Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Chicago napisał:

A może jakiś nowy klubik załatwi sprawę? Na przykład 'klub kolaboranta i podpierdalacza' - będą się tam mogli spotykać wszyscy doświadczeni w podpierdalaniu i skarżeniu...???

Wiesz co tu działoby się bez konstruktywnego i uzasadnionego podpierdalania?
Ja przez wiele lat na tym forum nie donosiłem na nikogo. Ale mamy inne czasy - społeczeństwo nigdy nie było tak podzielone jak teraz...od kilku lat. Uważam, że trzeba nad tym zapanować. Tylko zgłaszanie chamskich zachowań może uzdrowić wymianę poglądów na forum poprzez punkty karne i bany. Inaczej się tego rozwiązać nie da.

• Administratorzy
12 godzin temu, fozzie napisał:

A co mnie obchodzą admini? Ja nie jestem adminem, to po co ten tekst, że działa?

Tekst po to że mogę Panu włączyć takową opcje jeżeli jest potrzebna.

sam

kod 

działa poprawnie wystarczy po ] dać spację i tak samo przed [/  

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

10 godzin temu, soundchaser napisał:

zgłaszanie chamskich zachowań

Chamskie Zachowanie.. chamski wpis.. - Dla każdego Moderatora i użytkownika znaczy co innego, dla każdego będzie miało inny różny ciężar.

Chamski wpis/zachowanie Tylko jako atak Personalny czy  chamski wpis obrażający całą konkretną grupę społeczną, wyborców, wierzących itp ??

„Niechamskie” wpisy: bełkot, bredzisz, pisowski motłoch, katolickie tępe nieuki to epitety przez Moda nie karalne na ktorych zadymiarz zbudował swój że tak to ujmę.. „autorytet”

Wiesz o czym piszę bo nieraz się z nim o to tutaj ścierałeś..

Edytowane przez stench

Dla niektórych tu umiejętne zawoalowane Obrażanie tak by Moderator nie zakumał bo nie ma na liście wśród opcji pod klawiszem Zgłoś jest domeną „inteligenta” 😉

I skierowane do ludzi POdobnie mu „inteligentnych”

• Administratorzy
3 minuty temu, Niepokorny napisał:

Dla niektórych tu umiejętne zawoalowane Obrażanie tak by Moderator nie zakumał bo nie ma na liście wśród opcji pod klawiszem Zgłoś jest domeną „inteligenta” 😉

Czarować wielu próbuje, ale nie każdemu się udaje. 

Panowie zrozumcie, Moderacja nie jest ślepa.

• Moderatorzy
22 minuty temu, Niepokorny napisał:

Moderator kuma i proszę nie prowokować, aby samemu się o tym nie przekonać.

7 minut temu, Marcinus napisał:

proszę nie prowokować

..napisał pan który na mój komentarz o krewnym w polskiej partyzantce - zapytał czy miałem Dziadka w SS..😉

Pan sie skupi na Jaro_747 a będzie miał roboty codziennie  na kilka godzin. Zapewniam

1 godzinę temu, Espectro napisał:

działa poprawnie wystarczy po ] dać spację i tak samo przed [/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rzeczywiście, działa jak cholera. 😞

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Godzinę temu, Niepokorny napisał:

Ostatnio jednak pewnemu inteligentnemu nie udało się zamydlić oczu moderacji, mimo rozpaczliwych prób mataczenia. 😉

• Administratorzy
Godzinę temu, soundchaser napisał:

Ostatnio jednak pewnemu inteligentnemu nie udało się zamydlić oczu moderacji, mimo rozpaczliwych prób mataczenia. 😉

A kto to taki był ? 

1 minutę temu, papageno napisał:

Siermiężnie podane pisprawdy dla niewyrobionego suwerena.

Podobnie jak nazywanie każdego jak popadnie o innym postrzeganiu rzeczywistości ruską onucą czy kremlowskim agentem.
Też można się tłumaczyć później, że przecież to prawda, tylko adwersarz niewyrobiony.

2 godziny temu, endriuw napisał:

A czy szanowny kolega Niepokorny nie prowokuje (np. w wątku Niemcy)? 

Dla większości tamże się udzielających już sam temat Niemcy.. jest prowokacją 

10 minut temu, papageno napisał:

Nie obraża?

To wytłumaczę jak krowie na rowie, bo już naprawdę nie wiem jak:

załóżmy, że piszesz coś w wątku polityka nie będąc wcale zwolennikiem PiS, a ktoś odpowiada na Twój post:

"Prymitywne pisowskie pieprzenie dla idiotów".

Czujesz się obrażony czy nie?

7 minut temu, soundchaser napisał:

To wytłumaczę jak krowie na rowie

A to jest bardzo wyszukany sposób zwracania się do rozmówcy. 

To, że głosujący na PiS są jacy są, to nie moja wina. I udawanie, że są inni niczego nie zmieni.

"Stłucz termometr, nie będziesz miał gorączki"

1 minutę temu, papageno napisał:

A to jest bardzo wyszukany sposób zwracania się do rozmówcy.

cyt.:

"Jak krowie na rowie oznacza tłumaczenie komuś czegoś w bardzo dokładny sposób. Używane jest w momencie, gdy wyjaśniane zagadnienie jest tłumaczone już któryś raz bezskutecznie. Najczęściej połączone jest z irytacją osoby, która wyjaśnia dane zagadnienie."

Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam.

