Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Moim zdaniem należy audiostereo przywrócić jego pierwotny cel i charakter.

Czyli forum hobbystyczne o tematyce związanej z audio i muzyką a także kinem domowym.

Wszelkie wątki o tematyce politycznej, społecznej czy światopoglądowej należałoby zamknąć a najlepiej skasować.Jednoznacznie w regulaminie dobrze byłoby zakazać zakładania nowych wątków na w/w tematy.

Mam pytanie do moderacji.

Jak to się dzieje że możliwe jest zakładanie swoją drogą oszczerczych wątków "Dlaczego Audiostereo toleruje faszystów" w których zakładający mogą bez żenady banować osoby która w tym temacie nie napisały choćby jednego posta....wchodzę tam (pierwszy raz)i czytam że jestem zbanowany.

To jakaś paranoja!

Z kim będzie dyskutował jak adwersarzy z góry wykluczy? To skrajne tchórzostwo!

Komu zależy na kolejnym TWA na tym forum....mam ten skrót rozwinąć czy jest czytelny? ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Z kim będzie dyskutował jak adwersarzy z góry wykluczy? To skrajne tchórzostwo!

taka troska to skrajna bezsilność.

a tak się chciało...

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Nic nie tracisz. Ta sama nawijka: dlaczego Kościół niszczy Owsiaka?

... i oczywiście od razu "znana" odpowiedź.

Edytowane przez DeeS

Pierwotnym celem i charakterem forum było przede wszystkim skupianie osób, które chciały gadać o audio.

Obecnie celem i charakterem forum jest przede wszystkim zwrot inwestycji dla jego nowego właściciela.

Choćbyś na rzęsach stawał, to nie pogodzisz jednego z drugim, bo to tak samo jakbyś chciał kupić sobie teatr

i na nim zarabiać tylko i wyłącznie z wystawiania sztuk Shakespeara. Może z rok tak pociągniesz, a dalej co?

Jak już wszyscy zainteresowani obejrzą wszystkie jego sztuki, to kto Ci tam przyjdzie i w celu jakim?

To samo jest tutaj. Starzy już dawno wszystko przeczytali i napisali, a teraz błąkają się bez celu i i stękają jak to było kiedyś.

Młodzi wpadają na chwilę, żeby się dowiedzieć jak podłączyć nowego ajfona do głośników i zaraz wypadają.

Jak zlikwidujesz nagle tematy "o dupie maryni" to zostanie tutaj 10 userów z czego połowa, to moderatorzy.

Myślisz, że tylko Ty jeden byś chciał, żeby "audiostereo przywrócić jego pierwotny cel i charakter"?

Jeśli tak Ci się wydaje, to jesteś w bardzo grubym błędzie, tylko że to w niczym nie zmienia obecnej sytuacji.

To co było 5 czy 10 lat temu nie wróci już nigdy i trzeba kiedyś z tym faktem się pogodzić albo przynajmniej przyjąć do wiadomości.

No chyba że znajdziesz odpowiednią liczbę chętnych, który wyłożą swoją kasę i kupią forum z którym będą mogli sobie robić co zechcą.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość rochu

(Konto usunięte)

Parantulla, zgoda, masz dużo racji.

Niemniej istnieją fora takie jak Audigon, Tapeheads czy forum Naima, które pomimo swojego zaawansowanego wieku nadal sa forami o tematyce audio.

Dlatego myślę, że z audiostereo jest to także możliwe.

Edytowane przez rochu

No tak jak ustaliliśmy na ostatnim tajnym spotkaniu :)

Hm, chyba coś mi umknęło, pamięć szwankuje. Pewnikiem przez te hektolitry przelewającego się alkoholu, kłęby dymu z cygar, opary cracku, anielski biały pył i inne używki oraz przechadzające się wszędzie modelki, które pomagały zmieniać ustawienia kolumn i przepinać sety kabli :) :) :).

Edytowane przez SVART
Moim zdaniem należy audiostereo przywrócić jego pierwotny cel i charakter.Czyli forum hobbystyczne o tematyce związanej z audio i muzyką a także kinem domowym.

Wszelkie wątki o tematyce politycznej, społecznej czy światopoglądowej należałoby zamknąć a najlepiej skasować.Jednoznacznie w regulaminie dobrze byłoby zakazać zakładania nowych wątków na w/w tematy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

• Użytkownicy+

Czyli forum hobbystyczne o tematyce związanej z audio i muzyką a także kinem domowym.

Wiesz, że w większości zgadzam się z Tobą. Kłopot tkwi w szczegółach. Spróbujmy wersję pośrednią z ukryciem tematów i zobaczymy czy to się sprawdzi.

Może parantulla przyjechałby do Ciebie?

istnieją fora takie jak Audigon, Tapeheads czy forum Naima, które pomimo swojego zaawansowanego wieku nadal sa forami o tematyce audio.

