Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Hej, jest tam kto?

Dlaczego dostałem 2 punkty karne za

Zrzut ekranu (450).png

Przecież zdanie powyżej jest cytatem ze znanego serialu HBO w którym występuje Sygnalista Glut.Brak znajomości historii kultury masowej nie upoważnia Moderatorów do nakładania nieadekwatnych kar za napisanie prawdy.

Edytowane przez misiek54321
  • Administratorzy
10 godzin temu, misiek54321 napisał:

Hej, jest tam kto?

Dlaczego dostałem 2 punkty karne za

Zrzut ekranu (450).png

Przecież zdanie powyżej jest cytatem ze znanego serialu HBO w którym występuje Sygnalista Glut.Brak znajomości historii kultury masowej nie upoważnia Moderatorów do nakładania nieadekwatnych kar za napisanie prawdy.

I co wpis wnosił do tematu ? (cytat z owego filmu) ?

Bo patrząc na wszytkie Pańskie wpisy to od wulgaryzmów aż po ataki personalne niestety. 😞 

Jeżeli Pan udowodni że to cytat to nie ma sprawy pomyślimy nad zdjęciem kary.

To jest cudo .....

https://www.benchmark.pl/aktualnosci/dysk-ssd-dla-audiofilow-absurdalny-pomysl-dla-maniakow-dzwieku.html

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, Espectro napisał:

To jest cudo .....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam! Postawcie na takich serwer AS - wpisy będą dodawać się szybciej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Mam! Postawcie na takich serwer AS - wpisy będą dodawać się szybciej.

Stoi na takim własnie. 🙂 

19 godzin temu, Espectro napisał:

O jaki temat chodzi ? Ten nieszczęsny o którym mowa ?

Wnioskuję zatem, by konsekwentnie przypiąć temat:

19 godzin temu, Wuelem napisał:

"Ochrona wątków tematycznych przed antyaudiofilskim spamem i hejtem"

...we wszystkich zakładkach!

Przecież każdy user powinien się zaznajomić z ważnymi zasadami. Bo potem taki jeden przeskoczy pisać w innej i śmieci nieuświadomiony, że tu już inna kultura... słuchania kabli, bezpiecznika, dysku SSD.

• Administratorzy

@Wuelem Powoli. Spokojnie. W wszystkim te teorie spiskowe.

Po pierwsze jeżeli trzeba będzie ten temat zakopać to tak się stanie.

Nie stanie się jednak to po jednym wpisie z strony użytkowników. Choć kilku aby było.

Aktualnie ten temat nikomu nie przeszkadza to i po co go dotykać ? 

Gość Kw202

(Konto usunięte)

Tak z ciekawości to gdzie tu przejawia się rasizm?

,,Jest taka nacja którą podejrzewa się o picie,, osocza'' z chrześcijańskich dzieci 😂''

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 minuty temu, cir napisał:

a to jest na powaznie czy taka forma dowcipu ?

Nie mogę znaleźć już tego posta, nie był to dowcip raczej stwierdzenie faktu. 

• Administratorzy
9 godzin temu, Kw202 napisał:

Nie mogę znaleźć już tego posta, nie był to dowcip raczej stwierdzenie faktu. 

Interesujące.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Dwóch to już kilku. BTW jeśli jako admin uważasz forum AS za audiofilskie w jakimś dziwnym znaczeniu tego słowa, to zredaguj krótke, rzeczowe i kulturalne info dla użytkowników, podwieś we wszystkich działach, a tej porażce pozwól, aby została przepchnięta przez aktualne dyskusje do historii.

Poczekam na większą ilość. Zasady są takie same, regulamin oraz netykieta. Temat tamten był pisane na jej podstawie.

Który raz ten sam będziemy przerabiać o kilku lat. W tematach strikte audiofilskich i / lub o tematyce zadanej z góry tytułem tematu (np o kablach) autor nie życzy sobie słuchania jaki to jest głupi lub niespełna rozumu gdy chce porozmawiać na konkretny temat. Chodzenie po tematach i nawracanie na swoje jest uznawane za trolling i to nie po jednym, dwóch czy też 10 razach gdy się prosi o zaprzestanie oraz gdy autor o to prosi. Podejdźmy do każdej sprawy na poważnie i z profesjonalizmem oraz przede wszystkim z chłodną głową. 

