Skocz do zawartości
IGNORED

byłem dzisiaj w fajnym "sklepie" z lat 70-ych ...

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i słuchałem kolumn Acoustique Technologies, 104dB:

te340.jpg

O wrażeniach, wnioskach, innych zabawkach i co z tego wyszło i co zakupiłem poczytacie ... wiecie gdzie :).

BTW ktoś się spotkał z tymi głośnikami? Internet praktycznie nic nie wypluwa.

Po odsłuchach stwierdzam, że to hajend pełną gębą ... ale nie dla mnie.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie, koncentryczny. Fenomenalna budowa, to zdjęcie to pokazuje. Celulozowa membrana na płótnie a w środku połączenie z ... odlewem chyba z aluminium lub innego metalu typu brąz lub mosiądz.

Pozdro

Nie tylko wygląda ale jest ... Westminster z epoki ...

Więcej zdjęć fajnych zabawek tez jest :), aż się gęba śmieje. I wszystko na sprzedaż.

Pozdro

No to gratuluję moderowi, zapewne cirowi, który przeniósł wątek o tych tych kolumnach z hi-end do hi-fi.

Nie masz pojecia jakiej klasy dźwięk produkują. I popatrz z łaski swojej co je napędzało. Słyszałeś o czymś takim?

Tylko, ze jak rozumiem taki vintageowy sprzęt psuje rynek branży dzisiejszych klocków hi-end.

Wstyd.

Pozdro

No to gratuluję moderowi, zapewne cirowi, który przeniósł wątek o tych tych kolumnach z hi-end do hi-fi.

Nie masz pojecia jakiej klasy dźwięk produkują. I popatrz z łaski swojej co je napędzało. Słyszałeś o czymś takim?

Tylko, ze jak rozumiem taki vintageowy sprzęt psuje rynek branży dzisiejszych klocków hi-end.

Wstyd.

Pozdro

otóż bezinteresowny filantropie / promujacy natretnie w kazdym wpisie swój blog na innym forum i swoj dział "sprzedam " wklejony do sygnatury/ oswiadczam ze jest mi obojętny wynik finansowy branzy klocków hi-end

rzeczy które wklejasz miały miec kiedys wlasna zakładke na forum ale brak zainteresowania ze strony userów i próby opanowania tematów własnie przez handlarzy zamknął sprawe

jesli pojawia sie chetni na takie tematy możemy zglosic do Admin1 prosbe o nowa zakładke aby tematy nie gineły wśród innych

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie tylko wygląda ale jest ... Westminster z epoki ...

Więcej zdjęć fajnych zabawek tez jest :), aż się gęba śmieje. I wszystko na sprzedaż.

Pozdro

To nie są Westminstery tylko GRF Memory HE :-) ,mam takie u siebie i nigdy nie oddam

Wstyd.

Każdemu się podoba co innego ... jestem ciekaw jak duże to generuje zniekształcenia, jak równe ma pasmo itd. (bo "na ucho" to kwestia gustu, a ile ludzi tyle gustów i guścików) ... inna sprawa, że wiele dzisiejszych sprzętów to jest dziadostwo pod wzgl. choćby balansu tonalnego, ale to swoją drogą.

otóż bezinteresowny filantropie / promujacy natretnie w kazdym wpisie swój blog na innym forum i swoj dział "sprzedam " wklejony do sygnatury/ oswiadczam ze jest mi obojętny wynik finansowy branzy klocków hi-end

rzeczy które wklejasz miały miec kiedys wlasna zakładke na forum ale brak zainteresowania ze strony userów i próby opanowania tematów własnie przez handlarzy zamknął sprawe

jesli pojawia sie chetni na takie tematy możemy zglosic do Admin1 prosbe o nowa zakładke aby tematy nie gineły wśród innych

Uderz w stół a ...

Gdyby nie działania moderatorów w zakładce analog i tego konsekwencje to dalej pisałbym tam. A teraz piszę tam gdzie JA mam pełną kontrolę a nie Ty.

Co do moich klocków do sprzedania opisywanych w sygnaturze nie widziałem ani pół słowa w regulaminie, że jest to zabronione. Mam tam umieszczone to na co mam ochotę.

A reklamowanie wpisów czy innych treści poza AS też zabronione nie jest.

:)

BTW jakoś widzę, że moja osoba działa na Ciebie jak płachta na byka. bardzo mi to pochlebia :).

