Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

I jeszcze jeden powód, dla którego chcę skorzystać z doświadczeń "przodujących".

Cytuję:

"... Życie pokazuje, że coś co jest dla wszystkich umiera. Idea równości jest piękna ale to tylko idea daleka od realiów."

Gadajmy konstruktywnie. Ja dostałem info od admina,że Salonik jest legalny,bo ma własny Regulamin,otóż według mnie,to właśnie jest nielegalne! Salonik jest częścią forum a to ma własny Regulamin,który słowem nie wspomina o Saloniku. Idąc takim tokiem rozumowania,każdy wątek powinien mieć swój regulamin,to absurd i głupota w czystej postaci.Salonik brnie w opary absurdu,broniąc tego,czego obronić się nie da!

A pan slaj niech sobie założy własne forum,skoro tu równość go uwiera.

Trzeba zacząć od tego - że wszystkie klony mają być bezwzględnie dożywotnio zbanowane. Jeśli ktoś zakłada nowe konto - to może to zrobić tylko w szczególnych wypadkach, po uzgodnieniu z administracją. Nie może być tak, że nieaktywne konta klonów budzą się po latach, czy ktoś zmienia, bo ma taki kaprys.

To już rozwiąże połowę problemów tergo forum. I o tym się pisze od lat. Ale widocznie lepiej jest mieć w marketingowych statystykach xxx czlenów wiencyj...

Kombinowanie ma krótkie nogi - co ostatnio widać :-) dokładnie.

Niech sobie administracja policzy w tych statystykach - ile osób przez lata odeszło na skutek tego - że moderacja nie była w stanie zrobić tego miejsca przyjaznym i sensownym, które przyciągałoby nowych. Salonik tego nie zrobi - bo jest zaprzeczeniem idei otwartości forum - jako takiego.

Nadal wolicie dzielić i rządzić, ręcznie sterować, a sami nie przestrzegacie własnego regulaminu. A potem zdziwienie - że znowu problem, i znowu nie wyszło...a tak bardzo się staramy..

Zacznijcie od likwidacji WSZYSTKICH zdublowanych kont - także tych pierwotnych - pokażcie w końcu, że jesteście w stanie coś zrobić U PODSTAW, ZASAD dla tego forum!

Edytowane przez audiograde

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość papageno

(Konto usunięte)

Czyli wystarczy, że grupa użytkowników opracuje regulamin jakiegoś kółka, które chce założyć i już zgoda admina jest gwarantowana, by kółko zaczęło działać w ramach forum? To jakiś obłęd?.

Więc koledzy zróbmy próbę. Passer układaj regulamin. Przystępuję do Szopy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Trzeba zacząć od tego - że wszystkie klony mają być bezwzględnie dożywotnio zbanowane. Jeśli ktoś zakłada nowe konto - to może to zrobić tylko w szczególnych wypadkach, po uzgodnieniu z administracją. Nie może być tak, że nieaktywne konta klonów budzą się po latach, czy ktoś zmienia, bo ma taki kaprys.

To już rozwiąże połowę problemów tergo forum. I o tym się pisze od lat. Ale widocznie lepiej jest mieć w marketingowych statystykach xxx czlenów wiencyj...

Niech sobie administracja policzy w tych statystykach - ile osób przez lata odeszło na skutek tego - że moderacja nie była w stanie zrobić tego miejsca przyjaznym i sensownym, które przyciągałoby nowych. Salonik tego nie zrobi - bo jest zaprzeczeniem idei otwartości forum - jako takiego.

Nadal wolicie dzielić i rządzić, ręcznie sterować, a sami nie przestrzegacie własnego regulaminu. A potem zdziwienie - że znowu problem, i znowu nie wyszło...a tak bardzo się staramy..

Zacznijcie od likwidacji WSZYSTKICH zdublowanych kont - także tych pierwotnych - pokażcie w końcu, że jesteście w stanie coś zrobić U PODSTAW, ZASAD dla tego forum!

Dokładnie tak!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Czyli wystarczy, że grupa użytkowników opracuje regulamin jakiegoś kółka, które chce założyć i już zgoda admina jest gwarantowana, by kółko zaczęło działać w ramach forum? To jakiś obłęd?.

Więc koledzy zróbmy próbę. Passer układaj regulamin. Przystępuję do Szopy.

Groteska.

Bardzo dobry pomysł!