Audio oraz odsłuch jak i jakość prezentowana czy też różnice jakie ktoś słyszy jest sprawą indywidualną i budowaną na bazie doświadczeń i lat w temacie. Zdanie każdego z użytkowników powinno być szanowane a nie gnębione za swe wybory.

Kolejny raz upominam. Kultura oraz brak trollingu w tematach audiofilskich i tematach zawansowanych pod względem wiedzy będą obejmowane ochroną i każdorazowe pisanie bzdur będzie poddawane ocenie i odpowiednio traktowane.

Nie ma tu nic nowego i cieszymy się z każdego wpisu na forum, bardziej za tym w AS niż na Bocznicy ale zawsze.

Trolling oraz wpisy nie na temat będą ukrywane i będą leciały bany w tematach.

• Administratorzy

Kilka małych zmian dotyczących oceniania wpisów.

Wielu niestety nagminnie łamie kilka punktów regulaminu, wychodząc na przód tym którym się wymsknie raz na jakiś czas pozwoliliśmy na zmniejszanie takowych ustalonych wartości.

Gdy przewinienie jest lekkie ale w łatwy sposób wpisuje się w dany punkt regulaminu to wlepia się niższą wartość punktów karnych zaś jeżeli przeciwnie to większą.

Zastrzegamy iż w skrajnych przypadkach mogą to być także wartości wychodzące poza granice ale tylko w mega skrajnych przypadkach jak np: spamer.

Oczywiście od każdej decyzji można się odwołać i odwołać także od ilości punktów.

Jednocześnie prosiłbym Moderację o delikatniejsze traktowanie przy uzyskaniu 10 punktów i blokowanie dopiero przy 11. 

Kolorem czerwonym zaznaczone sa zmiany oraz po lewej stronie wartości domyślne jakie były aktualnie.

Wartość domyślna                              Opis                              punkty między X - Y             
                1                              Obraźliwe zachowanie (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)                              1-3 pkt             
                1                              Podbijanie tematu (Netykieta pkt. 9)                              1-2 pkt             
                1                              Wulgaryzmy (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)                              1-3 pkt             
                1                              Wpis nie na temat (Netykieta pkt. 3-7, 15)                              1-2 pkt             
                2                              Wypowiedzi prowokacyjne (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)                              1-3 pkt             
                2                              Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)                              2-3 pkt             
                2                              Nieodpowiedni język (Regulamin §6 pkt. 5)                              2-3 pkt             
                1                            Treść sygnatury, avatara, opisu łamiąca regulamin lub netykietę (Regulamin §6 pkt. 1)                              1-2 pkt             
                3                              Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)                              3-5 pkt             
                3                              Namawianie do łamania regulaminu lub netykiety (Regulamin §6 pkt. 1)                              3-5 pkt             
                3                              Rasizm (Regulamin §6 pkt. 4)                              3-5 pkt             
                                            Spamowanie (Netykieta pkt. 13)                              2-3 pkt             
                2                              Trolling (Netykieta pkt. 11)                              2-4 pkt             
                4                              Obraźliwe posty lub PW pod adresem moderatorów, z powodu otrzymanej restrykcji (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)                              4-6 pkt             
                4                              Reklamowanie konkurencyjnych serwisów (Netykieta pkt. 13)                              3-5 pkt             
                5                              Ujawnianie danych personalnych (Regulamin §6 pkt. 1)                              4-6 pkt             
                5                              Ujawnianie wiadomości prywatnej (Regulamin §6 pkt. 5)                              4-6 pkt             
                999999                              Multikonto (Netykieta pkt. 17)                              Perm BAN             

Zmiany to:

Obraźliwe zachowanie (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)  1-3 pkt

Wulgaryzmy (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)  1-3 pkt

2   Wypowiedzi prowokacyjne (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)   1-3 pkt

Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)  2-3 pkt

1  Treść sygnatury, avatara, opisu łamiąca regulamin lub netykietę (Regulamin §6 pkt. 1)  1-2 pkt

Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)   3-5 pkt

2  Spamowanie (Netykieta pkt. 13) 2-3 pkt

2 Trolling (Netykieta pkt. 11)  2-4 pkty

Zmniejszenie niektórych oraz zwiększenie delikatne w dokładnie jednym. (wypowiedzi prow)

• Administratorzy

Co o tym sądzicie i jaka jest wasza decyzja czy może chcecie coś zmienić.

