Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Espectro napisał:

przede wszystkim poprawi to trochę szybkość działania owych tematów.

Faktycznie - przydatne, bo ładowanie tematu czasem idzie mozolnie.

W przypadku poniższego tematu, który jest specyficzny (treścią są zwykle wklejki ze sporadycznymi osobistymi uwagami), bo otwieranie wklejanych linków lub załączników trwa i trwa dość długo... pozostawiłbym go jednak nadal w całości. Co prawda sam go przestałem używać, bo jestem nerwus, ale skoro piszący nie marudzą to znaczy, że im pasuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Godzinę temu, Espectro napisał:

Hmm generalnie to jest to kopia 1-1 z starego classica a dodano tylko i wyłącznie ten mały przycisk.

to nie jest prawda, proszę porównać kolor w tej fotce z tym powyżej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
1 godzinę temu, witek_z napisał:

to nie jest prawda, proszę porównać kolor w tej fotce z tym powyżej

1670454077_Screenshotfrom2022-06-0615-02-44.png.42962d02dc94028f4a217d881306cd2c.png

Tej wersji nie ma od bardzo dawna.  

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Czy da się jako opcja zrobić tak, żeby wypowiedzi userów ignorowany nadal były widoczbe, ale np zamiast czarnej czcioni jakąś szarą?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Czy da się  jako opcja  zrobić tak, żeby wypowiedzi userów ignorowany nie były widoczne nawet w cytatach?

Edytowane przez papageno
6 minut temu, kangie napisał:

Kto Ci zaszedł tak za skórę? 😉

Za skórę nikt, ale choć kultura nie pozwala w dyskusji ignorować wypowiedzi innych, to chciałbym widzieć, czy są one warte uwagi. Ukrywanie wpisów jest nieładne zwłaszcza, że ktoś może pisać do mnie lub o mnie, ale przez pryzmat dotychcaszowych dokonań autora patrzeć na wpis z przymrużeniem oka? Czemu nie.

• Administratorzy
1 godzinę temu, papageno napisał:

Czy da się  jako opcja  zrobić tak, żeby wypowiedzi userów ignorowany nie były widoczne nawet w cytatach?

Cieżko. Bo cytowanie to jakby kopiowanie tylko tekstu tamtej wypowiedzi z tagiem kto to napisał.

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Czy da się jako opcja zrobić tak, żeby wypowiedzi userów ignorowany nadal były widoczbe, ale np zamiast czarnej czcioni jakąś szarą?

Bez sensu jest wtedy ignorowanie gdy nadl chce się czytać te wpisy.

10 godzin temu, Espectro napisał:

co ty człowieku opowiadasz, jeszcze dwa dni temu miałem wersje "piaskowo/pomarańczowa", tylko sęk w tym że patrzysz na górna belkę, a ja patrzę na kolory działów.

25 minut temu, Espectro napisał:

Bez sensu jest wtedy ignorowanie gdy nadl chce się czytać te wpisy

Sens takiej OPCJI opisałem, ale upierać się nie będę. BTW chcę-nie chcę, nawet największego głąba olać nie wypada, ale czasem warto powstrzymać się przed udzieleniem odpowiedzi.

Edytowane przez szymon1977

11 godzin temu, Espectro napisał:

takie kolory w classic były jeszcze dwa dni temu, a teraz są szare

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
5 godzin temu, witek_z napisał:

co ty człowieku opowiadasz, jeszcze dwa dni temu miałem wersje "piaskowo/pomarańczowa", tylko sęk w tym że patrzysz na górna belkę, a ja patrzę na kolory działów.

Można prosić o screena jak to u Pana wygląda ?

4 godziny temu, witek_z napisał:

takie kolory w classic były jeszcze dwa dni temu, a teraz są szare

bez tytułu.JPG

image.png

• Administratorzy
5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Sens takiej OPCJI opisałem, ale upierać się nie będę. BTW chcę-nie chcę, nawet największego głąba olać nie wypada, ale czasem warto powstrzymać się przed udzieleniem odpowiedzi.

Nadal to głupie że ukrywa się ale się nie ukrywa

11 godzin temu, papageno napisał:

Da się - zrezygnuj z czytania forum.
Nie masz większych problemów? Ignoruj te wpisy znienawidzonych userów sam.
Nie potrafisz? Szkoda.

4 godziny temu, Espectro napisał:

To zamiast słówka "ukrywa" użyj sobie innego lepiej pasującego, a w samej funkcji nie ma nic głupiego.

4 godziny temu, Espectro napisał:

to zwykłe zaburzenia osobowosci

Godzinę temu, witek_z napisał:

tak jak w tej odpowiedzi 28453  

admin moze miec inny licznik bo widzi wypowiedzi ukryte

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

33 minuty temu, cir napisał:

admin moze miec inny licznik bo widzi wypowiedzi ukryte

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, cir napisał:

to zwykłe zaburzenia osobowosci

To nie tak kolego! Udawanie, że pewnych wpisów nie ma, to wyraz skrajnej słabości - ja czytam wszystko, ale wyróżnienie tasiemców, których autorem jest seryjny twórca bzdetu ułatwiłoby mi funkcjonowanie na Forum. Nie jestem tak mały by przed samym sobą ukrywać wypowiedzi oponentów.

• Administratorzy
W dniu 27.08.2022 o 22:58, witek_z napisał:

admin.png

Powinno być teraz jak sprzed paru dni + pstryczek do zmiany na tryb nocny 🙂

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

4 godziny temu, audiostereo.pl napisał:

Powinno być teraz jak sprzed paru dni + pstryczek do zmiany na tryb nocny 🙂

Dziękuje serdecznie.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
5 godzin temu, audiostereo.pl napisał:

tryb nocny

Tryb nocny mocniej czerpie baterie i psuje wzrok 😉 

Ale jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Słabszy wzrok wyostrzy słuch 😜

• Administratorzy
15 minut temu, Kw202 napisał:

Tryb nocny mocniej czerpie baterie i psuje wzrok 😉 

W jaki sposób ? i w jaki sposób psuje wzrok ?

