Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Określenie gównoprawda nie jest wulgaryzmem, jest zwrotem powszechnie używanym i dopuszczalny zarówno przez pisownię polską, jak i regulamin. Nie użyłem go do określenia piszącego, a jedynie do fałszywej tezy jaką głosił.

W.

O, wreszcie jakiś moderator odpisał mi wprost na pytanie które mu zadałem - wielkie dzięki vlado, sformułowanie to często używam w życiu teraz będę mógł je używać na forum bez skrępowania.

sansui i jego wyznawcy to plaga egipska tego forum

Plag egipskich było siedem - co jest kolejną plagą, ktoś wie?

-----------------

Gówno prawda.

Sam widzisz ze jesteś takim samym człowiekiem jak My.

lub godzi w jego interesy.

nie może być takiej sytuacji w której czyjś biznes jest na pierwszym miejscu.

Powiedzcie tak absolutnie szczerze, ile z wpisów z soboty i dzisiaj powinno pozostać w tym wątku jako merytoryczne?

ludzie chcą sobie pogadać, zawsze coś wtrącą innego po drodze w jakimś temacie a Wy mody chcecie aby każdy pisał pod linijkę jak cyborgi - chore to jest.

Myślisz że całymi dniami siedzimy i czytamy wszystkie wpisy ze wszystkich wątków forum, aby "złapać na gorącym uczynku niewinnego usera"? Nie, robimy przede wszystkim to, czego od nas wymagacie zgłoszeniami na panel.

i dlatego właśnie Wy robicie błąd bo jak widzicie zgłoszenie na ten Wasz panel to nic nie jest ważne tylko skasować dać punkty i robota odwalona

i dlatego właśnie Wy robicie błąd bo jak widzicie zgłoszenie na ten Wasz panel to nic nie jest ważne tylko skasować dać punkty i robota odwalona

Bardzo proszę, dołącz wiec Witku do nas i przejmij choć część naszego brzemienia. Może Ty poradzisz sobie z tym problemem lepiej niż my. Od dawna marzy nam się tak zaangażowany moderator.

Zapraszam serdecznie. Myślę że znasz kryteria zostania moderatorem? Jeśli je spełniasz, będę pierwszym glosującym za Twoim przyjeciem w nasze szeregi.

Co Ty na to?

Włodek.

ludzie chcą sobie pogadać, zawsze coś wtrącą innego po drodze w jakimś temacie a Wy mody chcecie aby każdy pisał pod linijkę jak cyborgi - chore to jest.

Ja im tego nie zabraniam. Tylko wytłumacz mi, jak to jest możliwe, że inteligentni, wykształceni ludzie, nie rozumieją czym jest watek techniczny?

Zgoda, na razie wiele z wpisów traktujemy ulgowo, z przyczyny własnego nienadążania z wprowadzaniem zmian.

Musicie to nam wybaczyć.

Tak jak wcześniej napisałem, watek techniczny będzie służył wyłącznie wpisom trakcyjnym o działaniu forum, a do niego będzie wydzielony wątek służący opiniom ogólnym o działaniu moderacji i forum.

W.

Bardzo proszę, dołącz wiec Witku do nas i przejmij choć część naszego brzemienia. Może Ty poradzisz sobie z tym problemem lepiej niż my. Od dawna marzy nam się tak zaangażowany moderator.

Zapraszam serdecznie. Myślę że znasz kryteria zostania moderatorem? Jeśli je spełniasz, będę pierwszym glosującym za Twoim przyjeciem w nasze szeregi.

Co Ty na to?

Brzemienia - no chyba żartujesz - a kto Ci każe to robić?

Nie wierzę że praca moderatorska nie jest nagradzana bo w innym przypadku nikt z Was nie byłby taki gorliwy.

Nie spełniam warunków zostania moderatorem ale gdyby było to możliwe to za żadne skarby świata nie dałbym się namówić ponieważ ta robota jest strasznie odpowiedzialna bez odwalania amatorszczyzny, jednym słowem trzeba być sędzią w czyjejś sprawie a to trudne i długotrwałe zadanie by kogoś nie skrzywdzić.