Zastrzegam i prosze tylko o poważne propozycje uwarunkowane i udowodnione sensownie bez żartów.

Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)   3-5 pkt

Proponuję przed ,,Atak" dopisać ,,nieuzasadniony" , lub ,,bezpodstawny" , chyba , że Moderacja i Administracja jest nietykalna .

Za ujawnianie  ,,danych osobowych" i treści prywatnej korespondencji  - wypad z Forum .

Uzasadnienie : w.w. czyny są na tyle ohydne , że ich autorzy nie zasługują na udział w publicznej dyskusji .        Tyle ode mnie . Pozdrawiam .

Edytowane przez Mysza 13

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Gość Kw202

(Konto usunięte)

Jak dla mnie ok. 

Mam pytanie czy można wprowadzić taką funkcję że osoba ignorowana przeze mnie nie widzi też moich postów? Być może już to tak działa nie wiem 😉

• Administratorzy
Teraz, Mysza 13 napisał:

Proponuję przed ,,Atak" dopisać ,,nieuzasadniony" , lub ,,bezpodstawny" , chyba , że Moderacja i administracja jest nietykalna .

Zawsze jest bezpodstawny. Nie mozna nazwać podstawą do oczerniania moderacji po otrzymaniu restrykcji.

Teraz, Mysza 13 napisał:

Za ujawnianie  ,,danych osobowych" i treści prywatnej korespondencji  - wypad z Forum .  Tyle ode mnie . Pozdrawiam .

Lepiej aby nie tworzył kolejnego konta z złości a poczekał aż ban mu zniknie.

Teraz, Kw202 napisał:

Jak dla mnie ok. 

Mam pytanie czy można wprowadzić taką funkcję że osoba ignorowana przeze mnie nie widzi też moich postów? Być może już to tak działa nie wiem 😉

Jest takowa opcja ale stosowana przez nas jedynie w skrajnych przypadkach. Zapraszam na PW jeżeli to taka własnie sprawa.

Gość

(Konto usunięte)

Co o tym sądzicie i jaka jest wasza decyzja czy może chcecie coś zmienić

Bez względu na to jakie zmiany miałyby nastąpić przy zakładaniu konta użytkownik potwierdza i akceptuje istniejący na forum regulamin

ale wg mnie jest to wiążące dla obu stron

wprowadzenie jakichkolwiek zmian musi łączyć się z ponowną akceptacją wszystkich użytkowników zarejestrowanych na forum

dlatego dałbym spokoj ze zmianami bo może być z tego więcej problemów niż korzyści

10 minut temu, Espectro napisał:
21 minut temu, Mysza 13 napisał:

Za ujawnianie  ,,danych osobowych" i treści prywatnej korespondencji  - wypad z Forum .  Tyle ode mnie . Pozdrawiam .

Lepiej aby nie tworzył kolejnego konta z złości a poczekał aż ban mu zniknie.

Dzięki za przytyk ad persona niezwiązany z treścią mojej propozycji . Już znikam . Miłego dnia .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
Teraz, slawek.xm napisał:

wprowadzenie jakichkolwiek zmian musi łączyć się z ponowną akceptacją wszystkich użytkowników zarejestrowanych na forum

Tak jak sam Pan napisał. User akceptuje regulamin a regulaminu nie zmieniamy. Zmieniliśmy w tych przypadkach na lepsze dla użytkownika ilości karnych punktów a w regulaminie nei ma mowy o ilościach.

Teraz, Mysza 13 napisał:

Dzięki za przytyk ad persona niezwiązany z treścią mojej propozycji . Już znikam . Miłego dnia .

Nic personalnego. Chodzi jedynie o to aby usera nie blokować i aby uczył się na błędach.

