Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Vlado, tam wszyscy chcą być sterem, żeglarzem...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja nie udzielam sie merytorycznie w saloniku.

Na własne życzenie. Nikt Ci nie broni tego.

Wczoraj nie dokonałem żadnych działań moderatorskich, tylko ukarałem jednego z salonikowców karą regulaminowa za atak na moderację

Skoro to nie są działania moderacyjne, to dlaczego ja nie mam narzędzia że zrobić tak samo?

Działałem tam wczoraj wyłącznie jako moderator a nie uczestnik saloniku.

Regulamin saloniku stanowi jasno, że na terenie saloniku żaden moderator nie ma uprawnień moderacyjnych. Dokonując tam działań moderacyjnych dopuściłeś się naruszenia regulaminu. Kropka.

Są kartki w saloniku, które można użyć, żeby pozbyć się trolla? Teraz są. Pytanie, co zrobić, gdy z PRZYCZYN TECHNICZNYCH kartki nie działają? Dokładnie taka sytuacja miała miejsce. Ludzie zwrócili się więc do mnie żebym powstrzymał trolla, co na ich wniosek wykonałem. Gdzie tu jest coś nie tak? Było nas zgodnie myślących więcej niż wymaganych trzech. Tylko kwestia techniczna spowodowała, że wykonałem to osobiście a nie przy pomocy żółtych kartek.

Jesteś w rozmowie na PW w której te rzeczy były poruszane, możesz to odszukać bez problemu.

Nie po raz pierwszy trollowi się udaje z przyczyn proceduralnych, ułomnościach silnika lub błędach w jego ustawieniu. Troll o którym mowa, wielokrotnie wykorzystywał takie rzeczy, pisał jednocześnie z dwóch kont, firmowego i prywatnego. Regulamin i owszem, przewidywał takie rzeczy, ale to było instrumentalne wykorzystanie tej możliwości. Forumowicze byli też oszukiwani przez lajkowanie samemu sobie wpisów z klonów udających pracowników i żonę. Miało to przynieść efekt w postaci uwiarygodnienia poparcia dla wygłaszanych tez. Taka osoba nie cofnie się przed niczym. Były już groźby karalne, wypytywanie moich znajomych oraz wyszukiwanie w internecie o życie prywatne moje i mojej rodziny (z całą pewnością innych których zwalczał również) w celu dyskredytacji i szydery na forum. Było straszenie sądem (ponoć wniosek był już złożony), marketing szeptany, oraz zwalczanie firm z którymi nie udało się porozumienie biznesowe. Tacy ludzie nigdy się nie zmieniają. Nigdy nie słyszałem o kimś takim, kto w tak wielu aspektach tak by postępował. Ktoś kto kryje się za tym nickiem, jest całkowicie anonimowy, absolutnie niczym nie ryzykuje, może wszystko dla własnej chorej zabawy i biznesu. Hulaj dusza, piekła nie ma...

Mnie ludzie znają z imienia i nazwiska, jestem człowiekiem który nie kryje się za anonimowością.

Robert Trzeszczyński

Wydaje mi sie, ze to zmienia postac rzeczy, jezeli byl problem, a nie bylo innych narzedzi, to mozna to zrozumiec

Dzieki za wyjasnienie

Co do opini o k szymonie nie odnosze sie wcale, bo nie znam sprawy, i chyba nie chce znac

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Wydaje mi sie, ze to zmienia postac rzeczy, jezeli byl problem, a nie bylo innych narzedzi, to mozna to zrozumiec

Masz całkowitą rację - że Ci się wydaje. Kartki wtedy już działały, aby się o tym przekonać wystarczy prześledzić wpisy w wątku regulaminowym w saloniku. Wynika z nich jasno że najpierw wyleciał Arku na zasadzie trzech źółtych kartek, a potem dopiero Szymon dostał bana.

Jesli tak, to ponownie zmienia to postac rzeczy:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Regulamin saloniku stanowi jasno, że na terenie saloniku żaden moderator nie ma uprawnień moderacyjnych. Dokonując tam działań moderacyjnych dopuściłeś się naruszenia regulaminu. Kropka.

Nie prawda. Działałem zgodnie z regulaminem forum. W regulaminie saloniku jest jeszcze mnóstwo niedociągnięć, są punkty wzajemnie się znoszące. Jeśli jedna zakładka jest całkowicie wyłączona z podległości ogólnego regulaminu a mechanizmy kontroli forum nie maja tam zastosowania, to jest to twór jak "państwo islamskie", gdzie władzę sprawuje najsilniejszy kalifat, a jego wyroki skazujące są niepodważalne! Co już dokładnie widać na podstawie działań jakie właśnie opisał Palton i doniosły inne osoby z saloniku, a teraz przekonałem się ja.

