Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki subwoofer do Dali Zensor 3 i Denon avr-x2000

Simon_45126

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Kilka tygodni temu zakupiłem Dali Zensor 3 i Denon avr-x2000, oczywiście z zamiarem rozbudowy do 5.1 w przyszłości może do 7.1. Na dzień dzisiejszy podjąłem decyzje, że zacznę się rozglądać za subem.

Bardzo proszę o pomoc/propozycje subwoofera do powyższego zestawu.

Szczerze - nie mam zielonego pojęcia co wziąć pod uwagę w doborze suba.

Na codzień słucham 50:50 muzyka i film.

Proponowany budżet to 1500 zł ( chyba że uznacie żę lepiej poczekać i dorzucić troche kasy )

Początkowo myślałem, aby całe kino zbudować na Dali, ale ostatnio przestaje mi na tym zależeć, a bardziej zależy mi na porządnym graniu ( co zapewne Dali może zaoferować ) dodam, obecne Zensory planuje w przyszłości użyć jako surround'y i przody wzmocnić czymś mocniejszym może ( Zensor 7 )

Tak więc będe wdzięczny i czekam na propozycje

( co myślićie od JBL lub Klipsch )

Pozdrawiam

simon

Witam,

Ja bym odradzał takie marki jak JBL i Klipsch jeżeli chodzi o suby które mają pracować też przy odsłuchu muzyki.

Zdecydowanie lepszym wyborem byłyby dwie marki specjalizujące się w produkcji subwooferów:

Velodyne - Impact 10 lub Impact 12

REL - Rel T5

Są to suby które spokojnie poradzą sobie potem z dobrymi kolumnami frontowymi i nie będą stwarzały tylko tła, tylko będą godnym elementem całego systemu.

Salon Audio Świat

Jórskiego 56

03-593 Warszawa

www.sklep.audioswiat.pl

[email protected]

22 747 02 90

Dziękuje za odp.

Czy przypadkiem ten Velodyne i REL nie będzie za słaby i za mały do np. Zensorów 7. Zensory mają głośniki 7" a te suby zaledwie 8" i moc w przedziale 125-165 W.

Obawiam się jedynie że mogą nie podołać..

Czy mam racje ?

Podaj proszę wielkość pomieszczenia odsluchowego, bez tego parametru nie ma możliwości odebrania optymalnego modelu subwoofera.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W takim pomieszczeniu proponowałbym subwoofer REL T7, niższe modele mogą mieć trochę problem z nagłośnieniem pomieszczenia. Z drugiej strony niestety w założonym budżecie nie kupisz dobrego subwoofera, który sprawdzi się także w muzyce, gdzie dużą rolę odgrywa kontrola i szybkość.

Jeśli koniecznie musimy zmieścić się w budźecie, proponuję subwoofer Definitive Technology ProSub 800. W kinie będzie rewelacja, w stereo przyzwoicie.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z drugiej strony niestety w założonym budżecie nie kupisz dobrego subwoofera, który sprawdzi się także w muzyce, gdzie dużą rolę odgrywa kontrola i szybkość.

Jeśli koniecznie musimy zmieścić się w budźecie, proponuję subwoofer Definitive Technology ProSub 800. W kinie będzie rewelacja, w stereo przyzwoicie.

Ok, a gdybyśmy nie musieli mieścić się w budżecie ? To co byś proponował ? - czy warto poczekać kilka miesięcy i np. dozbierać kwotę ? czy będzie duża różnica w jakości ?

definitive technology pro 800 sub jest kiepski,uzywalem w sumie 6 miesięcy razem w zestwie z innymi glosnikami tej marki.nie polecam.sprzedalelem po pol roku.nie schodzi nisko,już tani paradigm pdr 10 gral o niebo lepiej.

sub dt ,,zgubi,, się przy dużych przednich klumnach.odradzam...

definitive technology pro 800 sub jest kiepski,uzywalem w sumie 6 miesięcy razem w zestwie z innymi glosnikami tej marki.nie polecam.sprzedalelem po pol roku.nie schodzi nisko,już tani paradigm pdr 10 gral o niebo lepiej.

sub dt ,,zgubi,, się przy dużych przednich klumnach.odradzam...

Dzięki michal535

Czy ktoś możę jeszcze wyrazić swoją opinie ?

Jak widzisz opinie są różne w zależności od konfiguracji i wymagań.

