Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Forumowicz "cicho" chyba rozum postradał...

Następny....

Może Panowie piano i stasiop powiedzą otwarcie co do mnie maja zamiast zaskakiwać jakimiś gierkami?

Znaczy co ja jestem? klon? troll? Czy co tam Wam narobiłem?

Gówniarzeria....

https://www.youtube.com/watch?v=nrMR-uBh_J4

Edytowane przez masza1968

Ej no weź, to na pewno jakaś pomyłka albo to ktoś inny bez ich wiedzy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

O ile pamiętam, to Staszek swego czasu pobanował wszystkich, ale po około pół godzinie odbanował z powrotem... Może o Maćku zapomniał przez przypadek;-) To jest raczej humoreska albo nawet groteska a nie powód do zmartwień.

A nie mówiłem? Przypadek tylko taki.

Humoreska, groteska... raczej błazenada i żenada, cichaczem banować i nawet nie mieć jaj, żeby po męsku wprost się przyznać.

Ale z tego co mi się o ucho obiło, to niektórzy z tu obecnych słyną z takich zachowań, że po całej Polsce już krążą opowieści...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość passer

(Konto usunięte)

Następny....

Może Panowie piano i stasiop powiedzą otwarcie co do mnie maja zamiast zaskakiwać jakimiś gierkami?

Gówniarzeria....

https://www.youtube.com/watch?v=nrMR-uBh_J4

W temacie MBL zostałem również zbanowany przez piano. Pytałem na pw. Ogólnie - za udział w dyskusji o saloniku.

Wydaje się, że nie jest to zgodne z regulaminem(?) ale ponieważ nic tam od ponad roku nie pisałem ....

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ogólnie - za udział w dyskusji o saloniku.

Może Vlado napisze coś o systemie wartości w tym kontekście? To może być pouczające.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ja tak jak napisałem odbanowałem wszystkich,ale widząc małostkowy upór ze strony piano i Elberotha,w stosunku do nich zmieniłem zdanie. Szkoda że nie skorzystali z " okazji" którą zostawił nam Piotrek...

Podziały zostaną już na amen,salonik wszystko zmienił...

Gość passer

(Konto usunięte)

Żartujesz? :)

Ja gościa nie znam, ile on ma lat?

Byłem kiedyś u niego. Uważałem, że jest OK.

piano - zgadzam się na publiczne przedstawienie naszej ostatniej rozmowy, może sam przedstawisz powód bana.

Dla statystyki - też mam bana od piano.

Teraz powinienem założyć wątek: "Dlaczego nie wybrałem MBL" albo "Dlaczego MBL jest gorszy od WLM" :-)

Na razie wiem, dlaczego nie chce mi się z nim(i) gadać.

Dla oddania faktów jeszcze: szybko zniknął wpis sly30 z godziny 17-tej sprzed 2 dni (w zakładce Stereo), gdzie streszczając go nazwał oponentów Salonika pędrakami. Podziękowałem mu w imieniu tej grupy, wskazałem ten temat jako miejsce dyskusji, a jedynym komentarzem ode mnie było napisanie "klub samych swoich". Mój post naturalnie też wyleciał. Postępowanie piano pokazuje, że klub samych swoich ma się coraz lepiej.

O ile pamiętam, to Staszek swego czasu pobanował wszystkich

Tia i co chciał gadać sam ze sobą? Może niech sobie klub założy i tam będą klepać wszyscy przychylnie o tym sprzęcie.

Też mam bana w tym temacie "Kierunek MBL" choć nawet tam słowa nie napisałem, to już jest chore...

Ja również słów kilka odnośnie saloniku i o userach, którzy są biernymi uczestnikami forum, są zarejestrowani kilka, a czasem kilkanaście lat wstecz, raczej wchodzą tutaj żeby coś poczytać, a tym samym są nierozpoznawalni.

Trudno takiej osobie zdobyć poparcie u trzech dotychczasowych uczestników saloniku.

Trochę nie fair, żeby osoby z długim stażem, które po jakąś cholerę dostają zaproszenie na salony poprzez maila, później musiały liczyć na łaskę trzech osób, pomimo, że wcześniej nie zebrały ani jednego punktu ostrzeżeń (maile z audiostereo od dzisiaj z automatu będą utylizowane)

Chyba że osoby, które tylko czytają forum są tutaj niemile widziane, wtedy można by pokusić się o zakaz wstępu dla takich osób w ogóle na forum...

Rozumiem trolle, one były, są i będą zawsze w internetach, ale dlaczego walka z nimi odbywa się kosztem pozostałych?

Edytowane przez jbmar

W temacie MBL zostałem również zbanowany przez piano. Pytałem na pw. Ogólnie - za udział w dyskusji o saloniku.