To patologia którą należy zmienić! Salonik nie może być bazą wypadową dla salonikowych trolli, z której wyprawiają się na otwarte forum, aby pacyfikować niewygodnych userów, a kiedy tamci stawiają opór i moderacja zaczyna reagować, uciekają do saloniku jako azylu gwarantującego im bezkarność! Również zaczynanie utarczek na otwartym forum, a potem ucieczka do saloniku i dalsze tam kontynuowanie ataków, jest sytuacją niezgodna z prawem, bowiem uniemożliwia atakowanym zapoznanie się a pomówieniami i absolutnie uniemożliwia obronę!

Jasno widać komu i do czego taki salonik jest potrzebny. Palton był jednym z głównych jego animatorów, a stał się jedną z pierwszych ofiar. Tak bestia pożarła rodzica :-(

W.

Dzieki za wyjasnienie

Co do opini o k szymonie nie odnosze sie wcale, bo nie znam sprawy, i chyba nie chce znac

skoro admin cofnął decyzje moderatora to jednak mial jakies powody czyli dostrzegł problem w procedurze zbanowania konta

moderacja na tym forum od lat nie komentuje powodów przyznania bana , punktów i nic sie nie zmieniło

proponuje zaprzestac walkowania sprawy której wszyscy maja juz dosyć

a kartki działały

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Szymon został usunięty z Saloniku w następstwie bana na całe forum, na podstawie regulaminu tegoż saloniku, który stanowi, ze członkiem saloniku może być osoba niezbanowana.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Moderatorzy

Są kartki w saloniku, które można użyć, żeby pozbyć się trolla? Teraz są. Pytanie, co zrobić, gdy z PRZYCZYN TECHNICZNYCH kartki nie działają? Dokładnie taka sytuacja miała miejsce. Ludzie zwrócili się więc do mnie żebym powstrzymał trolla, co na ich wniosek wykonałem. Gdzie tu jest coś nie tak? Było nas zgodnie myślących więcej niż wymaganych trzech. Tylko kwestia techniczna spowodowała, że wykonałem to osobiście a nie przy pomocy żółtych kartek.

Jesteś w rozmowie na PW w której te rzeczy były poruszane, możesz to odszukać bez problemu.

Nie po raz pierwszy trollowi się udaje z przyczyn proceduralnych, ułomnościach silnika lub błędach w jego ustawieniu. Troll o którym mowa, wielokrotnie wykorzystywał takie rzeczy, pisał jednocześnie z dwóch kont, firmowego i prywatnego. Regulamin i owszem, przewidywał takie rzeczy, ale to było instrumentalne wykorzystanie tej możliwości. Forumowicze byli też oszukiwani przez lajkowanie samemu sobie wpisów z klonów udających pracowników i żonę. Miało to przynieść efekt w postaci uwiarygodnienia poparcia dla wygłaszanych tez. Taka osoba nie cofnie się przed niczym. Były już groźby karalne, wypytywanie moich znajomych oraz wyszukiwanie w internecie o życie prywatne moje i mojej rodziny (z całą pewnością innych których zwalczał również) w celu dyskredytacji i szydery na forum. Było straszenie sądem (ponoć wniosek był już złożony), marketing szeptany, oraz zwalczanie firm z którymi nie udało się porozumienie biznesowe. Tacy ludzie nigdy się nie zmieniają. Nigdy nie słyszałem o kimś takim, kto w tak wielu aspektach tak by postępował. Ktoś kto kryje się za tym nickiem, jest całkowicie anonimowy, absolutnie niczym nie ryzykuje, może wszystko dla własnej chorej zabawy i biznesu. Hulaj dusza, piekła nie ma...

Mnie ludzie znają z imienia i nazwiska, jestem człowiekiem który nie kryje się za anonimowością.

Robert Trzeszczyński

Pisząc jednym zdaniem, dla Ciebie jako moderatora w sytuacji kiedy pojawiały się jakieś "przyczyn proceduralnych, ułomnościach silnika lub błędach w jego ustawieniu" to zamiast naprawiać te ułomności Ty zabierałeś się za banowanie?

Pytam dlatego, że przez ostatnie 3-4 lata wiele osób próbowało wbić do Twojego łba, że to co wyprawiasz na tym forum to prywatna wojenka nie mająca żadnego związku z regulaminem czy zasadami forum - doprowadziłeś w ten sposób to wywalenia (lub zmęczenia tym forum) rzeszę sensownych użytkowników doprowadzając do banów - zawsze zasłaniałeś się wtedy "automatycznym silnikiem forum który banuje przy przekroczeniu punktów", a teraz jakby nigdy nic przyznajesz się, że masz zwyczaj banowania ludzi wedle własnego widzimisię (względnie donosów innych użytkowników, którzy również nie są ponad regulamin)??