Jeśli miałbym zaproponować optymalne dla Ciebie rozwiązanie, którego prawdopodobnie nikt kto słuchał głośnika nie skrytykuje, to wybierze subwoofer REL T7.

Kolego Simon , proponuję udać się do miejsca z takim sprzętem (nie mylić z MM, RTVEuro AGD itp) i tam sprawdzić na własne uszy, przypuszczam, że ten DTProSub800 z tymi Zensorami3 zabrzmiałby nawet przyzwoicie, ma mocny wzmak, membranka jest wprawdzie nie za duża za to w muzie nie będzie ok a w kinie da mocny impuls, nieprawda, że się zgubi a już na pewno nie z Zensorami3, sub gra inaczej niż kolumna, ma swoje pasmo w którym się"porusza" na które rzadko która kolumna wchodzi, przynajmniej nie w tym przedziale cenowym.

już tani paradigm pdr 10 gral o niebo lepiej

kolego, zależy kto ma jakie preferencje brzmieniowe, jeśli Tobie chodzi o młuckę i buczenie to Paradigm jak znalazł. Sam mam DT ProSub ale 1000 , kolega Paradigm DSP3200, fakt, schodzi nisko, niżej niż mój ale co to za bas, na dłuższą metę nie da rady, mi nie pasuje za to kolega wniebowzięty bo w kinie godzilla w domu jednak to nie to co DT, 1000 nie schodzi tak jak wspomniany 3200 ale za to jest szybki, bas dobrze kontrolowany i nie rozlazły jak w Paradigmie, dwa odmienne brzmienia a które przypasuje Koledze Simon musi sam się przekonać podczas odsłuchu.

Ja podobnie jak Kolega z branży Audio Świat zaproponuję Velodyne Impact 12 gdyż następne propozycje godne uwagi zaczynają się od ok 3 tysięcy i tu nowszy model Velodyne-a EQ-MAX10 lub 12, Earthquake MiniMe P12 a przeskok jakościowy będzie duży, będziesz miał ładne efekty w kinie, potrzepie Ci chatą a i w muzie poczujesz kotły kapeli- warunek- dobrej jakości dźwięk.

Kolego Simon warto poczekać nawet następne pół roku lub nawet cały rok a na pewno nie będziesz żałował, ja wziąłbym najmocniejszy z nich.

A z REL-a jak już to T-9 albo któryś model z serii R

Velodyne-a EQ-MAX10

Ten sub jest nie do pobicia. Ma własne DSP, które cholernie dużo daje.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Trochę za duże wymagania,a koledzy polecacie drogie suby,niby po co i do czego,amplituner ten model to raczej przeciętniak delikatnie mówiąc,i po co sub do stereo,jak i tak nie zagra dobrze z tym amplitunerem,niech kolega kupi mocny sub do kina,i to mu starczy,Koda,Paradigm,Bw te drugie używane ten pierwszy nowy za 800 pln spokojnie coś wybierze.

czy kolega adek ma doświadczenie z definitive technology pro800 ze pisze ze ,,pewnie ,,zabrzmial by przyzwoicie ?

dlaczego ktoś wydaje opinie o czyms co tylko widział na obrazku lub może na zywo,ale tylko widział...

ja posiadałem caly zestaw definitive technology pro 800,5 glosnikow i subwoofer.komplet.gral on z denon 3808 który sadze ze jest dobrej klasy sprzętem , okablowanie van der hull

miałem już troch sprzętu i doświadczenia z kd sprzedałem to bo sadze ze nie gralo to az tak ,,przyzwoicie,,

owszem nie było zle ale za zestaw glosnikow które kosztuje w sklepie 4-5 tys zl tych piedziedzy kolejny raz bym nie dal.i każdemu to odradze...

,,mlocka i tłuczenie,, jak kolega napisał o paradigmie-takie było własne doswiaczenie czy znowu tylko wizualne ,,wrazenia,,

gdziekolwiek nie zajrzysz pdr10 ma doskonale opinie w swojej klasie na jakimkolwiek forum i w pełni pokrywa się to z moimi doświadczeniami,nawek po pewnym czasie kupiłem drugi taki sam...

nie ma to jak rady ,,wirtualnych ekspertow,,...

weź pod uwagę rady innych ale sam posłuchaj jak nawiecej subwooferow możesz i wybierz to co tobie przypasuje bo każdy ma odmienny gust..

ps

jak można polecić komus subwoofer z 8" glosnikiem jezei ktoś napisał ze planuje zakup dali zensor 7 które maja glosniki 7" ?

przecież to się mija z celem...