Buehehe! Znaczy się to kara taka ma być, tak?

facepalm-over9000.jpg

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Moderację uprzejmie proszę o usunięcie haniebnej wypowiedzi @Azusa

Jacek, zgłosiłem do moderacji tamten post jako naruszający dobre obyczaje oraz godzący w uczucia wszystkich tu piszących zaraz po jego publikacji w nocy. Dziwię się że jeszcze wisi... A piszę w tym wątku, żeby nie kontynuować zadymy tam gdzie nie jest ku temu miejsce.

Edytowane przez tomkly
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Z dnia na dzień coraz więcej ludzi piszących na AS mnie rozczarowuje...

Mnie niestety też. Wcześniej nie miałem do kolegi Azusa żadnych uwag, ale ten wpis przekreśla go w moich oczach.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W ogóle to wszystko zaczyna mi się wydawać jakieś popierdolone (za przeproszeniem).

Część wartościowych użytkowników przestaje już tu pisać, cześć umiera, cześć się zamyka w gettach a reszcie odwala.

Traci to chyba sens.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Zdefiniuj wartościowego użytkownika;)

Kiedyś, gdy zacząłem się rozglądać za czymś dobrym do grania, też popadałem w skrajności, bywałem kategoryczny w ocenach, krótko mówiąc wykazywałem się żarliwością i gorliwością neofity. Gdy dostałem czegom chciał, wszystko złagodniało, przesunęło się na dalszy plan. Klamoty to tylko środek wiodący do celu, jakim dla mnie jest muzyka.

Hajendu nigdy za dużo nie czytałem, gdyż w życiu kieruję się własnymi wyborami. Poza tym czemu u diabla, mam się interesować cudzym sprzętem. Interesuję się - co, jak mniemam, jest naturalne - swoimi gratami.

Ale niektórzy przez całe życie pozostają neofitami. Skoro im z tym dobrze, nic mi do tego.

Z dnia na dzień coraz więcej ludzi piszących na AS mnie rozczarowuje...

Z dnia na dzień coraz więcej wskazuje na to, że motywy kierujące pomysłodawcami idei zamkniętego klubu

nie mają i nigdy nie miały kompletnie nic wspólnego z kłamliwymi zapewnieniami o powodach jego powstania.

Od samego początku głównym i nadrzędnym celem ojców założycieli było nic innego jak upokorzenie forumowiczów,

którzy dotąd nie okazywali wystarczająco żarliwie uwielbienia dla samozwańczych guru przybyłych na to forum.

Pierwszym etapem było rzekomo odizolowanie się od trolli, a faktycznie wprowadzenie podziału na lepszych i gorszych.

Drugim etapem było zaproszenie do zgłaszania aplikacji do lepszych, a faktycznie zmuszenie do płaszczenia się przed nimi.

Kiedy jednak się okazało, że znakomita większość forumowiczów zwyczajnie się na nich wypięła, a co gorsza jawnie sobie kpi,

kolejnym etapem jest nakładanie na niepokornych kar w postaci banów na wątki, do których ci nigdy nawet nie zaglądali.

Dodając do tego przez przypadek ocalałe lub zbyt późno usunięte przez modów fragmenty wypowiedzi elit na temat hołoty,

wyłania się dość klarowny obraz sytuacji, który próbuje się od czasu do czasu zamazać opowiadaniem naiwnych kocopołów,

że to wszystko wina trolli rozwalających wartościowe tematy, bo się jeden drugiego normalnie po ludzku zapytał

w jaki sposób przepływ prądu zmienia parametry elektryczne kabla i może wpływać na zmianę brzmienia systemu audio.

Dziękuję.

Za post " Ten wątek to dowód że "chómor" w narodzie nie ginie " w wątku

http: //www.audiostereo.pl/kabel-sieciowy-bazodrut-viper_125884.html

zarobiłem 3 punkty za trolling.

Mogę chociaż wiedzieć który moderator jest taki wrażliwy ?

I ilu userów zarobiło punkty razem ze mną w tym wątku ?

To już teraz można walić punkty nie powiadamiając mnie od kogo one są ???

Edytowane przez jtvt4c

Drodzy koledzy z forum. Nie chcę być w sekcie Salonikowej. Ale również nie chcę być w gronie osób, które tracą pamięć o tym, jak wiele razy stary audiofil został wyrzucony z forum za zachowanie. Wracał skruszony i znowu głównie dokuczał. I ten poniżający dyskutantów koronny argument: "pokaż mi swój zestaw". Jakby to był warunek dostąpienia prawa pisania w wątkach. Błędem jest powoływanie się na to, jaka ta osoba była prywatnie. Forumowy nick zawsze nadaje nową tożsamość i ona jest świadectwem prawości, poszanowania zasad i rozmówców. Uczciwość w ocenie nie powinna być modą, ale stałym obowiązkiem. Każdy powinien dostawać to, na co zasłużył. A widzę zakłamanie.

Moderacja, Salonik... to małe nic. Problem jest w nas samych. To forum, niestety, nie będzie dobrze funkcjonować.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Drogi WLM.

Da Ci to teraz jakąś szczególną satysfakcję jak zjedziesz Piotra po jego śmierci?

