Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

A może spróbujmy nakreślić profil moderatora, spełniający wszystkie nasze oczekiwania? Jak myślicie, istnieje taki człowiek, który sprosta wymogom wszystkich żądających drastycznych zmian? :-)

No to już daleko jest od setna sprawy!

Zaraz się zacznie, hi hi hi.

Ja nie o take Polske walczylem! :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Redaktorzy

Widzę, że tradycja jest kontynuowana. Teraz dwulicowych chamów zamienia się na hipokrytów. Widzę, że poziom jest trzymany.

...

Najwidoczniej zaszło nieporozumienie, ale proszę czytać staranniej, to nie będzie takich problemów. W tym konkretnie przypadku proszę nie brać do siebie odpowiedzi, którą udzielono innej osobie.Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne.

Nie powinno też być łączonych funkcji moderator-redaktor.

Dlaczego?

...

Powiem ogólnie (żeby nikt nie wziął tego do siebie). Otóż komuś się wydaje, że może obrzucać błotem, wymyślać komuś, rzucać niejasne oskarżenia. Natomiast zaatakowany nie ma prawa na to zareagować - bo nie. I wiecie co, koledzy? Paradoksalnie dobrze się okazało. Bo dzięki temu każdy może się przekonać, jak ma wyglądać to proponowane idealne funkcjonowanie forum i te właściwe stosunki na forum. Jeśli się to komuś podoba, to jego sprawa. Ja jednak uważam i zawsze uważałem coś takiego za niewłaściwe.

spowoduje zmianę zachowań zarówno Paltona jak i Józwy.

Jeśli mówimy o konkretach, to podaj od razu, jakie moje zachowania powinny ulec zmianie?

OK, chyba udało mi się odpowiedzieć wszystkim, którzy dzisiaj się do mnie z czymś zwracali. Teraz muszę zająć się czym innym, ale będę w kontakcie. Pozdrawiam.

Raz jeszcze żądam usunięcia mojego konta. Pól roku temu prosiłem. Prośby pozostały bez większego echa. Teraz swoją prośbę ponawiam.

Nie interesuje mnie pobyt na forum, na którym za propagowanie takiego zachowania, jak opisane, odpowiada ,... moderacja

Jaki jest w tym sens? Wystarczy nie wchodzić na forum i nie pisać. Przecież posty napisane i tak pozostaną, z usunięciem konta przecież nie znikną. To takie proste.

I zastanawia mnie obecność na forum ludzi, którzy nie chcą tu być, bo im się nie podoba. Więc po co się męczyć i w kółko klepać to samo? Są tu za karę i muszą pisać?

Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Powiem ogólnie (żeby nikt nie wziął tego do siebie). Otóż komuś się wydaje, że może obrzucać błotem, wymyślać komuś, rzucać niejasne oskarżenia. Natomiast zaatakowany nie ma prawa na to zareagować - bo nie. I wiecie co, koledzy? Paradoksalnie dobrze się okazało. Bo dzięki temu każdy może się przekonać, jak ma wyglądać to proponowane idealne funkcjonowanie forum i te właściwe stosunki na forum. Jeśli się to komuś podoba, to jego sprawa. Ja jednak uważam i zawsze uważałem coś takiego za niewłaściwe.

IMO należy sobie odpowiedzieć na pytanie czym ma być audiostereo.pl?

Czy forum hobbystycznym czy też teren gdzie aspirujący do bycia samcem alfa prężą muskuły i starają się przekonać innych co do wyższości własnego testosteronu.

Mam nieodparte odczucie, że to drugie.

Trudno się zatem dziwić, że ludzie tutaj zachowują się jak zachowują.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Najwidoczniej zaszło nieporozumienie, ale proszę czytać staranniej, to nie będzie takich problemów. W tym konkretnie przypadku proszę nie brać do siebie odpowiedzi, którą udzielono innej osobie.Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne.

