Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa Wszechświata

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Ten wpis pomału zamyka pakiet informacji z zakresu Hiperfizyki. Wnioski każdy wyciągnie sam.

Zasady fizyki trzeciej gęstości.

Zasada spójni kosmicznej.

Obszar kosmosów trzeciej gęstości jest ciągły. Nie ma dziur między kosmosami wzajemnie otwartymi. Jeśli kosmosy są na tych samych siatkach świadomości, to można się przemieścić z kosmosu do kosmosu. Są wzajemnie otwarte. Jeśli są zlokalizowane na różnych siatkach to nie można przejść z jednego do drugiego ani go dojrzeć – są to kosmosy wzajemnie zamknięte i sporadycznie mogą istnieć między nimi dziury. Kosmosy różnią się między sobą prawami fizyki, ilością i strukturalizacją materii. Kosmos do którego należymy nie jest jedynym rozwiązaniem na strukturalizację trzeciej gęstości.

Zasada bierności.

Cząstka wpadająca w pole innej cząstki niekoniecznie musi wejść z nią w reakcje. Zakłóca tylko jej ruch. To w dużej mierze wyjaśnia zasadę nieoznaczoności. Na przykład elektron pozostaje bierny, ale staje się niestabilny. Rejestrowany jest wówczas jako chmura.

Jest to możliwe dzięki temu, że oka siatek strukturalnych są duże w stosunku do wielkości cząstek i cząstka ma miejsce na ruch. Na wyższych gęstościach nie występuje to zjawisko. Cząstki są tam większe, sztywno trzymane przez siatki i nie mają pola manewru.

Zasada synchronizacji.

Cząstka podpięta pod siatkę strukturalną może przekazać swoje parametry, takiej samej jak ona cząstce usadowionym na równoległym oku tej samej siatki. Manifestuje się to w zjawiskach lawinowych takich jak ogień czy reakcja łańcuchowa. Są określone odległości przekazu danych. Jeżeli przyjmiemy jako jednostkę średnicę neutronu to

-na siatce glue – 3 jednostki

-na siatce falowej 3-6 jedn.

-na siatce kwantowej 100 i więcej jedn.

Zasada maksymalizacji.

Cząstka może pozostać sobą, jeśli jest cały czas podpięta pod źródło informacji o samej sobie. Źródłem informacji jest siatka strukturalna. Prędkość przekazywania danych jest różna dla różnych siatek. Dla siatki glue i falowej prędkością maksymalną jest prędkość światła i to dla małej cząstki na przykład elektronu. Dla cząstki większej będzie to prędkość mniejsza. Dla siatki kwantowej maksymalna prędkość jest większa. Dla siatki kwantowej maksymalna prędkość jest większa. Wynika to z ograniczonej możliwości siatek do przekazywania informacji. Cząstka aby pozostać cząstką musi być stale zasilana informacją o niej samej. Siatki mają ograniczone możliwości w tym względzie. Im mniejsza cząstka tym mniej informacji musi przekazać siatka, dzięki temu jej prędkość może być wyższa. Prędkość cząstek zależy również od gęstości materii. Im mniej cząstek jest podpiętych pod siatkę tym większa może być i prędkość, ponieważ siatki nie są przeładowane informacją i radzą sobie z szybkim jej przekazem. Jeśli cząstka gwałtownie odpadnie od siatek to przestaje być cząstką. Jeśli robi to stopniowo to zdąży zmienić atrybuty i pozostaje cząstką ale już u innych właściwościach.

Zasada ciągu reakcyjnego.

Zasada superfazji.

Hiperfala.

Zasada drgania.

Będą uzupełnione następnym razem.

Na temat dowodzenia i wzorów już się wypowiadałem.

Nie wiem jak wy ale ja osobiście przeprowadziłem analizę myślową i są to najbardziej spójne i przekonujące informacje.

Są nie do podważenia ! smile.pngsmile.pngsmile.png

Na temat dowodzenia i wzorów już się wypowiadałem.

Nie wiem jak wy ale ja osobiście przeprowadziłem analizę myślową i są to najbardziej spójne i przekonujące informacje.

Są nie do podważenia ! smile.pngsmile.pngsmile.png

w twojej glowie

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Nie widzę z waszej strony merytorycznej dyskusji. Ta ja zamieściłem obszerne materiały. Wy nie macie nic do powiedzenia. Zupełnie nic. Prawdziwe zero. Nawet najmniejszej analizy. Czemu mnie to nie dziwi?

Wybacz ale liczysz, że będziemy zamieszczać jakieś materiały na temat zmyślonej fizyki?

Nie widzisz dyskusji bo jej nie ma - na pytania reagujesz milczeniem, to jak ma niby być?

Przejrzyjcie swoje wpisy. Nic, ale zupełnie nic tam niema. Można to skwitować: za mną chodzicie i pierdzicie.

Jak będziecie mieć coś naprawdę do powiedzenia to dajcie wyraźnie znać.

Zadałem Ci konkretne pytanie na temat życia na marsie. Zero odpowiedzi, a wystarczyło proste "nie wiem".

Nie kompromituj się. Odsyłam chociażby do wątku o UFO i ostatniego wywiadu z Cobrą.

Hiperfizyka CD. zamykający opis trzeciej gęstości.

Zasada ciągu reakcyjnego.

Jeżeli cząstka wypadnie z siatki lub przyspieszy i wyminie inne to powstanie puste miejsce. W to miejsce wejdzie inna cząstka z sąsiedztwa. Na tej zasadzie jest przewodzony prąd. W elektrony ślizgające się po siatce zamieniają się miejscami. W dziurę po przemieszczonym elektronie wpada inny elektron. W ten sposób strumień elektronów przemieszcza się po siatce.

Zasada superfazji.

