Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, cir napisał:

tak ale tak były pisane całe watki , przyjmowali takie zwyczaje i był ok

teraz pisze sie zaraz  skargi , taka nowa fajna zabawa oprócz pisania do ludzi mamy pisanie do moderacji

Wiem, widzac, ze kazdy moj post jest zglaszany tez zaczalem zglaszac. Zorientowalem sie jednak, ze to napedza tylko cenzure.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

3 minuty temu, Espectro napisał:

Przepraszam. Wymknęło mi się. Choć sprawa kuriozalna sama w sobie. 

Nic nie jest kuriozalne.

Taka jest mowa i pismo polskie i (co zauważyłem już wielokrotnie) - "iloraz" być może jest i ogromny, natomiast znajomość języka ojczystego i znaczenia słów kuleje jak cholera.

I tylko wstyd i obciach dla was, że na takie oczywistości muszę wam zwracać uwagę akurat ja - jeszcze ciut i 30 lat poza krajem...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
3 minuty temu, cir napisał:

dla mnie 'jazda stad'  jest to obrazliwe zachowanie

co innego wątek nie jest dla ciebie i nie pisz w tym watku

Też tak uważam. Dodam, że ta wypowiedź nie padła w stosunku do mnie, tylko do moderatora biorącego udział w dyskusji. Dwóch użytkowników przyznało tej wypowiedzi i jej autorowi "podziękowania".

Mój negatywny komentarz do tej wypowiedzi został skwitowany serią obraźliwych grafik. 

Niestety taki jest poziom dyskusji...

• Administratorzy
Teraz, electro napisał:

Prosze Pana, jestem tutaj prawie 20 lat:) kto mnie mial poznac to mnie poznal:) rozglos mi nie jest potrzebny:) szkoda czasu na cofanie tych punktow, mam duzo punktow. Mam wrazenie, ze jednak Pan sie bardzo zagalopowal, pisze Pan bardzo z gory, straszy, wydaje sie widocznie Panu, ze funkcja , ktora Pan pelni i ta odrobina wladzy daje do tego prawo. Życie nieraz tutaj juz pokazalo, ze jest inaczej….

Za użyte słowo "bydło" przepraszam. Co do reszty to niech inni ocenią. Nie wyczuwam żadnych korzyści z tego miejsca a jedynie więcej pracy. Bo choć na początku byłem i nadal jestem tylko technicznym adminem to starałem sie delikatnie pomagac moderacji gdy spraw narobiło się więcej. 

Przykro mi że Pan tak myśli ale nadal nie pozwolę aby obrażać osoby z Moderacji oraz z Administracji. Dlatego też ostrzegałem o konsekwencjach. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Teraz, Espectro napisał:

Z tego co widziałem to są i piszą w większości dość ciekawe wpisy

prowadzą   terapie grupową

myslenie zyczeniowe jest czestym problemem w społeczeństwie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy
1 minutę temu, cir napisał:

myslenie zyczeniowe jest czestym problemem w społeczeństwie

Zabranienie pisania jedym czy tez drugim zabije temat i po jakimś czasie nudno będzie cokolwiek pisać gdy każdy z tematu zgadza się ze sobą.

8 minut temu, electro napisał:

Nie wiem. Kiedys nie takie jazdy byly i fajnie sie czytalo i pisalo. Teraz sie wchodzi z przyzwyczajenia  glownie. 

W tym przypadku były do słowa zastępcze napisane z premedytacją. Wyraźnie zbrakło mu odwagi napisać wulgaryzmu np.: w...j. 

Zanim przeczytam kolejny raz , że się awanturuję , mam pytanie :

W sprawie wątku "Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron) i szczepienia".

Zakładając , że  jednak covid 19 jest zagrożeniem dla życia i zdrowia , a szczepienia te zagrożenia minimalizują [oficjalne stanowisko resortu zdrowia] , to efektem lektury większości wpisów w tym wątku może być [zapewne jest] zwiększenie liczby osób , które postąpią wbrew zaleceniom i zachorują , lub stracą życie .

Czy Administracja AS widzi zasadność istnienia tego wątku ?   Proszę to rozważyć .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Q

1 minutę temu, Mysza 13 napisał:

Zakładając , że  jednak covid 19 jest zagrożeniem dla życia i zdrowia , a szczepienia te zagrożenia minimalizują [oficjalne stanowisko resortu zdrowia] , to efektem lektury większości wpisów w tym wątku może być [zapewne jest] zwiększenie liczby osób , które postąpią wbrew zaleceniom i zachorują , lub stracą życie .

Czy Administracja AS widzi zasadność istnienia tego wątku ?   Proszę to rozważyć .

Wielokrotnie pisalem do moderacji, ze rozpowszechnianie fakenewsow na temat szczepien jest scigane. Bez odzewu niestety. 

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Administratorzy

Widzimy w tym iż nie jest to temat do nagonki na szczepienia czy też nie szczepienie sie. 

