Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
12 godzin temu, Adasza napisał:

@Espectro  To jeszcze ja od siebie. Odbyłem 7-dniowe wakacje, w związku z czym chciałbym zapytać administrację czy poniższy wpis był podstawą do ich przyznania.

"Obraźliwe posty lub PW pod adresem moderatorów, z powodu otrzymanej restrykcji (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)
Zanim będziesz mógł dodawać odpowiedzi, musisz zapoznać się z otrzymanym ostrzeżeniem.

Forum - funkcjonalność, sprawy moderacyjne
Ograniczenia
Przyznano punktów: 4 , wygasają 23.12.2021 17:20
Nie może dodawać odpowiedzi - 6 dni i 23 godziny
Informacja dla użytkownika

"moje wypowiedzi były w większości wykasowane a @McGyver cytuje tylko to co dla niego wygodne. 
Ta arogancja jest nie do zniesienia...
"

To jest naprawdę podstawa do tygodniowego bana???
P.S. Mam nadzieję, że zainteresowani to przeczytają, zanim wpis zostanie usunięty...

Pomówienia. To nie temat do publikowania treści ostrzeżenia.

Z tematu w którym otrzymał Pan po raz pierwszy ostrzeżenie (zresztą słusznie) przeszedł płynnie na atak na moderację.

ps. wpisy nie są usuwane a ukrywane i cała moderacja oraz administracja widzi takowe podświetlone na czerwono.

(nie daje się nie zauważyć) 

11 godzin temu, slawek.xm napisał:

firefox też

Na firefoxie to potrafią dziać się dziwne akcje. Z tego co gdzieś ostatnio czytałem niestety lisek pozostał sporo daleko w tyłach jeżeli chodzi o aktualizacje oraz bezpieczeństwo. Aktualnie jeżeli chodzi o mnie to nie znam fajnej i dobrej przeglądarki bo każda z aktualnych ma swe problemy większe lub mniejsze. 

Brave ? dość lekka mocno podobna do firefoxa. Warto przetestować 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
1 godzinę temu, JuG napisał:

obraz.png.cf969de455cdf66e354fc16210e0390f.png   👍

Jak ten choinek ? Za późno zjawiłem się u sprzedającego to i tylko taki był. 🙂 

• Administratorzy
7 minut temu, Adasza napisał:

Piąty raz pytam - czy ta wypowiedź była podstawą do przyznania punktów???

3 godziny temu, Espectro napisał:

Tak. Pisanie bzdur. Dlaczego ? bo w tym temacie administracja moderuje. 

8 minut temu, Adasza napisał:

I dlaczego niby mam nie zacytować treści ostrzeżenia, jeżeli chcę wyjaśnić sprawę? 

Jeżeli szuka się wyjaśnienia to pisze się odwołanie do administracji a nie szuka rozgłosu po tematach.

Każda sprawa powinna być załatwiana indywidualnie a nie poddawana pod publiczną dyskusje. 

10 minut temu, Adasza napisał:

Czy to nie jest piaskownica i traktowanie ludzi jak idiotów? Macie to zamiar kontynuować/tolerować 🙂 

Pytając o wpis z innego tematu niestety zaczął Pan wojenkę tutaj w temacie obrażając moderacje. 

Teraz pyta się dlaczego wpisy znikają choć nadal wie z jakiego powodu i jakich słów używał.

Przy każdym ostrzeżeniu jest opis i cytat za co się otrzymuje punkty. 

Rozwlekanie tego tutaj to zwykłe szukanie rozgłosu a nie chęć wyjaśnienia sprawy.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Espectro napisał:

Każda sprawa powinna być załatwiana indywidualnie a nie poddawana pod publiczną dyskusje

nie zgadzam się , jeśli użytkownik czuje się skrzywdzony ma prawo do poddania sprawy ocenie ogółu , jesli tylko tego chce

40 minut temu, slawek.xm napisał:

nie zgadzam się , jeśli użytkownik czuje się skrzywdzony ma prawo do poddania sprawy ocenie ogółu , jesli tylko tego chce

publiczna ocena ? to chyba jakis zwyczaj plemienny

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

39 minut temu, Adasza napisał:

PS. Nie rozumiem, jak można traktować w ten sposób tych, dzięki którym zarabia się pieniądze. Jest to dla mnie wprost nie do pojęcia...

mozesz uczestniczyc w forum za free ale jest regulamin który obowiązuje obie strony

regulamin tworzy admin wiec jaki sens przepychac sie z moderacja

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy
16 minut temu, cir napisał:

mozesz uczestniczyc w forum za free ale jest regulamin który obowiązuje obie strony

regulamin tworzy admin wiec jaki sens przepychac sie z moderacja

I admin egzekwuje stosowanie się do niego.

