Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Będę kontynuował. Od kiedy to zdecydowana mniejszość decyduje o prawach większości?

Od kiedy to w prywatnej firmie decydują pracownicy/ użytkownicy a nie jej właściciel / zarząd ?

Moze najwyzszy już czas założyć związek zawodowy ucisnionych forumowców " Domowe przedszkole " oflagować i wystąpić z postulatami ?

Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć ,że na tym forum piszą dorośli ludzie .

Nie macie innych ważniejszych problemów w życiu ?

To tylko forum a niektórzy zachowują się jak rozhisteryzowane baby przed okresem ...

Edytowane przez Axolotl

To dlaczego moderacja regulaminu nie przestrzega? Przykładem będą działania około salonikowe jak chociażby przenoszenie tematów będących do dyspozycji wszystkich użytkowników do salonu.

mylisz się -to nie jest samowolny ruch moderacji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Panowie o czym my tu gadamy skoro zakładką hiendową przez ileś lat trząsł gostek oceniający brzmienie na podstawie youtube i fotek przy wydatnej pomocy moderatora posiadającego Kulki :)

Czy za występy w obronie tego co to kaucji nie zwraca bo nie ma taki moderator nie powinien być wywalony z automatu ?

Tym bardziej że ten co to kaucji nie ma i nie zwróci sam się przyznał do tego.

Co niby Wy chcecie naprawiać ???

:)

Niestety, dopóki forum "strzec" będą podobni zakompleksieni z wybujałym do granic możliwości ego moderatorzy, nic się tutaj nie zmieni, a jeszcze gorzej, jeśli pan prezes takiego procederu jawnie broni ściemniając, że "zawsze tak było". Kiedy nie było, bo wątki i szemranych praktykach Pana Jureczka wisiały i nadal wiszą na forum.

mylisz się -to nie jest samowolny ruch moderacji

To wyprowadźże mnie z błędu. Mnie i innych użytkowników. Wyjaśnij kto,dlaczego i na jakiej regulaminowej podstawie.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To wyprowadźże mnie z błędu. Mnie i innych użytkowników. Wyjaśnij kto,dlaczego i na jakiej regulaminowej podstawie.

O to pytamy od weekendu...

To tylko forum a niektórzy zachowują się jak rozhisteryzowane baby przed okresem ...

I tu masz absolutną rację. Dlatego właśnie stworzyli sobie salonik.

Od kiedy to w prywatnej firmie decydują pracownicy/ użytkownicy a nie jej właściciel / zarząd ?

Moze najwyzszy już czas założyć związek zawodowy ucisnionych forumowców " Domowe przedszkole " oflagować i wystąpić z postulatami ?

Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć ,że na tym forum piszą dorośli ludzie .

Nie macie innych ważniejszych problemów w życiu ?

Powiem tyle: pogadać sobie nie można?

Sio! :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Od kiedy to w prywatnej firmie decydują pracownicy/ użytkownicy a nie jej właściciel / zarząd

Nie przypominam sobie byś był członkiem zarządu lub właścicielem.

Może. Jak na razie pampersy założyły sobie salon, jeszcze się nie oflagowały tęczową opaską pod avatarem, ale już wystąpiły z z ogólnego udziału forum bo mają swój kącik salonHIEN.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

nie jestem uczestnikiem spotkania na którym powstał pomysł , nie brałem udziału w rozmowach , nie decyduje co sie tutaj dzieje

jak mam wam odpowiedzieć ? jako kto ?

pytajcie a przeciez wiecie gdzie bo takie pytania juz zadaliscie tam gdzie trzeba

Część użytkowników odwróciło się od problemów Forum i namawia innych, żeby też mieli wywalone.

Mnie nie zrekrutują. Korzystamy wspólnie, cierpimy wspólnie, cieszymy się wspólnie. T U T A J !

Każdy regulamin można złamać, ale nie każdego człowieka :-)

nie jestem uczestnikiem spotkania na którym powstał pomysł , nie brałem udziału w rozmowach , nie decyduje co sie tutaj dzieje

jak mam wam odpowiedzieć ? jako kto ?

pytajcie a przeciez wiecie gdzie bo takie pytania juz zadaliscie tam gdzie trzeba

To dlaczego zachowujesz się jak samozwańczy adwokat salonu? Czytałem Twoje posty i wiem, że nie jesteś głupim facetem. Nie rozumiem tylko dlaczego tak zaciekle bronisz istnienia tego nowego subforum? Nie bądź Rejtanem salonu.

stereo-hifi.com

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie ma czegoś takiego jak prywatna ocena. Regulamin jest od tego by go przestrzegać i moderator powinien tu błyszczeć przykładem. Chyba, że moderator regulaminu nie zna!

Jest jeszcze inna możliwość.

Regulamin zna ale ma go w ........ie.