Pomieszczenie niemałe, więc polecanie jakichś subów na 8" jest trochę śmieszne.

Jeśli ma być trzęsienie ziemi to 12", jeśli normalne, dobre efekty to 10" też da radę ale tak trochę będzie żyłowany sub.

czy kolega adek ma doświadczenie z definitive technology pro800 ze pisze ze ,,pewnie ,,zabrzmial by przyzwoicie ?

czy napisanie : "pewnie zabrzmiał by przyzwoicie" jest wyrażeniem opinii, chyba nie, ja wysuwam tylko przypuszczenia w tym przypadku a dlaczego, popatrz, DT800 moc 300 W w RMS-ie, Zensor nawet 7-ka podawana jest współpraca ze wzmakiem 30-150W , pasmo 40Hz-26,500Hz więc (biorąc te dane pod uwagę) nawet gdyby ustawić odcięcie w DT na 35Hz i nawet gdyby 7-ka zeszła tak nisko to jaką będzie miała skuteczność - 50-60 dB a jaki da impuls przy tej częstotliwości w stosunku do DT i jego 300W-ego wzmaka to po pierwsze, po drugie, na pewno słyszałeś o czymś takim jak akustyka pomieszczenia chyba nie muszę tłumaczyć, że może (to nie moja opinia a znowu przypuszczenie), że może ten sub u Kolegi Simon zagrałby inaczej, lepiej, nie wiemy tego więc myślę, że takie odradzanie czegoś co u Ciebie zagrało źle lub nie odpowiadało Twoim oczekiwaniom jest nie na miejscu ,

wiem, wiem to czysto teoretycznie bo ja sam nie wziąłbym do salonu prawie 30-to metrowego subka z 20 cm głośnikiem do kina chyba, że tylko do muzy dla wspomagania monitorów,

wybierz to co tobie przypasuje bo każdy ma odmienny gust..

i myślę, że o to właśnie tu chodzi, widać Ty masz większe wymagania .

DSP 3200 przesłuchiwałem u kolegi kilka razy gdy go zakupił bo sam się na niego zasadzałem ale wcześniej zakupiłem jednak DT PS1000 i gdy usłyszałem ten wszędobylski bas z DSP3200 ucieszyłem się, że go nie kupiłem, jak piszesz Kolego michał535 każdy ma odmienny gust i taki bas z tego Paradigma mi nie podchodzi .

Popatrz też na Jamo660 , powinien zmieścić się w budżecie ale skłoniłbym się raczej do Velodyne Impact 12 jest tylko kilka stów powyżej niego a i do muzy (np koncerty wielokanałowe z blu-ray-a) i do kina ok. Jamo ma obudowę zamkniętą więc i u niego powinno być ok i tu i tu(nie słuchałem go :) ).

niech kolega kupi mocny sub do kina,i to mu starczy,Koda,Paradigm,Bw te drugie używane ten pierwszy nowy za 800 pln spokojnie coś wybierze.

Czy przypadkiem ten Velodyne i REL nie będzie za słaby i za mały do np. Zensorów 7. Zensory mają głośniki 7" a te suby zaledwie 8" i moc w przedziale 125-165 W.

Obawiam się jedynie że mogą nie podołać..

przynajmniej Velodyne 12-tka ma 160-kilka W a tu Kolega proponuje na 27m2 Koda i co z 80-100W-ym wzmakiem, proszę Cię, po pierwsze to musi posłuchać co mu podejdzie bardziej, brzmienie kontrolowanego basu (np.Velodyne,DT,REL) czy rozlazły bas z Paradigma.

,,pewnie zabrzmiałby przyzwoicie,, -jeżeli dla ciebie to nie jest wyrażenie opinii wiec czym to jest?przypuszczenia koledze nie pomoga w zakupie a doswiadczenie z danym przedmiotem już będzie bardziej pomocne

stwierdzenie ze ,,u kolegi Simona może gralby lepiej,,...a może gralby jeszcze gorzej.ale tego już nie wziales pod uwage

może i jestem wymagający , lecz czy to zle ?ktoś chce kupic sobie subwoofer to ja doradzam mu moim doświadczeniem a nie przypuszczeniami...

w pełni zgodze się z kolega don111 powyżej...