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ototo , pełno takich zombi zmartwychwstałych / klonów co to wpadają zrobić rozpierduchę , naganiacze , pieniacze którzy poprzez prowokacyjne wpisy wyprowadzają człowieka z równowagi . :(

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Tylko ja chcę wykorzystać cichcem wprowadzone zmiany w regulaminie.

Nie interesuje mnie jeden! temat gdzieś tam ukryty.

Raz jeszcze "IDŹ DROGĄ NAJLEPSZYCH" to oni są przyszłością tego forum.

Tak więc pytanie: na podstawie czego/jak został założony salonik?

Masz bardzo dobry plan. Chyba tylko tak można to inteligentnie obśmiać :)

Gość passer

(Konto usunięte)

Regulamin zakładki "stara szopa"

Zakładka "stara szopa" ma na celu stworzenie miejsca na tym Forum, które będzie grupowało pasjonatów w tematach audio-vintage. Poprzez swoją otwartość być może umożliwi młodszym użytkownikom poznanie wiele dawnych dokonań zarówno w dziedzinie muzyki jak i konstrukcji audio.

1. Każdy kto zdecyduje się na wpisy w tej zakładce zobowiązuje się do przestrzegania regulaminu tego Forum oraz wartości tej zakładki to jest POSZANOWANIA i ŻYCZLIWOŚCI.

2. Prawo do pisania w tej zakładce mają wszyscy użytkownicy, za wyjątkiem grupy tzw. "zasłużeni", którzy zostaną wskazani przez kapitułę.

Kapituła po ukonstytuowaniu przyjmie nazwę Stara Młockarnia i będzie miała prawo zakazu i ew. późniejszego zezwolenia wpisów w tej zakładce, czyli oddzielania ziarna od plew.

3. Prawo do czytania tej zakładki będą posiadali wszyscy.

4. Prawo do zamykania lub kasowania tematów w tej zakładce będzie posiadała wyłącznie Stara Młockarnia i jest to jedyne odstępstwo od regulaminu Forum.

Proszę o uwagi.

Proszę o zgłoszenia kto chciałby taką zakładkę zakładać wspólnie.

Dobrze by było gdyby do 29 lutego ( jest to wyjątkowy przecież dzień ) powstało gremium Stara Młockarnia

Edytowane przez passer

Zasłużonych zmieniłbym na oświeconych - i wszystko jasne :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gadajmy konstruktywnie. Ja dostałem info od admina,że Salonik jest legalny,bo ma własny Regulamin,otóż według mnie,to właśnie jest nielegalne! Salonik jest częścią forum a to ma własny Regulamin,który słowem nie wspomina o Saloniku. Idąc takim tokiem rozumowania,każdy wątek powinien mieć swój regulamin,to absurd i głupota w czystej postaci.Salonik brnie w opary absurdu,broniąc tego,czego obronić się nie da!

Poprawnie powinno się stworzyć nowe forum ze stosownym regulaminem zamiast tego zrobili zakładkę, ale powód jest jasny gdyby to rozczepić, to pies z kulawą nogą by tam nie zajrzał, poza tym do czego i na jakim tle mieliby wtedy błyszczeć na takim zadupiu :)

O ile przyznany ban był faktycznie zasadny i zgodny z regulaminem, a wiesz że punkty za atak na moderacje można dostać bardzo łatwo sam to niedawno sprawdziłem, że nie wspomnę o punktach za rzekome trollowanie, pod które podciąga się dosłownie wszystko, jeśli tylko godzi w czyjeś interesy. I jest jeszcze jedna kwestia mechanizm, który by pozwolił na takie przesiewanie nie istnieje w sferze anonimowości.

Ja napisałem tylko o administracyjnym, systemowym zbanowaniu wszystkich, którzy posiadają więcej niż jedno konto. Czynność techniczna - nic osobistego - a wyjaśniłoby sporą część problemów wynikających z nieprzestrzegania przez administrację regulaminu.

Jeśli ktoś jest w stanie udowodnić, że ma stwierdzone dwie czy trzy równoprawne osobowości - to można się zastanowić....

Czy nie wystąpić do sądu o zakaz zbliżania się do komputera :-)

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Każdy zakładający temat może banować. Tyle naprawdę wystarczy. Jeżeli w założonym przeze mnie temacie pojawia się ktoś z kim mam złe doświadczenia, albo wystarczy, że nie lubię, to krótka piłka. Nikomu z zakładających nie zależało na aż takiej higienie, a teraz grają byłe dziewice, które nie wiedzą „jak to się stało”.

