Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W ciągu kwadransa mogę podesłać tuzin takich wydumanych, bezpodstawnych skarg, z odpowiednim uzasadnieniem, tak skonstruowanym, że się punkty będą należały.

To czy się punkty należą zależy od treści wpisu, a nie od treści zgłoszenia. Masowo spamując moderację bezzasadnymi zgłoszeniami łatwo zarobisz punkty karne.

• Administratorzy
2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W ciągu kwadransa mogę podesłać tuzin takich wydumanych, bezpodstawnych skarg, z odpowiednim uzasadnieniem, tak skonstruowanym, że się punkty będą należały.

Zabawa jest do momentu gdy ktoś nie zgłosi wpisu. A tym bardziej gdy jest to osoba poszkodowana. Atak personalny bez jasnego powodu.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

5 minut temu, Espectro napisał:

To może inaczej.

"niebożątko" nie było jedynym słowem za które otrzymał Pan punkty. Cała wypowiedz taka była.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja doskonale wiem, jaka była CAŁA moja wypowiedź, bo mam pamięć nawet ciut lepszą od kury.

Zresztą od czasu, jak zaczęliście przeginać z cenzurowaniem i punktami, zawsze sobie robię zrzut ekranu z moimi postami.

A już prawdziwym curiosum było to, że zostałem uraczony punktami za określenie pewnej baby - "obmierzłą"...

Szkoda słów, jako już przedtem rzekłem.

Nara.

Ps - a przy okazji cytowania mojej wypowiedzi, wypadałoby, Szanowny Panie Adminie, zacytować całość, nieprawdaż?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

prawdziwym curiosum było to, że zostałem uraczony punktami za określenie pewnej baby - "obmierzłą"...

Określenie kobiety "babą", a tym bardziej obmierzłą jest  jednoznacznie obraźliwe. Jeżeli tego nie rozumiesz, to punkty karne za takie zachowanie są jedynym sposobem by Cię skłonić do unikania tego.

5 minut temu, Espectro napisał:

Atak personalny bez jasnego powodu.

Czyli określanie rozmówców przez pewnego typa "ormowcami", "zomowcami" i twierdzenie, że "kilkunastu z nas powinno siedzieć" - jest już w porządku?

No to, kurna - fantastycznie.

1 minutę temu, McGyver napisał:

Określenie kobiety "babą", a tym bardziej obmierzłą jest  jednoznacznie obraźliwe. Jeżeli tego nie rozumiesz, to punkty karne za takie zachowanie są jedynym sposobem by Cię skłonić do unikania tego.

Nie żartuj, człowieku.

12 minut temu, McGyver napisał:

To też było wałkowane wielokrotnie. Zatem uznaję to za wpis prowokacyjny. Na razie bez kary, ale proszę nie przeciągać.

Nie wiem , co było ,,wałkowane" . Nie otrzymałem odpowiedzi na zwykłe pytanie zgodne z tematem wątku .

12 minut temu, McGyver napisał:

Na razie bez kary, ale proszę nie przeciągać.

Nie błagam o łaskę . Proszę karać .

Edytowane przez Mysza 13

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Czyli określanie rozmówców przez pewnego typa "ormowcami", "zomowcami" i twierdzenie, że "kilkunastu z nas powinno siedzieć" - jest już w porządku?

No to, kurna - fantastycznie.

Gdzie tak ktoś stwierdził? Nie manipuluj.

• Administratorzy

Jeżeli czuje się Pan obrażony takim stwierdzeniem to proszę zgłosić. Widać Pański wpis był obrażliwy i osoba taki fakt zgłosiła.

Jak dzieci. Wyzywanie sie od zomowców, kacapów, bolszewików, kur** itd i nie wiadomo dlaczego moderacja wlepia punkty. (w tym przypadku byłem to ja) 

Teraz, Mysza 13 napisał:

Nie otrzymałem odpowiedzi na zwykłe pytanie zgodne z tematem wątku .

Odpowiedzi na takie pytania w tym wątku padały już dziesiątki razy. Ja nie zamierzam się powtarzać, a międlenie tego uznam za uporczywy trolling.

• Administratorzy
19 minut temu, Mysza 13 napisał:

Rozumiem , że tylko te , które zostały zgłoszone . Jeśli Moderacja trafi [przypadkowo] na takie wpisy , a nie były one zgłoszone , to nie będą karane [?] . 

15 minut temu, Espectro napisał:

Zależy. Jak coś starego to max ukrywa się a jak nowego to się zgłasza jak by to robił zwykły użytkownik. 

