Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz o Cieplej barwie

greenmack

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

szukam wzmacniacza ktory bedzie grał '' ciepło'' ale niekoniecznie musi to byc lampa choc czemu nie.

Wiem ze najlepiej pojechac i posłuchac ale chcialbym wiedziec czego szukac bo na odsłuchach puszcza mi to co bedzie im aktualnie zalegalo w magazynach.

kwotowo do 10 tys zl, sprzet nowy

wczesniej mialem denona 700 pma i hegla H80, teraz chce cos cieplejszego. kolumny Mozart Grand.

https://www.audiostereo.pl/topic/114064-wzmacniacz-o-cieplej-barwie/

Witam

szukam wzmacniacza ktory bedzie grał '' ciepło'' ale niekoniecznie musi to byc lampa choc czemu nie.

Wiem ze najlepiej pojechac i posłuchac ale chcialbym wiedziec czego szukac bo na odsłuchach puszcza mi to co bedzie im aktualnie zalegalo w magazynach.

kwotowo do 10 tys zl, sprzet nowy

wczesniej mialem denona 700 pma i hegla H80, teraz chce cos cieplejszego. kolumny Mozart Grand.

proponuje mój wątek.. tuz obok

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Bardzo gęsty, ciepły i po prostu dobry dźwięk w połączeniu z VA zapewni Ci integra ATC SIA2-150, chociaż niestety to trochę wyższy budżet (ale naprawdę do Twoich kolumn warto).

Z lampy namawiam na posłuchanie wzmacniacza Cary Audio SLI80 (trzeba przetestować czy prawidłowo napędzi Twoje kolumny). W najbliższych dniach będziemy mieki Jolidę, to może być ciekawa propozycja.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań, są oczywiście możliwości zorganizowania odsłuchu w Twoim systemie w domu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Sugden może ? Klasa A może nie jest do końca ciepła ale ma w sobie to "ciepełko" ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

a co myslicie o takim czyms:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzisiaj bylem na wstepnych odsłuchach i najlepiej ( to nie znaczy jeszcze tak jak bym chcial) wypadł Hegel H100 i wydaje mi sie ze chyba tranzystorem tego nie osiagne..:(

Ukryta Zawartość

Luxman generalnie ciepły ? Dawno takiej bzdury nie słyszałem ...

A co powiesz o LUXMAN L-550A II ? Cieplutki ? ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Skoro L-550A II jest dla Ciebie ciepły to sorki za moje oburzenie. Widocznie masz całkiem inną percepcję niż większość.

hehe i jednak widze ze bez odsłuchania wszystkiego jak leci sie nie obedzie bo co wpis to inna opinia;p

Marek.S - cos konkretnie dzialo sie z tym akurat modelem czy to ogolna opinia na temat tych wzmacniaczy, słyszalem ze wyzsze modele i te stosunkowo młode sa juz pozbawione tych wad?

nie chce cie martwić ale to tak jakby kotu kupić kaganiec aby nie drapał mebli:)) Masz vienny i tych kolumn sie poprostu nie łączy z ,,ciepłymi,, klockami, nie tedy droga. Myslisz o lampie za 10tys? ok ale zmien kolumny. Q21 mysle ze dobrze napisał z czym vieny grają i albo akceptujesz taki dzwiek, albo nie

atc jako cieply wzmacniacz,dobre :)) kolega napisal ze nie interesuje go co zalega w magazynie...

nikt nie napisał ze jest ciepły, q21 pisze ze w połaczeniu z vienna da ciepły dzwiek i z tym sie zgadzam

Bardzo gęsty, ciepły i po prostu dobry dźwięk w połączeniu z VA zapewni Ci integra ATC SIA2-150

ta kolumna poprostu maluje sama grubszą kreską, potrzebna jest elektronika która da prowadzenie i jest ok

Chyba zima idzie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ta kolumna poprostu maluje sama grubszą kreską