To dlaczego zachowujesz się jak samozwańczy adwokat salonu? Czytałem Twoje posty i wiem, że nie jesteś głupim facetem. Nie rozumiem tylko dlaczego tak zaciekle bronisz istnienia tego nowego subforum? Nie bądź Rejtanem salonu.

adwokat salonu :) sadzac z postow które otrzymałem zostałem głównym wrogiem

Taka enklawa przecież nikomu nic nie zabiera - dotychczasowe zakładki są tak samo dostępne jak wcześniej.

Oczywiście dotychczasowe zakładki są dostępne (na razie), ale twierdzenie iż nic nikomu nie zabiera jest kłamstwem bo zabrano nam tematy, które były ogólnodostępne i dla wszystkich.

stereo-hifi.com

Oczywiście dotychczasowe zakładki są dostępne (na razie), ale twierdzenie iż nic nikomu nie zabiera jest kłamstwem bo zabrano nam tematy, które były ogólnodostępne i dla wszystkich.

nie- ustaliłem z adminem ze nic nie bedzie przenoszone

Cir

Czyli mamy ignorować moderatorów - bo i tak nie będą przekazywać informacji gdzie trzeba, ani tym bardziej - zajmować stanowisko w imieniu użytkowników wobec właścicieli..

Rozumiem.

Czyli rzeczywiście właściciel tylko zlicza słupki i nie ma pojęcia - że być może ziemia mu się rozchodzi między nogami. Po raz któryś...

Taki problem? - policzyć ile by zarobił, gdyby nie dopuścił do ucieczki przez lata kilkuset lub więcej osób? Którzy mogliby przyciągnąć kolejnych w tym czasie?

Być może to nasze forum byłoby cytowane, a nie - że my cytujemy zachodnie...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jest jeszcze inna możliwość.

Regulamin zna ale ma go w ........ie.

O, zaczyna się.

Za ten wpis dostałem właśnie 3pkt.

Oczywiście nie muszę dodawać, że za atak na moderację i to jeszcze personalny.

A nawet nie użyłem słowa moderacja! Skąd wiedzieli że to było do nich?

Jakim cudem personalny skoro nie był skierowany personalnie do nikogo?

Mało tego, jak można nałożyć punkty karne za sformułowanie że ktoś ma regulamin w nosie?

Edytowane przez HQ150

adwokat salonu :) sadzac z postow które otrzymałem zostałem głównym wrogiem

Ciekawe - to salon uważa, że ich nie dopieszczasz?

A mieli być tacy samodzielni :-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wyjaśnij kto,dlaczego i na jakiej regulaminowej podstawie.

Dokładnie takie samo pytanie, słowo w słowo zadałem 10 miesięcy temu. Do tej pory cisza.

Nie licz na szybką odpowiedź:-)

Dlatego postulowałem zniesienie limitu postów i stażu, właśnie po to żeby można było zaprosić na Forum przykładowo producenta sprzętu, bez obaw że od razu zostanie zaatakowany. Istnieje też iluś starych userów którzy się wykruszyli, często jednak kontynuujących znajomości forumowe w realu czy przez telefon, więc może ten czy inny wróci. W każdym razie system obecnie jest na dotarciu.

Bardzo ciekawe. Co da zaproszenie do salonu dla Pana Producenta? Pana Producenta interesuje jak największa sprzedaż, jak największy udział procentowy na rynku a tego nie zapewni mu audiofilski grajdołek czyli salonik. Jeżeli Pan Producent jest "w porządku", zwraca kaucje (w ogóle i na czas) to nie ma obaw, że będzie w jakiś sposób atakowany. Gwarancją "spokoju dla producenta" jest przestrzeganie przez niego minimum zasad etycznych w biznesie. Tylko tyle i aż tyle.

Co do starych userów. Hmmmm. Nie byłbym aż takim optymistą. Gdyby chcieli to dawno by już tu wrócili a jednak ICH tu nie ma. Czyżby zagadka nie do odgadnięcia? Zastanawiałeś się jakie były ICH motywacje do opuszczenia tego miejsca? Na jakieś masowe czy spektakularne powroty bym nie liczył.

ustaliłem z adminem ze nic nie bedzie przenoszone

Czy można jaśniej? Nic nie będzie przenoszone, ale w którą stronę? Czy zostanie zwrócone wszystko to co zostało zabrane? Przypuszczam, że coś jednak zostało zwrócone :

tematów: 6, odpowiedzi: 332

No chyba, że w salonie zaczęły się "czystki" :)

stereo-hifi.com

Gość Gosc

(Konto usunięte)

O, zaczyna się.

Oczywiście nie muszę dodawać, że za atak na moderację i to jeszcze personalny.

A nawet nie użyłem słowa moderacja! Skąd wiedzieli że to było do nich?

Jakim cudem personalny skoro nie był skierowany personalnie do nikogo?

Mało tego, jak można nałożyć punkty karne za sformułowanie że ktoś ma regulamin w nosie?

Tym razem 5 pkt.

Oczywiście, nie muszę dodawać, że nie wiem od którego moderatora.

Cir

Czyli mamy ignorować moderatorów - bo i tak nie będą przekazywać informacji gdzie trzeba, ani tym bardziej - zajmować stanowisko w imieniu użytkowników wobec właścicieli..

