Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

O, widzę, że już się tutaj powoli zlatuje śmietanka przygłuchych pozerów, chociaż nikt ich tutaj nie prosił i jak zwykle wszczynają kłótnię,

żeby za kilka stron jak już wszystkim puszcza nerwy podnieść wrzask, że znowu zostali zaatakowani przez trolli i żądają ochrony.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Artur, napiszę wprost i szczerze, co Ty pieprzysz?? Jaka elita finansowa?? Coś Ci się pomyliło. Przemawiają przez Ciebie jakieś niewytłumaczalne kompleksy i niepotrzebne resentymenty

Jasne, mogę przecież być zwyczajnie zazdrosny, a klucz do prawdy leżeć zupełnie gdzie indziej.. Więc sam wytłumacz mi co stanowi o elitarności waszej grupy. Staż na forum? Przecież nie to, bo nie jesteście (nie licząc Stefka) najstarszymi userami. Kogoś innego należałoby tu nazwać zasłużonymi dla forum. Jakim prawem Ty tomkly?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Poproszę moderację o odszukanie tego wpisu. Chciałem go nawet wczoraj zgłosić, ale ponieważ nie lubię tego czynić odpuściłem. Ale w tej sytuacji nie dajesz mi wyboru. Publiczne zarzuty o kłamstwo. Znajdzie się ten wpis a jak się już znajdzie to zawnioskuję o dożywotnie usunięcie Twojego konta z forum.

Tomasz,Tomasz i Ty piszesz o powściągnięciu emocji? Zobacz co się stało i zastanów się z jakiego powodu. Pisz konstruktywnie,masz do tego legitymację,emocje na bok:)

Poproszę moderację o odszukanie tego wpisu. Chciałem go nawet wczoraj zgłosić, ale ponieważ nie lubię tego czynić odpuściłem. Ale w tej sytuacji nie dajesz mi wyboru. Publiczne zarzuty o kłamstwo. Znajdzie się ten wpis a jak się już znajdzie to zawnioskuję o dożywotnie usunięcie Twojego konta z forum.

Ja Ci go szybciej znajdę, bo jest w tym wątku, a nie w tamtym i kto tu kłamie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jakim prawem Ty tomkly?

Widzę, że bardzo Cię to uwiera. Dlatego że zostałem zaproszony, więc zaproszenie przyjąłem. Może ktoś docenił mój merytoryczny wkład w rozwój forum, fakt że nie wdawałem się w bijatyki i pisałem dużo opinii. Polecam wziąć to pod rozwagę.

w saloniku nie będzie StaregoAudiofila czy innych?

Wyobraź sobie,że Stary jest w saloniku zaakceptowany :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ja Ci go szybciej znajdę, bo jest w tym wątku, a nie w tamtym i kto tu kłamie?

Dziękuję uprzejmie. To jest cytat:

"A ja bym chciał zobaczyć co za c/vipy tam siedzą w tym saloniku mody i o czym tak prawią, że się wstydzą przy wszystkich."

Przepraszam za pomylenie wątków. A post został zaraportowany jako obraźliwy. Chciałeś to masz.

kto tam tak trolluje poza jednym

Jak zrozumiesz,że wystarczy jeden troll i przyjazny jemu jeden moderator,to zrozumiesz,że sprawa nie jest taka prosta w załatwieniu :)

Argumentacja, że zazdrość o "lepsze klocki", o kasę jest powodem moich wpisów jest dla mnie obraźliwa.

Żeby tak argumentować trzeba poznać daną osobę osobiście - no cóż, salonowa kultura osobista - pogarda dla "innych".

Przecież już o tym pisałem kilka stron wcześniej, że jednym z głównych powodów przebywania na tym forum salonowców

jest możliwość napisania komuś, że jest gorszy bo ma tańsze, chociaż jeden z drugim gówno może wiedzieć co u kogo stoi.

Taki troll klepiący bezproduktywnie w te guziczki odkąd tylko pamiętam tomkly na przykład. Co on może wiedzieć co kto ma czy nie ma?

Wymachuje tą cieńką parówką na lewo i prawo, a sam chudy w uszach i pojęcia zero o czymkolwiek. Elita i sól tego forum...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

lektura bez ograniczeń dla wszystkich.

Lektura tak , zdjecia nie mz.

Niektorzy uwazaja, ze po tym co wyprawia Pawel, rowniez posty nie powinny byc widoczne. Hejterzy salonku kopiuja wpisy i prznosza je do innych watkow i opluwaja uczestnikow.