A po co dopuszczać do możliwości bycia na forum kogoś kto ma powody do ukrywania swoich forumowych tożsamości?

Nie rozumiem?

Co to jest - zabawa dla niepełnosprawnych umysłowo w siadaniu na gorących krzesłach czy forum dla ludzi dorosłych i odpowiedzialnych?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Powiem więcej.

Po jaką cholerę istnieje możliwość ukrycia informacji kiedy ktoś był ostatnio zalogowany na forum?

Wstydzi się , że tu zagląda czy jak? Jaki jest sens ukrywania swojej aktywności? Czemu to służy?

Forum powinno być ogólnie jawne.

Edytowane przez HQ150
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Konstruktywnie,najważniejsze postulaty:

Wywalić klony

Wymienić moderację

Usunąć punkt o ataku na moderację.

Dopisujcie

Oczywiście zamknąć Salonik,który stoi w sprzeczności z Regulaminem.

Ja napisałem tylko o administracyjnym, systemowym zbanowaniu wszystkich, którzy posiadają więcej niż jedno konto. Czynność techniczna - nic osobistego - a wyjaśniłoby sporą część problemów wynikających z nieprzestrzegania przez administrację regulaminu.

Ale klony to też ludzie, którzy zostali zbanowani, bo ktoś komuś podpadł założę się, że wielu zarobiło punkty na takiej drodze i masz pewne jak w banku, że taki ktoś założy znów konto, ale już nie po to żeby na forum uczestniczyć, tylko żeby dowalić władzy za ten czyn no i koło się zamyka :) Smutna prawda, ale tak jest, czyli trzeba najpierw pozbyć się interesików i kolesiostwa to i klonów mniej będzie.

To znaczy, że albo przeginał w uporczywości swoich działań - są tu tacy, albo został źle potraktowany przez moderację.

Zawsze można do regulaminu wprowadzić punkt, że banowanemu dożywotnio - należy się instancja odwoławcza w postaci np "poręczenia" terminowego na okres dajmy na to roku - przez powiedzmy dziesięciu userów ze stażem powyżej 5 lat.

Taka karencja. A potem ewntualnie już ban - jeśli zawiedzie zaufanie. To wszystko.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

.Może gdybyście wciskali przycisk ZGŁOŚ,moderacja z większym zaangażowaniem wzięłaby się do roboty.

Cooo? Donosić????? Jak za komuny????? Nieee do czego Ty namawiasz :)))) toz to hanba a później 6 osób ginie pod kołami pijanego sk... bo donosić to hanba

Wywalić klony

Wywalić klony, to oczywiste, a co z ich posiadaczami?

Mam na myśli pierwotny czy tam główny nick, pod którym taki pacjent pisze.

Moim zdaniem ubijanie klonów i zostawianie przy życiu ich twórców nie ma większego sensu.

Mieliśmy tu przypadki w przeszłości, że jakiś Gienek zachwalał usługi Zenka

i jak forumowicze zaczęli węszyć wokół sprawy i wyszło na to, że Gienek i Zenek piszą z tego samego komputera,

to moderacja nabrała wody w usta, a Gienek z Zenkiem zaczęli odstawiać chocholi taniec usiłując wybrnąć z sytuacji.

trwało to prze kilka dobrych dni czy nawet tygodni, aż w końcu zarządcy forum podjęli męska decyzję: wywalili z forum Gienka.

Zenek sobie został i już nieniepokojony przez nikogo pisał sobie dalej pod swoim starym nickiem reklamując swoje usługi.

Jak tak ma to wyglądać, to o kant dupy potłuc sobie można i szkoda w ogóle strzępić jęzor po próżnicy tłumacząc dlaczego.

Wymienić moderację

Ja bym moderatorów zostawił póki co i wprowadził tylko nowe mechanizmy ich wybierania.

Oczywiście mam tutaj na myśli kadencyjność pełnienia funkcji i wybieranie poprzez głosowanie forumowiczów.

Wszystkich forumowiczów, a nie tylko wąskie grono zaprzyjaźnionych z tym czy tamtym.

Usunąć punkt o ataku na moderację.