A dla mnie możesz ten cały wątek skasować, mam to gdzieś.

Pozdro

Uderz w stół a ...

Gdyby nie działania moderatorów w zakładce analog i tego konsekwencje to dalej pisałbym tam. A teraz piszę tam gdzie JA mam pełną kontrolę a nie Ty.

Co do moich klocków do sprzedania opisywanych w sygnaturze nie widziałem ani pół słowa w regulaminie, że jest to zabronione. Mam tam umieszczone to na co mam ochotę.

Hola przyjacielu może trochę wyluzuj. Albo sklepik (który mnie nawet w pierwszym momencie zaciekawił), albo Twoje mieszkanie wypakowane sprzętem który chcesz opchnąć. Przyznasz że pewna różnica w tym jest. Większość osób na tym forum jak chce coś sprzedać to zamieszcza info w dziale ogłoszeń. Jak każdy handlarz zacznie zakładać wątki o swoich skarbach to tego forum w ogóle czytać się nie da. Możesz mi wierzyć że piana bita w kolejnych wątkach o niezwykłych Sony ES, zwalających z nóg Nakamichi, kultowych hi-endowych Luxmanach itp. większości w zupełności wystarczy.

Hola przyjacielu może trochę wyluzuj. Albo sklepik (który mnie nawet w pierwszym momencie zaciekawił), albo Twoje mieszkanie wypakowane sprzętem który chcesz opchnąć. Przyznasz że pewna różnica w tym jest. Większość osób na tym forum jak chce coś sprzedać to zamieszcza info w dziale ogłoszeń. Jak każdy handlarz zacznie zakładać wątki o swoich skarbach to tego forum w ogóle czytać się nie da. Możesz mi wierzyć że piana bita w kolejnych wątkach o niezwykłych Sony ES, zwalających z nóg Nakamichi, kultowych hi-endowych Luxmanach itp. większości w zupełności wystarczy.

Po pierwsze nie jestem Twoim przyjacielem.

Po drugie to nie mój pokój, a szkoda. Zdjęcie mojego pokoju przedstawiałem nie raz i wybitnie nie wygląda jak na tym zdjęciu.

Po trzecie Tobie tłumaczyć się nie muszę i nie zamierzam.

Pozdro

Każdemu się podoba co innego ... jestem ciekaw jak duże to generuje zniekształcenia, jak równe ma pasmo itd. (bo "na ucho" to kwestia gustu, a ile ludzi tyle gustów i guścików) ... inna sprawa, że wiele dzisiejszych sprzętów to jest dziadostwo pod wzgl. choćby balansu tonalnego, ale to swoją drogą.

Nie mam zielonego pojęcia. Jak napisałem internet milczy. Dowiedziałem sie jedynie, że w projekty tej firmy zaangażowany jest Pan Jean Hiraga, TEN Hiraga.

Jak widać po zdjęciach z netu i info np. tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hiraga jest zaangazowany w projekty kolumn opartych na głosnikach koncentrycznych.

Od siebie dodam, że kto zna i kocha Alteca koło tej kolumny nie powinien przejść obojętnie. Łatwość prezxentacji, rozmiar i swoboda, referencyjny bas to podstawowe wyróżniki. Mi niestety nie przypadłą do gustu reszta pasma oraz barwa. Zbyt natarczywe, zbyt analityczne, zbyt ostre, to moje odczucia. Nie moja bajka.

Pozdro

To nie są Westminstery tylko GRF Memory HE :-) ,mam takie u siebie i nigdy nie oddam

Chyba masz rację. Tak usłyszałem i powtórzyłem. Ja na Tannoyach z tej półki cenowej się nie znam.

Sprostowanie jak najbardziej na miejscu.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uderz w stół a ...

A reklamowanie wpisów czy innych treści poza AS też zabronione nie jest.

:)

BTW jakoś widzę, że moja osoba działa na Ciebie jak płachta na byka. bardzo mi to pochlebia :).

A dla mnie możesz ten cały wątek skasować, mam to gdzieś.

Pozdro

Przykro mi, ale jak to czytam to nie mogę pozostać obojętny na to co tutaj wypisujesz. Twoje wypowiedzi pod adresem Cira, są wysoce krzywdzące i niestosowne.

Skoro osoby wyznaczone przez właściciela forum, w tym wypadku Cir, zwracają Ci uwagę, że powielanie treści reklamowych za pomocą mechanizmów sygnatury jest niemile widziane przez właściciela, to należy to uszanować bez dalszych zbędnych komentarzy.

