Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
32 minuty temu, dulon184 napisał:

Od kilku dni komp na forum mocno zwolnił .

Tylko na forum - wszystko inne śmiga jak zazwyczaj .

Ktoś też ma cosik podobnego ?

Tak. Też momentami mi zwalnia i również tylko na forum.

52 minuty temu, dulon184 napisał:

Tak. Jakaś inwigilacja? 😉

W dniu 6.11.2021 o 23:45, Espectro napisał:

otrzymałem zgłoszenia na PW od usera że to Pańskie konto, co się potwierdziło. 

I? Może ktoś w końcu wyjaśni czy "klonowanie się" jest dopuszczalne, niedopuszczalne, dozwolone, zakazane, ma aprobatę czy dezaprobatę administracji, czy może jej jest wsio ryba?

• Moderatorzy
Teraz, Adalbert95 napisał:

I? Może ktoś w końcu wyjaśni czy "klonowanie się" jest dopuszczalne, niedopuszczalne, dozwolone, zakazane, ma aprobatę czy dezaprobatę administracji, czy może jej jest wsio ryba?

Tylko, że w tym wypadku pierwotne konto zostało usunięte, więc cieżko mówić o klonowaniu.

Na ogromnej większości forów które znam jak delikwent sobie odpowiednio dużo nagrabi (ostrzeżenia, punkty, czy co tam jeszcze) to zostaje z forum permanentnie usunięty. Jego powrót pod innym nickiem (klon) powoduje, że i klon jest natychmiast usuwany. Mimo, że jestem tu już długo, to nigdy jakoś nie doczytałem jasnych zasad jakie na AS w tej kwestii panują.

Oczywiście rozdzielam przypadki gdy ktoś zostaje karnie wydalony, od przypadku gdy mu się np. znudzi, likwiduje konto, ale po jakimś czasie wraca, bo mu się odnudziło. Nie wiem czy jest możliwość powrotu pod poprzednim nickiem czy konieczne jest założenie innego konta.

W dniu 6.11.2021 o 23:45, Espectro napisał:

Raz na jakiś czas przeglądam także zgłoszenia i jakie były za to konsekwencje. Każdorazowo konsultuję takie anomalie i problemy z moderacją.

Bardzo się to chwali.....szkoda że nigdy nie doświadczyłem skuteczności, efektów tej działalności.  🙂

Zgłoszenia dziwnych praktyk i braku konsekwencji niektórych moderatorów gdzie należy zgłaszać?
Bo sygnalizowanie tego tu w tym temacie najczęściej jest przemilczane.

Pozdrawiam.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Godzinę temu, Maju napisał:

Bardzo się to chwali.....szkoda że nigdy nie doświadczyłem skuteczności, efektów tej działalności.  🙂

Zgłoszenia dziwnych praktyk i braku konsekwencji niektórych moderatorów gdzie należy zgłaszać?
Bo sygnalizowanie tego tu w tym temacie najczęściej jest przemilczane.

Pozdrawiam.

Widać nie było odstępstw.

Formularz kontaktowy na dole strony.

5 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Na ogromnej większości forów które znam jak delikwent sobie odpowiednio dużo nagrabi (ostrzeżenia, punkty, czy co tam jeszcze) to zostaje z forum permanentnie usunięty. Jego powrót pod innym nickiem (klon) powoduje, że i klon jest natychmiast usuwany. Mimo, że jestem tu już długo, to nigdy jakoś nie doczytałem jasnych zasad jakie na AS w tej kwestii panują.

Oczywiście rozdzielam przypadki gdy ktoś zostaje karnie wydalony, od przypadku gdy mu się np. znudzi, likwiduje konto, ale po jakimś czasie wraca, bo mu się odnudziło. Nie wiem czy jest możliwość powrotu pod poprzednim nickiem czy konieczne jest założenie innego konta.

Regulamin, Netykieta, Regulamin moderatorów ....

Dokładnie tutaj jest podobnie. Za multikonta otrzymuje się perma i każde nowe jest banowane.

7 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Nie jest. Omawiane przypadki są jednorazowe i ustalone po rozmowie w userem.

7 godzin temu, Marcinus napisał:

Tylko, że w tym wypadku pierwotne konto zostało usunięte, więc cieżko mówić o klonowaniu.

Tak ale usuwając konto tylko po to aby stworzyć nowe to zwykłe klonowanie się. 🙂 

9 godzin temu, dulon184 napisał:

9 godzin temu, Marcinus napisał:

Tak. Też momentami mi zwalnia i również tylko na forum.

Co postaram się podziałać.

Motyw ? Light/Dark ? czy każdy. Od kiedy to się dzieje. 

Czy przed 03.11.2021 było tak samo źle czy to po tej dacie się zadziało ? 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy

ok godziny: 9:20 nastąpiło przeładowanie systemu forum. Przez Ok 2-3 minuty forum było niedostępne.

Czy problem nadal powraca ?