Ja zadnego bebnka nie podbiajam, gosc mnie bez powodu zbanowal we wszystich swoich watkach, ja tego nie robie - poki co. NIe dam lac sie w pysk bez konca jednak.

Czy zrobil to bo nie moze pisac w saloniku? Nie , on tam moze zlozyc jak kazdy aplikacje. On tylko nie chce , zeby byl salonik i daje bany komu popadnie,wystarczy , ze ktos mysli inaczej.

Ostatnim , ktory to robil bez powodu, z czystej msciwosci byl Stasiop. Pawel postawil sie obok niego swoim zachowaniem.

To przykre , jak rozdmuchane ego przyslania myslenie.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Przepraszam za pomylenie wątków. A post został zaraportowany jako obraźliwy. Chciałeś to masz

Pomyliłeś, kłamałeś czyli wnioskuj o usunięcie swojego konta.

braku reakcji moderacji

To jest podstawowy problem na tym forum.

Cześć Marslo, Bardzo się cieszę, że o tym wspominasz i to akurat Ty, bo jesteś na AS długo, wiesz kto z kim i dlaczego. W zasadzie piszesz prawdę, z jednym niezwykle istotnym zastrzeżeniem. Nie zapominajmy, że przykład idzie z góry: w naszym przypadku część moderacji (nie winię wszystkich, bo nie każdy ma siłę przebicia) i user/admin o nick’u dskrzypczak.

Prosty przykład. Jakoś wielu osobom nie przeszkadza/przeszkadzało, Twoich protestów też jakoś nie widziałem (jeśli tak było, przepraszam), kiedy np. moderator od Kulek zawłaszczył w dużej mierze forum właśnie w celu wspomnianej przez Ciebie prywatnej krucjaty, do tworzenia kółek wzajemnej adoracji, utrudnienia funkcjonowania na forum niepochlebnym mu userom, a co więcej, o czym wspominaliśmy wspierania, karykaturalne bronienie swoich koleżków w prowadzonych przez nich nie do końca uczciwy sposób biznesikach (znany Pan Jureczek i Harpia Acoustics) - w tym ostatnim, kuriozum, był wspierany przez właściciela forum (ukrywanie wątku o bezprawnym zatrzymaniu kaucji, kiedy na forum istnieją 1-2 inne wątki dotyczące takich samych praktyk konstruktora z Harpia Acoustics i do tego kłamanie, że taka „była praktyka tego forum”).

Podsumowując, jeśli góra robi co jej się podoba i ogólnodostępne forum traktuje jak prywatny folwark (do czego ma oczywiście prawo), to niech tak robi, tylko potem nie dziwmy się, że wielu osobom (słusznie) się to nie podoba i na skutek tego protestują, zgłaszają wyrazy niezadowolenia itp. Jeśli ich wnioski są pomijane lub ignorowane, wówczas niezadowolenie to rośnie, a następnie przekształca się w niechęć do forum, moderacji, administracji etc. Efektem powyższego w dużej mierze jest też trolling na forum. Jeśli zatem ten folwark (forum) w cichym założeniu właściciela NIE miał/ma być miejscem swobodnych wypowiedzi i ogólnego dostępu (co potwierdza chociażby dziwny twór w postaci salonika, skoro w wątkach i tak można do woli banować), to niech o tym napisze wprost w regulaminie lub w cholerę zamknie całe to forum …i zostawi tylko salonik. Przynajmniej wyjdzie z twarzą, a nie obserwujemy wymijające próby odwrócenia uwagi przy pomocy rąk moderacji.

Stefek, odnośnie podnoszonego przez Ciebie wątku magicznego przycisku, używałem go. Jednak po jakimś czasie i braku reakcji moderacji, uznałem, że przycisk najwyraźniej nie działa albo działa tylko na kliknięcia odpowiedniego usera przeciwko innemu konkretnemu userowi :)

Sprawa niecheci do poszczegolnych moderatorow i ich dzialania sa poza moim wplywem i zaintereresowniami.

Salonik jest po to, aby persponalne uklady miedzy modami nie decydowaly - moderacje w saloniku robimy sami.

W czasie spotkania z adminem wyraznie powiedzialem ,ze drugim rozwiazaniem jest otwarcie wlasnego forum , niestety nie bylo chetnych do jego zawiazania.