Reklamowanie treści z innych miejsc i to w sposób tak niewłaściwy, przez zajawkę: "napisałem coś tam, sobie poczytajcie tam, bo tu nie napiszę bo nie lubię tego miejsca" narusza najzwyklejsze dobre obyczaje netykiety usenetowej for dyskusyjnych. Gdyż jest jawnym działaniem na szkodę danego forum. Masz do przekazania jakieś treści i chcesz nimi zainteresować użytkowników danego forum, to je przekaż na forum. Jeśli nie chcesz wspierać danego forum swoim uczestnictwem w dyskusjach w nim, to tego nie rób, ale konsekwentnie i w całości. Nie da się okrakiem jechać na dwóch koniach w dwie różne strony. I reakcja Cira kompletnie mnie nie dziwi i jest w pełni uzasadniona.

Z przykrością muszę stwierdzić, że jako moderator z wieloletnim doświadczeniem, dajesz fatalne świadectwo tej funkcji. Nie wierzę, że nie wiesz, że postępujesz niewłaściwie. Bo lata bycia moderatorem, na pewno wyrobiły w Tobie wrażliwość na niewłaściwe zachowania. Przykra konkluzja z tego więc wynika dla mnie jedna, robisz to z pełnym wyrachowaniem, chcąc demonstracyjnie szkodzić i działać w sprzeczności z zasadami tutaj.

Proponuję więc zmienić nastawienie, z człowieka "mającego władzę gdzieś tam", na człowieka zachowującego się racjonalnie, wspartego wieloletnim doświadczeniem moderatorskim, które niewątpliwie posiada. A brnięcie dalej w taką demonstrację niechęci do miejsca, w którym jednocześnie chce się zainteresować jego użytkowników swoją osobą i swoim wypowiedziami, zaprowadzi Cię w prostej drodze na manowce, poprzez eskalację złych emocji. A co na pewno nie skończy się po Twojej myśli. I piszę to nie dlatego że chcę się kłócić, do tego publicznie, ale przez zwykłą ludzką życzliwość. Bo widzę w którą stronę to wszystko zmierza. Nie trzeba do tego jasnowidza.

Jeszcze raz podkreślam, piszę to jako moderator z obu miejsc. Nie jako człowiek "mający władzę" taką samą jak Ty tam masz. A jako racjonalnie postępujący moderator. I Tobie proponuję zmianę podejścia na takie samo. Bo robisz krzywdę i Audiostereo i temu drugiemu forum też to chwały nie przynosi. Nad czym boleję jako jego wieloletni moderator. To naprawdę nie jest nikomu potrzebne, taka eskalacja złych emocji.

Po co tu piszesz "duży chłopcze"? Pisz tam gdzie "już wszyscy wiedzą gdzie" bo niemalże każdy Twój wpis tu kończy się marudzeniem. Namawiam byś skorzystał z mojej rady.

Pozdrawiam.

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...)

Jeszcze raz podkreślam, piszę to jako moderator z obu miejsc. (...)

Jeżeli napisałeś swój post jako moderator - wskaż który pkt regulaminu został naruszony.

Jeżeli zaś piszesz to jako osoba prywatna to pozwalam sobie zwrócić ci uwagę, iż piszesz nie w temacie wątku, co powinno rodzic odpowiednie konsekwencje wobec ciebie a to stosownie do waszego taryfikatora.

Mam za złe jak cir traktował mnie w wątku analog i to jest tego konsekwencją. Prawie każdy mój nowy wątek jest przenoszony, kasowany, modyfikowany lub "się czepiany". I ostrzeżenia.

Ja mogę z tym żyć ale bedę dawał upust temu co myślę. To sie nazywa wolność wypowiedzi. A cir ma wolność moderowania.

Co do opisu sygnatury już napisałem, mam tam prawo pisać co chcę, zgodnie z regulaminem.

Koniec w tym temacie, szkoda zaśmiecać wątek o wspaniałych kolumnach.

Pozdro

Po co tu piszesz "duży chłopcze"? Pisz tam gdzie "już wszyscy wiedzą gdzie" bo niemalże każdy Twój wpis tu kończy się marudzeniem. Namawiam byś skorzystał z mojej rady.

Pozdrawiam.

Bo mam taka ochotę, nie chcesz to nie zaglądaj.