Wchodzenie do tematu i robienie czystki to słabe rozwiązanie. A dobrze by było aby ktoś jeszcze przynajmniej popatrzył na wpisy.

@Mysza 13 już odpowiedziałem na to pytanie.

1 minutę temu, McGyver napisał:

Gdzie tak ktoś stwierdził? Nie manipuluj.

Jestem ostatni, który w jakikolwiek sposób usiłuje czymkolwiek manipulować.

A "gdzie"? Poczytaj politykę, to się dowiesz.

Zdrowia życzę.

• Administratorzy
12 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zresztą od czasu, jak zaczęliście przeginać z cenzurowaniem i punktami, zawsze sobie robię zrzut ekranu z moimi postami.

image.png

Cytowania do ostrzeżenia były używane te które uznałem za obraźliwe na podstawie opisu zgłoszenia.

Nie widze tu zdania łagodzącego Pański wpis za który otrzymał punkty.

Jeżeli się pomyliłem i tak naprawdę nie obrażał Pan tego usera to chętnie po narazie z moderacją te punkty Panu zdejmę.

Na teraz to koniec tematu.

Obraniczcie się delikatnie od wyzwisk i od wyzywania każdego kto ma inne zdanie niż wy sami. Już nie mówię o politykach i konsekwencji jakie będziemy mieli my oraz wy jako autorzy takich wpisów. Chwila refleksji przyda sie każdemu.

Audiostereo nie ma być kojarzone z polityką KONIEC !!

2 minuty temu, Espectro napisał:

chętnie po narazie z moderacją te punkty Panu zdejmę.

Nie ma takiej potrzeby, dziękuję bardzo.

Ja po naradzie z samym sobą i rozważeniu wolnych wniosków i wszystkich za i przeciw - z dniem dzisiejszym kończę uczestnictwo w Forum AS.

Dziękuję.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ja po naradzie z samym sobą i rozważeniu wolnych wniosków i wszystkich za i przeciw - z dniem dzisiejszym kończę uczestnictwo w Forum AS.

Skoro się obraziłeś z powodu punktów za ewidentne chamski wpis, to trudno. 

9 minut temu, Espectro napisał:

Audiostereo nie ma być kojarzone z polityką KONIEC !!

A odkrycie zakładki bocznicy dla niezalogowanych to w jakim celu było? 

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

A odkrycie zakładki bocznicy dla niezalogowanych to w jakim celu było? 

Tematy polityka i inne są ukryte. A samo pisanie na bocznicy to długa droga bo dla nowych pisanie także jest zablokowane.

Nowy przychodzący na audiotereo ma szukać tematów o audio a nie o polityce 

Polityka dla niezalogowanego wygląda tak :

image.png

Podobnie dla nowych. 

13 minut temu, McGyver napisał:

Skoro się obraziłeś z powodu punktów za ewidentne chamski wpis, to trudno. 

Ten wpis jest bardzo kulturalny . Z góry dziękuję za punkty i z wyrazami najgłębszej antypatii  ŻEGNAM .

• Administratorzy
1 minutę temu, Mysza 13 napisał:

Ten wpis jest bardzo kulturalny . Z góry dziękuję za punkty i z wyrazami najgłębszej antypatii  ŻEGNAM .

Nie otrzymał Pan punktów i nie otrzyma jeżeli język będzie odpowiedni. 

Miłego dnia.

• Moderatorzy
37 minut temu, McGyver napisał:

Z tą "babą", to nie przesadzajmy, bo to i za "chłopa" trzeba będzie karać. 🙂 

22 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie ma takiej potrzeby, dziękuję bardzo.

Dziękuję.

Niusia, nie zachowuj się jak "baba", tylko bądź "chłopem" , weź kilka głębszych oddechów i zostań z nami 🙂 , bo jak wszyscy odejdą, to nie będzie z kim pisać.

I co byście napisali zawsze moderacja ma rację. Nawet jak jej nie ma, to ma. Coraz bardziej ma rację, gdy jej nie ma. Ten trynd staje się coraz wyraźniejszy i powszechniejszy. Zaklinanie rzeczywistości i silenie się na obiektywizm w wykonaniu niektórych moderatorów aż kłuje w oczy. I to żenujące tłumaczenie, że nie mają moderatorzy czasu czytać wszystkiego, że to społecznie, zwalanie na użytkowników dbania o kulturę, poprzez natrętne zachęcanie do zgłaszania, itd, itp.