3 minuty temu, Espectro napisał:

ok godziny: 9:20 nastąpiło przeładowanie systemu forum. Przez Ok 2-3 minuty forum było niedostępne.

nie

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • Administratorzy
1 minutę temu, Sovereign napisał:

nie

Czy forum jest nadal mocno zlagowane / spowolnione ? Używa bardzo dużo zasobów ? 

15 minut temu, Espectro napisał:

Przed 5 minutami był "Błąd 502 (Bad Gateway)" tak na 2-3 minuty.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Przed 5 minutami był "Błąd 502 (Bad Gateway)" tak na 2-3 minuty.

Dokładnie 5 minut temu ? Prace były wykonywane o godzinie 9:20 nie teraz.

4 minuty temu, Espectro napisał:

Dokładnie 5 minut temu ? Prace były wykonywane o godzinie 9:20 nie teraz.

Na pewno nie była to 9.20, jakieś 10-15 min później, juz po przeczytaniu tej informacji o awarii z 9.20.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
5 minut temu, Jacchusia napisał:

Na pewno nie była to 9.20, jakieś 10-15 min później, juz po przeczytaniu tej informacji o awarii z 9.20.

Aha to dość ciekawa sprawa bo dokładnie o 9:20 system był wyłączony na te 2-3 minuty przez co Nikt nie mógł się zalogować i tym bardziej przeglądać.  Dość ciekawa sprawa .

23 minuty temu, Espectro napisał:

Czy forum jest nadal mocno zlagowane / spowolnione ? Używa bardzo dużo zasobów ? 

Jakby coraz lepiej. Zaczyna wracać do normalności, ale rekordów na razie nie wykręca. Wcześniej bywało szybsze, od razu startowały, strony śmigały bez takich opóźnień.

Różnie bywa, ale przeważnie przez większość czasu działają OK.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
8 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Śpieszę z wyjaśnieniem . Usunąłem poprzednie konto [Mysza 13] . Przyczyny możemy sobie [chyba] darować ..........  Decyzja , jaki mogę mieć nick należy do Administratora .. Sam nie wiem , na czym ma polegać zaproponowane przez Admina ,,łączenie kont "  ....  Tak to wygląda z mojej perspektywy .. Pozdrawiam .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

W dniu 29.10.2021 o 22:15, McGyver napisał:

Nigdy nie punktuje się "tylko dlatego że ktoś zgłosił" Żeby wlepić punkty jeszcze musi być za co. Wiele jest zgłoszeń które moderacja uznaje xa bezzasadne i zamyka nie dając żadnej kary.

Nie zawsze. Ostatnie punkty karne wlepił mi jeden moderator nie wiadomo za co. W uzasadnieniu padło "Ujawnianie danych personalnych (Regulamin §6 pkt. 1)". Widać, że nieborak nie wie nawet, co jest przedmiotem ochrony tego paragrafu i jak wygląda strona przedmiotowa tego wykroczenia regulaminowego. W moim przypadku z pewnością nie doszło do ujawnienia danych personalnych. Wygląda na to, że ów moderator kierował się tu... matematyką powiedzmy, a nie Regulaminem czy prawem o danych osobowych.

W dniu 31.10.2021 o 09:29, Espectro napisał:

Uzbiera 10 pktów to odpocznie. Nie ma na to rozwiązania.

Nie można jednak stosować tego rozwiązania bezprawnie. Dlatego też proszę o obiektywne, zgodne z Regulaminem i prawem: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  rozważenie czy zdanie "A ja mam cię... zlokalizowanego w realu." w jakikolwiek sposób jest ujawnieniem czyichkolwiek danych personalnych oraz  anulowania przyznanych mi w dniu 30.11.2021 o godz. 13:05 punktów karnych. Proszę też zauważyć, że było ono moja odpowiedzią na zaczepkę o treści "Mam Cię w nosie - ale na oku też.".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy
2 minuty temu, Zyzol napisał:

Nie zawsze. Ostatnie punkty karne wlepił mi jeden moderator nie wiadomo za co. W uzasadnieniu padło "Ujawnianie danych personalnych (Regulamin §6 pkt. 1)". Widać, że nieborak nie wie nawet, co jest przedmiotem ochrony tego paragrafu i jak wygląda strona przedmiotowa tego wykroczenia regulaminowego. W moim przypadku z pewnością nie doszło do ujawnienia danych personalnych. Wygląda na to, że ów moderator kierował się tu... matematyką powiedzmy, a nie Regulaminem czy prawem o danych osobowych.

Nie można jednak stosować tego rozwiązania bezprawnie. Dlatego też proszę o obiektywne, zgodne z Regulaminem i prawem: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/what-personal-data_pl rozważenie czy zdanie "A ja mam cię... zlokalizowanego w realu." w jakikolwiek sposób jest ujawnieniem czyichkolwiek danych personalnych oraz  anulowania przyznanych mi w dniu 30.11.2021 o godz. 13:05 punktów karnych. Proszę też zauważyć, że było ono moja odpowiedzią na zaczepkę o treści "Mam Cię w nosie - ale na oku też.".

