Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Apeluję do właściciela by się przyjrzał bezprawnemu zamknięciu mego wątku i wyciągnął wnioski.

W sposób stały jestem dyskryminowany.

Też jestem przeciwny zamknięciu tego tematu. I nie tylko tego. Nie tędy droga.

Ja nie wiem po co na bocznicy tyle tematów jest podpiętych i z jakiego powodu. Siatkówka, ekspresy do kawy -co w tych tematach szczególnego wartego wyróżnienia?

Nikt tego nie wie. Zwłaszcza po tylu zapytaniach w tym miejscu i prośbach o zmianę tego. Ktoś widocznie miał wizję. Do tego tak zwany "honor polski". I ten mu właśnie nie pozwala.

Też jestem przeciwny zamknięciu tego tematu. I nie tylko tego. Nie tędy droga.

Każdy ma prawo wyboru. Zamykanie wątku to prawo odbiera.

Składam wniosek by właściciel wysłał moderację na kursy doszkalające.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Z tym podpinaniem na bocznicy to faktycznie. Hujnia ma >3600 odpowiedzi, a nie jest podpięta, natomiast ciśnieniowy ekspres do kawy ma >400 i jest.

To dopiero by 747 obrósł w pióra jakby mu podpięli wątek.

To byłby ostateczny dowód na poparcie jego tezy że Hyuna artystką wszechczasów jest :-)

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Nie o to chodzi przecież. Chodzi o to, w czym ciśnieniowy ekspres do kawy jest LEPSZY od Hujni. Bo ja akurat nie potrafiłbym rozstrzygnąć, co jest mi bardziej zbędne i co mnie mniej obchodzi.

Ale w temacie o huyni jest pare gigabajtów zdjęć a załączników można tylko 100MB...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie o to chodzi przecież. Chodzi o to, w czym ciśnieniowy ekspres do kawy jest LEPSZY od Hujni. Bo ja akurat nie potrafiłbym rozstrzygnąć, co jest mi bardziej zbędne i co mnie mniej obchodzi.

Zgadzam z Tobą w 100 procentach.

W ciśnieniowym ekspresie ostatni wpis popełniono ponad miesiąc temu,

faktycznie zasługuje na podpięcie, a kto wie, może nawet na osobną zakładkę.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ze smutkiem jestem zmuszony przyznać Wam rację w kwestii tych dziwnych wątków podpiętych. Wcześniej mi nie wypadało, mogłem tylko wyrażać zdanie odmienne w dziale technicznym, nie dostępnym dla ogółu. Ale i tak nie spotkało się ono ze zrozumieniem.

Zabieg z ich podpięciem miał wyłącznie jeden cel, to miała być metoda na zepchnięcie niżej kłótliwych tematów. Administracja wybrała taką dziwną metodę, jako substytut panowania nad kłótniami i ich moderowania. Zamiast stosować do nich konsekwentnie obowiązujące zasady, które poziom kłótni utrzymywałyby na rozsądnym poziomie i w jako takiej równowadze, postanowiono zastosować metodę zamiatania problemu pod dywan. Na zasadzie: "jak problemu nie widać, to go nie ma".

Od samego początku byłem przeciwny takim dziwnym działaniom, bo coś takiego jest nieskuteczne, a wręcz wzbudza uśmiech politowania, bo przecież ludzie potrafią myśleć i wyciągać wnioski. I jasno widzą w tym manifestację bezradności i kompletny brak spójnej wizji administracji, jak forum powinno wyglądać. A gdzie ogranicza się wyłącznie do takich dziwnych doraźnych działań. I na dłuższą metę to nie przyniesie nic dobrego, a tylko jeszcze bardziej wykoślawia wygląd forum. Bo faktycznie co kogo obchodzi wątek o ekspresach do kawy. Albo inaczej, kogo obchodzi on na tyle, aby aż wymagał podpięcia. Coś takiego razi i kłuje w oczy.

