Skocz do zawartości
IGNORED

dźwięk winla nie zachwyca

ROCHO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maciek nie warto

Mi to lotto ale kolega od reloopa jeszcze nie daj Boże pójdzie w tym kierunku i dopiero się zacznie szukanie winnego :)

Fajnie że jesteś :-)

Ostatnie dwa miesiące zarobiony byłem po uszy to i czasu ani na forum ani na płyty nie było ale wracam pomału do życia. Uff...

Przede wszystkim nie szkodzić... :-) Są tacy którzy uwielbiają szkodzić i trollować, a rady swoje czerpią ja mawiał klasyk "z głowy, czyli z niczego". Sorki za ot.

Wymień tylko przedwzmaka i wkładkę i wracaj z kolejnymi pytaniami jakby co ;-) Jest też wątek z faqa.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Witaj ROCHO,

Napisales "Włączam cd i brzmi to lepiej, głośniej, dźwięk czysty niż ta sama płyta na LP".

Nie wiem dlaczego ta dyskusja poszla w strone wymiany "wszystkiego". To o czym piszesz zawsze bedzie zaletą zródeł cyfrowych. W zdecydowanej wiekszosci przypadków bedzie glosniej i bedzie czysciej ( np: wieksza rozdzielczosc i brak szumu tła w przewach pomiędzy dzwiękami) ... i nie sa to walory przypisywane czarnym winylom, nie za to tez ceni sie dzwiek ktory udaje sie z nich przeslac do pozsotalem czesci toru audio !

Zapytam tak ... czy byles może u znajomego, kolegi i sluchales analogów, ktore urzekły Cie brzmieniowo ?

Powiedz jakie to byly plyty i na jakich gratach odtwarzane ... wtedy będzie być moze i mnie i nnym kolegom na forum zrozumiec o co Ci chodzi ... bo "glosniej i czysciej" to nie wyznacznik dla analogu.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

Moim zdaniem kolejny głos rozsądku. :) Zgadzam się w pełni natomiast wiem z doświadczenia, że może być też lepiej z winyla niż z CD. W zależności od realizacji.

Pozdrawiam.

Moim zdaniem kolejny głos rozsądku. :) Zgadzam się w pełni natomiast wiem z doświadczenia, że może być też lepiej z winyla niż z CD. W zależności od realizacji.

Pozdrawiam.

Tu nie moge wyjsc z zachwytu nad nowa realizacją Dire Straits - Love Over Gold z masteringiem dedykowanym na vinyl. BAJKA !

To może ten wybór ?

Yamaha PianoCraft E410 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) , do tego będzie podłączone

PRZEDWZMACNIACZ GRAMOFONOWY PRO-JECT PHONO BOX MM (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... rsja-.html )

To już posiadam. Preamp za jakiś czas bym pewnie wymienił.Proszę was Panowie o wybór gramofonu. Słucham muzyki rockowej.

- PRO-JECT DEBUT Carbon DC z wkładką Ortofon 2M-Red (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... dyni./3189 )

- Rega RP1 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... dyni./1002 )

A może inny ?

Mojego nowego Reloopa 2000M będę starał się sprzedać,płyty CD aby mieć na spłatę rat za nowy gramofon :lol:

Proszę o pomoc w wyborze.

DZIĘKUJĘ

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak już to bym brał tego, może uda się jeszcze coś zbić na cenie:

Ukryta Zawartość

(półroczna używka i też można na raty - a to już jest gramofon klasowy tylko nie ma wkładki),

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Na podstawie własnych doświadczeń odradzałbym ProJect Debut. Już raczej Rega i najlepiej dać jej pod nóżki 3-5 cm płytę kamienną.

Pozwólcie, że zacytuję sam siebie: " Kolejny przepadnięty!" Że tak zapytam - w jakim stanie masz winylki, których słuchałeś? I drugie: czy aby na pewno wszystko jest OK podpięte? Tak, czy siak - przepadłeś:) pozdrawiam - Jacek.

