeżenia i wielu z nich po prostu zdążyła się już dawno skompromitować,druga pilna sprawa,to opracowanie nowego Regulaminu,który np.wykluczy debilny przepis o ataku na moderację,żywcem wyciągnięty z PRL,podobnie jak przepis o znieważaniu Prezydenta RP. Po trzecie wydzielić osobny wątek do tej dyskusji,moderowany przez osobę,która nie dopuści do burdelu,po czwarte odebrać moderatorom prawo do osobistego angażowania się w spór,po takim wiście kolega opuszcza fotel,po piąte ukarany delikwent ma prawo do obrony po nałożeniu sankcji,jeśli udowodni niewinność,sankcja zostaje cofnięta i po szóste niedopuszczalne jest karanie podwójne,jeśli ktoś dostaje bana,to ni dostaje punktów karnych. To są moje wstępne propozycje. Moderacja powinna być wybrana na drodze głosowania wszystkich userów.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Gdzie byliście,gdy nagminnie był łamany regulamin i netykieta forum w zakładce hi end,gdzie były Wasze zgłoszenia,gdy klon,jeden z drugim rozwalał zakładkę?

A pomyśl… W związku z tym, że nie banowaliśmy trolli w cudzych wątkach, bo fizycznie nie ma takiej możliwości to teraz ci którzy pozakładali te wątki, pomijając ich kontrowersyjność, czy prowokacyjność i którzy sami nie klikali, dopuszczając do eskalacji napięć, mają się chować w „salonikach”, a ta reszta pozostać na pastwę długo hodowanych trolli, czy klonów? Bój się boga Stefek. Tak na chłopski rozum. To nie jest dobry argument.

nie banowaliśmy trolli w cudzych wątkach

Nie mówię o banowaniu.

Mówię o przycisku ZGŁOŚ,jakby każdy tak bardzo przejęty w tej chwili regulaminem czy netykietą użytkownik dał znać o łamanie tychże,

może moderacja reagowałaby znacznie szybciej.

Gość passer

(Konto usunięte)

A kto pluje na takie nagrania w zakładce "Muzyka"? Wystarczy założyć odpowiedni wątek w owej zakładce, a gdyby nawet ktoś pluł, to zgłosić celem usunięcia wpisów i zbanować.

Nie mnóżmy bytów ponad potrzeby.

Tylko ja chcę wykorzystać cichcem wprowadzone zmiany w regulaminie.

Nie interesuje mnie jeden! temat gdzieś tam ukryty.

Raz jeszcze "IDŹ DROGĄ NAJLEPSZYCH" to oni są przyszłością tego forum.

Tak więc pytanie: na podstawie czego/jak został założony salonik?

sami nie klikali, dopuszczając do eskalacji napięć

Jak byś prześledził,to byś zauważył,że nie wdawałem się raczej w przepychanki,używałem odpowiedniego przycisku,

ale jak widać zgłoszeń było za mało,by szanowna moderacja ruszyła swoje tyłki.

Niektórzy wręcz tłumaczyli się,że nie moderują tej zakładki,mimo,że przy ich nicku jak wół widnieje :

moderowane fora: wszystkie.

Edytowane przez stefek

• Administratorzy

Zdaje się, że moderacja przeniosła temat z zakładki Hi-End do Saloniku. Zniknął on z miejsca, gdzie był dotychczas. Tym samym stał się niedostępny do czytania dla wszystkich bez salonowych uprawnień.

Otóż uważam, że na takie działanie trzeba mieć zgodę WSZYSTKICH userów, którzy zamieścili w takim temacie wpisy. Sam wątek balansuje na granicy pozbawienia użytkownika niektórych praw, a wykorzystywanie czyichś wpisów dla korzyści wyłącznie wybranej grupy userów (dla wielu nie wiadomo kogo) jest NADUŻYCIEM.

Proszę moderację/administratora o ustosunkowanie się, z podaniem regulaminowej podstawy, do mojego ZARZUTU. Dziękuję.