Jeśli się podejmuję moderowania to moderuję, trzymam rękę na pulsie i reaguję natychmiast. I prawda musi być moim drogowskazem. I interpretacja wpisów nie może się odbywać, na zasadzie, że jeden rabin tak, a drugi inaczej, a ja wybieram sobie wykładnię, która akurat mi pasuje w danym kontekście. To trudne jest, do tego trzeba mieć umiejętności i dużo rozsądku. No i sprawiedliwym, ale w tym przedpisowskim znaczeniu tego słowa, trzeba być.

P.S Jest na sali jakiś rabin, który uzna ten wpis za atak na moderację? Pewnie długo nie będę czekał.

• Administratorzy
2 minuty temu, papageno napisał:

I co byście napisali zawsze moderacja ma rację. Nawet jak jej nie ma, to ma. Coraz bardziej ma rację, gdy jej nie ma. Ten trynd staje się coraz wyraźniejszy i powszechniejszy. Zaklinanie rzeczywistości i silenie się na obiektywizm w wykonaniu niektórych moderatorów aż kłuje w oczy. I to żenujące tłumaczenie, że nie mają moderatorzy czasu czytać wszystkiego, że to społecznie, zwalanie na użytkowników dbania o kulturę, poprzez natrętne zachęcanie do zgłaszania, itd, itp.

Jeśli się podejmuję moderowania to moderuję, trzymam rękę na pulsie i reaguję natychmiast. I prawda musi być moim drogowskazem. I interpretacja wpisów nie może się odbywać, na zasadzie, że jeden rabin tak, a drugi inaczej, a ja wybieram sobie wykładnię, która akurat mi pasuje w danym kontekście. To trudne jest, do tego trzeba mieć umiejętności i dużo rozsądku. No i sprawiedliwym, ale w tym przedpisowskim znaczeniu tego słowa, trzeba być.

P.S Jest na sali jakiś rabin, który uzna ten wpis za atak na moderację? Pewnie długo nie będę czekał.

Z tym rabinem to żart no ale mniejsza.

Proszę pamiętać że nie ma osoby nieomylnej i często podejmując decyzje osoba ta bazuje na własnych życiowych doświadczenaich. Kolejna sprawa że w kwestii takich zgłoszen nie chodzi nawet o wyznania czy popieraną partie polityczną aby móc ocenić wpis. Jawne i publicznie skierowane oszczerstwa w kierunku osoby która czuje się pokrzywdzona takim stanem.

Uznajmy zawsze że większość ma rację a nie mniejszość chyba że sprawa jest naprawdę mocno polityczna i biorąc zdanie większości szkodzimy tak naprawdę każdemu. 

Rozważamy ostrzeżenia które są ewidentne i łatwe do oceny dla każdego. Nazywanie kogoś ..... lub ..... i ataki personalne nie będą przechodzić. To żę się komuś udało i nikt nie zgłosił a nawet polajkowało wielu nic nie oznacza. 

Na bocznicy pozwalamy na ostrzejsze słownictwo ale nie do tego stopnia. 

Prosze spojrzeć jak wygląda temat polityka lub kościoły w których to co drugi wpic jest brzydki. 

Jeżeli rozmawiacie w ten sposób i nikt nie ma nic przeciwko to ok. Ale pisząc wpisy obrażające innego użytkownika nie będą przechodzić tak łatwo. 

Piszecie o zamykaniu buzi i cenzurze jakiej ? gdzie ? to że dwa słowa sa dopisane do filtra brzydkich ? i wymagają zatwierdzania ? bo pisząc ogólnikowo nie szkodzą nikomu ale w stosunku do drugiego usera już tak ?

Słychać tego co najgłośniej krzyczy a nie tego co mądrze mówi.

12 minut temu, Espectro napisał:

Miłego dnia.

Jeśli Forum AS ma opuścić user Bezlitosna Niusia , to ten dzień nie będzie miły , ani dla mnie , ani [ZAPEWNIAM !!!!] wielu innych userów ... Może być miły jedynie dla foliarzy , płaskoziemców i innych ,,inteligentnych inaczej" , którzy razem wzięci musieliby wejść na taboret , aby usera Niusię w piętę pocałować .. Pozdrawiam .

• Administratorzy
1 minutę temu, Mysza 13 napisał:

Jeśli Forum AS ma opuścić user Bezlitosna Niusia , to ten dzień nie będzie miły , ani dla mnie , ani [ZAPEWNIAM !!!!] wielu innych userów ... Może być miły jedynie dla foliarzy , płaskoziemców i innych ,,inteligentnych inaczej" , którzy razem wzięci musieliby wejść na taboret , aby usera Niusię w piętę pocałować .. Pozdrawiam .