Edytowane przez masza1968
Gość Gosc

(Konto usunięte)

To już teraz można walić punkty nie powiadamiając mnie od kogo one są ???

Teraz?

Nic nowego. Ja tak parę dni temu dostałem 8.

Od 10 miesięcy staram się dowiedzieć np. kto, dlaczego i na jakiej podstawie ukrył temat w którym nikt nie łamał regulaminu.

I nic, cisza.

Edytowane przez HQ150

Z dnia na dzień coraz więcej wskazuje na to, że motywy kierujące pomysłodawcami idei zamkniętego klubu

nie mają i nigdy nie miały kompletnie nic wspólnego z kłamliwymi zapewnieniami o powodach jego powstania.

Ale oni po prostu nie chcą z wami. I co im zrobicie ?

Ale również nie chcę być w gronie osób, które tracą pamięć o tym, jak wiele razy stary audiofil został wyrzucony z forum za zachowanie. Wracał skruszony i znowu głównie dokuczał. I ten poniżający dyskutantów koronny argument: "pokaż mi swój zestaw". Jakby to był warunek dostąpienia prawa pisania w wątkach. Błędem jest powoływanie się na to, jaka ta osoba była prywatnie. Forumowy nick zawsze nadaje nową tożsamość i ona jest świadectwem prawości, poszanowania zasad i rozmówców. Uczciwość w ocenie nie powinna być modą, ale stałym obowiązkiem. Każdy powinien dostawać to, na co zasłużył. A widzę zakłamanie.

Stary to był człowiek z krwi i kości. Miał także swoje wady. Zamiast uprawiać hagiografię warto go pamiętać takim jaki był a nie tworzyć wyidealizowany obrazek.
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Od samego początku głównym i nadrzędnym celem ojców założycieli było nic innego jak upokorzenie forumowiczów,

którzy dotąd nie okazywali wystarczająco żarliwie uwielbienia dla samozwańczych guru przybyłych na to forum.

Pierwszym etapem było rzekomo odizolowanie się od trolli, a faktycznie wprowadzenie podziału na lepszych i gorszych.

Drugim etapem było zaproszenie do zgłaszania aplikacji do lepszych, a faktycznie zmuszenie do płaszczenia się przed nimi. Kiedy jednak się okazało, że znakomita większość forumowiczów zwyczajnie się na nich wypięła, a co gorsza jawnie sobie kpi, kolejnym etapem jest nakładanie na niepokornych kar w postaci banów na wątki, do których ci nigdy nawet nie zaglądali. Dodając do tego przez przypadek ocalałe lub zbyt późno usunięte przez modów fragmenty wypowiedzi elit na temat hołoty, wyłania się dość klarowny obraz sytuacji, który próbuje się od czasu do czasu zamazać opowiadaniem naiwnych kocopołów, że to wszystko wina trolli rozwalających wartościowe tematy, bo się jeden drugiego normalnie po ludzku zapytał w jaki sposób przepływ prądu zmienia parametry elektryczne kabla i może wpływać na zmianę brzmienia systemu audio.

Drogi Parantullo, pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić. W mojej ocenie było inaczej niż piszesz, to nie jest kwestia wzajemnego lizania się po pewnych częściach ciała, jak to zwykłeś nazywać, tylko raczej chęć spokojnej dyskusji, bez konieczności nieustannego odpierania ataków różnych trolli. Uczciwie napiszę, że to nie o Ciebie chodzi, gdyż Ty zachowywałeś raczej wstrzemięźliwość w pisaniu w hi-endzie. Mnie jednak zastanawia co innego, a mianowicie skąd u Ciebie takie nagromadzenie złych emocji, używasz celowo dobieranych zwrotów o bardzo negatywnym nastawieniu emocjonalnym, pełnych lekceważenia wobec oponentów. Ja rozumiem retorykę internetową, chęć ukłucia przeciwników, tym niemniej niestety tego typu postawa powoduje reakcję drugiej strony. Nie chcę wnikać w to, kto pierwszy zaczął ten spór, tu zapewne zdania są diametralnie różne, w zależności od poglądów konkretnego usera. Sądzę tylko, że dalsza eskalacja tego konfliktu niczemu nie służy. A ponieważ jesteśmy w czasie pożegnania naszego wspólnego kolegi sądzę, że jest to dobry czas do wzajemnej refleksji. Jak widzisz mój ton jest wolny od złośliwości i jak najbardziej pojednawczy. Przepraszam, że Cię ostatnio za bardzo docisnąłem, jeszcze raz sorry.

Edytowane przez tomkly

Mnie też zbanowano.

Ale szczerze mówiąc chyba nie za bardzo jest się czym martwić.

Coraz mniej ludzi pisze w tej zakładce, mnie też się odechciało.

Chyba zacznę na poważnie pisać na bocznicy , tutaj jak dostaniesz po ryju to chociaż wiesz od kogo i za co ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.