Dlatego też takowych agresorów staramy się usuwać z tematu.

Problemów z takimi tematami jest sporo i najlepiej to aby takie zamykać choć przy poprzednich próbach efekt był wręcz przeciwny do zamierzonego i rozmowy często przenosiły się do tematów AS co jest mega złe. 

Temat miał na celu rozmowę miedzy użytkownikami i wymianą własnych spostrzeżeń itd.

1 minutę temu, electro napisał:

Wielokrotnie pisalem do moderacji, ze rozpowszechnianie fakenewsow na temat szczepien jest scigane. Bez odzewu niestety. 

Podejmowałem kroki juz w tym kierunku i temat był wielokrotnie czyszczony za takowych. Czy też z propagandy jednych lub drugich.  Nie jesteśmy w stanie także ocenić linku podawanego jako dowód na poparcie swoich słów w wpisach. 

Nikt nie jest wszechwiedzący aby to określić. 

Chętnie poukrywam jeżeli mi Pan wskaże takowe wpisy. Bo nie powinny one tam się znajdwać.

20 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Akurat to rozwiązanie (aby nienawidzący zwierząt niegodziwiec nie pisał w tamtym wątku) - było mu proponowane dziesiątki razy.

Zawsze bezczelnie wracał...

Ale punkty za przypomnienie, że nie na wszystkie tematy można tu odpowiadać, dostałem ja 😉

nagrywamy.com

Czyli Administracja nie uważa , aby ten wątek mógł się przyczynić do wzrostu zachorowań , lub zgonów . Dziękuję .

1 minutę temu, Espectro napisał:

Widzimy w tym iż nie jest to temat do nagonki na szczepienia czy też nie szczepienie sie. 

Tylko, że gdy powstanie temat "Smarowanie kondensatorów kaczym łajnem poprawia ogólną równowagę tonalną" - to najwyżej się wzmacniacz umyje i wysuszy.

Tu chodzi o ŻYCIE, gdyby Szanowny Kolega raczył był nie zauważyć...

.....

Ps - ja się z takim jednym baranem i wrogiem szczepienia nie pieprzyłem ani sekundy. Wypłata co do grosza i wywaliłem z roboty.

16 minut temu, Espectro napisał:

Zabranienie pisania jedym czy tez drugim zabije temat i po jakimś czasie nudno będzie cokolwiek pisać gdy każdy z tematu zgadza się ze sobą.

Ale w wątkach kablowych to jakoś nie przeszkadza? 😉

nagrywamy.com

• Administratorzy
1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tylko, że gdy powstanie temat "Smarowanie kondensatorów kaczym łajnem poprawia ogólną równowagę tonalną" - to najwyżej się wzmacniacz umyje i wysuszy.

Tu chodzi o ŻYCIE, gdyby Szanowny Kolega raczył był nie zauważyć...

.....

Ps - ja się z takim jednym baranem i wrogiem szczepienia nie pieprzyłem ani sekundy. Wypłata co do grosza i wywaliłem z roboty.

To może inaczej. Choć wydaje mi się że błędnie ocenił Pan mój stosunek.

Przy założeniu że dajemy możliwość wyboru 1. Szczepimy się   2. Nie szczepimy się to nei możemy jednocześnei wymagać tego pierwszego.

Panowie jeżeli w temacie jest sporo wpisów które w jawny i prosty sposób namawiaja do nie szczepienia się to oczywiście nie powinny się tam znajdować zgodnie z zaleceniami i z walką z fake news. 

3 minuty temu, przemak napisał:

Ale w wątkach kablowych to jakoś nie przeszkadza? 😉

W wątku o kablach to autor określał czy chce słuchać kabli czy też nie. Gdy wychodziło że szuka kabla to pisanie o bezsensowności jego wyboru mijało się z założeniem tematycznym.

Raczej każdy wie że aby zmienić coś w swoim zestawie grającym zaczynamy od źródła oraz kolumn ale tylko przy założeniu że mamy poprawność przysyłania sygnału. Nie poprawimy jednak znacząco zmianą jedynie kabla. Tyle i także informuję że jestem mega laikiem w stosunku do audio i audiofili. Moja wypowiedz jest pewnie zerem. 

Miłego dnia i wesołych świąt.

7 minut temu, Mysza 13 napisał:

Czyli Administracja nie uważa , aby ten wątek mógł się przyczynić do wzrostu zachorowań , lub zgonów . Dziękuję .

Przy zalożeniu że dajemy wybór przy szczepieniu to temat miał prawie że zerowy wpływ. Poza tym okres szczepień a powstanie tematu to dwie różne i mega odmienne kierunki. Polecam poczytanie od początku do tutejszego okresu.

Komedia ....

Niektórzy tutaj sprawie TVN są oburzeni, jak można ....,
ci sami o wolności słowa w internecie "karać, blokować, ścigać tych antyszczepow ...." ,"nie maja prawa mieć własnego zdania ....."