Tutaj się nie wtrancam, bo nie wiem o co chodzi szczerze mówiąc :)

Oczywiście zamknąć Salonik,który stoi w sprzeczności z Regulaminem.

Salonik tez bym już zostawił w spokoju jako żywy pomnik niespełnionych ambicji i nadziei,

ale nie może być przyzwolenia na to, żeby samowolnie tam przenosić tysiące wpisów z innych wątków.

Jeśli ta kwestia zostanie załatwiona pozytywnie i wszystkie posty wrócą na swoje miejsce,

to ja tam nie widzę żadnych przeciwwskazań, żeby tam sobie siedzieli sami ze sobą.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Każdy zakładający temat może banować. Tyle naprawdę wystarczy. Jeżeli w założonym przeze mnie temacie pojawia się ktoś z kim mam złe doświadczenia, albo wystarczy, że nie lubię, to krótka piłka. Nikomu z zakładających nie zależało na aż takiej higienie, a teraz grają byłe dziewice, które nie wiedzą „jak to się stało”.

Tylko częściowo masz rację.

Autorzy tematów,gdy już wiedzieli z kim mają do czynienia banowali,banowali także od razu,we wszystkich swoich wątkach.

Ale,

klony tych samych osób potem "odzywały" się w wątkach osób,które rzadziej bywają na forum,i ich reakcja co zrozumiałe była opóźniona,

i wtedy narzędzia do banowania miała tylko moderacja,która mimo zgłoszeń działała wyjątkowo opieszale.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Auto Cyt:

"Ja napisałem tylko o administracyjnym, systemowym zbanowaniu wszystkich, którzy posiadają więcej niż jedno konto."

Znika człowiek o dwóch lub więcej twarzach :-) - tak chyba jest normalnie?

Czy ktoś może ma inną definicję normy?

:-)

Edytowane przez audiograde

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Sławne punkty za "atak na moderację" są przyznawane zawsze wtedy,kiedy pojawia się krytyka pod adresem ich działań,co w praktyce jest formą prymitywnej cenzury. Musi zniknąć

Gość passer

(Konto usunięte)

Proszę założyć - starą szopę - !!!

a później..... WREDNĄ SPELUNĘ - jak im się uda sklecić regulamin :) oczywiście.

Jeśli ta kwestia zostanie załatwiona pozytywnie i wszystkie posty wrócą na swoje miejsce,

to ja tam nie widzę żadnych przeciwwskazań, żeby tam sobie siedzieli sami ze sobą.

Ja w sumie też jestem za, bo reszta po prostu ich będzie wywalać ze swoich wątków jak Skurzewski, a wtedy rurka zmięknie salonowcom, bo z czasem dojdą do wniosku że w Saloonie wieje nudą.

Proszę założyć - starą szopę - !!!

A dzie forma podania? Dzie załączniki? Koledzy z saloniku jakiś wstriecz z władzami foruma robili przy okazji eventu A-Show - a tu co - jak szopa to nie trzeba aktu erekcyjnego pod fundamenta w butelce? A zawartość oczywiście - razem z resztą kraty - do bagażnika? :-)

Są chyba jakieś zasady? Żyjemy w cywilizowanym świecie - i jak to ma być vintage, to ta krata też z 18 lat najmniej mieć powinna...

Znika człowiek o dwóch lub więcej twarzach :-) - tak chyba jest normalnie?

Czy ktoś może ma inną definicję normy?

:-)

No wyobraź sobie, że tak.

Pacjent, o którym wyżej wspominałem spokojnie sobie funkcjonuje po dzis dzień.

Zresztą nie tylko on jeden, znam przynajmniej trzy identyczne przypadki.

Konta klonów zlikwidowane, ale goście piszą sobie dalej pod swoimi starymi nickami.

I według niektórych tutaj jest git i gra gitara.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No wyobraź sobie, że tak.

Pacjent, o którym wyżej wspominałem spokojnie sobie funkcjonuje po dzis dzień.

Zresztą nie tylko on jeden, znam przynajmniej trzy identyczne przypadki.

Konta klonów zlikwidowane, ale goście piszą sobie dalej pod swoimi starymi nickami.

I według niektórych tutaj jest git i gra gitara.

Wiem, że tak jest - pamiętam wiele różnych akcji.

A tak być nie powinno. I podtrzymuję co napisałem...

Jeśli trzeba - prewencyjnie można dać karencję, poręczenia..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.