To był też jeden z powodów, dla których odpuściłem sobie funkcję moderatora, bo bardzo trudno poruszać się w przestrzeni, w której każdy ciągnie w swoją stronę i brak jest jednolitego i konsekwentnego podejścia. A jedyne co z tego wychodzi to takie kwiatki jak z tymi podpiętymi wątkami :(

Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś administracja zrozumie, że tak się działać nie da na dłuższą metę. Ale póki co, jest jak jest....

Edytowane przez SlawekR

Nieładnie tak pod..ać kumpli z moderatorki :-) że to było robione tak, a tak, uśmiechy politowania ale robiłem ;-))) lamerskie to strasznie.

robin-sparkles-lame-o.gif

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nieładnie tak pod..ać kumpli z moderatorki :-)

Bardzo merytoryczny komentarz dotyczący kwestii technicznej, ech :-( Nie zostałem moderatorem dlatego, żeby się z kimś kumplować, a żeby spróbować przywrócić chociaż odrobinę równowagi i normalności, w niektórych kwestiach. A które tutaj niestety potrafią być pokręcone ma maksa.

że to było robione tak, a tak, uśmiechy politowania ale robiłem ;-))) lamerskie to strasznie.

I żeby była jasność, nie miałem z tym nic wspólnego, byłem temu absolutnie przeciwny. A odbyło się to (podpinanie wątków) w czasie urlopowym, gdy mnie nie było na forum. Nawet nie wiem kto wpadł pierwotnie na ten "genialny" pomysł. Tak samo jestem przeciwny stosowaniu banów na wątek, zawsze byłem i zawsze będę. To druga kuriozalna funkcja. I należałoby ją czym prędzej usunąć z zasobów forum.

Tak samo jak mozolne ustalanie zasad, tzw. regulaminu moderacji: http://www.klub.audiostereo.pl/regulamin-moderacji.html które i tak nie jest stosowane. Co jednoznacznie widać choćby po wątku Polityka, gdzie goście przez 2 strony wyzywają się od ubeków i pozostaje to kompletnie bez jakiejkolwiek reakcji. Oni to oczywiście widzą, to i wyzywają się przez kolejne strony itd. itp.

Nie były to pierwsze i nie były i ostatnie rzeczy, w których nie było nam po drodze w kwestiach podejścia do moderacji, dlatego też zrezygnowałem. Wtedy zaciskałem zęby i milczałem, chociaż szlag mnie trafiał, jak widziałem mozolnie wypracowywane 2 kroki do przodu, a zaraz później 3 kolejne do tyłu. Teraz nie widzę powodu, abym nie mógł jasno wyrażać zdania na kwestie techniczne, w technicznym wątku. Bo po to on przecież został założony. I robię to bez złośliwości jak niektórzy, wklejając idiotyczne gify.

Reasumując, Idiotyczne wątki podpięte powinny zniknąć czym prędzej, a w ich miejsce wystarczą konsekwentnie stosowane zwykłe mechanizmy, które są stosowane gdzie indziej. A jak działają, to mieliśmy dobry przykład w wątku o skośnookiej piosenkarce, który dzięki stosowaniu zdrowych zasad, był dokładnie w tym miejscu, które odzwierciedlało realne zainteresowanie dyskusją. Bo tak właśnie wygląda naturalna równowaga.

A nie przez sztuczne podpinanie wątków. To tak na dłuższą metę nie zadziała, bo nigdzie nie działa. Na żadnym forum. Więc i nie ma szans zadziałać tutaj.

EDIT

A wracając do propozycji technicznych, ponownie proponuję aby administracja rozważyła wprowadzenie opcji wyłączenia w "nowe posty" wyświetlania się tam wpisów z Bocznicy.

Administracjo, jak nie chcecie, czy też nie możecie, zapanować nad śmietnikiem, to dajcie chociaż ludziom możliwość wyboru. Jak ktoś nie chce, aby przy kliknięciu w "nowe posty" musiał oglądać kolejne akty spektaklu obrzucania się inwektywami, przez kilku zagorzałych piewców różnych teorii swiatopoglądowych, to niech nie musi. W końcu jesteśmy na forum Audio, dajcie więc ludziom możliwość wyboru nie czytania tej wątpliwej jakości "wojny" światopoglądowej.