Gość

(Konto usunięte)

Jeśli chodzi o zmiany techniczne strony , to może pomyśleć o nowym szybszym serwerze ? Wiem , że to kosztuje , ale innej drogi nie ma . Choćby nie wiem jakie zmiany kosmetyczne były wprowadzane to przy obecnych możliwościach graficznych wpisów przy mało wydajnej maszynie mulić będzie zawsze . Każda techniczna zmiana nic pod tym względem nie zmieni . Jak muliło tak mulić będzie. W zeszłym roku wymieniłem kompa na nowy . Hula szybciej niż mój poprzedni komputer , tylko strony AS jakoś czasami nie chcą się ładować. Czyli sprzętowo po waszej stronie.

Może w ogóle wyrzucić lajki ?  To tylko budzi niepotrzebne emocje ile kto ich zarobił , jakie , czy negatywne , czy pozytywne , gdzie . Skasować całą reputację . Liczyć tylko ilość wpisów i starz na forum. 

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Administratorzy
57 minut temu, soundchaser napisał:

Kolega od słynnego wpisu:

"Prymitywne pisowskie pieprzenie dla idiotów"

Aha to to staropolskie powiedzenie ludowe ?

45 minut temu, Niepokorny napisał:

Dla większości tamże się udzielających już sam temat Niemcy.. jest prowokacją 

Temat, jak temat... Wpisy antyniemców... 

1 minutę temu, Wojtek 1959 napisał:

Uzupełnienie naszego folkloru narodowego. Wpisanie do narodowej tradycji.

Z czasów średniowiecza. 

• Administratorzy
18 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Jeśli chodzi o zmiany techniczne strony , to może pomyśleć o nowym szybszym serwerze ? Wiem , że to kosztuje , ale innej drogi nie ma . Choćby nie wiem jakie zmiany kosmetyczne były wprowadzane to przy obecnych możliwościach graficznych wpisów przy mało wydajnej maszynie mulić będzie zawsze . Każda techniczna zmiana nic pod tym względem nie zmieni . Jak muliło tak mulić będzie. W zeszłym roku wymieniłem kompa na nowy . Hula szybciej niż mój poprzedni komputer , tylko strony AS jakoś czasami nie chcą się ładować. Czyli sprzętowo po waszej stronie.

Może w ogóle wyrzucić lajki ?  To tylko budzi niepotrzebne emocje ile kto ich zarobił , jakie , czy negatywne , czy pozytywne , gdzie . Skasować całą reputację . Liczyć tylko ilość wpisów i starz na forum. 

Kwestia nadal leży po stronie ilości danych jakie posiadamy i faktu że to słabo się dogaduje z modułami które pisane były szmat czasu temu. W weekendy notujemy po 95-99% użycia maszyny zaś samo wyszukanie danego tematu oraz wpisów w bazie która posiada w sobie kilka milionów wpisów jest dość cięzkie dla każdego z skryptów. 

Idziemy ku wersji która będzie pracować w sposób niewidoczny i chociaż te 50% działań będzie produkować sobie w tle gdzie wchodzą w gre kolejki oraz niewidoczne dla użytkownika procesy.

Kamieniem milowym aktualnie jest przejście dla nas na najnowszą wersje PHP bo aktualna to kompromis między wersjami z 2012 roku i wcześniejsze co znacząco spowalnia nam system.

Nie da sie ukryć także że system ma sporo do roboty i zastąpienie lepszą maszyną może nie pomóc. 

W ostatnim czasie w ten weekend wyeliminowałem kilka większych bolączek i mam nadzieję że przynajmniej akcje z przed 2-3 tygodnie gdzie strony ładowały się po 20-30 sekund aktualnie to ok 6-12. 

Postaramy się aby w poniedziałek lub może nawet w tym tygodniu przejść na nowszą wersje systemu oraz zrobić porządek z sprawami które spowalniają nam całą maszynę. 

Będę informował. 

24 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Skasować całą reputację . Liczyć tylko ilość wpisów i starz na forum. 

To jedne z najmniejszych problemów jeżeli chodzi o kwestie wydajnościowe. 

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Espectro napisał:

To jedne z najmniejszych problemów jeżeli chodzi o kwestie wydajnościowe. 

Reputacja jest zbędna . Tylko wywołuje niepotrzebne fermenty . Techniczne też . Mniej zbędnych funkcji .

• Administratorzy
Teraz, Wojtek 1959 napisał:

Reputacja jest zbędna . Tylko wywołuje niepotrzebne fermenty . Techniczne też . Mniej zbędnych funkcji .

Jest wbudowana w system, na co nie mamy wpływu. Zaś samo usuwanie na siłę będzie problemem. 

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Espectro napisał:

Jest wbudowana w system, na co nie mamy wpływu. Zaś samo usuwanie na siłę będzie problemem. 

To może zacząć pisać stronę od nowa ? Czasami to daje rezultaty . Ze zmianą na nową maszynę zmienić oprogramowanie na nowe. U nas w firmie tak się robi. 

• Administratorzy
3 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

To może zacząć pisać stronę od nowa ? Czasami to daje rezultaty . Ze zmianą na nową maszynę zmienić oprogramowanie na nowe. U nas w firmie tak się robi. 

Robienie migracji tak dużej bazy danych na inny system nie wchodzi w grę aktualnie.

Walczymy tak jak nam przeciwnik pozwala. Ale zapewniam że poprawa będzie znacząca. 

14 minut temu, jar1 napisał:

Co to jest starz ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.