Wzrok się nie męczy przy ciemniejszych kolorach niż naświetlanie białym światłem.

Ze swego doświadczenia mogę powiedzieć, że na jasnym motywie 3 godzinki przed ekranem to max a na ciemnym 15 godzin bez przerwy. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Espectro napisał:

W jaki sposób ? i w jaki sposób psuje wzrok ?

Wzrok się nie męczy przy ciemniejszych kolorach niż naświetlanie białym światłem.

Ze swego doświadczenia mogę powiedzieć, że na jasnym motywie 3 godzinki przed ekranem to max a na ciemnym 15 godzin bez przerwy. 

,, Jest to akomodacja oka, które nie musi się „otwierać“ aby wpuścić więcej światła – na białym tle jest go wystarczająco dużo. Szersze rozwarcie soczewki oznacza gorsze skupienie wzroku więc, wbrew pozorom, jasne litery na ciemnym tle są bardziej męczące dla oczu. Mówię tu nie tylko o ekranach – również o czytaniu tekstu na papierze. Przy jasnym tle soczewka jest bardziej zwężona – co ułatwia ostre widzenie.

Mamy również badanie: przeprowadzone w 2007 roku Text – background polarity affects performance irrespective of ambient illumination and colour contrast pokazuje, że zawsze lepiej nam się czyta ciemne litery na jasnym tle, niezależnie od oświetlenia w otoczeniu. Również wieczorem, mimo że dziś zaleca się „ciemne tryby“ na wieczór lub na pracę w nocy.'' 

A tu link do całego artykułu 

https://spidersweb.pl/2019/06/nocny-tryb-ciemny-nauka.html

2 godziny temu, Kw202 napisał:

Tylko po co? Nie trzeba znać teorii, skoro w praktyce od razu po przełączeniu na "tryb nocny" mieni się w oczach.

• Administratorzy
4 godziny temu, Kw202 napisał:

,, Jest to akomodacja oka, które nie musi się „otwierać“ aby wpuścić więcej światła – na białym tle jest go wystarczająco dużo. Szersze rozwarcie soczewki oznacza gorsze skupienie wzroku więc, wbrew pozorom, jasne litery na ciemnym tle są bardziej męczące dla oczu. Mówię tu nie tylko o ekranach – również o czytaniu tekstu na papierze. Przy jasnym tle soczewka jest bardziej zwężona – co ułatwia ostre widzenie.

Mamy również badanie: przeprowadzone w 2007 roku Text – background polarity affects performance irrespective of ambient illumination and colour contrast pokazuje, że zawsze lepiej nam się czyta ciemne litery na jasnym tle, niezależnie od oświetlenia w otoczeniu. Również wieczorem, mimo że dziś zaleca się „ciemne tryby“ na wieczór lub na pracę w nocy.'' 

https://spidersweb.pl/2019/06/nocny-tryb-ciemny-nauka.html

"Istnieje również fizjologiczna przyczyna, dla której łatwiej czyta nam się „czarne na białym“."  no proszę ...
"Okazuje się, że aby tekst był czytelny, jednym z najważniejszych czynników jest kontrast. Ludzie wtedy łatwiej zapamiętują przeczytane informacje, i rzadziej odczuwają zmęczenie wzroku." 

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Tylko po co? Nie trzeba znać teorii, skoro w praktyce od razu po przełączeniu na "tryb nocny" mieni się w oczach.

Jak mieni sie w oczach to nie dobrze i okulista potrzebny. 

10 godzin temu, Espectro napisał:

Jak mieni sie w oczach to nie dobrze i okulista potrzebny. 

Wprost przeciwnie: słaby wzrok tego nie dostrzega. Ale co kto lubi, a na szczęście domyślną pozostała prawidłowa.

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie: słaby wzrok tego nie dostrzega.

A to akurat prawda.

48 minut temu, Espectro napisał:

A to akurat prawda.

Jak z wycieraczkami w aucie: ja wymieniam a szef "po co, były dobre!?"

• Administratorzy

Hej

W planie jest aby wyłączyć kompletnie motyw black i przejść w późniejszym czasie na jeden jedyny motwy może max dwa.

Gdzie będzie można wybrać presety 1-1 z aktualnymi classic, clean, red, dark olive. 

Aktualnie każdy motyw z dopiskiem 2023 posiada wsparcie zmiany kolorystyki z defaultowej swojej "czerwonej, niebieskiej, pomarańczowej" na kolory ciemne co za tym idzie Motyw Black nie jest już potrzebny.

Aktualne pytanie tutaj do was czy motywu Dark Olive ktoś używa i czy kolorystyka tamtejsza się komuś podoba i czy finalnie dążyć także do utworzenia presetu z kolorami tego motywu. ??

Każda sugestia oraz każdy błąd na jaki natraficie prosiłbym zgłaszać tutaj z opisem i najlepiej screenam gdzie co i jak. 

Na bieżąco będę starał sie poprawiać i pomagać w tej sprawie.

Jeszcze kilka słów o samej zmianie kolorów.

Mając włączony tryb automatycznej zmiany "Jasny" "Ciemny" samo klikanie przycisku obok logo nic nie da a przeniesie nas na stronę konfiguracji tego rozwiązania.

Dlatego też ustawienie manualnej zmiany aktualnie przypisywane jest do każdego z użytkowników i system pamięta o wybranym trybie niezależnie od wybranego motywu oraz gdy sie zalogujemy na innym urządzeniu. 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.