Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł, poczytaj powyższe wpisy autorstwa kolegów Parantulla oraz Malikali. Może Ci się w końcu oczy otworzą w jakim towarzystwie się aktualnie obracasz.

Tomasz proszę nie manipuluj?gdzie ja mam pisać w sprawie saloniku i jego nielegalności w pamiętniku? Odrobinę powagi w wątku marslo,który teraz mi oczy wykłuwa,że wątki tematyczne temu nie służą,sam oczywiście zapisując na temat sloniku ze 3 strony a potem zakneblował adwersarzy bo go zamknął?znasz wyższy szczyt manipulacji i hipokryzji?Nie mogę zakładać nowego,bo obecny służy wymianie zdań na ten temat,byłoby to łamanie zasad i wątek zaraz i słusznie by zniknął,więc piszę tu.Czy Ty myślisz,że ja mam 3 latka i nie widzę tej całej obrzydliwej machiny propagandowej,która ma mnie zochydzić i trwale przykleić do trollerskiego nurtu,którego NIGDY NIE BYŁEM UCZESTNIKIEM? Tomasz,to jest styl uprawiania "debaty" przez ludzi za którymi nie stoją żadne argumenty i ja mam się przejmować opiniami i ocenami takich kolesi?bez żartów proszę :-)

Przecież taki sposób moderowania jest komuś na rękę. Wyobraź sobie sytuację, że zatrudniony na umowę moderator spoza tego środowiska zaczyna swoją pracę i posługuje się tylko regulaminem i netykietą. Ale byłby płacz, że zacytuję "Ale przecież to CHOPIN"

Albo rybki albo akwarium, jak chce się wszystko to proszę bardzo.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Widzę, że bardzo Cię to uwiera. Dlatego że zostałem zaproszony, więc zaproszenie przyjąłem. Może ktoś docenił mój merytoryczny wkład w rozwój forum, fakt że nie wdawałem się w bijatyki i pisałem dużo opinii. Polecam wziąć to pod rozwagę.

Ja też zaproszenie dostałem.

I nie uważam, że to jest jakaś nobilitacja. Ale nie odpowiedziałem na niego, bo powstanie tej zakładki uważam za nieregulaminowe.

O, jak zwykle. Najpierw przyłazi i prowokuje, a jak pstryczka w ten zarozumiały nos dostanie, to beczy jak mała dziewczynka.

Szybko leć do moderacji na skargę jak to masz w zwyczaju.

Uzywasz rynsztokowego jezyka i sfofmulowan i chcesz , by Twoje argumenty powaznie traktowac?

Ja też zaproszenie dostałem.

I nie uważam, że to jest jakaś nobilitacja. Ale nie odpowiedziałem na niego, bo powstanie tej zakładki uważam za nieregulaminowe.

To jest Twoje zdanie i szanuje je, to jest zakladka dla WSZYSTKICH chetnych.

Co do regulaminowosci badz jej braku to sa dwa rozsadne podejscia mz :

a/ jesli admin zaakceptowal ,to znaczy , ze zbadal z prawnikami forum zgodnosc z regulaminem i dostal pozytywna opinie

b/ to co nie jest zabronione jest dozwolone - w takiej kulturze prawnej zyjemy i mozna oczywiscie z tego nie korzystac, ale to nie zmienia faktow

Konto w trakcie usuwania

Uzywasz rynsztokowego jezyka i sfofmulowan i chcesz , by Twoje argumenty powaznie traktowac?

Parantulla akurat pisze to co myśli i często trafia w sedno. Tutaj też trafił. Macie swój Saloon po to żeby NIE DOCHODZIĆ się z trollami, a co tutaj waść robisz?

Między innymi ja udzieliłem rekomendacji,choćby z tego powodu,że możemy się różnić w sprawach audio,i na temat tych różnic dyskutować na poziomie.

Jeśli poziom ten zostanie zaniżony to tym razem podobno są narzędzia do tego,by ten poziom trzymać. :)

Dokladnie ,na to licze.

Mysle ,ze osoby o "trudym charakterze" ze sie tak wyraze, beda sie rowniez mitygowac ze wzgledu, na kolegow, ktorzy im udzielili rekomendacji.

Slowo klucz w saloniku to " odpowiedzialnosc", za siebie i swoich kolegow.

Parantulla akurat pisze to co myśli i często trafia w sedno. Tutaj też trafił. Macie swój Saloon po to żeby NIE DOCHODZIĆ się z trollami, a co tutaj waść robisz?