Pozdro

rochu, tam jest zamieszczana pełniejsza treść wpisu, niż na audiostereo. To forum nie powinno być tablicą ogłoszeń. Tym bardziej, że jest zakładka "blogi".

Jeśli postanowimy z pomocą prawa i regulaminu opisać pełną rzeczywistość, to tym samym przyznamy, że nie jesteśmy ludźmi inteligentnymi. Nie zawsze co nie jest zabronione, jest dozwolone. Nie domagaj się usankcjonowania paragrafami braku wyczucia i kultury tylko dlatego, że w słusznej sprawie napisał moderator. Odsuń na bok na chwilę to słowo (moderator) i przemyśl jego wypowiedź wraz z zawartymi argumentami.

Każdy może nosić w sobie pogardę, ale nikt nie musi zgadzać się na jej doświadczanie.

To forum jest czy powinno być tym co robią czy zrobią z nim użytkownicy. A ani Ty ani ja nie jesteśmy jedynymi tu zaglądającymi.

A reguły gry określa wyłącznie regulamin i tzw. dobre obyczaje. Nt. tego drugiego nie będę pisać bo są naruszane nagminnie. Czasami i przeze mnie.

A jak Ci się nie podoba to co piszę to nic prostszego niż odpowiednio mnie oznaczyć w ustawieniach.

Pozdro

Jako twórca wątku ostrzegam, że każdy post nie na temat spowoduje działanie z mojej strony.

Proszę o zaprzestanie dyskusji nie w temacie.

Pozdro

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jeżeli napisałeś swój post jako moderator - wskaż który pkt regulaminu został naruszony.

Jeżeli zaś piszesz to jako osoba prywatna to pozwalam sobie zwrócić ci uwagę, iż piszesz nie w temacie wątku, co powinno rodzic odpowiednie konsekwencje wobec ciebie a to stosownie do waszego taryfikatora.

Reklamowanie konkurencyjnych serwisów +3 pkt. (Netykieta pkt. 13)

Treść sygnaturki, avatara, opisu łamiąca regulamin lub netykietę +2 pkt. (Regulamin §6 pkt. 1)

Marketing szeptany +1 pkt. (Netykieta pkt. 13)

"13. Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane.

Jeśli chcesz przestawić swoją komercyjną ofertę skorzystaj z tematu sponsorowanego."

Starczy?

Nie zamierzam przerzucać się z Tobą na słowa i formułki, bo nie to stanowi sedna problemu. Staram się uświadomić Pmcompowi, że niepotrzebnie antagonizuje użytkowników forum, zarówno jednego jak i drugiego. Czego wyrazy mamy zresztą i tutaj i to wcale nie ze strony moderacji. Wystarczy spojrzeć na kłótliwe wpisy, całkowicie zbędne zresztą.

I to w imię czego? W imię jakiejś urazy, którą pielęgnuje.

Próba zamknięcie mi ust, żebym zbywał milczeniem ewidentnie niewłaściwą sytuację, że niby mój komentarz jest "nie w temacie" jest co najmniej kuriozalna. Szkoda że z takim samym zapałem, godnym wyższej sprawy, nie czepiasz się zachowania Pmcopma, tylko mojej próby przemówienia Mu do rozsądku w sposób polubowny i pokazania że taka "gra" nie warta jest świeczki. Więcej na tym straci niż zyska, On sam, jak i wszyscy wokół. No chyba, że komuś zależy na takiej kłótliwej atmosferze, aby ją eskalować. Wtedy to co innego...

pmcomp

w zakladce analog z premedytacja w watkach tematycznych umieszczałes wpisy za ktore dostawałes kolejne punkty-ostrzeżenia

jesli uwazasz ze to jest wykroczenie ze strony moderacji masz oficjalna droge do admina w celu udowodnienia swoich racji

problem w tym że dobrze wiesz że lamałes regulamin forum i nic nie wywalczysz

przeniesienie na nowe forum w maju nie wyszło a to co robisz teraz odbieram jako prowadzenie odpowiedniej polityki która ma zwerbowac kolejnych userów tym razem juz na własny blog /forum

tak dlugo jak piszesz o audio nikt nie wtrąca sie w jakikolwiek wpis , kiedy wpisy łamia regulamin luib netykiete nikt biernie tego nie będzie ogladał

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

To forum jest czy powinno być tym co robią czy zrobią z nim użytkownicy. A ani Ty ani ja nie jesteśmy jedynymi tu zaglądającymi.