-----------------

Nie prawda. Działałem zgodnie z regulaminem forum. W regulaminie saloniku jest jeszcze mnóstwo niedociągnięć, są punkty wzajemnie się znoszące. Jeśli jedna zakładka jest całkowicie wyłączona z podległości ogólnego regulaminu a mechanizmy kontroli forum nie maja tam zastosowania, to jest to twór jak "państwo islamskie", gdzie władzę sprawuje najsilniejszy kalifat, a jego wyroki skazujące są niepodważalne! Co już dokładnie widać na podstawie działań jakie właśnie opisał Palton i doniosły inne osoby z saloniku, a teraz przekonałem się ja.

To patologia którą należy zmienić! Salonik nie może być bazą wypadową dla salonikowych trolli, z której wyprawiają się na otwarte forum, aby pacyfikować niewygodnych userów, a kiedy tamci stawiają opór i moderacja zaczyna reagować, ociekają do saloniku jako azylu gwarantującego im bezkarność! Również zaczynanie utarczek na otwartym forum, a potem ucieczka do saloniku i dalsze tam kontynuowanie ataków, jest sytuacją niezgodna z prawem, bowiem uniemożliwia atakowanym zapoznanie się a pomówieniami i absolutnie uniemożliwia obronę!

Jasno widać komu i do czego taki salonik jest potrzebny. Palton był jednym z głównych jego animatorów, a stał się jedną z pierwszych ofiar. Tak bestia pożarła rodzica :-(

W.

Nie chce mi się brnąć w jałowe spory. Regulamin zapewne wymaga doprecyzowania, a Ty interpretujesz go ja Ci pasuje ignorując całkowicie niewygodne punkty. Należało powstrzymać się od działań moderacyjnych, a problem zgłosić do admina, i już.

Co do Paltona, to nie jest tajemnicą za co wyleciał. Nie chce mi się tego roztrząsać.

Arku dostał 3 kartki tylko od Admina gdyż wtedy informatyk dopiero pracował nad tą funkcją aby była dostępna dla każdego.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

@vlado

przytoczę część mojej wypowiedz:

Najbardziej mnie jednak zmartwiło, kiedy ordynator wraz salowymi wydali zgodę na otwarcie specjalnej jednostki medycznej, w której rekonwalescenci (po ataku samobójczym) siedzieli sobie w oranżerii i popijając napar z ziółek, rozdawali nawzajem żółte papiery. O zgrozo kto tu jest w końcu szalony? Przecież oranżeria miał być "safe home" a stała się "komorą gazową".

No cóż, widocznie już tak musi być.

I aby było merytorycznie:

- wy.......ć "Lubię to"

- na bocznicy zostawić tylko kilka wątków o dupie Maryny, nic związanego z polityką, religią, wyznaniami, światopoglądami.

- całkowity zakaz otwierania saloników, kawiarni, salonów piękności, do których można należeć, po wcześniejszym

pocałowaniu się w d.

Jak widzisz, nic się nie zmienia i nie zmieni. Tylko odcięcie organu zarażonego gangreną.

Ale jaja, ale jaja, silnik forum jest nie-do-okiełzania :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Arku dostał 3 kartki tylko od Admina gdyż wtedy informatyk dopiero pracował nad tą funkcją aby była dostępna dla każdego.

17.03.2016 godz. 19:19 jvt4c napisał że dostał żółtą kartkę od Arku. Informację taką uzyskał od Admin1. To dowodzi że żółte kartki działały ZANIM Arku wyleciał, w przeciwnym wypadku nie byłby on w stanie takowej nikomu przydzielić. A Szymon został zbanowany już po usunięciu Arku. Arku dostał kartki od admina ponoć za to, że obdzielał ludzi kartkami bezzasadnie.
  • Moderatorzy

17.03.2016 godz. 19:19

widocznie to był czas Zulu, no bo chyba nie możliwe by Palton skłamał i w momencie usuwania przez niego Szymona system kartek działał?

-----------------

Zapewne masz rację. Nie mam wgladu na tą stronę i piszę z pamięci więc przepraszam.

Regulamin zapewne wymaga doprecyzowania, a Ty interpretujesz go ja Ci pasuje ignorując całkowicie niewygodne punkty. Należało powstrzymać się od działań moderacyjnych, a problem zgłosić do admina, i już.

Ja również po raz ostatni :-) Nie po to jestem moderatorem aby na atak na moderację i administracje forum powstrzymywać się od ukarania. Na pewno Admin nie będzie siedział i przyjmował naszych zgłoszeń za takie przewinienia i sam osobiście karał winnych. To bzdura. Ja nie dokonałem żadnych czynności moderacyjnych w saloniku!!!

Nie usunąłem żadnego wpisu, nie moderowałem żadnego wpisu, nie zamknąłem żadnego wątku, nie zbanowałem żadnego z uczestników. Ukarałem usera który zaczął swe rozróby na otwartym forum a zakończył uciekając do saloniku pewny swej bezkarności! I tylko tyle!