45 minut temu, Mysza 13 napisał:

Proponuję przed ,,Atak" dopisać ,,nieuzasadniony" , lub ,,bezpodstawny" , chyba , że Moderacja i Administracja jest nietykalna

Nie ma czegoś takiego jak "uzasadniony atak personalny" na kogokolwiek, moderator czy nie moderator. Jeżeli nie podobają Ci się posunięcia moderatorów, to się nie awanturuj tylko zgłaszaj do admina. Espectro rozpatruje zgłoszenia. To już nie są czasy Vlado.

• Administratorzy
Teraz, McGyver napisał:

Nie ma czegoś takiego jak "uzasadniony atak personalny" na kogokolwiek, moderator czy nie moderator. Jeżeli nie podobają Ci się posunięcia moderatorów, to się nie awanturuj tylko zgłaszaj do admina. Espectro rozpatruje zgłoszenia. To już nie są czasy Vlado.

Samo awanturowanie odbierane jest jako trolling i lecą kolejne punkty. Niestety przy takowych akcjach towarzyszą także epitety i bluzgi wszelkiego rodzaju pod adresem moderatorów. Na co nie pozwolę. 

1 minutę temu, McGyver napisał:

To już nie są czasy Vlado.

@Vladonie miał statusu Administratora.

1 minutę temu, Espectro napisał:

epitety i bluzgi wszelkiego rodzaju pod adresem moderatorów. Na co nie pozwolę. 

A ja nie pozwolę na bluzgi pod adresem kogokolwiek. 

Teraz, Bobcat napisał:

@Vladonie miał statusu Administratora.

Owszem, tylko co z tego skoro administrator wówczas nie kontrolował w żaden sposób jego posunięć? 
Teraz jest inaczej.

• Administratorzy

---------------

To co można zrobić poprawkę punktów ? 

Wiem że będą odwołania typu: dlaczego za slowo "xyz" dostał jeden user 1 pkt a ja za "yxz" dostałem 2 pkty no ale bywa ta jest lepiej i łatwiej moderować a czasami nawet fajniej dać ostrzeżenie z 0 punktami.

6 minut temu, McGyver napisał:

A ja nie pozwolę na bluzgi pod adresem kogokolwiek. 

Należy rozróżnić dwie sytuacje:

(1) Bluzgi pod adresem innego użytkownika. Czynność naganna ale czasem sprowokowana postawą czy odżywkami drugiej strony. Prawo zna pojęcie "czynności sprowokowanej" i wówczas stosuje się nadzwyczajne złagodzenie kary.

(2) Bluzgi pod adresem znanej postaci z przestrzeni publicznej. Tu bym nie zwracał uwagi. Niektórzy sami się o to proszą. Taka jest cena bycia politykiem. Dlaczego jawnego draństwa nie nazywać po imieniu? Z urzędu jest chronionych tutaj bardzo krótka lista osób.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

(2) Bluzgi pod adresem znanej postaci z przestrzeni publicznej. Tu bym nie zwracał uwagi. Niektórzy sami się o to proszą.

Bluzgi to bluzgi. Nie ma i nie może być przyzwolenia na nie. Kategorycznie. 
Co innego krytyka, nawet ostra i dosadna. Ta jest jak najbardziej dozwolona, a nawet pożądana, jeżeli nie wykracza poza granice kultury. 

6 godzin temu, Espectro napisał:

W tematach strikte audiofilskich i / lub o tematyce zadanej z góry tytułem tematu (np o kablach) autor nie życzy sobie słuchania jaki to jest głupi lub niespełna rozumu gdy chce porozmawiać na konkretny temat. Chodzenie po tematach i nawracanie na swoje jest uznawane za trolling i to nie po jednym, dwóch czy też 10 razach gdy się prosi o zaprzestanie oraz gdy autor o to prosi. Podejdźmy do każdej sprawy na poważnie i z profesjonalizmem oraz przede wszystkim z chłodną głową. 