Obecnie sytuacja wygląda tak, że kilku gości obrzuca się błotem, niewybrednie w kółko i dokładnie tak samo i tak niestrudzenie, post za postem przez wiele stron. A skutek jest taki, że po każdym kliknięciu w "nowe posty" (na forum audio, to tak dla przypomnienia) mamy na górze przekierowania do tych pustych "dyskusji", w stylu "ty kłamco" albo "ubeku" itd. A wyglądają one tak samo dziś, tak samo będą wyglądać jutro, za tydzień, miesiąc czy rok. Do tego nie trzeba jasnowidza. Dajcie więc ludziom wybór, aby nie musieli być "ochlapywani bryzgami" z tamtych wątków.

Edytowane przez SlawekR
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A to do mnie pytanie? Ja swoje zdanie w tej kwestii wyraziłem jasno, patrz akapit ten z linkiem do regulaminu moderacji. Nic więcej nie mam do dodania. Bo i nic więcej dodawać nie trzeba. Jeśli zasady, mozolnie wypracowywane, aby nie było uznaniowości w podejmowaniu działań, są stosowane przez wszystkich bez wyjątku i konsekwentnie. To takie kwestie, jak w powyższym pytaniu, w ogóle nie muszą podlegać rozważaniom.

EDIT

Wkleję jeszcze raz, bo widzę że link się "popierwiastkował", a nie mam możliwości edycji: http://www.klub.audiostereo.pl/regulamin-moderacji.html

A wracając do propozycji technicznych, żeby nie rozwadniać tematu. I aby propozycja nie umknęła w przepychankach. Mam chociaż nadzieję, że nie masz nic przeciwko, aby umożliwić każdemu możliwość wyboru, co chce widzieć w zakładce "nowe posty"?

Edytowane przez SlawekR

Robiłeś to razem z nimi a teraz twierdzisz, że byłes rpzeciwny i generalnie to zły pomysł :-) najlepiej by było Twoją metodą powycinać i pozamykać te niewygodne dla Ciebie i kilku ultrasów kk tematy, taka metoda by Ci pasowała :-) to już lepsze chyba takie podpinanie jak jest ale żebyśmy mogli sobie w miarę swobodnie pisać... Swobodnie .... :-)

Obrabiasz d..ę innym moderatorom jakbyś się nie tłumaczył i robisz z nich debili, którzy tylko zamiatać pod dywan umieją a Ty to byś rozwiązywał problemy idealnie :-) może swoje forum załóż www.audiokatolo.pl, bo ja wiem? ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

On tylko wskazał, że nie ma w śród nich jednomyślności.

Jakie ma znaczenie czy pomysłodawca wątku zbanuje kogoś jak toś wyraźnie śmieci czy w sposób stały okazuje z jego istnienia niezadowolenie jak się znajdzie władza co to bez dania racji zamknie? Prywatne poglądy moderacji nie mogą decydować o tym jaki mój wątek może istnieć. Bo to jest nadużycie i dyskryminacja. Właściciel powinien zwrócić na to uwagę.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Robiłeś to razem z nimi a teraz twierdzisz, że byłes rpzeciwny i generalnie to zły pomysł :-)

Nie podpinałem wątków bez ładu i składu. I faktycznie byłem temu przeciwny. Więc mylisz się zasadniczo A, że decyduje większość zespłou moderatorskiego w konkretnych sytuacjach, a przede wszystkim decydujący głos ma administracja, to już inna sprawa. Więc pojedynczo wiele do gadania nie miałem, poza możliwością zgłoszenia uwag, które mogły zostać wysłuchane, albo i nie :).

najlepiej by było Twoją metodą powycinać i pozamykać te niewygodne dla Ciebie i kilku ultrasów kk tematy, taka metoda by Ci pasowała :-) to już lepsze chyba takie podpinanie jak jest ale żebyśmy mogli sobie w miarę swobodnie pisać... Swobodnie .... :-)

To co piszesz, to są czyste przepychanki i bicie piany. Które nie mają nic wspólnego z dyskusją techniczną. Nie zamykałem wątków znienacka nigdy. A dopiero po długotrwałych próbach uregulowania kłótliwego i trollingowego stanu rzeczy metodami standardowymi. Nie zamykałem ich dla własnego widzimisię i wedle tematyki. Gdyby było tak jak piszesz, to wątek o piosenkarce i kilka innych już dawno udałby się do krainy wiecznych łowów.

