Skocz do zawartości
IGNORED

Po trupach z Ukrainy.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

I to jest bardzo prawdopodobna opcja. Szczególnie, jeśli weźmie się pod uwagę, że obecnym władzom ukraińskim zależy na szerokim umiędzynarodowieniu konfliktu, a wewnątrz Ukrainy trwa zażarta walka polityczna.

No oczywiscie...jak narazie Putin świetnie to rozgrywał ale w tym wypadku ma ciezki orzech do zgryzienia.

Pomijam juz fakt prowokacji celem wywołania wojny bo naprawde nie 3ba daleko szukac.

Ale wg specjalistów gdyby to BUK (czy jak to zwal) wypakował w samolot to spadły by tylko zwęglone szczątki bo to podobno pieruństwo ma niezla moc.

A tutaj fragmenty wcale nie mniejsze od naszej tutki...a lecialy z 10tys m....wiec moze hipoteza ze został ostrzelany z rakiety powietrze powietrze a później przez urwanie części skrzydła i dekompresje rozlatywał sie spadając.

Tak czy siak...nie bylo tam prezydenta państwa UE i NATO a jak widać można bylo oddac jedne z najistotniejszych części "obcym" ekspertom i jakoś żadnej tam konwencji chicagowskiej nie złamano :)

Ale wg specjalistów gdyby to BUK (czy jak to zwal) wypakował w samolot to spadły by tylko zwęglone szczątki

A skąd ten dziwaczny pomysł? "Eksperci" Antoniego tak stwierdzili? Od razu mówię, że to bzdura.

Rejestratory z tutki też odczytano, kilkukrotnie i za każdym razem z innym wynikiem...

Dlaczego synku kłamiesz?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Gdyby to co publikują USAmerykanie w celach polityczno-propagandowych miało wartość niepodważalnego dowodu, to debatowałaby o tym Rada Bezpieczeństwa ONZ. USAmerykanie mieli już w przeszłości niezbite dowody np. na masowe ludobójstwo Serbów na Albańczykach w Kosowie i na broń jądrową w posiadaniu Iraku.

"11"

To nie stanowisko ONZ tylko ocena czy sugestia Wysokiej Komisarz ONZ ds. Praw Człowieka Navi Pillay.

"11"

Jednym słowem według naszych wielbicieli Putina jakaś popierdółka ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jednym słowem jest to tylko i wyłącznie uściślenie.

"Gazeta Wyborcza" dokonała manipulacji w swoim stylu. Takie tam narzucenie czytelnikowi, co mam myśleć.

"11"

"Gazeta Wyborcza" dokonała manipulacji w swoim stylu. Takie tam narzucenie czytelnikowi, co mam myśleć.

Już ci się dziadekwłodek michnikofobia na głowę rzuca. Przeczytałem informację i jak byk piszą, że jest to zdanie Pani Komisarz, a nie całego ONZ.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...) Przeczytałem informację i jak byk piszą, że jest to zdanie Pani Komisarz, a nie całego ONZ.

Czyli w końcu napisałeś to samo, co ja dużo wcześniej:

To nie stanowisko ONZ tylko ocena czy sugestia Wysokiej Komisarz ONZ ds. Praw Człowieka Navi Pillay.

"11"

Tylko nie rozumiem dlaczego rozpocząłeś od takiego komentarza:

Do tego sugestywny argument:

Już ci się dziadekwłodek michnikofobia na głowę rzuca. (...)

Zastanawiam się po co siejesz wiatr - chyba tylko po to, aby z siebie zrobić trąbę powietrzną.

===========

Szkoda tylko, że pozostanie takim - tylko.

Szkoda tylko, że zło wojny widzisz tylko na Wschodzie. Tu obie strony są inspirowane i wspomagane z zewnątrz, a tragiczna nawet pomyłka - to jeszcze nie zbrodnia wojenna.