Korzystam z wolnosci i prawa do swobodnej wypowiedzi, zgodnie z regulaminem.

Sa osoby , ktore chca mnie tego pozbawic, ale ja nie poddaje sie latwo zmasowanej nagonce , nie pierwszy raz jestem celem takiego ataku.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Korzystam z wolnosci i prawa do swobodnej wypowiedzi, zgodnie z regulaminem.

Sa osoby , ktore chca mnie tego pozbawic, ale ja nie poddaje sie latwo zmasoawanje nagonce .

Sedno tego co piszemy od paru dni...

Edytowane przez Piękny Stefan
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

a co tutaj waść robisz?

Też podnosiłem ten problem,salonowcy twierdzą,że mogą pisać wszėdzie,reszta nie! To jest niebywała obłuda,dlatego u mnie nie będą pisać. Musi być balans:)

Sedno tego co piszemy od paru dni...

To sedno opisał właśnie marslo i sly i tym wyrządzili temu forum więcej szkód niż wszyscy trolle razem wzięci. Niebywałe jest to,że tego nie rozumieją...

To jest niebywała obłuda

Najwiekszym obludnikiem jestes Ty . Twierdzisz, ze glownym powodem ,dla ktorego krytykujesz idee saloniku jest naruszenie regulaminu , co jest nieprawda.

Jednoczesnie w swoich watkach banujesz ludzi o innych pogladach . Watek o koncepcji Utopii przeznaczyles do walki z idea saloniku , nie zwazajac na jawne lamanie regulaminu. Kiedy moderacja z powodu jego naruszania usunela ten watek, lejesz krokodyle lzy. Moj watek o Avantgarde Acoustic zalales wpisami przeciw tej idei, dopiero moderacja posprzatala to bagno.

Nie przeszkadzaja Ci hejterzy, trolle i obrazliwe wpisy innych pod jednym warunkiem - oby tylko niszczyc w zarodku idee saloniku.

To jest Twoja prawdziwa twarz- jak sie patrzy w lustro ?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Organizujesz zamknięty wątek dla wybrańców i uważasz, że wszystko gra.

Zostajesz zablokowany przez kogoś innego w jego temacie i podnosisz wrzask, że to nie fair.

Znasz bajkę o Kali i krowie? No, to weź się może odstosunkuj, tym bardziej że do Ciebie nic nie mówiłem.

Bez odbioru.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Trzeba w silniku zmienić funkcję cytowania,ignorowany a od dziś właściwie lekceważony marslo,pojawia mi się w cytatach,poważnie cierpi nad tym moja dusza:-))))

widzę, że zgodnie z przewidywaniami - salon roznosi...

szkoda tylko, że starymi metodami giną wątki, usuwane są wpisy

jak tu się może coś zmienić na lepsze?

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Organizujesz zamknięty wątek dla wybrańców i uważasz, że wszystko gra.

Zostajesz zablokowany przez kogoś innego w jego temacie i podnosisz wrzask, że to nie fair.

Znasz bajkę o Kali i krowie? No, to weź się może odstosunkuj, tym bardziej że do Ciebie nic nie mówiłem.

Bez odbioru.

To jest wlasnie Wasza metoda - KLAMSTWO.

Bylem jednym z 12 uczestnikow spotkania, wiele osob zglaszalo swoje uwagi, dlugo dyskutowalismy nad nazwa.

Potem admin przekuwal to w czyn z komputerowcami przez kilka miesiecy, zmieniajac niektory ustalenia, raczej te mniej istotne.

Zapisalo sie juz do saloniku prawie 200 osob , ok 60 uzyskalo rekomendacje. NIe zalezy nam na ilosci tylko na jakosci i respektowaniu zasad.

Ale to Was nie interesuje, bo to sa fakty , Was interesuja Wasza klamliwa retoryka i pyskowki.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

To sedno opisał właśnie marslo i sly i tym wyrządzili temu forum więcej szkód niż wszyscy trolle razem wzięci. Niebywałe jest to,że tego nie rozumieją...

Nie rozumieją, bo...

...rozdmuchane ego przyslania myslenie.

widzę, że zgodnie z przewidywaniami - salon roznosi...

szkoda tylko, że starymi metodami giną wątki, usuwane są wpisy

jak tu się może coś zmienić na lepsze?

W saloniku nikt watkow nie usuwa i nie ma pyskowek - daje Ci to moze do myslenia?