Wielu tak mówi a po godzinie wraca z nowym kontem. 

Prosze samemu ocenić czy wpis za który user otrzymał restrykcje był poprawnie oceniony czy też nie.

Najlepiej aby zrobiła to osoba do której wpis był kierowany.

Pan też z podobnym stwierdzeniem odchodził po czym 3 dni po przeglądał i czytał forum.

Miłego dnia.

35 minut temu, Espectro napisał:

Tematy polityka i inne są ukryte. A samo pisanie na bocznicy to długa droga bo dla nowych pisanie także jest zablokowane.

Nowy przychodzący na audiotereo ma szukać tematów o audio a nie o polityce 

Pisałem o Bocznicy nie tylko o temacie Polityka.

A u mnie tak to wygląda 😉

Ukryta Zawartość

952730818_Zrzutekranu2021-12-17110332.thumb.jpg.c5519d711f70e44f87c03f4f31450b7d.jpg

Tylko tematu Polityka nie widać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
Teraz, jar1 napisał:

1084021510_Zrzutekranu2021-12-17105949.thumb.jpg.797ee818e6fc7efacaaabb7d58e38465.jpg

952730818_Zrzutekranu2021-12-17110332.thumb.jpg.c5519d711f70e44f87c03f4f31450b7d.jpg

Ten temat jest odkryty zaś inne z bocznicy poukrywane i nawet znając link do tematu pojawi się takowa informacja jak podesłałem.

https://www.audiostereo.pl/topic/149958-polityka

do testu

Polityki i Kościoła  nie sposób moderowac gdyz wpisy obu stron sa pisane tak aby były atakami i albo zostaje sito po wejsciach moderacji i niezrozumiała  wymiana zdan albo zostawiac wszystko

reguły gry w tych watkach od kilkunastu  lat sa nie do ustalenia

a moze zrobic Klub  polityka  i klub kosciół ustalic nowe reguły w tych klubach i oswobodzic bocznice z tych dwóch  pól bitewnych

albo sie nawalamy albo rozmawiamy

innej opcji nie ma w/g mnie oczywiscie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy

aha korona nie jest ukryta 

mogę podesłać które są jak cos 

Teraz, cir napisał:

Polityki i Kościoła  nie sposób moderowac gdyz wpisy obu stron sa pisane tak aby były atakami i albo zostaje sito po wejsciach moderacji i niezrozumiała  wymiana zdan albo zostawiac wszystko

reguły gry w tych watkach od kilkunastu  lat sa nie do ustalenia

a moze zrobic Klub  polityka  i klub kosciół ustalic nowe reguły w tych klubach i oswobodzic bocznice z tych dwóch  pól bitewnych

albo sie nawalamy albo rozmawiamy

innej opcji nie ma w/g mnie oczywiscie

No dokładnie.

Ale zalezy to tylko od użytkowników a nie od moderacji. Jak chcecie mieć miejsce do wyzywania się nawzajem to nei wiem czy chcemy takowe stworzyć a na pewno nie pozwolimy na to w tematach nawet na bocznicy.

Jaki wtedy będzie sens siedzenia w temacie i rozważanie gdy wszyscy popierają tylko jedna partie ? nudno wam będzie i skończa się wam tematy po 2 dniach.

2 minuty temu, cir napisał:

Ukryty klub dla tylko wtajemniczonych. Podobnie można zrobić z blogiem prywatnym i uczestnictwo tylko po zaproszeniu.

W klubach wtedy może takze moderować właściciel klubu.

10 minut temu, jar1 napisał:

1084021510_Zrzutekranu2021-12-17105949.thumb.jpg.797ee818e6fc7efacaaabb7d58e38465.jpg

118348 || 138008 || 113668 || 18008 || 149958 || 97062 || 44495 || 155996 || 107469 || 18008 || 150694 || 146909 || 113998 || 155896  || 155896  || 140850  || 136124 
Numerki tematów ukrytych przed nowymi i przed goścmi.

48 minut temu, Marcinus napisał:

to i za "chłopa" trzeba będzie karać. 🙂

Cóż, za chłopa niejeden się obruszy, twierdząc że on nie jest żaden chłop, jeno szlachcic ... choć ubogi 😜

• Administratorzy
Teraz, McGyver napisał:

Cóż, za chłopa niejeden się obruszy, twierdząc że on nie jest żaden chłop, jeno szlachcic ... choć ubogi 😜

No coś w tym jest. Granice ustalamy sami.

• Moderatorzy
Teraz, McGyver napisał:

No, chyba, że tak 🙂 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.