Podzielam. Nie każdy ma dostęp, więc jeśli nie ma zgody wszystkich userów z danego wątku, to wątek musi zostać.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Mówię o przycisku ZGŁOŚ,jakby każdy tak bardzo przejęty w tej chwili regulaminem czy netykietą użytkownik dał znać o łamanie tychże,

może moderacja reagowałaby znacznie szybciej.

Może tak, a może nie, a właściciele tematów, co z nimi. Może lubią się sami odrobinę podroczyć? Przeszkadzać zatem, czy nie? Żywot osoby, czy osób niechcianych w temacie, trolli, czy kogo innego jest bardzo krótki. Masz tego świadomość.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Brak działania moderacji gdy powinna być czynna to jeden temat a moderowanie gdy nie potrafi tego uzasadnić żadnym punktem regulaminu, ba nawet nie ma odwagi się przyznać kto ukrył z niewiadomych przyczyn temat, to druga sprawa.

Przeszkadzać zatem, czy nie?

Więc grzecznie zapytam :)

Co komu przeszkadza,że część ludzi z zakładki hi end,przeniosła się w miejsce wolne od trolli i klonów?

A,że niezgodne z regulaminem? :)

Rozumiem.Też mi się to nie podoba.

To jeszcze raz zapytam,gdzie do tej pory byli Ci obrońcy regulaminu,gdy notorycznie łamano zasady tego forum,ile razy wcisnęli przycisk ZGŁOŚ ?

Może po prostu moderacja nie "nadanżała" z pracami . :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Byli, zgłaszali i jak grochem o ścianę bardzo często.

Mało tego, jak starałem się uzyskać odpowiedź na pytanie dlaczego jeden z tematów który nigdy nie naruszał regulaminu i nawet nikt z dyskutujących w nim forumowiczów nie był upominany przez moderację, został ukryty, to moderacja za same pytania straszyła mnie karami!

Edytowane przez HQ150
Gość passer

(Konto usunięte)

Halo, stefek......

mnie salonik nie przeszkadza ( choć to bzdura ), chcę tylko wykorzystać wasze doświadczenie i wiedzę jak to załatwić. Jak była to "decyzja biznesowa" to proszę na pw.

Zamiast klawisza ZGŁOŚ jest prostszy sposób - brak reakcji/odpowiedzi na wpisy troli. Dlaczego tak chętnie braliście udział w pyskówkach nie ustępując w wulgaryzmach tym najgorszym?

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Podzielam. Nie każdy ma dostęp, więc jeśli nie ma zgody wszystkich userów z danego wątku, to wątek musi zostać.

A co z moim kontem, skoro już tu jesteś, usuniesz, czy mam się zacząć jakoś gimnastykować jak w wypadku „salonika”. Mam wilczy kark, nie zgina się.

Dodałbym wszystkich zainteresowanych, bo przecież sporo ludzi tylko czyta tematy i niekoniecznie zabiera w nich głos. Inna sprawa, że nawet potencjalnych zainteresowanych nie przybędzie, bo tematu po prostu nie zobaczą, czyli reasumując żaden temat, który tu ktoś zakłada nie powinien być tam ukrywany.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Więc proszę wątek cofnąć

Tak będzie z wieloma sprawami. Dlatego idea Saloniku nie będzie działać.

Od czego można zacząć napisałem,nie jest to z pewnością pomysł doskonały,ale jakiś...

Gość passer

(Konto usunięte)

I jeszcze jeden powód, dla którego chcę skorzystać z doświadczeń "przodujących".

Cytuję:

"... Życie pokazuje, że coś co jest dla wszystkich umiera. Idea równości jest piękna ale to tylko idea daleka od realiów."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czekam na odpowiedź.

Spokojnie.

Ustaw się w kolejce.

Ja na odpowiedź na zadane moderacji pytania czekam już 10 miesięcy.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.