Znasz to z autopsji co ? 

Ja już dwa tygodnie nie kupiłem płyty, od tygodnia nie oczekuje paczki od listonosz i już mnie świerzbi…

A może by chociaż coś z klasyki kupić, jest świetny okres na klasykę, bez większego problemu znajdzie się świetne płyty w stanie M w cenie paczki fajek.

W zeszłym miesiącu znowu pojechałem grubo, a tu wakacje za pasem, i trzeba powiedzieć STOP

… a tu 27 koncert fortepianowy Mozarta na niemieckiej Decce za 13 zł…

Oj znam, Dominiku, znam ... Już się nie mieszczę z półkami, psiakość. Przekroczyłem masę krytyczną; do końca życia nie przesłucham ( o wysłuchaniu - nie wspomnę...)

Mozart u niejakiego Besha - jak leci po 1 €. Mint - niektóre nawet w folii ( nierozciętej) . Wszystko zacnych firm:) A jest tego - po horyzont! Reszta na priv, gdyby ktoś chciał mieć bliższe informacje - Jacek.

PS - @kangiemu dziękuję za "dziękx":) Fakt, że spodobała Ci się płyta ELP - jest dla mnie wielką frajdą:) Niestety, zamieściłeś to w wątku Pana excela - "Żyrynowskiego Analogu". A tam jestem zbanowany. Tuszę, że dożywotnio!:) pozdrawiam - Jacek.

A Kolegę Autora wątku - przepraszam za OT. Uwierz - potrafi zachwycić!:)

Jak już to bym brał tego, może uda się jeszcze coś zbić na cenie:

Ukryta Zawartość

(półroczna używka i też można na raty - a to już jest gramofon klasowy tylko nie ma wkładki),

W tej cenie to nawet nie ma sie co targować. Brać i słuchać " czarnuchów "

robiz

Ukryta Zawartość

W tej cenie to nawet nie ma sie co targować. Brać i słuchać " czarnuchów "

robiz

za 2990 ma nówke w sklepie z wkładką(a na bank może liczyć na minimum 15% rabat) z pełną gwarancją ,wcale nie taka okazja no chyba żeby zeszli z ceną np do 1500 to warto ale w tej formie? ,zakup wkładki, kalibracja ,ustawienie itd wyjdzie na to samo jakby kupił w sklepie z wkładką

za 2990 ma nówke w sklepie z wkładką(a na bank może liczyć na minimum 15% rabat) z pełną gwarancją ,wcale nie taka okazja no chyba żeby zeszli z ceną np do 1500 to warto ale w tej formie? ,zakup wkładki, kalibracja ,ustawienie itd wyjdzie na to samo jakby kupił w sklepie z wkładką

Super hiper to fakt nie jest, ale z ta oferta warta zastanowienia. Dodatkowo jest pokrywa dedykowana do tego gramiaka, a dla niektórych osób to ważna sprawa. Myślę , że tutaj tez można się lekko potargować .. ;)

robiz

Super hiper to fakt nie jest, ale z ta oferta warta zastanowienia. Dodatkowo jest pokrywa dedykowana do tego gramiaka, a dla niektórych osób to ważna sprawa. Myślę , że tutaj tez można się lekko potargować .. ;)

robiz

Dotyczy:

Ukryta Zawartość

Uwaga: zestaw ten różni się znacząco od tego co przedstawione jest na fotce oraz w opisie. Przyszły nabywca bezwzględnie musi przedyskutować temat ze sprzedającymi przed zakupem żeby nie było wtopy.

- nie ten talerz (wygląda jakby był pokryty czarnym akrylem a jest to filc), nie te ramię (jest 9cc) i sprawa nie jasna co do gwarancji no i brak wkładki o czym sprzedawca poinformował.

Gramofon moim zdaniem nie jest wart więcej jak 1300 - 1400 zł.

- nie ten talerz (wygląda jakby był pokryty czarnym akrylem a jest to filc)

czyli nie wersja SP gramofonu.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.