Nie rozumieją, bo...

Masz jakies rzeczowe argumenty czy tylko chec obrazenia mnie w nieudolny sposob?

Trzeba w silniku zmienić funkcję cytowania,ignorowany a od dziś właściwie lekceważony marslo,pojawia mi się w cytatach,poważnie cierpi nad tym moja dusza:-))))

Chcesz to sie posmiejemy razem - jestem za zakonczeniem tej durnej wojny , jesli Ty ja zakonczysz, bede pierwszy do wypalenia fajki pokoju, chociaz mam silna astme :)

Stac Cie na dystans do samego siebie?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

W saloniku nikt watkow nie usuwa i nie ma pyskowek - daje Ci to moze do myslenia?

Więc dlaczego włazisz tutaj ze swoimi buciorami? W tym wątku też nie było pyskówek, dopóki się nie pojawiłeś.

Więc dlaczego włazisz tutaj ze swoimi buciorami? W tym wątku też nie było pyskówek, dopóki się nie pojawiłeś.

Bronie idei , mam do tego prawo , wieksze niz Wy do plucia na mnie.

Konto w trakcie usuwania

Kiedyś nie było takiego problemu,dlaczego teraz jest?

Problem to był zawsze (np taka hiena), tylko poziom poczucia humoru wśród ludzi drastycznie spada z roku na rok. Więcej było w tym zabawy niż zacietrzewienia.

No i internetu nie było w każdej stodole.

Jeśli sam uczestnik tajnych ustaleń napisał, że jednym z rozpatrywanych scenariuszy było utworzenie WŁASNEGO forum, a nie powstało tylko z powodu braku zdolności do jego powołania, to...

1/ mamy przykład szantażu na Administracji,

2/ mamy przykład zadeklarowania postawy wobec innych forumowiczów,

3/ mamy przykład stworzenia czegoś na wzór, zamiennika dla WŁASNEGO forum.

Jeśli właściciel się na to zgodził, to wypada taką decyzję zaakceptować.

Stanowczo nie jest to postępowanie koleżeńskie. Osobiście jedynie to chciałbym niektórym uświadomić.

Bardzo mi przykro marslo, ale tego się nie da obronić. Nie wątpię, że mieliście dobre chęci, ale sposób załatwienia tej sprawy i późniejsze wypowiedzi niektórych "salonowców" powodują delikatnie mówiąc niesmak.

Mam wrażenie, że istnieje na tym forum grupa użytkowników, która z pewnych względów uważa się za kogoś ważniejszego i stara się to forum zawłaszczyć. Jakie to względy niech każdy oceni sam. To jest publiczne forum i wszyscy mają (powinni mieć) takie same prawa. Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby dla was założenie własnego, prywatnego forum. Trolling to nie tylko domena Audiostereo, ale problem całej przestrzeni internetowej. Nie tylko tutaj są trolle. Natomiast jeden z największych trolli tego forum jest w ekipie "salonowców", więc argumenty, którymi się podpieracie dla obrony waszego "ekskluzywnego klubu" wypadają dosyć blado.

No i widzisz tak to jest w tym waszym Hiendzie. Ty przyszedłeś tutaj piszesz, co myślisz. Jakoś nikt się z Tobą nie zgadza, więc sobie ubzdurałeś, że na Ciebie plują te trolle i ogry śmierdzące...

I stąd się głównie bierze wasze przekonanie o trollingu. Jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to z automatu jest trollem...

Gość papageno

(Konto usunięte)

ignorowany...pojawia mi się w cytatach,

To jest poważna wada. Jedynym wyjściem, by nie mieć styczności z nieakceptowanymi osobami jest odejście z forum.

Przez ostatnie 3 lata pisałem/wklejałem ;) prawie wyłącznie w Klubie Reimyo i głównie o muzyce. I choć było tam względnie spokojnie, nie dało się uniknąć zgrzytów z powodu niepohamowanego temperamentu niektórych userów.

Byłem przez rok na zamkniętym forum. Nigdy więcej!

Jeśli sam uczestnik tajnych ustaleń napisał, że jednym z rozpatrywanych scenariuszy było utworzenie WŁASNEGO forum, a nie powstało tylko z powodu braku zdolności do jego powołania, to...

1/ mamy przykład szantażu na Administracji,

2/ mamy przykład zadeklarowania postawy wobec innych forumowiczów,

3/ mamy przykład stworzenia czegoś na wzór, zamiennika dla WŁASNEGO forum.