Tu działania wojenne bardziej noszą znamiona zbrodni wojennych: "Izraelska armia zbombardowała Al-Szifa - największy szpital w Strefie Gazy. Zginęła co najmniej szóstka dzieci. Wiadomo, że w środku było wielu pacjentów. Świadkowie, którzy są teraz na miejscu mówią, że na miejscu trwa teraz ogromne zamieszanie. Izraelska armia zaprzecza, by zbombardowała szpital." http://wiadomosci.onet.pl/swiat/izrael-zbombardowal-najwiekszy-szpital-w-strefie-gazy/1tvj6

A cywilizowany, wolny i demokratyczny Zachód przyjmuje inną optykę.

"11"

Szkoda tylko, że zło wojny widzisz tylko na Wschodzie.

W przypadku Ukrainy, tak.

W przypadku Izraela - to nic nowego. Koleiny raz Izrael używa siły nieadekwatnie do sytuacji.

Generalnie od lat robi Palestyńczykom "tłumienie getta" po swojemu.

A cywilizowany, wolny i demokratyczny Zachód przyjmuje inną optykę.

Spuścizna IIWW, silne lobby Izraela.

Obecne sprzeciwy ortodoksyjnych Żydów, młodzieży nic tu nie dadzą...ale opinia publiczna w samym Izraelu dojrzewa do pewnych zmian. Problem w tym, że zanim dojrzeje nie będzie już ani z kim walczyć ani się godzić.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

A skąd ten dziwaczny pomysł? "Eksperci" Antoniego tak stwierdzili? Od razu mówię, że to bzdura.

Akurat w tej kwesti czytalem zgola inne opinie ale teraz w necie kazdy moze byc ekspertem :)

Nie zmienia to faktu ze to na reke ukrainie zestrzelenie tego samolotu. I to bardzo....

A rosji zdecydowanie pod gorke sie zrobilo...

Wiec to mysle wyrazne powody by zastanowic sie kto i po co tam miesza....

P.S oddanie skrzynek bez sciemniania tez przemawia za tym ze to nie rosjanie matacza.

P.S 2 - na majdanie snajperzy z tej samej broni walili w obie strony protestujacych - po to by wywolac zamieszki

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Owe trolle posuwają się do takiej bezczelności, że wskazują na siły rządowe Ukrainy jako sprawców ataków rakietowych na ludność cywilną: http://www.hrw.org/news/2014/07/24/ukraine-unguided-rockets-killing-civilians

"11"

Czyli nawet w wątku o Ukrainie musi być atak na Izrael.To taki odruch warunkowy?Oczywiście "obiektywni" obrońcy Hamasu udają,że nie wiedzą iż Palestyńczycy( podobnie jak wcześniej Saddam) lubią instalować wyrzutnie rakietowe w szkołach,szpitalach czy meczetach.Tylko,że rakiety wystrzeliwane z tych wyrzutni padają na Izrael a nie na Europę.

Czyli w końcu napisałeś to samo, co ja dużo wcześniej:

Odwracasz kota oggonem jak stary PiSowiec. Piszesz, że GW sieje propagandę a jak zwracam ci uwagę, że wymyślasz fakty to piszesz, że przyznalem ci rację. Jaja sobie robisz, czy to dzialania upału?

P.S oddanie skrzynek bez sciemniania tez przemawia za tym ze to nie rosjanie matacza.

A niby dlaczego? Co niby ma być w tych czarnych skrzynkach, trajektoria lotu rakiety?

Przecież jeszcze przed ich odzyskaniem fachowcy ostrzegali, żeby nie spodziewać się cudów.

Będą normalne zapisy a w pewnym momencie nagła dekompresja i prawie jednoczesne przerwanie działania praktycznie wszystkich systemów. Może jeszcze jakieś krzyki z kabiny.

Więcej informacji powinno przynieść badanie samego wraku.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czyli nawet w wątku o Ukrainie musi być atak na Izrael.To taki odruch warunkowy?Oczywiście "obiektywni" obrońcy Hamasu udają,że nie wiedzą iż Palestyńczycy( podobnie jak wcześniej Saddam) lubią instalować wyrzutnie rakietowe w szkołach,szpitalach czy meczetach.Tylko,że rakiety wystrzeliwane z tych wyrzutni padają na Izrael a nie na Europę.