Admin rozumial nasze racje i uznal ,ze pomysl saloniku jest dobry. Lepsza wspolpraca oparta na kompromisie , niz bezsensowne klotnie czyja racja jest wazniejsza.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pomyliłeś, kłamałeś czyli wnioskuj o usunięcie swojego konta.

Możesz sam zawnioskować. Nie zamierzam z Tobą dłużej dyskutować, Twój chwalebny wpis (nieważne w którym wątku) świadczy wystarczająco o Twojej kulturze osobistej.

Wyobraź sobie,że Stary jest w saloniku zaakceptowany :)

Co mnie osobiscie dziwi, ale mysle , ze on przyjmie nasze wysokie standardy komunikacji, jesli nie - bede pisal do osob, ktore mu udzialily rekomendacji, aby mu o tym pryzpomniec.

Poza tym jest ostatnio chory i jestem za tym , aby nie byl poza salonikiem - potrzebuje wsparcia , nie krytyki, mam do niego jako audiofila duzo sympatii.

Konto w trakcie usuwania

O, widzę, że już się tutaj powoli zlatuje śmietanka przygłuchych pozerów, chociaż nikt ich tutaj nie prosił i jak zwykle wszczynają kłótnię,

żeby za kilka stron jak już wszystkim puszcza nerwy podnieść wrzask, że znowu zostali zaatakowani przez trolli i żądają ochrony.

Mam podobne wrażenie taki był spokój w tym wątku propozycje, sugestie i nagle zlecieli się wyznawcy salonu i już burdel na kółkach.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pisz konstruktywnie

Paweł, poczytaj powyższe wpisy autorstwa kolegów Parantulla oraz Malikali. Może Ci się w końcu oczy otworzą w jakim towarzystwie się aktualnie obracasz.

Możesz sam zawnioskować. Nie zamierzam z Tobą dłużej dyskutować, Twój chwalebny wpis (nieważne w którym wątku) świadczy wystarczająco o Twojej kulturze osobistej.

To sa narzedzia przeciwnikow saloniku - klamstwo, lamanie zasad i przeinaczenia. A regulaminem sobie gebe wycieraja.

Konto w trakcie usuwania

Sprawa niecheci do poszczegolnych moderatorow i ich dzialania sa poza moim wplywem i zaintereresowniami.

Tam nie chodziło o niechęci, ale o łamanie regulaminu i trzymanie się pewnych racjonalnych zasad, które nie każdy rozumie i przyjmuje. Oczekuje się trzymania zasad regulaminu, kiedy nie czyni tego góra, czego się potem spodziewać innego po userach.

W czasie spotkania z adminem wyraznie powiedzialem ,ze drugim rozwiazaniem jest otwarcie wlasnego forum , niestety nie bylo chetnych do jego zawiazania.

A było jakieś spotkanie? :) Czy na tym spotkaniu określona została "grupa salonowa"? :)

Odnośnie nowego, ale i zdrowego forum, chętnie się przyłączę, o ile nie będzie to kolejne forum zarządzane lub kontrolowane przez SITE, w jakikolwiek sposób. Myślę, że w takie miejsce powoli na zamknięcie wielu odwiecznych waśni, sam zresztą jestem za dyskusją, choć nie zawsze ta odnosi sukces.

Jakie są więc nowe propozycje co do nowego forum, przeczytam z zaciekawieniem?

Edytowane przez SVART
Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Widzę, że bardzo Cię to uwiera.

Do rzeczy...

. Więc sam wytłumacz mi co stanowi o elitarności waszej grupy. Staż na forum? Przecież nie to, bo nie jesteście (nie licząc Stefka) najstarszymi userami. Kogoś innego należałoby tu nazwać zasłużonymi dla forum.

Odpowiesz?

Paweł, poczytaj powyższe wpisy autorstwa kolegów Parantulla oraz Malikali. Może Ci się w końcu oczy otworzą w jakim towarzystwie się aktualnie obracasz.

O, jak zwykle. Najpierw przyłazi i prowokuje, a jak pstryczka w ten zarozumiały nos dostanie, to beczy jak mała dziewczynka.

Szybko leć do moderacji na skargę jak to masz w zwyczaju.

bede pisal do osob, ktore mu udzialily rekomendacji,

Między innymi ja udzieliłem rekomendacji,choćby z tego powodu,że możemy się różnić w sprawach audio,i na temat tych różnic dyskutować na poziomie.