Fajnie żeś to ujął, dokładnie tak to usłyszałem w czasie moich odsłuchów.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

mam dwie wybrane i jeszcze potrzebuje jednego odsłuchu aby wybrac tą jedną

poczatkowo planowalem budzet ok 10 tys ale po usłyszeniu lamp juz ta za ok 3 tys zl nie widze sensu pchania sie w tranzystory bo cos z ich cenami w naszym kraju jest nie do konca dla mnie zrozumiale a i ta lampka jest dla mnie wystarczajaca i nie widze porzeby kupna drozszej ( narazie;p;p;p )

mam porownanie z tranzystorem za półkowe ok 7 tys zł no i niestety został zamieciony przez polowe tansza lampe...a niby ten tranzystor prezentuje sie dobrze w swojej cenie..

na 99% bedzie to cayin 35 s ale jeszcze dla swietego spokoju posłucham jeszcze raz mingda 34 a.

najsmiesniejsze jest to ze niby byle jaka lampka chinska warta z systemem ok 5 tys zl zamiotła obecny system wart prawie 18( oczywiscie europejski)

Jak słyszę o "zamiotla" "zamieciona" "zwalcowana" to przychodzi mi do głowy dwie rzeczy -bardzo małe osluchanie lub głupota ludzka

Już był taki co jego klocki walcowaly sprzęty za 20kzl a pózniej ludzie sprzedawali na aledrogo po 2kzl i nie mogli sprzedać

Każdy zle dobrany zestaw nawet za 20kzl nie zagra tak jak bardzo dobrze złożone klocki za 5kzl .w tym sztuka żeby wszystko złożyć jaknajtaniej i najlepiej ale czasem nie da się tanio :)

Podaj proszę jaki to tranzystor został "zmieciony " przez lampkę za pół ceny ?? Aż ciekawy jestem może sam zamienię :)

:)

poczatkowo planowalem budzet ok 10 tys ale po usłyszeniu lamp juz ta za ok 3 tys zl nie widze sensu pchania sie w tranzystory

mam porownanie z tranzystorem za półkowe ok 7 tys zł no i niestety został zamieciony przez polowe tansza lampe...a niby ten tranzystor prezentuje sie dobrze w swojej cenie..

najsmiesniejsze jest to ze niby byle jaka lampka chinska warta z systemem ok 5 tys zl zamiotła obecny system wart prawie 18( oczywiscie europejski)

Najśmieszniejsze jest to że porównujesz *jeden* tranzystorowy wzmacniacz za 7k z jakąś lampą. Wśród wzmacniaczy tranzystorowych jeden na 10-20 lub lepiej gra na prawdę dobrze. Używając Twojego języka taki wzmacniacz grzebie w ziemi lampę za 3k. Do tego jednak trzeba cierpliwości. Jak się jej nie ma to rzeczywiście pozostaje tylko chińska lampa.

bardzo mozliwe ze masz racje.

Ja jednak bylem, usłyszalem i juz podziekuje za tranzystory i nie kieruje mna jakas awersja do tego typu sprzetu czy cokolwiek innego jak tu bywa w paru tematach;p

poprostu mi sie spodobalo i tyle- dla mnie gra lepiej dla Ciebie moze byc inaczej, kazdy robi co chce...

a co do porownanania to bylo ich wiecej, tylko jeden poporstu zabawil dłuzej niz kilka dni odsłuchow- o to mi chodzilo.Byl to hegel H80.

Propozycja powyżej co do wzmacniacza ATC SIA2-150 jest jak najbardziej słuszna i nie jest to towar zalegający a raczej deficytowy / manufaktura i mała produkcja. Budżet co prawda podnosi do góry, ale może warto najpierw posłuchać, bo oprócz zaokrąglonej średnicy i góry pasma świetnie sobie radzi z prowadzeniem basu w kolumnach o niższej efektywności co daje ci otwartą furtkę na przyszłość. Jeśli znajdziesz chwilę czasu to serdecznie zapraszamy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mialem podobny przypadek(przypadlosc:)).Lampa za 3kg zet nie dala szans tranzystorom za do 5tki.Projekt angloamerykanski,wykonanie wiadomo.Wyglad? Ladny. Wlozylem Alpsa i tak tak bezpiecznik Synergistic Research.Lampy NOS.Razem niedrogo,a stawia piec na innej polce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.