Dzisiaj, w porannym pasmie TokFM prawicowy red. Wróbel powiedział do prawicowego polityka Waszczykowskiego, ze gdyby prezydent Putin robił na Ukrainie to, co Izrael w Palestynie, to już dawno byłby okrzyknięty zbrodniarzem wojennym. Waszczykowski to potwierdził.

Widać, że tego rodzaju skojarzenia nasuwają się same.

Powtarzanie USAmerykańskich kłamstw o zbrodniczych zbrojeniach Saddama Husajna jest u ciebie normalna retoryką. Od XIX wieku USAmerykanie non stop tworzą kłamliwe teorie, aby usprawiedliwiać swoje zbrodnicze poczynania.

Nawet jeśli tak jest, to nic nie usprawiedliwia totalnego niszczenia tego rodzaju obiektów. Powinny być niszczone stanowiska ogniowe rakiet oraz ich przemieszczanie. Współczesne armie maja środki, aby precyzyjnie określić i zniszczyć tego rodzaju cele. Już w czasie II WŚ lotnictwo bombowe RAF precyzyjnie niszczyło pojedyncze cele w niemieckich miastach. Widać, że izraelska kampania nie ma na celu oszczędzanie ludności cywilnej.

"10"

Nawet jeśli tak jest, to nic nie usprawiedliwia totalnego niszczenia tego rodzaju obiektów. Powinny być niszczone stanowiska ogniowe rakiet oraz ich przemieszczanie. Współczesne armie maja środki, aby precyzyjnie określić i zniszczyć tego rodzaju cele. Już w czasie II WŚ lotnictwo bombowe RAF precyzyjnie niszczyło pojedyncze cele w niemieckich miastach. Widać, że izraelska kampania nie ma na celu oszczędzanie ludności cywilnej.

a najlepiej to odbywa sie na mapie i w musgu naiwnych.

dziadekwłodek

Kiedyś w wątku o II wojnie bardzo krytycznie pisałeś o dokładności alianckich nalotów( co było zgodne z prawdą).A teraz sam sobie zaprzeczasz.Wszystko zależy od kontekstu.Jeśli ktoś odpala rakiety ze szkoły czy szpiatala to jest sam sobie winien narażając się na odpowiedż.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Kiedyś w wątku o II wojnie bardzo krytycznie pisałeś o dokładności alianckich nalotów( co było zgodne z prawdą).A teraz sam sobie zaprzeczasz.(...)

Prawda, tak pisałem. W niczym nie zmienia to faktu, że Bomber Command oprócz najbardziej zbrodniczego nalotu dywanowego na Drezno, dokonywało także precyzyjnych nalotów z użyciem naprowadzanych radiolokacyjnie na pojedynczy cel lekkich bombowców "Mosquito".

Widzisz zaprzeczenie samemu sobie w podawaniu niepodważalnych faktów historycznych?

dziadekwłodek

(...)Jeśli ktoś odpala rakiety ze szkoły czy szpiatala to jest sam sobie winien narażając się na odpowiedż.

Z tych obiektów czy z miejsc położonych w ich pobliżu? Bo to jest znacząca różnica.

549086_488249087864633_1452468264_n.jpg?oh=4ce457f424182c249bd08bedc860eb3b&oe=544A12C6&__gda__=1413574325_db786a6628bd7d1e728d40d44d1ef0b1

Powyższe zdjęcie doskonale ilustruje umiejscowienie wyrzutni. Meczet jest od niego oddalony o 94 m.

Powtarzam raz jeszcze Izrael ma środki do precyzyjnego rozpoznania, określania lokalizacji i niszczenia celów. Dokonuje jednak zbrodniczych totalnych zniszczeń.