Bynajmniej. Przeczytałem dostatecznie uważnie. Jestem jednym z tych, którzy odeszli właśnie. Trudno więc nie brać do siebie tego, co zostało napisane. Nie zauważyłem aby ktokolwiek z nas - schizmowców, z owego "zakazanego forum" - przychodził tutaj robić zadymy. Nie uważam również, aby zapraszanie kogokolwiek stąd do naszego forum naruszało jakiekolwiek zasady etyki, i, tym samym, nie upoważniają do rzucania oskarżeń o hipokryzję. Wśród for internetowych nie funkcjonuje zasada "Stolicy Piotrowej" - jedynie słusznego miejsca dostarczania prawd ostatecznych. I warto sobie z tego zdać sprawę. A nawet, jeśli AS się o taki status ubiega, to czyni to, wypada przyznać, dość nieudacznie. Na marginesie dodam, że uwagi dot. szybkości wzrostu owego "zakazanego tutaj forum" w porównaniu do kwiatu paproci mają się tak do owego dbania o poprawność i kulturę, jak i rzucanie zarzutów hipokryzji i wyzywania od dwulicowych chamów. Tak samo, na szczęście, mają się one do rzeczywistości. Podtrzymuję żądanie usunięcia mojego konta. Dla mnie to EOT.

Edytowane przez Wireless
Gość rochu

(Konto usunięte)

I zastanawia mnie obecność na forum ludzi, którzy nie chcą tu być, bo im się nie podoba.

Skąd wiesz o tym, że nie chcą tutaj być?

Może akurat chca tu pozostać ale nie daje im się przestrzeni i warunków aby mogli to zrobic?

Edytowane przez rochu

Skąd wiesz o tym, że nie chcą tutaj być?

Może akurat chca tu pozostać ale nie daje im się przestrzeni i warunków aby mogli to zrobic?

Nie chcą, ponieważ publicznie ogłaszają wszem i wobec chęć usunięcia ( zamknięcia) swojego konta. Jest to jednoznaczne z nie akceptacją warunków panujących na tym forum. Dlatego wystarczy nie pisać, nie logować się i problem przestanie istnieć. Po co więc obnosić się z tym publicznie? No chyba, że forum jest jedynym sensem życia i pojawia się problem, co dalej robić w życiu?

Jak zauważyłem najbardziej chcą tu zostać ci, którzy nienawidzą wszystkiego co tu jest.

Nie, nie wystarczy, poza tym co to za rozmowa, co Cię to interesuje, chce usunięcia konta to jego prywatna sprawa i nic nam do tego...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Moje żądanie jest wyrazem dbania o te same pryncypia, o które, podobno, dba administracja tego miejsca. Ponieważ nie zgadzam się z panującymi tutaj warunkami (i nie wierzę w jakąkolwiek zmianę na lepsze), to naturalną konsekwencją jest dla mnie to, że nie chcę w żaden sposób być z tym miejscem wiązany. Stąd moje żądanie. Elementy, które wzbudzają mój głęboki niesmak wypunktowałem w swoich poprzednich postach, więc się nie będę powtarzał.

@Sittek: przez ponad pół roku nie pisałem tutaj, mając konto otwarte i olewając głęboko fakt, że moje poprzednie żądania usunięcia konta zostały zignorowane tak więc Twój zarzut jest cokolwiek nietrafiony.

Jeśli ktoś chce się utopić to idzie nad jezioro i kończy ze sobą. Skutecznie bez rozgłosu. Jeżeli rozpowiada naokoło to znaczy chce być wysłuchany i tak naprawdę nie chce odebrać sobie życia.

Jejciu, chłopie - co ma wnieść ta dyskusja?

Kadencyjność to świetna sprawa. Tak jak w rządzie. Nic to nie daje, przynajmniej tam :) Tylko nie co cztery lata chyba Jarek? :D

Edytowane przez neomammut

To po jakiego tu o tym pisać? Pod publiczkę?

Oczywiście, bo forum jest publiczne. A każdemu potrzeba wykrzyczeć czasem, "że mam to w dupie!"

I niech to cały świat usłyszy.

Taki performance artystyczny.