Piszesz o jakichś ultrasach. Tyle że to działa w obie strony. Dla mnie ultrasem jest ktoś, kto uciążliwie wpycha się z jakimiś ideami na forum o całkiem innej tematyce. I to nie ważne czy idee są za czy przeciw czemuś. Obie strony tych przepychanek, są wzajemnie siebie warte, jeśli chodzi o stopień zacietrzewienia i wzajemnej nietolerancji poglądów przeciwnych.

Działania moderatorskie w takim przypadku powinny mieć na celu zachowanie równowagi pomiędzy przesadną ekspresją, przekraczającą wszelkie granice, do tego uciążliwą, bo klepaną w kółko to samo, bez jakichkolwiek nowych merytorycznych treści, przez wiele, wiele stron, a rozsądną dyskusją merytoryczną w pozostałych wątkach. Niby robią to w imię wolności słowa i przeciwstawiania się indoktrynacji, a czymże innym jest uciążliwe w kółko klepanie tych samych pustych treści i identyczne kłótnie, niezmiennie identyczne na przestrzeni lat. Absolutnie nic nowego w nich nie ma, poza manifestacją wzajemnej nietolerancji. To jest taka sama próba indoktrynacji i narzucania poglądów, z obu stron. I to do tego w miejscu kompletnie do tego nie przeznaczonym. To jest najbardziej kuriozalne w tym wszystkim.

Przykładowo, jeśli idę do sklepu spożywczego na zakupy, a w drzwiach kilku gości się okłada epitetami światopoglądowymi, utrudniając mi przejście do sklepu, to jest to co najmniej dziwne. I żadne idee wolności słowa nie powinny tłumaczyć takich dziwnych zachowań.

Obrabiasz d..ę innym moderatorom jakbyś się nie tłumaczył i robisz z nich debili, którzy tylko zamiatać pod dywan umieją a Ty to byś rozwiązywał problemy idealnie :-) może swoje forum załóż www.audiokatolo.pl, bo ja wiem? ;-)

Nie robię z nikogo deblila, ludzie są od tego aby się nie zgadzać, nie zgadzałem się z wieloma rzeczami, zanim zostałem modem, nie zgadzaliśmy się jak moderatorem byłem, nie zgadzamy się zapewne i teraz. A kto miał rację, to czas pokaże.

Co do reszty wypowiedzi, to nie zamierzam z Tobą dyskutować w tej formie, bo widzę że przemawia przez Ciebie identycznie zacietrzewienie i nietolerancja, jak w tamtych wątkach. I w imię tego potrafisz się uciec do dowolnych metod ośmieszania i poniżania innych i tym podobnych przepychanek :(. Jakieś bzdurne insynuacje z tymi linkami. Żebym ja chociaż był wierzącym i praktykującym katolikiem.... to może byłby w tym cień sensu co piszesz.

Poza tym to jest istota kwestii i jej kuriozalność, chcesz żebym jakieś forum zakładał. A niby dlaczego? Mnie nie interesuje ani "katolo" ani "antykatolo". Mnie interesuje Audiostereo i to bez żadnych przedrostków i przyrostków. Więc to jest postawieniem spraw na głowie, wyganianie mnie z forum audio, aby światopoglądowcy, z poczuciem misji, czy to na tak czy anty, mogli się błotem obrzucać w spokoju, bryzgając przy okazji tym błotem na boki. Na logikę rzecz biorąc to oni powinni sobie założyć forum dedykowane, jak nie potrafią normalnie i bez zacietrzewienia dyskutować, na określone tematy.

Edytowane przez SlawekR

Bardzo merytoryczny komentarz dotyczący kwestii technicznej, ech :-(

Bo kolega thrakt słynie z merytorycznych wpisów :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A wracając do kwestii technicznych. Administracja powinna jasno określić stanowisko na to, jak forum powinno wyglądać. To faktycznie wyjaśniłoby wiele spraw i uzdrowiło sytuację.