Jeżeli zderzają się dwie cząstki tego samego typu (np. dwa elektrony) na jednej siatce, to powstanie z nich jedna, która przyjmuje atrybut obu cząstek. Taka cząstka zapisze się na dwóch siatkach. Jeżeli suma atrybutów przekroczy ilość atrybutów tolerowanych w trzeciej gęstości, to nastąpi eksplozja i powstanie dużo cząstek o minimalnej ilości atrybutów. Jest to podstawa zjawiska fotoelektrycznego.

Hiperfala.

Jeżeli nałożą się na siebie co najmniej trzy pakiety kompatybilnych fal lub fragmentów falowych, to powstaje hiperfala. Pakiety są kompatibilne wtedy gdy:

składają się na ten sam rodzaj cząstki

znajdą się na tej samej siatce

są tymi samymi układami fragmentów falowych tylko różnie ukierunkowanymi

Hiperfala to zjawisko fali kulistej. Obserwuje się go w wybuchu nuklearnym. Ma bardzo ograniczony zasięg. Wybuch powoduje:

multiplikacje dominującego algorytmu

zerwanie na moment siatek strukturalnych które najdalej za 3 sek. odbudują się.

Można ją zaobserwować zderzając trzy cząstki. Energi hiperfali jest wyższa niż suma energii zderzanych cząstek. Występuje tu zaburzona zasada termodynamiki.

Zasada drgania.

Poruszająca się po siatce cząstka pozostawia za sobą wzbudzony fragment siatki – strunę. Na te strunę łatwiej wpisać się innej cząstce lub się z niej wydostać. Cząstka podpięta pod rozedrganą strunę łatwiej się modyfikuje.

Przedstawione tu informacje pokazują który model jest bliższy rzeczywistości i jaka przepaść od niego dzieli współczesną fizykę. liczę , że ci mniej śpiący naukowcy otworzą w końcu oczy i wyprowadzą naszą cywilizacje z mroków ciemnoty i średniowiecza.

lightagendalogolarge.png

czasami odnosze wraznie ze ty Arton naprawde wierzysz w to co wklejasz :D

Wątek na temat wiary zamknięto.

zedstawione tu informacje pokazują który model jest bliższy rzeczywistości i jaka przepaść od niego dzieli współczesną fizykę. liczę , że ci mniej śpiący naukowcy otworzą w końcu oczy i wyprowadzą naszą cywilizacje z mroków ciemnoty i średniowiecza.

bardzo mi sie podoba kiedy co chwila przypominasz jak cala wspolczesna nauka jest mylna a odpowiedz na wszystko ma chora na glowe wizarzystka z ambicjami guru.

:)

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Przedstawione tu informacje pokazują który model jest bliższy rzeczywistości i jaka przepaść od niego dzieli współczesną fizykę.

Tak to prawda. Doskonale pokazują przepaść pomiędzy idiotyzmem nawiedzonych oszustów od obowiązującej nauki w dziedzinie fizyki.

Dziękuję Artonie :-)

W.

Nie kompromituj się. Odsyłam chociażby do wątku o UFO i ostatniego wywiadu z Cobrą.

Jakby mnie interesowało co ma do powiedzenia niejaki cobra to bym sprawdził.

Ty się tutaj kreujesz na znawcę kosmitów więc pytam Ciebie i póki co sam się kompromitujesz robiąc non stop uniki przed jakąkolwiek odpowiedzią i pokazując, że jedyną umiejętność jaką posiadłeś w tym temacie jest kombinacja klawiszy Ctrl+c i Ctrl+v.

Więc jako znawcę spytałem o brak pola magnetycznego na Marsie i co za tym idzie wpływem promieniowania na niby życie tam. Tak więc Artonie jak to jest?

Nie musisz odpowiadać pełnymi zdaniami bo jak wiemy masz problemy z poprawną polszczyzną, możesz wypunktować.

Czy może król jest nagi?

Zresztą okaże się już niedługo. Przypominam co pisałeś około rok temu, że najpóźniej 1 listopada ukaże się statek matka

lol.gif

Arton...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te twoje brednie zasługują tylko na taki śmiech.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to niejaki Marty Feldman, znany szerzej jako Igor, przepraszam - Ajgor z Młodego Frankensteina - miałby używanie!:)

Wszystkim nam życzysz choroby Basedowa?

A tak szczerze, Arton - oglądasz i czytasz te wszystkie kretyństwa, które nam serwujesz? Czy tylko sobie jaja robisz?

Bo ja, uwierz mi, usilowałem to kiedyś sklecić do kupy i - kicha. Kabotyństwo do sześcianu.

to nie są informacje, tylko bzdury nawiedzonych idiotów

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

• 1 miesiąc później...

Wczoraj w czasie obiadu przeprowadziłem dogłębną analizę myślową i doszedłem do wniosku, że materia przybiera najwyższy możliwy stopień zorganizowania pod postacią zupy ogórkowej.

Wczoraj w czasie obiadu przeprowadziłem dogłębną analizę myślową i doszedłem do wniosku, że materia przybiera najwyższy możliwy stopień zorganizowania pod postacią zupy ogórkowej.

Ja zaś uważam pomidorową za kwintesencję owego zorganizowania materii wrzuconej do wspólnego tygla :-)

W.

>vlado

Nie mogę się zgodzić. Pomidorowa ma zakłóconą delikatną równowagę leptonów, a konkretnie - zawiera za dużo mionów i taonów w stosunku do neutrin. No a jej kwarki mają zdecydowanie zbyt duży ładunek kolorowy. Ogórkowa, dzięki dużej zawartości obojętnych kolorowo hadronów, jest o wiele lepiej zrównoważona (w sensie równoważności Einsteina, ale także smaku). ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.