Jeśli poziom ten zostanie zaniżony to tym razem podobno są narzędzia do tego,by ten poziom trzymać. :)

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Stefek, odnośnie podnoszonego przez Ciebie wątku magicznego przycisku, używałem go. Jednak po jakimś czasie i braku reakcji moderacji, uznałem, że przycisk najwyraźniej nie działa albo działa tylko na kliknięcia odpowiedniego usera przeciwko innemu konkretnemu userowi :).

Ja też zrobiłem to raz, nikt nie zareagował, pomyślałem, że źle oceniam sytuacje.

Edytowane przez nosferartur

Co mnie osobiscie dziwi, ale mysle , ze on przyjmie nasze wysokie standardy komunikacji, jesli nie - bede pisal do osob, ktore mu udzialily rekomendacji, aby mu o tym pryzpomniec.

Poza tym jest ostatnio chory i jestem za tym , aby nie byl poza salonikiem - potrzebuje wsparcia , nie krytyki, mam do niego jako audiofila duzo sympatii.

Pomijając kwestię Starego, do którego osobiście nic nie mam (wnosił trochę ożywienia) to czy możesz mi odpowiedzieć, jakich trolli wyśmiewających się w hi-endzie z Twoich tub lub Ayona nie ma w saloniku?

Rozpieprz na forum jest winą złego moderowania. Nie szanuje się kogoś kto ci w żywe oczy kłamie tak jak było z Harpią, albo tutaj z tym przenoszeniem postów, że to niby następstwo wykwitu nowych użytkowników. Jeżeli moderator jest nawet z..e surowy, ale sprawiedliwy to nikt nie będzie mu robił koło pióra, bo do takich ludzi się ma szacunek. Tutaj tego brakuje i dlatego jest jak w szkole. Jak nauczyciel sobie nie może poradzić z uczniami, albo jawnie adoruje jakąś grupę to go nie szanują i robią co chcą. A później ta grupa ma p..e. Jak nauczyciel budzi respekt (nie mylić ze strachem) i jest sprawiedliwy jest spokój i dobra atmosfera do nauki. Często ludzie piszą, że na innych forach jest kultura, a tutaj syf. To nie dlatego, ze polscy audiofile to buraki...

nikt nie zareagował

O tym piszę od początku.

Problemem nie jest regulamin czy netykieta,tylko narzędzia lub osoby,które tymi narzędziami dysponują.

Mam podobne wrażenie taki był spokój w tym wątku propozycje, sugestie i nagle zlecieli się wyznawcy salonu i już burdel na kółkach.

Klasyczny przejaw zdziecinnienia i rozpaczliwej próby zwrócenia na siebie uwagi w sytuacji, gdy kwestia saloniku zeszła na dalszy plan,

a forum wróciło do spraw istotnych dla jego dalszego funkcjonowania. Tak się zachowują rozkapryszone bachory, kiedy dorośli ich ignorują.

Proponuję zrobić to samo i ignorować prymitywne zaczepki.

Edytowane przez parantulla
Gość passer

(Konto usunięte)

Halo!!!

Czy jest tu ktoś, kto udzieli mi info jak założyć zakładkę "stara szopa"??

Spotkanie w Harendzie?

Na razie odpada, dzisiaj jadę do JG i tam ewentualnie..., miejsce do uzgodnienia.

Sądziłem zresztą, że są takie zmiany w regulaminie, które to umożliwiają, bo niby dlaczego tylko salonik?

Rozpieprz na forum jest winą złego moderowania. Nie szanuje się kogoś kto ci w żywe oczy kłamie tak jak było z Harpią, albo tutaj z tym przenoszeniem postów, że to niby następstwo wykwitu nowych użytkowników. Jeżeli moderator jest nawet z..e surowy, ale sprawiedliwy to nikt nie będzie mu robił koło pióra, bo do takich ludzi się ma szacunek. Tutaj tego brakuje i dlatego jest jak w szkole. Jak nauczyciel sobie nie może poradzić z uczniami, albo jawnie adoruje jakąś grupę to go nie szanują i robią co chcą. A później ta grupa ma p..e. Jak nauczyciel budzi respekt (nie mylić ze strachem) i jest sprawiedliwy jest spokój i dobra atmosfera do nauki. Często ludzie piszą, że na innych forach jest kultura, a tutaj syf. To nie dlatego, ze polscy audiofile to buraki...

Przecież taki sposób moderowania jest komuś na rękę. Wyobraź sobie sytuację, że zatrudniony na umowę moderator spoza tego środowiska zaczyna swoją pracę i posługuje się tylko regulaminem i netykietą. Ale byłby płacz, że zacytuję "Ale przecież to CHOPIN"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.