Nie mówię że nie istnieją, tylko mówię że cel i charakter każdego jednego forum kształtują przede wszystkim priorytety ich właścicieli.

Jeśli właściciel forum ma misję i gdzieś korzyści finansowe czy inne płynące z prowadzenia forum, to sobie może iść na jakość kosztem ilości.

Jeśli właściciel forum umoczył w jego zakup powiedzmy sto tysięcy, które w pięć lat miało przynieść drugie sto, to nie może grymasić i kaprysić.

Pytanie zasadnicze brzmi - czy takie forum ma sprawiać frajdę i spełniać jakieś tam ambicje kolesia, który w ramach walki z nudą je sobie założył,

czy jednak forum ma przynosić kasę spółce, której celem statutowym jest przejmowanie internetowych for w celu czerpania z ich prowadzenia korzyści.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ciekawe, czy na innych forach, których właścicielem jest Site też jest podobna sytuacja...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

nie ma to jak spotkania towarzyskie bez osób decydujących tak naprawdę o forum

kolejne bicie piany się szykuje ale najwazniejsze są jak zawsze "ambicje "

forum czysto audiofilskie możliwe jest tylko przy moderacji zawodowej , w obecnych strukturach jest to niemożliwe

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

nie ma to jak spotkania towarzyskie bez osób decydujących tak naprawdę o forum

kolejne bicie piany się szykuje ale najwazniejsze są jak zawsze "ambicje "

forum czysto audiofilskie możliwe jest tylko przy moderacji zawodowej , w obecnych strukturach jest to niemożliwe

Podaj się do dymisji.

Podaj się do dymisji.

Dymisji to się powinien poddać raczej pewien uberradaktorr oraz wesoła kompania współpracująca - jednak wiadomo, "raz zdobytej (pesudo)władzy, nigdy nie oddamy", za to tylko w wolnych chwilach książki czytamy :). Cir dobrze, że jest - przynajmniej jest ktoś obiektywny i rozsądny w gronie modów. Inaczej zapadłaby kompletna ciemność, a w tejże (pesudo)władzy zostałyby żądne jedynie... no właśnie. Szkoda słów, bo zaraz znowu cięcia będą, bo słowa niewygodne padną :).

Edytowane przez SVART
  • Użytkownicy+

To forum poszło w kierunku ilości a nie jakości.

Ot, taki kolejny wirtualny McDonalds...

Nuda, aż się chce z kina wyjść.

Najgorsze są zgłoszenia do moderacji, nieprawdaż? Brzydzimy się tym, oj jak mocno. Zamiast zgłosić do moderacji, że nowy forumowicz nieobeznany z nim, założył wątek który należałoby podpiąć pod inny, to lepiej napisać w nim coś takiego:

A moderacja zamiast od razu wyp... takie wątki w kosmos i nagradzać odpowiednio to woli sie uganiać po całym forum za swoimi ulubionymi nickami.

Widzę w tym jakaś analogię do potrzeby istnienia Straży Miejskich.

Kilku moderatorów, których może nie być w danej chwili na forum, ma wiedzieć o takim wątku. Wiedzieć i już!

Poproszę jeszcze coś o ormo i donoszeniu, dawno nie było.

Edytowane przez palton

>>Palton

Parę zgłoszeń wczoraj wysłałem, nie ma reakcji, podejrzewam, że sporo tego macie. Więc trzeba systematycznie wszystko czyścić. Macie co robić Panowie Moderatorzy.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Widzę w tym jakaś analogię do potrzeby istnienia Straży Miejskich.

Ciekawa hipoteza. A może nach nadworny i ulubiony redaktor rzeczywiście jest z zawodu strażnikiem miejskiem i wdraża na AS metody pościgowe? :)

>>Palton

Parę zgłoszeń wczoraj wysłałem, nie ma reakcji, podejrzewam, że sporo tego macie. Więc trzeba systematycznie wszystko czyścić. Macie co robić Panowie Moderatorzy.

Kolego Neomamucie, myślę, że moderacja ma o wiele ważniejsze zajęcia, aniżeli Twoje zgłoszenia. Może np. czytać książki, odpoczywać lub polować, jak to kolega inny ujął, na ulubione nicki. Poza tym, może moderacja ignoruje właśnie wybrane zgłoszenia od osób spoza grona wzajemnej adoracji.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Najgorsze są zgłoszenia do moderacji, nieprawdaż? Brzydzimy się tym, oj jak mocno

Może dla ciebie to dziwne ale tak jest. Brzydzę się podpieprzaniem w jakiejkolwiek formie. Takie pokolenie. Nie zrozumiesz tego.

I proszę bez analogii do przestępstw i piratów drogowych bo to inna bajka i na forum nie o życie, zdrowie czy majątek chodzi.