,,pewnie zabrzmiałby przyzwoicie,, -jeżeli dla ciebie to nie jest wyrażenie opinii wiec czym to jest?

ja pierniczę , nie mogę wyrazić opinii na temat danego klocka i tego jak on zagra u kogoś tam skoro nie słuchałem go w danym pomieszczeniu, mogę go tylko zaproponować do odsłuchu

a dlaczego , co już pisałem, ktoś skreśla jakiś "klocek" z propozycji jeśli u niego zagra nie tak jakby chciał albo spodziewał się czegoś innego, Kolego michał535 śmiem twierdzić , że Twój zakup nie był przemyślany, nie wiem, nie odsłuchiwałeś przed kupnem czy jak , zresztą to Twoja sprawa ale dlaczego o tym wspomniałem, skoro ktoś dla siebie kupił sprzęt , który mu nie podszedł nie sprawdzając go przed zakupem (na to wychodzi, w końcu to nie kosztowało 400zł a 10 razy więcej) to dlaczego doradza komuś innemu w zakupie a skreśla ten, który mu nie podszedł i patrz niżej , sam napisałeś, to co, czyjś gust opierasz na swoich doświadczeniach, ja wolę przypuszczać, że dany "klocek" może zagrać w czyimś pomieszczeniu dobrze i niech przesłucha

weź pod uwagę rady innych ale sam posłuchaj jak nawiecej subwooferow możesz i wybierz to co tobie przypasuje bo każdy ma odmienny gust..

a teraz już nawet mam gdzieś ten zestaw DT800 nie chodzi mi już teraz o niego a konkretnie , jak zresztą już też wspomniałem w pierwszym poście , o to, żeby Kolega Simon przesłuchał zanim coś kupi,

może i jestem wymagający , lecz czy to zle ?ktoś chce kupic sobie subwoofer to ja doradzam mu moim doświadczeniem a nie przypuszczeniami...

ja nie wiem czy dobrze, że masz wysokie wymagania, dla Ciebie tak ale dla zwykłego wyjadacza chleba wątpię, gdyż nie wiesz jakie ktoś ma preferencje i możesz zawyżać je co już nie raz TU w AS miało miejsce,

Masz rację , doświadczenie z danym "klockiem" jest pomocne ale nie możesz skreślać danego produktu bo Tobie nie podszedł .

ja posiadałem caly zestaw definitive technology pro 800,5 glosnikow i subwoofer.komplet.gral on z denon 3808 który sadze ze jest dobrej klasy sprzętem , okablowanie van der hull

miałem już troch sprzętu i doświadczenia z kd sprzedałem to bo sadze ze nie gralo to az tak ,,przyzwoicie,,

Do czego porównywałeś ten zestaw?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

nie pamietam dokladnie bo bylo to okolo3 lat temu,a od tej pory duzo sprzetu ,,przewinelo,, sie w moim domu.byl to chyba zestaw kolumn,centralny i surround mourdant short z serii avant i paradigm pdr10 subwoofer.i pamietam doskonale,bo wydajac takie pieniadze pamieta sie co sie za nie otrzymalo,ze sprzet ten nie gral zle ale jak już napisalem powyzej spodziewalem sie czegos lepszego.skonczylo sie na tym ze zestaw definitive technology wyladowal w sypialni a gdy trafil sie kupiec to juz wiadomo...

dzwiek subwoofera dt porownalbym do dobrej duzej kolumny stojacej w ktorej usunieto wysokie i srednie tony...brzmial on moim zdaniem nie jak typowy subwoofer tylko jak element do dopelnienia dzwieku 5 pozostalych malych glosnikow...

do kolegi adek

czy ty jestes jedna z tych osob ktore maja cos i nie chca aby ktos inny mial cos lepszego lub masz cos danej marki i sadzisz ze ona jest najlepsza...

ja napisalem moja opinie i odradzilem mu zakup tego subwoofera.taka jest moja opinia wywodzaca sie z doswiadczenia...

nie,nie odsluchalem zestawu dt przed zakupem,wtedy jeszcze myslalem ze wydajac duze pieniadze kupuje cos dobrego i mylilem sie.zreszta odsluch w specjalnym sklepowym pomieszczeniu a normalnym mieszkaniu rozni sie jakoscia dzwieku wiec tym tez nie mozna az do konca tak sie kierowac

.

ja odradzilem mu zakup 8" subwoofera jezeli ma grac w duzym pomieszczeniu i w przyszlosci z dali zensor 7 i w pelni sie tego trzymam bo jak juz napisalem mijalo by sie to z celem...

czy jestes jedna z tych osob ktore zamiast przyznac ze faktycznie ten sub moglby byc za maly to to nadal bedziesz dyskutowal i wymyslal kolejne ,,rzeczy,, twierdzac ze masz racje

skupmy sie na pomocy simonowi ktory otworzyl ten watek by mu pomoc a nie jak ty rozwodzic sie o malo istotne dla simona sprawy.chyba ze to sprawa twoich ambicji aby udowodnic ze ,,czarne jest biale,,

ja uwazam temat za zamkniety i nie ma co sie nad nim rozwodzic...