16 minut temu, slawek.xm napisał:

jak już są trzy choinki to środkowa może się kręcić w drugą stronę 🙂

obraz.thumb.png.9fe68b6c77674dabc2dc03d0eeaa17c2.png

🙂 

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

I ma nadal do tego prawo. Ale nie do obrażania moderatorów. Jeżeli pyta za co i dlaczego ostrzeżenie o moderacja może wytłumaczyć ale kolejne wpisy obrażające tylko moderację za wlepienie takiego ostrzezęnie jest bezcelowe i moim zdaniem szuka się tutaj tylko wtedy pogłosu na forum a nie chęci rozwiązania sprawy.

Tak czy inaczej jak się otrzymało punkty od moderacji to zawsze powinno się odwoływać do wyższej instancji a nie tej samej bo moderacja raczej zdania sama nie zmieni. 

Godzinę temu, Adasza napisał:

O proszę, czyżbyście obawiali się "opinii publicznej"? Ciekawe. Jakoś widzę tu wiele innych, wyjaśnianych, podobnych wątków i spraw - dlaczego akurat moja tak wam nie przypadła do gustu? Za dużo prawdy???

Nie bo wpisy nie mówią prawdy a obrażają prace jaką wkłada moderacja codziennie aby utrzymać spokój w tematach. 

Choć czasami surowo to w wielu przypadkach znacznie ogranicza rozpoczynanie wojenek i walk w tematach. 

Tyle, nie ma sensu doszukiwania się drugiego dna choć wielu to robi. 

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, Espectro napisał:

powinno się odwoływać do wyższej instancji a nie tej samej bo moderacja raczej zdania sama nie zmieni.

to nie podlega wątpliwościom 🙂

• Administratorzy
15 minut temu, slawek.xm napisał:

to nie podlega wątpliwościom 🙂

Choinki już się nie powinny rozmnażać. 🙂 

45 minut temu, slawek.xm napisał:

jak już są trzy choinki to środkowa może się kręcić w drugą stronę 🙂

obraz.thumb.png.9fe68b6c77674dabc2dc03d0eeaa17c2.png

55 minut temu, Espectro napisał:

Choinki już się nie powinny rozmnażać. 🙂 

A w ogóle AS ma zgodę wiceprzewodniczącej KE Heleny Dalli na choinki? 😉

• Administratorzy
31 minut temu, Zyzol napisał:

A w ogóle AS ma zgodę wiceprzewodniczącej KE Heleny Dalli na choinki? 😉

Może Pan jej zapytać. Ja osobiście nie znam.

6 minut temu, Espectro napisał:

Może Pan jej zapytać. Ja osobiście nie znam.

Ja też, ale poznałem jej opinie. Proszę zajrzeć na końcówkę str. 155 w wątku "Jeśli nie Unia Europejska to co?".

Zostałem zaskoczony powagą odpowiedzi. Odnosiłem się żartobliwie do żartobliwego, jak mi się wydało wpisu o choinkach.

I to byłoby na tyle. Dziękuję za uwagę. 🤐

• Administratorzy

@Adasza Bana na temat. I prosze o nie pisanie bredni i edycji moich wpisów.

Od rana wszytki wpisy Pańskie były zgłaszane z 4 razy ale pozwoliłem je zostawić aby nie było potem gadania że coś jest zamiatane pod dywan. Ciągłe szukanie dziury w całym i przede wszystkim szukanie winnych gdzie to Pan jest odpowiedzialny sam za swoje wpisy. Cytowanie po raz 3 tego samego wpisu za który otrzymał Pan restrykcje i wie dlaczego jest zwykłym trollingiem i szukaniem posłuchu oraz rozgłosu.

Miłego dnia.