Rozumiem.

Czyli rzeczywiście właściciel tylko zlicza słupki i nie ma pojęcia - że być może ziemia mu się rozchodzi między nogami. Po raz któryś...

Taki problem? - policzyć ile by zarobił, gdyby nie dopuścił do ucieczki przez lata kilkuset lub więcej osób? Którzy mogliby przyciągnąć kolejnych w tym czasie?

Być może to nasze forum byłoby cytowane, a nie - że my cytujemy zachodnie...

pytania sa przekazywane dalej do adminów to chyba zrozumiałe

a że to działa to widac po informacji która podalem o nie przesuwaniu tematow do saloniku z innych działów -jest to aktualnie ustalone

niczego nie przesuwamy !!!

O zaczyna się.

Oczywiście nie muszę dodawać, że za atak na moderację.

A nawet nie użyłem słowa moderacja! Skąd wiedzieli że to było do nich

To ja wklejam na prośbę kolegi [email protected] jego propozycję zmian, też otrzymał 6pkt i z racji że nie może się zapoznać nie może też nic napisać w tym wątku.

" Może banalnie prosto uruchomić funkcję że przed pisaniem w nowo założonym temacie jest wymagana najpierw akceptacja założyciela?

Albo temat sam zdechnie spadając z czołowki bo np. będą pisać w nim tylko Marslo, Sly, Piano, Elberoth i dany Dealer danego urządzenia.Albo prowadzący dopuści więcej sensownych osób mających wiedzę osłuchanie jak i pasję! i poziom merytoryczny jak i rzetelność tekstów się poprawi "

W ogóle nie rozumiem problemu. Jeśli komuś styl tego forum nie odpowiada, to może zrezygnować z udziału w nim.

Nie ma monopolu - są inne fora. Nawet niejedno. Konkurencja powinna się cieszyć, że tutaj jest tak źle.

Można do niej się udać i zacząć tworzyć znakomicie lepsze forum. Po co zmieniać to, które wyrosło na bezkonkurencyjne :-)

Apeluję, aby co niektórzy określili się i obrali właściwą dla siebie drogę :-)

To ja wklejam na prośbę kolegi [email protected] jego propozycję zmian, też otrzymał 6pkt i z racji że nie może się zapoznać nie może też nic napisać w tym wątku.

" Może banalnie prosto uruchomić funkcję że przed pisaniem w nowo założonym temacie jest wymagana najpierw akceptacja założyciela?

Albo temat sam zdechnie spadając z czołowki bo np. będą pisać w nim tylko Marslo, Sly, Piano, Elberoth i dany Dealer danego urządzenia.Albo prowadzący dopuści więcej sensownych osób mających wiedzę osłuchanie jak i pasję! i poziom merytoryczny jak i rzetelność tekstów się poprawi "

teoretycznie zalatwia "problem" slaloniku

nie wiem czy mozliwe technicznie -wysłane do admina

jeszcze jedno konto które podajesz [email protected] nie ma jakiejkolwiek blokady pisania

pomylil chyba konta

Przecież pytanie o możliwość pisania w temacie przeczy zasadzie domniemanej przyzwoitości.

Ponadto nie każdy siedzi 24 h przy komputerze, i ktoś, kto chciał coś dodać w konkretnym miejscu dyskusji zamieści po kolejnych np. 30 wpisach. Bez sensu.

Każda grupa musi opierać się na zaufaniu. Jeśli ktoś na nie nie zasługuje powinien ją opuścić. Dobrowolnie lub z buta.

teoretycznie zalatwia "problem" slaloniku

nie wiem czy mozliwe technicznie -wysłane do admina

Ja myślę, że niczego nie załatwia, tylko pogłębi patologię na tym jeszcze "forum", a po wprowadzeniu już klubie wzajemnej adoracji. Taka opcja rodzi nowe problemy w postaci dublowania tematów, bo ktoś inny zablokuje kogoś tylko dlatego, że ma inne zdanie na temat danego sprzętu. Moim zdaniem do tego są właśnie kuby i tam jest miejsce na zrzeszanie wyznawców danego sprzętu, a forum to miejsce polemiki niekiedy ostrej, gdzie każdy powinien mieć możliwość się wypowiedzieć, ale jednocześnie wyczuć granice dobrego smaku i postępować zgodnie z regulaminem forum.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

za co te punkty?

Pojecie atak na moderację śmierdzi taką komuną,że ekran czerwienieje,to trzeba zmienić natychmiast!

Nie takie rzeczy podciągano pod atak :-)

To forum wciąż funkcjonalnie sobie nie radzi...

A wydawałoby się, że po tylu doświadczeniach - wszystko powinno działać niemalże automatycznie, a moderatorzy nie musieć się w ogóle ujawniać jako funkcyjni...

Te punkty też należałoby usprawnić i tak mi przyszło do głowy w związku z tą złotą trójką :) że dlaczego by nie wprowadzić tej zasady do moderowania forum? Czyli punkty przyznawane dopiero, gdy 3 moderatorów zaptaszkuje tak samo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.