Tylko wytłumacz mi, jak to jest możliwe, że inteligentni, wykształceni ludzie, nie rozumieją czym jest watek techniczny?

tak jak pisałem wyżej: ludzie chcą sobie pogadać...

kiedyś był temat (kurcze nie pamiętam tytułu) o wszystkim i o niczym - został skasowany przez jakiegoś "gorliwego" moda - pytam się po co?

Masz na myśli tę ostatnią kłótnię?

A znasz w tej sytuacji jakąś inną formę zakończenia tego sporu? Chętnie się zapoznam i nauczę.

W.

Spór (konkretnie ten), zwłaszcza toczący się otwarcie, też informuje nas o pewnych źle działających tutaj mechanizmach. Chyba lepiej usprawnić mechanizm niż udawać, że problemu nie ma kasowaniem wpisów (będących tak naprawdę uwagami). To jest pierwsza rzecz, druga jest taka, że kasuje się w wątkach tematycznych niektóre wpisy jako niby niezgodne z tematem. Wystarczy, że w temacie o "żarówce" ktoś napisze "świetlówka". Już uważa się to za zbyt duże oddalenie od meritum obgadywanego tam zagadnienia. Dla mnie jest to niepojęte zachowanie.

Określenie gównoprawda nie jest wulgaryzmem, jest zwrotem powszechnie używanym...

No to zajeb...ie jest.

Zgłoś proszę swą kandydaturę na moderatora Dudek'u, ja poprę ją z całym przekonaniem, że wprowadzisz swoje mechanizmy natychmiast ozdrawiające to forum.

Jak na razie, Twoje uszczypliwe wtręty, udające arcyiteligentne niedomówienia, jedynie błędnie odczytane przez uczestniczących w forum idiotów, na nic nam głupcom się nie zdają.

Dołącz więc do nas z takim zasobem inwencji. Zapraszam.

Włodek.

Rozumiem, że jeśli na tym forum nie będzie co najmniej jednej "nawalanki", to dzień stracony?

A moderacja faktycznie "bywa nadgorliwa" ;-) Posłuchajcie normalnych rozmów. Ile tam jest zmian tematu? A tu czasem o jedną jest oburzenie.

Miłego końca weekendu.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Nie wierzę że praca moderatorska nie jest nagradzana bo w innym przypadku nikt z Was nie byłby taki gorliwy.

I to jest jeden Waszych problemów :-) Nakręcanych jak wszystkie afery gatunku domniemanych, skad ludzie maja pieniadze i władzę? Oczywiście fakt, że sami na nie zapracowali, jest dla Was utopią :-)

Nie wiem jak to jest tutaj. Wiem napewno jeśli chodzi o moja osobę, że żyje w dwu krajach i w obydwu prowadzę kilka działalności i w tej chwili pracuje nad podjeciem dodatkowych dwu. Ja wraz z moimi synami. Podjąłem się moderowania na prośbę osoby, którą szanuje i nie była to prosta decyzja z mojej strony. Jednak ze względu na fakt, że byłem czynnym (bunt majowy) we wnoszeniu protestów wobec tamtej moderacji, kierując się zasadą, jeśli dadzą ci szansę sam coś zmień, przyjąłem tę funkcję bezinteresownie ( zapewne gaża za moderowanie tym forum byłaby obrazą mojej osoby ) więc Twoje aluzje mnie po prostu krzywdzą.

Jeśli ja Wam nie psuję, to zgłoście to od razu. Nie przyjąłem tej funkcji aby Was gnębić. Ja wychowuję młodzież i to mi wystarcza, kiedy ona i jej rodzice są mi wdzięczne :-)

Włodek.

Ja nie muszę umieć gotować, ale powiedzieć, że coś mi nie smakuje chyba mogę. No chyba, że nie mogę, bo jednak gotować nie potrafię. Proszę mnie uświadomić, zwykłego idiotę.

Nic się nie zmieniło i nie zmieni na tym forum - tacy są ludzie (Polacy?)

Palton był dobry - stał się wrogiem numer 1.