Zgadzam się, w szczególności do co drugiej części. Nie jesteśmy tu jedynymi i powinniśmy o tym pamiętać. W związku z tym powinniśmy się wzajemnie szanować. I zachowywać, zgodnie z obyczajami takich zbiorowości, zarówno pisanymi jak i niepisanymi, aby forum jako całości nie anatagonizwować. A przede wszystkim nie działać sobie wzajemnie na szkodę. A to co prezentujesz, to z której strony nie patrzeć, jest takim właśnie działaniem.

A jak Ci się nie podoba to co piszę to nic prostszego niż odpowiednio mnie oznaczyć w ustawieniach.

Pozdro

Szczerze przyznam, że jako użytkownika forum może mnie to nie interesować. I nic mi do tego co piszesz, jeśli temat jest poza zakresem moich zainteresowań. Ale jako moderator muszę zwracać uwagę, na to aby jeden drugiemu na głowę nie wchodził wbrew ogólnie przyjętym i funkcjonującym zwyczajom.

Zakaz palenia w kawiarni to nie jest restrykcja żeby komuś dokuczyć, popsuć mu samopoczucie i nastrój, a żeby chronić innych przebywających w tym samym miejscu przed szkodliwym działaniem dymu tytoniowego. Tutaj mamy do czynienia z identyczną sytuacją. I przypominam też, że w zasobach Audiostereo również istnieje dział blogów, gdzie formuła jednostronnego prezentowania swoich pasji i zainteresowań jest nie tyle mile widziana, co wręcz pożądana. Nie ma więc powodu aby odwoływać się w wątkach dyskusyjnych, do blogów o charakterze konkurencyjnym, co do poruszanej tematyki.

Z mojej strony również EOT. Dalsze tego tyou dywagacje, proponuję przenieść do wa†ku regulaminowego na Bocznicy.

"13. Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane.

Jeśli chcesz przestawić swoją komercyjną ofertę skorzystaj z tematu sponsorowanego."

To dlaczego od lat istnieje ten wątek ?

Ukryta Zawartość

W sygnaturze jest nazwa firmy , użytkownik nie ma " branży " a cały wątek to reklama jego firmy .

Ukryta Zawartość

pmcomp

w zakladce analog z premedytacja w watkach tematycznych umieszczałes wpisy za ktore dostawałes kolejne punkty-ostrzeżenia

jesli uwazasz ze to jest wykroczenie ze strony moderacji masz oficjalna droge do admina w celu udowodnienia swoich racji

problem w tym że dobrze wiesz że lamałes regulamin forum i nic nie wywalczysz

przeniesienie na nowe forum w maju nie wyszło a to co robisz teraz odbieram jako prowadzenie odpowiedniej polityki która ma zwerbowac kolejnych userów tym razem juz na własny blog /forum

tak dlugo jak piszesz o audio nikt nie wtrąca sie w jakikolwiek wpis , kiedy wpisy łamia regulamin luib netykiete nikt biernie tego nie będzie ogladał

EOT

Aleś się tamtego forum przyczepił! Przeszkadza Ci? Boli?

Pytam z ciekawości bo jak tam nie pisuję i rzadko zaglądam.

A m.in. powodem rebelii w zakładce Analog była Twoja osoba. I jeszcze drugiego moda. Taka prawda. Wiem, że może boleć. Im szybciej zapomnisz tym lepiej dla Ciebie.

A swój wątek zabrałem z powodów, które już opisałem, powtórzę ... tam mam pełną kontrolę nad tym co, jaki i kiedy piszę i żadnemu modowi nic do tego.

Też boli, że nie masz tam nade mną żadnej kontroli? Sorry.

Wiesz, jak są dobre treści to nikogo nie trzeba werbować, userzy sami przyjdą. Już o tym dzisiaj gdzies pisałem ... szeptany marketing.

Jak będziesz mniej się wtrącał, rządził, moderował tym lepsze będzie to forum. A Ty chcesz być kierownikiem i milicjantem. Naucz się i zapamiętaj proszę ... najlepszy moderator to taki którego nie ma. To nie zawód, to powołanie. Tego Ci serdecznie życzę.

Pozdro

Bylem w tym sklepie, to u pana Jarka jak sie domyslam?? :)) jak tam wszedlem to myslalem ze umarlem i obudzilem sie w raju vintage..widzialem tam na zywo aktywne kolumny Klein Hummel OX, nawet nie wiedzialem za ktos w Polsce jest w ich posiadaniu..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.