Takie jest moje postrzeganie tamtego zajścia, moja interpretacja regulaminu forum i to właśnie zajście będę stawiał za powód do głębokich zmian w regulaminie Saloniku.

W.

Zapewne masz rację. Nie mam wgladu na tą stronę i piszę z pamięci więc przepraszam.

Wtedy trwały prace nie nad samymi kartkami, tylko nad widocznością dla wszystkich kto komu i za co. Same kartki działały już wcześniej, ale tylko admini widzieli kto dał.

Nie po to jestem moderatorem aby na atak na moderację i administracje forum powstrzymywać się od ukarania.

A jesteś moderatorem po to by mieć w rzyci regulamin obowiązujący na części forum, olewać jego postanowienia i postępować według własnego widzimisię? Świetny przykład dla reszty forumowiczów. Nie odpowiadaj, to były pytania retoryczne.

Na tej stronie jest jeszcze więcej nieścisłości. Na przykład pisze, że za mnie poręczał Arku co jesst bzdurą gdyż to ja dałem mu głos... Natomiast przy Szymonie zostało tylko dwóch poręczjących...

Któryś admin nieudolnie próbował coś zmienić....

Edytowane przez fox733

• Moderatorzy

Na tej stronie jest jeszcze więcej nieścisłości. Na przykład pisze, że za mnie poręczał Arku co jesst bzdurą gdyż to ja dałem mu głos... Natomiast przy Szymonie zostało tylko dwóch poręczjących...

Któryś admin nieudolnie próbował coś zmienić....

faktycznie jakieś jaja bo Ty akceptowałeś Arku, a Arku akceptował Ciebie - Panowie mamy chyba filozoficzne rozwiązanie paradoksu "co było pierwsze jajko czy kura"

-----------------

Silnik się przegrzewa :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A jesteś moderatorem po to by mieć w rzyci regulamin obowiązujący na części forum, olewać jego postanowienia i postępować według własnego widzimisię? Świetny przykład dla reszty forumowiczów. Nie odpowiadaj, to były pytania retoryczne.

To nie jest pytanie retoryczne, tylko atak na moja osobę. Nie odróżniasz? Właśnie mnie pomówiłeś sugerując nieprawdę!

Ja jestem moderatorem CAŁEGO FORUM, nie moderatorem saloniku! UCZESTNIKIEM saloniku jestem WYŁĄCZNIE z racji pełnionej funkcji MODERATORA! Zatem Administracja przewiduje potrzebę działań moderacyjnych w subforum "Salonik HI End"!

"Regulamin grupy i subforum "Salonik Hi-End"

5.2. przyznane "żółte kartki" nie wygasają, są widoczne dla wszystkich, mogą być łączone z ostrzeżeniami (punktami ostrzeżeń)

- punkty ostrzeżeń i kary regulaminowe przydzielają MODERATORZY! zatem moja ingerencja w saloniku i przyznanie kary regulaminowej nie jest sprzeczne z regulaminem subforum!

7. W zakładce obowiązują Regulamin oraz Netykieta Forum na zasadach ogólnych.

I to jest regulamin który obowiązuje MODERATORÓW FORUM!

Panowie wielu z Was mija się z prawdą na dowód przytoczę wpis Admin1 w trakcie awantury z Arku a już po usunięciu Szymona :

Napisano 16.03.2016 - 13:40

Arku i innych proszę o zaprzestanie złej dyskusji w tym temacie.

Kto się nie dostosuje tego ręcznie zawieszę lub usunę z grupy.

Lada moment będą "żółte kartki".

Kartki zaczęły działać dla uzytkowników od 30 marca, wtedy sobie sam, testowo jedną przydzieliłem. ;)

Wtedy zaczęła działać jawność kartek i widoczność opisów dla wszystkich. Wcześniej kartki działały, ale anonimowo, samo kliknięcie słoneczka już powodowało wlepienie żółtej, i tak właśnie zrobił nieświadomie Plastik przznając żółtą Undziakowi już 24 marca. Tak na ślepo to kartki już wtedy działały dłuższy czas.

Silnik się przegrzewa :-)

Oleju dolać!

[

Edytowane przez fox733

Panowie wielu z Was mija się z prawdą na dowód przytoczę wpis Admin1 w trakcie awantury z Arku a już po usunięciu Szymona :

Napisano 16.03.2016 - 13:40

Arku i innych proszę o zaprzestanie złej dyskusji w tym temacie.

Kto się nie dostosuje tego ręcznie zawieszę lub usunę z grupy.

Lada moment będą "żółte kartki".

Admin1 napisał:

Napisano 17.03.2016 - 13:35Żółte kartki gotowe.

Możecie przetestować(...)

Faktycznie było lada moment.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.