Wpisy usunięte przez moderację... one nie są usunięte tylko ukryte i moderacji nadal się wyświetlają ale na czerwono. Czy mogą też tak się wyświetlać autorowi? Irytuje gdy długi post, efekt wielominutowej pracy cały znika z powodu wypatrzonej przez moderatora bzdury, i całą treść muszę jeszcze raz pisać, zamiast przeredagować doprowadzając do zgodności z Regulaminem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Irytuje gdy długi post, efekt wielominutowej pracy cały znika z powodu wypatrzonej przez moderatora bzdury, i całą treść muszę jeszcze raz pisać, zamiast przeredagować doprowadzając do zgodności z Regulaminem.

Irytuj się sam na siebie skoro - jak sam twierdzisz -  piszesz  posty zawierające "bzdury" tudzież treści niezgodne z regulaminem.

Edytowane przez McGyver
babol
Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wpisy usunięte przez moderację... one nie są usunięte tylko ukryte i moderacji nadal się wyświetlają ale na czerwono. Czy mogą też tak się wyświetlać autorowi? Irytuje gdy długi post, efekt wielominutowej pracy cały znika z powodu wypatrzonej przez moderatora bzdury, i całą treść muszę jeszcze raz pisać, zamiast przeredagować doprowadzając do zgodności z Regulaminem.

wystarczy ,ze przeczytasz przed publikacją

w końcu masz juz tyle doświadczenia ,ze wiesz co mozna a co nie 🙂

2 godziny temu, JuG napisał:

Prowadź archiwum swoich bezcennych dla ludzkości wpisów. 🙂

Warto by było. Bo niby skąd mam wiedzieć co myślę, dopóki nie przeczytam tego co napisałem?

• Administratorzy
W dniu 4.12.2021 o 14:41, szymon1977 napisał:

Który to wyleciał wpis ?  Przejrzałem wszystkie do 29 listopada i nie widzę żadnego ukrytego.

W dniu 4.12.2021 o 16:55, szymon1977 napisał:

Warto by było. Bo niby skąd mam wiedzieć co myślę, dopóki nie przeczytam tego co napisałem?

Nie rozumiem, 😞 Można prościej ? W czym jest problem ? Ostrzeżeń na koncie nie ma a i wpisy nie były ukrywane az do nie wiem przejrzałem 15 stron spisu po 30 i żaden nie jest ukryty.

Zwykłe pisanie aby pisać ? 

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Zwykłe pisanie aby pisać ? 

Tak mi się przypomniało z dawnych czasów. Nie mam pretensji do żadnej decyzji moderatora, tylko proponuję pewną poprawę funkcjonalności - widzisz różnicę?

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Nie rozumiem

To dowcip był.

W dniu 4.12.2021 o 16:55, szymon1977 napisał:

Teraz wreszcie złapałem powód większości twoich wpisów. Po prostu piszesz sam do siebie a inni niepotrzebnie się wtrącają.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Tak mi się przypomniało z dawnych czasów. Nie mam pretensji do żadnej decyzji moderatora, tylko proponuję pewną poprawę funkcjonalności - widzisz różnicę?

Pisze Pan teraz jak by stalo się to chwile temu. 

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

To dowcip był.

Aha.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Bo Szymon to mistrz budowania nastroju 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 godziny temu, Espectro napisał:

Wprost przeciwnie! Jeśli pisałbym o konkretnym zdarzeniu, które "stalo się chwile temu", to zastosowałbym inną formę zdania. Ale do rzeczy: co z propozycją aby wpisy ukryte przez moderację nadal wyświatlały się nadal ale na czerwono?

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
11 minut temu, JuG napisał:

Masz ku temu talent. 🙂

Nie wiedziałem że takie filmiki na yt są.

Proszę pisać na temat. 

Godzinę temu, Espectro napisał:

Proszę pisać na temat. 

Muszę sprostować, bo zjadłem jedno słówka, drugie powtórzyłem: co z propozycją aby wpisy ukryte przez moderację nadal wyświatlały się AUTOROWI ale na czerwono?

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Muszę sprostować, bo zjadłem jedno słówka, drugie powtórzyłem: co z propozycją aby wpisy ukryte przez moderację nadal wyświatlały się AUTOROWI ale na czerwono?

Wpisy nie są nagle ukrywane po kilku latach albo miesiącach a są jak już dość na bieżąco.

To i nie ma potrzeby wglądu do takowego wpisu przez usera.

Jeżeli wnioskuje ktoś jeszcze za takową możliwością to można tak zrobić.

Jeżeli zaś jest to jedynie garstka nie ma sensu nawet się bawić w takie rozwiązanie.

Mała informacja o ukryciu wpisu dla autora ?

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.