Bardziej tu chodziło pewnie o ciągłe zaczepki i o skuteczne ukrócenie dyskusji z zaczepkami personalnymi.

Sprawy nie znam i ciezko też z jednego wpisu coś wywnioskować.

8 minut temu, MV2 napisał:

Śpieszę z wyjaśnieniem . Usunąłem poprzednie konto [Mysza 13] . Przyczyny możemy sobie [chyba] darować ..........Obecne konto będzie aktywne do momentu , gdy uniknę wchodzenia w dyskusję z pewną grupą użytkowników.........  Decyzja , jaki mogę mieć nick zależy tylko od Administratora .. Sam nie wiem , na czym ma polegać zaproponowane przez Admina ,,łączenie kont "  ....  Tak to wygląda z mojej perspektywy .. Pozdrawiam .

Przy takim założeniu nadal przeczy Pan sam sobie i ustaleniom jakie sam twierdził w mailach przy usuwaniu konta poprzedniego. Połączenie to zwyczajne przepisanie wpisów, zawartości itd z konta Mysza13 na aktualne. Choć stan ten został usunięty ale gdzieś kopia zapasowa powinna być. Jeszcze inaczej, jeżeli zaczyna Pan nowe życie na forum to niech i tak będzie. Jeżeli jednak nadal stara się Pan prowadzić merytorycznie do tego samego co poprzednio to jest to bezcelowe.

Miłego dnia.

Sprawę zamykamy.

6 minut temu, Espectro napisał:

Bardziej tu chodziło pewnie o ciągłe zaczepki i o skuteczne ukrócenie dyskusji z zaczepkami personalnymi.

Sprawy nie znam i ciezko też z jednego wpisu coś wywnioskować.

Nie wiem, o co chodziło. Natomiast tu działanie moderatora jest ewidentnie nieregulaminowe. Już z mojej wypowiedzi można zrozumieć o co chodzi. W tym przypadku przyznano mi punkty karne bezprawnie, a skoro tak to nie powinno ich być na moim koncie. Proszę o zbadanie sprawy. Użytkownik też może mieć rację.

• Administratorzy
10 minut temu, Zyzol napisał:

Nie wiem, o co chodziło. Natomiast tu działanie moderatora jest ewidentnie nieregulaminowe. Już z mojej wypowiedzi można zrozumieć o co chodzi. W tym przypadku przyznano mi punkty karne bezprawnie, a skoro tak to nie powinno ich być na moim koncie. Proszę o zbadanie sprawy. Użytkownik też może mieć rację.

Rozpatrzone pozytywnie. Co do wpisu to zaczepka personalna się pojawia ale nie ma co doszukiwać się czegoś ponad.

Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Espectro napisał:

Rozpatrzone pozytywnie. Co do wpisu to zaczepka personalna się pojawia ale nie ma co doszukiwać się czegoś ponad.

Pozdrawiam.

bardzo bym prosil o ocenę takiego wpisu pod kątem regulaminu

23 godziny temu, Bobcat napisał:

przedstawicielu i obrońco cywilizacji śmierci.

Edytowane przez slawek.xm
  • Administratorzy
4 minuty temu, slawek.xm napisał:

bardzo bym prosil o ocenę takiego wpisu pod kątem regulaminu

A user za ten wpis przypadkiem nie otrzymał już punktów ? Bo wpis kojarzę z listy zgłoszeń.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Espectro napisał:

A user za ten wpis przypadkiem nie otrzymał już punktów ? Bo wpis kojarzę z listy zgłoszeń.

nie wiem ale wpis nie zostal ukryty, poza tym w innych wątkach stosuje podobną retorykę

• Administratorzy
Teraz, slawek.xm napisał:

nie wiem ale wpis nie zostal ukryty, poza tym w innych wątkach stosuje podobną retorykę

Możliwe że moderacja zapomniała. Ale co do wpisu to nie jestem w temacie to i nawet nie wiem o co chodzi.

Aktualnie jestem trochę zajęty aby wszystko czytać.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Espectro napisał:

Możliwe że moderacja zapomniała. Ale co do wpisu to nie jestem w temacie to i nawet nie wiem o co chodzi.

Aktualnie jestem trochę zajęty aby wszystko czytać.

wpis był z tematu polityka , ale chodzilo mi tylko o Twoją ocenę , dlatego dzięki

• Administratorzy
2 minuty temu, slawek.xm napisał:

wpis był z tematu polityka , ale chodzilo mi tylko o Twoją ocenę , dlatego dzięki

Z tego co wiem to między Panami jest jakiś konflikt.

Więcej nie wiem bo nie czytam polityki i nie śledzę o czym się aktualnie pisze i rozmawia.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Espectro napisał:

Z tego co wiem to między Panami jest jakiś konflikt.

Więcej nie wiem bo nie czytam polityki i nie śledzę o czym się aktualnie pisze i rozmawia.

wpis nie byl skierowany do mnie

• Moderatorzy
7 minut temu, slawek.xm napisał:

Sławuś, Ty też nie jesteś święty 🙂 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.