Brak takiej jasnej deklaracji i spychanie problemów wyłącznie na moderację jako "pierwszą linię" która musi przyjmować odwetowe "ciosy" za swoje działania, nie doprowadzi do niczego dobrego. Bo wiele osób wykorzystuję tę niejednoznaczność, zarzucając moderatorom niecne działania, prywatę, cenzurę i tym podobne rzeczy. A preparowanie takich zarzutów, jest stosunkowo proste, w sytuacji, gdy nie ma jasnego stanowiska czynników nadrzędnych.

Niech administracja raz a porządnie określi, czego sobie życzy, a czego nie w zasobach forum. Może też jasno zastrzec możliwość zamykania wątków, które uzna za szkodliwe dla społeczności forum. W końcu ma do tego pełne prawo, jako reprezentant właściciela prywatnego forum. To by raz na zawsze przecięło zbędne dywagacje. I najlepiej byłoby to zapisać w regulaminie. Jasno i klarownie.

Edytowane przez SlawekR

Sławek, przestań już mącić, Na HDTV takie nudy, że tu przychodzisz?

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skoro zamykacie wszystkie nowe tematy związane z KK to może warto otworzyć ponownie stary temat?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Sławek, przestań już mącić, Na HDTV takie nudy, że tu przychodzisz?

:)

Ukryta Zawartość

Skoro zamykacie wszystkie nowe tematy związane z KK to może warto otworzyć ponownie stary temat?

Ukryta Zawartość

Myślisz że to długo podziała? Zaczną się sypać jak z rękawa kolejne przykłady szubrawstwa kk poparte FAKTAMI, przylezą bojówki ultrasów, narobią pyskówek i gnoju moralnego - nic innego tak dobrze im nie wychodzi - a potem polecą do moderacji na skargę ze obrażane są ich uczucia religijne i kolejny wątek do piachu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Widzisz foxiu powyżej wpis.

Te wątki nie są zamykane dlatego, że są o KK tylko z powodu zalewu żółci i nienawiści gości w stylu autora postu powyżej.

Wpisy w takich wątkach nie mają nic wspólnego z rozmową na temat kościoła, jego problemów. To tylko przykrywka do opluwania i wyśmiania katolików i ich wiary. Wpisów n/t jest tam mniej niz 1%. Zawsze jedne i te same persony wklejają podobne wklejki i głupkowate jpg-i. Z rozmową to nie ma nic wspólnego.

Instytucja, która nie toleruje żadnego słowa krytyki pod swoim adresem reaguje zawsze tak samo. Organizuje zalew "spontanicznych" protestów w oparciu o istniejący w naszym prawie kuriozalny przepis-wytrych pod który można podciągnąć wszystko o tak zwanej "obrazie uczuć". Dziwne, że Moderacja się na to łapie, gdyż to wszystko pachnie lipą na kilometr.

Zauważyłem że Alek zamknął wątek. Dwa dni nie miałem czasu na śledzenie wpisów, więc teraz przeczytałem wszystkie zaległości. Cóż, nie można mieć pretensji o takie działanie skoro wątek znów przerodził się w personalną pyskówkę tych samych kilku antagonistów. W temacie wątku zostało widocznie wszystko powiedziane i pozostało wyłącznie wzajemne zwalczanie i poniżanie.

Nie sposób nie zauważyć, że założenie jakiegokolwiek wątku dotykającego tematu Kk powoduje prawie natychmiastowe przystąpienie do własnej krucjaty zawsze tych samych obrońców swego światopoglądu. Oczywiście tych z gatunku poglądów ortodoksyjnie skrajnych. A ulubioną formą tych sporów jest przypisywanie sobie wzajemnie tych samych wad :-)

To zakrawa na jakąś fobię.

Wynikiem bojów zawsze tych samych antagonistów, jest doprowadzanie do zamykania wszystkich wątków w których raczą się produkować, przez co uniemożliwiają innym prowadzącym merytoryczną dysputę zaistnienie w dłuższej dyskusji.