"10"

Akurat w tej kwesti czytalem zgola inne opinie ale teraz w necie kazdy moze byc ekspertem :)

Nie zmienia to faktu ze to na reke ukrainie zestrzelenie tego samolotu. I to bardzo....

A rosji zdecydowanie pod gorke sie zrobilo...

Wiec to mysle wyrazne powody by zastanowic sie kto i po co tam miesza....

P.S 2 - na majdanie snajperzy z tej samej broni walili w obie strony protestujacych - po to by wywolac zamieszki

Boję się ze pierwsza mysl jaka mi pfzyszla do głowy gdy uslyszalem o zestrzeleniu będzie prawdziwa a wiec cytuja ja "... te hamerykance zaplacili i zlecili za zestrzelenie cywilnego samolotu a więc sa bardzo niebezpieczni"

Oby ta wersja kiedys się nie potwierdziła. ... bo dobrze nie będzie ....

chwilowy brak działalności w audio.

Ukryta Zawartość

I po wielu wypowiedziach tutaj to widać, niestety.

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

O witam serdecznie kolegę.

W swoim temacie zbanowałeś mnie prewencyjnie, bo nawet tam nie zabierałem głosu jak pamiętam.

I naraz chcesz tutaj podyskutować? Już Cię nie mierzi moja osoba?

.. te hamerykance zaplacili i zlecili za zestrzelenie cywilnego samolotu a więc sa bardzo niebezpieczni"

Nie słuchaj opinii pod budą z piwem. Niewiele są warte.

Nie da się zbanować nikogo prewencyjnie. Musiałeś napisać coś coś co spowodowało bana.

Teraz i ja napisałem coś tutaj i dopiero teraz możesz mnie zbanować u siebie. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Ekspertem Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w zakresie finansowanego z tzw. „środków unijnych” projektu odtworzenia drogi wodnej E-40 - jest ukraiński profesor Petro Sawczuk. Ten naukowiec z Politechniki w Łucku i radny tamtejszej rady miasta znany jest ze skrajnie nacjonalistycznych poglądów, a także publicznie deklarowanego rewizjonizmu, w tym żądania „przywrócenia do macierzy zachodniej Ukrainy”, czyli Chełma, Hrubieszowa i Krasnegostawu.

Lubelscy Kresowiacy są oburzeni aktywnością prof. Sawczuka, który w Lublinie występuje jako ekspert i współkoordynator projektów realizowanych przez województwo lubelskie z udziałem strony ukraińskiej i białoruskiej. Sawczuk do niedawna reprezentował w radzie miasta Łuck „Batkiwszczyznę” ex-premier Julii Tymoszenko, ostatnio jednak przeszedł do grupy „Patrioci Wołynia”, skupiającej m.in. skrajnych nacjonalistów, odwołujących się do tradycji Stepana Bandery i OUN/UPA. Czarę goryczy przelał jednak portal internetowy prof. Sawczuka, na którym w ostatnich dniach zamieścił on mapy Wielkiej Ukrainy z zaznaczonymi „sprawiedliwymi granicami” obejmującymi m.in. Chełm, Krasnystaw, Hrubieszów i Przemyśl”. - Nasi ojcowie ginęli za polskość tych ziem w walce z banderowcami, a teraz z samorządowych pieniędzy opłaca się ich następców – oburza się kpt. Andrzej Szadura, jeden z animatorów ruchu kresowego w Lublinie. Środowiska patriotyczne zapowiadają protest i żądają od marszałka Sławomira Sosnowskiego (PSL) usunięcia prof. Sawczuka z listy ekspertów projektu E-40."

wielka%20ukraina4.jpg

http://www.konserwatyzm.pl/artykul/12365/ukrainski-chelm

Te trupy są teraz bez znaczenia. A swoja drogą i tak dobrze, że zostawił w spokoju Kraków i jego najsłynniejszego lokatora. Natomiast PSL-owski marszałek Sławomir Sosnowski nie powinien być nawet woźnym w żadnym polskim urzędzie.

"8"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.