Inteligencja pi .......

Edytowane przez .:Gerard:.
4 minuty temu, Espectro napisał:

Panowie jeżeli w temacie jest sporo wpisów które w jawny i prosty sposób namawiaja do nie szczepienia się to oczywiście nie powinny się tam znajdować zgodnie z zaleceniami i z walką z fake news. 

nie dasz rady tego jesli w watku siedzi paru paru antyszczepionkowych fascynatów kolportujacych codziennie  antyszczepionkowa makulature z antyszczepionkowych portali

jedynie wyjscie to ukrycie dla zalogowanych co oznacza dobrowolne swiadome uczestnictwo

faktem jest ze watek jest zapełniany codziennie fejkowymi zmanipulowanymi wpisami zrobionymi z premedytacja na wiarygodne informacje ale tez prymitywnym zabobonem i religią

Dokładnie, trzeba ustalić jedno.
Od kiedy informacje w TV są wiarygodne ?

• Administratorzy

nie dasz rady tego jesli w watku siedzi paru paru antyszczepionkowych fascynatów kolportujacych codziennie  antyszczepionkowa makulature z antyszczepionkowych portali

jedynie wyjscie to ukrycie dla zalogowanych co oznacza dobrowolne swiadome uczestnictwo

faktem jest ze watek jest zapełniany codziennie fejkowymi zmanipulowanymi wpisami zrobionymi z premedytacja na wiarygodne informacje ale tez prymitywnym zabobonem i religią

No to jeżeli tak jest to temat do zamknięcia. Z tego co pamiętam to temat był ukryty przed goścmi. 

1 minutę temu, .:Gerard:. napisał:

Komedia ....

Niektórzy tutaj sprawie TVN są oburzeni, jak można ....,
ci sami o wolności słowa w internecie "karać, blokować, ścigać tych antyszczepow ...." ,"nie maja prawa mieć własnego zdania ....."

Inteligencja pi .......

winna byc conajmniej informacja ze przedstawiane fakty i dowody to dzieła paru portali antyszczepionkowych i ew, czytelnicy czytaja i oceniaja  to na własne ryzyko

póki co masz wsparcie moderacji w szerzeniu antywiedzy i zabobonu czego dowodza wpisy konkretnego moderatora

• Administratorzy
1 minutę temu, .:Gerard:. napisał:

Raczej nie daje się tego określić tak samo jak z prasą i z wiadomościami w internecie. Jest mega cieżko cokolwiek określić.

Bo często i gęsto opinie i artykuły są odwrócone o 180* 

2 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

a to zrodłem wiedzy medycznej  jest TV ?

• Administratorzy
Teraz, cir napisał:

Nawet lekarze często mówią wręcz przeciwnie do swoich kolegów po fachu.

winna byc conajmniej informacja ze przedstawiane fakty i dowody to dzieła paru portali antyszczepionkowych i ew, czytelnicy czytaja i oceniaja  to na własne ryzyko

póki co masz wsparcie moderacji w szerzeniu antywiedzy i zabobonu czego dowodza wpisy konkretnego moderatora

Jakie wsparcie ? Bardzo dobrze ze Moderacja jest bezstronna i pozwala obu stronom pisać

A to co ja pisze to z życia albo z prasy Niemieckiej (zależnej) 

12 minut temu, cir napisał:

Taki jest ten wątek od samego początku. . A jak wpada człowiek, który na codzień zajmuje się pandemią i opisuje swoje problemy na oddziale covidowym to dopiero, okazuje się, że to skandal. I trzeba go banować. 

Edytowane przez jar1
3 minuty temu, Espectro napisał:

To ja już nie mam więcej pytań . Miłego dnia .

4 minuty temu, Espectro napisał:

nie

mówisz o paru znanych oszołomach a tacy sa w kazdym zawodzie lub o osobach które z premedytacja udaja lekarzy i nie wiesz

2 minuty temu, cir napisał:

NIe, ale większość społeczeństwa ma stamtąd info, to co Rzad narzuca, manipuluje itd.

Pamiętasz cyrk jak umierali we Włoszech, to byla nadinterpretacja, wiele takich jest

Podałem dzisiaj przykład (wypowiedz w parlamencie) jak lekarze piszą o obawach do polityka ale on to lekceważy 

Teraz, .:Gerard:. napisał:

Pamiętasz cyrk jak umierali we Włoszech, to byla nadinterpretacja, wiele takich jest

nie była , moja kolezanka tam pracowała wtedy i odpinali starszych od respiratorów aby dac szanse młodszym

kto tego nie przezył nie zrozumie co sie działo

to była  medycyna jak na wojnie z selekcja rannych

ustawiali całe korytarze ludzi którym nie mogli nic pomóc

49 minut temu, cir napisał:

Przepraszam, ale owa "terapia" w omawianym temacie jest obustronna.
Można to tez nazwać wymianą poglądów na dany temat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.