Czy czynią to nieświadomie, czy z premedytacją, nie próbuję oceniać. Trudno mi uwierzyć że ze zwykłej głupoty, wszak to w większości inteligenci.

Całkowicie aprobuję zamknięcie wątku.

Szkoda że zawsze kończy się tak samo. Odsiewając personalne pyskówki sporo bardzo trafnych wniosków i poglądów na znaczenie postawy Kk na stan Państwa zostało w nim nakreślone.

Cóż, poziom kultury dyskusji, szacunek do rozmówcy także wyrażany przez wzgląd na jego światopogląd i wyznawaną religię, jest dokładnym odzwierciedleniem kultury dyskutantów.

Ale jakim prawem ja Panów pouczam? I po co?

Pozdrawiam.

Włodek.

Ale jakim prawem ja Panów pouczam? I po co?

No właśnie. To pytanie należało sobie zadać przed wysłaniem posta albo nawet przed...założeniem wątku.

vlado powiedz po co zakładasz wątek skoro nie masz czasu? Już na drugiej(chyba) stronie zwracałem ci uwagę że wszystko zmierza we wiadomym kierunku, brak reakcji z twojej strony jest co najmniej zadziwiające, zwłaszcza kiedy pojawiasz się na forum zaraz po zamknięci wątku, kiedy trup jeszcze cieplutki:) Wygląda jak prowokacja.

Instytucja, która nie toleruje żadnego słowa krytyki pod swoim adresem reaguje zawsze tak samo. Organizuje zalew "spontanicznych" protestów w oparciu o istniejący w naszym prawie kuriozalny przepis-wytrych pod który można podciągnąć wszystko o tak zwanej "obrazie uczuć".

zpizek :)

Edytowane przez Jacchusia

vlado powiedz po co zakładasz wątek skoro nie masz czasu? Już na drugiej(chyba) stronie zwracałem ci uwagę że wszystko zmierza we wiadomym kierunku, brak reakcji z twojej strony jest co najmniej zadziwiające, zwłaszcza kiedy pojawiasz się na forum zaraz po zamknięci wątku, kiedy trup jeszcze cieplutki:) Wygląda jak prowokacja.

Brak czasu spowodowany Świętem zmarłych. Na dniach wracam do U.K. a sporo mam rodzinnych mogił, wiec objechać wszystkie troszkę czasu zawłaszczyło.

Nie dopatruj się Jacku żadnych prowokacji. Wiem że w atmosferze tego forum jakakolwiek wypowiedź o Kk zakrawa na prowokację :-)

Nie Włodku. Nie z premedytacji, ani tym bardziej głupoty. Trudno jest spokojnie dyskutować jeśli druga strona nawet nie dopuszcza myśli, że czasem może nie mieć racji. Jeśli stosuje taktykę totalnej negacji i podważania wszystkich, nawet najbardziej udokumentowanych argumentów. Jeśli w oczy kpi z inteligencji swoich adwersarzy poprzez myślową ekwilibrystykę o "wyrywaniu z kontekstu" i wypieranie się tego, co się samemu napisało.

Wiem, że pisząc o kilku tych samych antagonistach miałeś na myśli również mnie. Staram się nie angażować w pyskówki, niestety czasem trzeba dać odpór zalewowi bezczelności, tupetu, zakłamania, a nieraz wręcz zwykłego chamstwa jakie prezentuje druga strona.

Edytowane przez Bobcat

No właśnie. To pytanie należało sobie zadać przed wysłaniem posta albo nawet przed...założeniem wątku.

Masz rację. Zauważ proszę, że ja bez problemu byłem w stanie sobie takie pytanie zadać :-) Zapewniam cię, że nie pozostanie ono wyłącznie pytaniem.

Pozdrawiam.

Włodek.

Nie Włodku. Nie z premedytacji, ani tym bardziej głupoty. Trudno jest spokojnie dyskutować jeśli druga strona nawet nie dopuszcza myśli, że czasem może nie mieć racji.

Ja już nie mam nic do dodania w tym temacie. Kończmy ten Off.

Liczę że moderacja usunie wpisy niezgodne z tematyka tego wątku.

W.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.