Po lekturze treści tego wątku rozumiem, że Stary Audiofil, SzuB, neomammut, SVART, Szymon, Keef'98 ,jar1,masza1968, GratefullDe ,dio ,plastik1989, jamówię , twonk, grynio, Wireless, zamiast Paltona, powinni zostać moderatorami?

Oczywiście, bo forum jest publiczne. A każdemu potrzeba wykrzyczeć czasem, "że mam to w dupie!"

Po co krzyczeć jak baba? Wystarczy zachować się jak prawdziwy facet.

>>sittek

• Moderatorzy

>>sittek

Po lekturze treści tego wątku rozumiem, że Stary Audiofil, SzuB, neomammut, SVART, Szymon, Keef'98 ,jar1,masza1968, GratefullDe ,dio ,plastik1989, jamówię , twonk, grynio, Wireless, zamiast Paltona, powinni zostać moderatorami?

Po co krzyczeć jak baba? Wystarczy zachować się jak prawdziwy facet.

Miłem Ci coś odpisać, ale widzę że neomamut wyją mi to z ust.

-----------------

Jeśli ktoś chce się utopić to idzie nad jezioro i kończy ze sobą. Skutecznie bez rozgłosu. Jeżeli rozpowiada naokoło to znaczy chce być wysłuchany i tak naprawdę nie chce odebrać sobie życia.

Jak byłem młodszy, mieszkałem w jednej kamienicy z panem, który właśnie ciągle powtarzał że odbierze sobie życie. W sumie próbował kilkanaście razy. Ale zawsze, jakimś cudem ktoś go odratował. Miał problemy i chciał w ten dramatyczny sposób zwrócić na siebie uwagę.

To, że ci ciągle zwracający na siebie uwagę, grożąc odejściem lub chęcią wykasowania konta, mają poważne problemy. W sumie to mi ich szkoda.

Ale nie zawsze to jest zwracanie na siebie uwagi, tylko po prostu chęć zrobienia tego, czy tamtego. Myślenie schematyczne nie jest zbytnio dobrym wyborem.

To o co wam chodzi tak naprawdę? O dobro tego forum? W imię miłości do bliźniego okładając paltona po łbie?

Gliniarzy też dla zasady nienawidzicie i tępicie z całej mocy, bo jeśli złamiecie prawo, to będzie ich wina, że was zapuszkowali?

• Moderatorzy

To, że ci ciągle zwracający na siebie uwagę, grożąc odejściem lub chęcią wykasowania konta, mają poważne problemy. W sumie to mi ich szkoda.

Ale o czym Ty piszesz? Ten konkretny przypadek, czyli wireless to forumowicz, który KONSEKWENTNIE od ostatniej chryi na AS nie bierze udziału w życiu forum, w ogóle się z tym nie obnosi i przy kolejnej awanturze próbuje wyegzekwować zamkniecie swojego konta. Czemu publicznie - powodów może być kilka jeden z możliwych jest taki, że moderatorzy notorycznie olewają każde zgłoszenie, pw itd. (chyba że dotyczyły SA wtedy to co innego...).

To o co wam chodzi tak naprawdę? O dobro tego forum? W imię miłości do bliźniego okładając paltona po łbie?

Gliniarzy też dla zasady nienawidzicie i tępicie z całej mocy, bo jeśli złamiecie prawo, to będzie ich wina, że was zapuszkowali?

Skorumpowanych, pijących na służbie, nadużywających władzy - ja tak.

-----------------

Skorumpowanych, pijących na służbie, nadużywających władzy - ja tak.

W pierdlu garują sami niewinni. Anioły.

Ja nie mam na myśli tylko kolegi @wireless. Mam na myśli również innych, którzy co kilka stron proszą o adres mailowy do wykasowania konta.

Ale ciągle mają "nakaz" pisania dyrdymałów.

• Moderatorzy

W pierdlu garują sami niewinni. Anioły.

Nie wiem jak z Tobą prowadzić dialog... Czy to że w więzieniu siedzą przestępcy ma jkiś związek z tym, że zdarzają się również patologie w policji??

-----------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.