Jeśli właściciel się na to zgodził, to wypada taką decyzję zaakceptować.

Stanowczo nie jest to postępowanie koleżeńskie. Osobiście jedynie to chciałbym niektórym uświadomić.

To co piszesz to pieniactwo w najczystszej postaci.

Proponuje Ci konstruktywne rozwiazanie :

1/ stworz grupe inicjatywna nowej zakladki

2/ przekonaj do niej adminai i uzyskaj akceptacje wiekszosci grupy zalozycielskiej

3/ pusce to razem w ruch

4/ okreslcie zasady dostepu dla wszystkich chetnych

Jak to zrobisz, chetnie sie tam zapisze, pod warunkiem ze to bedzie o audio , a nie d..e Maryni.

Wiem ze nie umiecie tego zrobic, bo to wymaga wysilku intelektualnego, organizacyjnego i wspoldzialania z innymi.

Tego wlasnie najbardziej nie umiecie.

Nigdy więcej!

Przeciez nikt nie zmusza!

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To jest poważna wada. Jedynym wyjściem, by nie mieć styczności z nieakceptowanymi osobami jest odejście z forum.

Przez ostatnie 3 lata pisałem/wklejałem ;) prawie wyłącznie w Klubie Reimyo i głównie o muzyce. I choć było tam względnie spokojnie, nie dało się uniknąć zgrzytów z powodu niepohamowanego temperamentu niektórych userów.

Byłem przez rok na zamkniętym forum. Nigdy więcej!

Wasz wątek(Reimyo) jest koronnym przykładem,że da się bez salonowgo zadęcia,utrzymać merytorykę,koloryt i super atmosfera,znam tylko jednego gostka,któremu to bardzo przeszkadza,ale akurat on ma tam trwałgo bana :)

@marslo, ignorujesz mnie, więc nie odpowiem. Zawsze pisze w temacie - taką mam zasadę. I to moje zgłoszenie spowodowało, że wrócił zajumany twój wątek. Weź pod rozwagę.

Przy okazji: nick Wuelem ma na początku wielką literę (jak imię).

Przed dwukropkiem nie ma spacji, a przed przecinkiem jest. Popraw, będzie Salonowo :-)

No i widzisz tak to jest w tym waszym Hiendzie. Ty przyszedłeś tutaj piszesz, co myślisz. Jakoś nikt się z Tobą nie zgadza, więc sobie ubzdurałeś, że na Ciebie plują te trolle i ogry śmierdzące...

I stąd się głównie bierze wasze przekonanie o trollingu. Jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to z automatu jest trollem...

Hejterstwo to odmawianie mi prawa do pisania tutaj, trollowanie to pisanie w innych watkach i Waszych formalnych zastrzezeniach , plus sformulowania wielu wypowiedzi, ktorych celm jest dotkniecie rozmowcy.

Oczywiscie, ze my takich uzytkownikow w saloniku nie chcemy. Dlatego ludzie ,ktorzy chca miec prawdo do nieograniczonego hejtowania, trollingu i grubego jezyka pozostana poza.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Wiem ze nie umiecie tego zrobic, bo to wymaga wysilku intelektualnego, organizacyjnego i wspoldzialania z innymi.

Parantulla by pewnie napisał (według Ciebie) że jesteśmy głupi. Ty to ubrałeś w ładniejsze słowa, a to całkowicie zmienia postać rzeczy... jest dozwolone i na wysokim poziomie. I nie obraża nikogo...

@marslo, ignorujesz mnie, więc nie odpowiem. Zawsze pisze w temacie - taką mam zasadę. I to moje zgłoszenie spowodowało, że wrócił zajumany twój wątek. Weź pod rozwagę.

Przy okazji: nick Wuelem ma na początku wielką literę (jak imię).

Przed dwukropkiem nie ma spacji, a przed przecinkiem jest. Popraw, będzie Salonowo :-)

Szczerze przepraszam za niedostatki edycji, bede staral sie z duzej litery , Wuelem.

Zignorowalem tych ,ktorzy w watku o Avantgarde Acoustic zaatakowali mnie i idee saloniku, nie przejmujac sie regulaminem forum i tematem watku.

Tu jest bo bocznica, na ktora normalnie nie zagladam, stad w drodze wyjatku czytam Wasze posty i odpowiadam.

Jak dyskusja bedzie tylko tu , nie bede mial powodow do ignora i go zdejme.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.