Kilku moderatorów, których może nie być w danej chwili na forum, ma wiedzieć o takim wątku. Wiedzieć i już!

Jakoś o innych wiedzą. Wiedzą i już :)

Pewnie dzięki nadwornym kolaborantom / podpieprzaczom, którymi się brzydzę.

Poproszę jeszcze coś o ormo i donoszeniu, dawno nie było.

Masz ochotę dać mi bana, prawda?

Proszę, nie żałuj sobie. Mi to lotto.

Z kolegami, na których mi zależy (i nie chodzi tylko o SA) mam żywy kontakt lub mailowy, telefoniczny czy na innych portalach.

AS nie jest mi do tego potrzebne i płakał nie będę.

Edytowane przez masza1968

Masz ochotę dać mi bana, prawda?

Proszę, nie żałuj sobie.

Panie redaktorze, ma Pan szansę się wykazać, choć podstaw żadnych do bana nie widzę. Tylko dla Pana podstawy i zasady nie muszę istnieć, prawda? Prawda zali to. No właśnie.

>>Masza

Maszy nie będzie? <płacze>

Kolego Neomamucie, myślę, że moderacja ma o wiele ważniejsze zajęcia, aniżeli Twoje zgłoszenia. Może np. czytać książki, odpoczywać lub polować, jak to kolega inny ujął, na ulubione nicki. Poza tym, może moderacja ignoruje właśnie wybrane zgłoszenia od osób spoza grona wzajemnej adoracji.

Kolego SVART`cie, ma kolega 100% rację, poruszę ten temat na dzisiejszym tajnym spotkaniu. Trzeba też omówić sprawę bezpieki :)

Edytowane przez neomammut

Pytanie do pana jaśnie oswieconego moderatora cira,czy pan masz jakieś traumatyczne przeżycia związane ze skrótem w moim awatarze,co chwila jakieś punkty ostrzeżeń,o co chodzi? Skrót HWDP jest ściśle związany z tematyką forum,a to co Pan cir sobie myśli pisze się przez ch

Ja myślę, że chodzi o nazwę nicka, prawda CIR? :) To takie obraźliwe słowo CELEB :D Może chodzi o Celebrytę? :D

Skrót HWDP jest ściśle związany z tematyką forum,a to co Pan cir sobie myśli pisze się przez ch

Chciałbym, ale nie mogę się zgodzić, choć błąd w pisowni ewidentny. Sam skrót w awatarze kojarzy jednak mi się Celeb66 jednoznacznie. Nie możesz wrzucić w awatara innego skrótu? :)

Trzeba też omówić sprawę bezpieki :)

Wow! No to niezwykle bezpiecznie musi być na tych Waszych tajnych spotkaniach :).

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Panie redaktorze, ma Pan szansę się wykazać, choć podstaw żadnych do bana nie widzę

Spoko, spoko. Już jozwa coś wymyśli :) Widziałeś wypunktowany ostatni post starego?

Zawsze można zastosować trolling lub zuchwałą napaść na moderatora :)

Edytowane przez masza1968

poruszę ten temat na dzisiejszym tajnym spotkaniu.

Kolego N. A czy będzie też obecny kolega Palton? W końcu to tajne spotkanie, więc mam nadzieję, że bez przedstawiciela prafszej strony moderacji się nie spotykacie. Inaczej wiecie co Wam grozi, ...ban na spotkania. FOREVER!

Spoko, spoko. Już jozwa coś wymyśli :) Widziałeś wypunktowany ostatni post starego?

Zawsze można zastosować trolling lub zuchwałą napaść na moderatora :)

Nie widziałem, ale wierzę na słowo. A co powiecie na na "zuchwały trolling"? :) ...to byłaby tzw. recydywa forumowa, tylko ja na niej się nie znam - w gestii recydywy forumowej specjalistą jest nasz kolega moderator (pamiętam jakiś podpis taki, który nagle znikł był - muszę tylko odszukać go, aby w pełni zacytować klasyka).

Widziałeś wypunktowany ostatni post starego?

Nie dziwi mnie to. Dla podobnego moderatora post SA nawet z samą kropką (".") kwalifikowałby się na punkty karne, jeśli nie bana :).

Edytowane przez SVART

>>SVART

Wszelkie tajne spotkania odbywają się bez moderacji. Mamy własną punktację i omawiamy całą śmietankę AS. Naczelny Moderator Audiostereo pilnuje by wszyscy zdali raport z całego tygodnia. Ostatnio była mowa o spotkaniach i jak zwykle nie zapisałeś podstawowych aksjomatów. Mówiłem, zabierz zeszyt nie w trzy linie tylko normalny, w koła. A Ty jak zwykle wiesz lepiej. SVART, proszę się poprawić!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.