Tak. A teraz zrozum jedną rzecz: być może mamy odmienne zdanie na pewne tematy (choć moje zdanie nie jest tak skrajne, jak przypięta mi przez kilku audiofilskich troli metka antyaudiofila), ale nie tęsknie za Forum, na którym szukając ciekawej treści do przeczytania czy skomentowania, przedzierać się musiałem przez dziesiątki postów, które były zwykłymi przepychankami. Nie tęsknię też za kilkoma userami, którzy zanim zniknęli, notorycznie zaśmiecali Forum zaczepiając po raz setny a może i tysięczny tymi samymi tekstami. Tu przyznaję, zrobiliście kawał dobrej roboty, chyba głównie @McGyver Ale uważam, że jeśli jako Admin chcesz coś ogłosić, to powinieneś krótko i zwięźle napisać to w kilku zdaniach, podkleić w każdym dziale tematycznym bez możliwości dodawania komentarzy, a wspomnianej dyskusji skoro zamknięta, pozwolić odejść w przeszłość. To wszystko, więc nie wkręcaj mnie w jakieś anty-audiofilskie wojenki.

7 godzin temu, Espectro napisał:

Który raz ten sam będziemy przerabiać o kilku lat.

Nie ma takiej potrzeby. To Wasze Forum i Wy decydujecie jakie ma być - ja jestem tylko gościem, ja mu się nie będzie podobać to po prostu przestanę być aktywny. Ale po aktywności chyba widzisz, że mu się podoba?

-----

5 godzin temu, Espectro napisał:

Co o tym sądzicie...

Jest ok. Taka drobna uwaga:

5 godzin temu, Espectro napisał:

Atak personalny na moderację lub administrację

Jeśli atak personalny to na moderatora lub administratora, a na moderację lub administrację to po prostu atak

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
16 godzin temu, Bobcat napisał:

(1) Bluzgi pod adresem innego użytkownika. Czynność naganna ale czasem sprowokowana postawą czy odżywkami drugiej strony. Prawo zna pojęcie "czynności sprowokowanej" i wówczas stosuje się nadzwyczajne złagodzenie kary.

Może i tak jest ale na prowokacje nie powinno się odpowiadać a zgłosić. Bo potem jeden i drugi dostaje punkty.

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

przedzierać się musiałem przez dziesiątki postów, które były zwykłymi przepychankami.

Wystarczy zgłosić i dodać opis że w temacie zadziało się źle i trzeba by wyczyścić. Moderacja nie czyta każdego wpisu i każdego tematu. 

a wspomnianej dyskusji skoro zamknięta, pozwolić odejść w przeszłość. To wszystko, więc nie wkręcaj mnie w jakieś anty-audiofilskie wojenki.

Nic takiego nie pisałem. Tematem było anty audiofilskie pisanie w tematach audiofilskich. 

Wszystko co się zadziało i co jest opisane w tamtym temacie działa w granicach regulaminu i netykiety.

Ale po aktywności chyba widzisz, że mu się podoba?

Tu nie o aktywność chodzi a o to kogo słychać. Gdyby zmiany były drastyczne i niekorzystne dla użytkowników to z pewnością było by tu cieżko cokolwiek napisać po takim ogłoszeniu zmian.

Jeśli atak personalny to na moderatora lub administratora, a na moderację lub administrację to po prostu atak

Niech zostanie ogólnie. Atak czy personalny czy też bezpośrednio skierowany na całą moderacje raczej będzie odbierany jak na moderację. 

ps. z wprowadzeniem poczekam do piątku może ktoś ma fajny pomysł.

Aktualnie tylko możliwość zmniejszeni lub zwiększenia punktów za każde z wykroczeń. (w określonych wartościach)

Pojawiła się także na końcu tytułu ostrzeżenia wartość |  od  do punktów  (1 - 3 pkt).

21 godzin temu, Espectro napisał:

Co o tym sądzicie i jaka jest wasza decyzja czy może chcecie coś zmienić.

Zastrzegam i prosze tylko o poważne propozycje uwarunkowane i udowodnione sensownie bez żartów.

To nie ma żadnego znaczenia, bo liczy się interpretacja postów przez moderatora i to jest mega problem tego forum.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
1 minutę temu, Jacchusia napisał:

To nie ma żadnego znaczenia, bo liczy się interpretacja postów przez moderatora i to jest mega problem tego forum.

Nadal to opinia tylko kilku a nie choćby 50 % użytkowników online. Zawsze tak będzie że użytkownik nie zgadza się po otrzymaniu punktów bo będzie uparcie twierdził iż nie miał nic złego na myśli. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.