SławekR jako user, dobry i chwalony za merytorykę, jako moder zwalczany przez grupkę userów, ponownie jako user jest chwalony i to nawet przez tych co go wcześniej zwalczali.

Teraz Ty Vlado - gwarantuje Ci drogę jaka odbył SławekR, choc Ci tego nie życzę.

Już jesteś zwalczany przez dawnych kolegów, a to dopiero początek.

Tacy już jesteśmy - każdą władzę nad nami będziemy zwalczać ;)

Rozumiem, że jeśli na tym forum nie będzie co najmniej jednej "nawalanki", to dzień stracony?

I o tym właśnie mówię. Wy wydzicie dowalanki, ja zgłoszenie uwag. (jedna kropka)

SławkaR jako moderatora ponosiło. Nie był dobry. Liczę na Vlado, ale też targają nim emocje, zupełnie niepotrzebnie.

Edytowane przez DeeS
I o tym właśnie mówię. Wy wydzicie dowalanki, ja zgłoszenie uwag. (jedna kropka)

SławkaR jako moderatora ponosiło. Nie był dobry. Liczę na Vlado, ale też targają nim emocje, zupełnie niepotrzebnie.

Żeby wszyscy moderatorzy byli tacy jak Vlado....

Mam pytanie do Administracji/Moderacji: czy są dumni z tego, że tolerują na tym portalu wątek pełen nienawiści, ksenofobii i antysemickiego jadu? Czy forum audio to dobre miejsce na takie rzygi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam pytanie do Administracji/Moderacji: czy są dumni z tego, że tolerują na tym portalu wątek pełen nienawiści, ksenofobii i antysemickiego jadu? Czy forum audio to dobre miejsce na takie rzygi:

Ukryta Zawartość

Moderacja nie może być dumna z wątków, które nie są jej własnym tworem, bo niby dlaczego? Moim zdaniem, to nie wątki, ani tematyka w nich poruszana stanowi problem. Problemem są piszący w nich uczestnicy. Moderacja zatem toleruje wątki, ponieważ każdy z użytkowników może założyć wątek, tyczący zagadnień o jakich chce dyskutować na otwartym forum.

Być może zatem, nie likwidacji wątku powinieneś się domagać, a weryfikacji ludzi piszących na naszym forum, którzy swym brakiem kultury, a często zwyczajnym chamstwem, dają świadectwo, że nigdzie nie powinni być dopuszczani do dyskusji, a co dopiero publikowani.

Niestety jak byś nie wnosił swego oburzenia, to likwidacja wątku, czy wykluczenie ludzi niegodnych, spowoduje jedynie atak na moderatorów. Żadnej refleksji, czy zmiany swego postępowania.

Tak. zgłaszane na panel skargi są rozpatrywane a wpisy moderowane. Jeśli nie będą skuteczne, zapewne co niektórym przydarzą się wykluczenia z uczestnictwa w dyskusji.

W.

Ukryta Zawartość

Rozumiem. Czyli tolerujesz antysemityzm. Nie mam więcej pytań. Gratuluję właścicielowi Audiostereo.

A co, nie wolno pisać źle o żydach? Chciałbyś zakazać?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Użytkownicy+

Rozumiem. Czyli tolerujesz antysemityzm. Nie mam więcej pytań. Gratuluję właścicielowi Audiostereo.

Ja też rozumiem i nie mam pytań. Również gratuluję.

A co, nie wolno pisać źle o żydach? Chciałbyś zakazać?

Zakazać? Nie. Wystarczy, że brzydzę się żydożercami, ktôrych, jak widać, nie brakuje. Gdyby nie było Żydów, wymyśliliby ich antysemici.

To co cam niektórzy wypisują to jest czyste prymitywne chamstwo. Moderacja powinna coś z tym zrobić. Palton jak jesteś fanem kulturalnych wpisów to powinieneś zareagować, a Tobie tylko podważanie Twego cytuję "autorytetu" przeszkadza.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Taki właśnie wniosek wyciągnąłeś z mojego wpisu?

Cóż, ja nie mam ci czego gratulować, raczej współczuję.

W.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.