O jeju , zawsze się znajdzie ktoś kto ma większe doświadczenie , a skąd wiesz jakie ja mam, fakt , niekoniecznie z tym DT800, pierwszy sprzęt miałem jakieś dwadzieścia lat temu i wcale nie krajowy i co, będziemy się teraz licytować,chwalić jakie kto ma doświadczenie, nie tędy droga,

Kolego michał535 przepraszam, masz absolutną rację , że jeśli miało się jakiekolwiek doświadczenie z danym sprzętem można cokolwiek o nim powiedzieć a już na pewno więcej niż ten , który wcale go nie słyszał, np ja , ale nie można powiedzieć nic na temat tego jak ten sprzęt zagra u kogoś , tym bardziej jeśli się nie wie jakie ktoś ma preferencje, mimo, że się słuchało go u siebie i nie podszedł,

nie , nie jestem jednym z tych co ma coś tam i zazdrości , że ktoś ma lepsze, niech sobie ma , zapracował albo co tam jeszcze , nieważne,

sprzęt mam z różnych marek nie jednego producenta, cieszę się z tego co mam , miałbym więcej kasy to kupiłbym teraz lepszego suba (mocniejszego np.Earthquake MiniMe P12 ,myślę , że spokojnie wystarczyłby), kolumny (pewnie STX FX-300 też dadzą radę) i wzmak (tu nie wiem co) do nich do stereo i po ptakach i to by mi starczyło, nie muszę wydawać dziesiątek tysięcy żeby później mówić , że mam większe doświadczenie,ale czy faktycznie,

czy jestes jedna z tych osob ktore zamiast przyznac ze faktycznie ten sub moglby byc za maly to to nadal bedziesz dyskutowal i wymyslal kolejne ,,rzeczy,, twierdzac ze masz racje

pokaż mi miejsce w którym pisałem ,wymyślałem kolejne rzeczy i twierdziłem , że mam rację (pytanie retoryczne w związku z zamknięciem sprawy/tematu między nami) , nie mam racji ,

czy jestes jedna z tych osob ktore zamiast przyznac ze faktycznie ten sub moglby byc za maly

a czy ja napisałem , że ten sub zagra dobrze czy napisałem, że może zagrać dobrze nawet w parze z Zensorami 7, myślę, że to duża różnica w wypowiedzi określająca moje stanowisko co do tego suba i jemu podobnych a to co napisałem we wcześniejszym poście wcale nie jest żadnym wymyślaniem ,

dzwiek subwoofera dt porownalbym do dobrej duzej kolumny stojacej w ktorej usunieto wysokie i srednie tony...brzmial on moim zdaniem nie jak typowy subwoofer tylko jak element do dopelnienia dzwieku 5 pozostalych malych glosnikow...

i widzisz więc grał nieźle, jednak nadawałby się ale tylko do dopełnienia basem kolumn frontowych bo nie chce mi się wierzyć , że ze swoim 300 W-owym wzmakiem nie miał dobrej dynamiki, impulsu, kwestia akustyki pomieszczenia,

ale ok , temat zamknięty , miałeś rację , sub jest za mały do prawie 30-to metrowego pokoju/salonu .

i też zgadzam się z don111 zresztą już wcześniej wyraziłem podobne zdanie .

Powtórzę do Kolegi Simon, popatrz na Jamo 660.

nie zauwazylem lub nie doczytalem , czy kolega chce kupic nowy czy uzywany subwoofer ?

czasem warto kupic uzywany i mozna byc z niego zadowolonym.nowy po wyjsciu ze sklepu traci wiele na wartosci a ze technologia szybko sie rozwija po roku lub dwoch ten subwoofer jest warty mniej niz polowe ceny.

jezeli zaczyna sie przygode z kd to ja zaczal bym od uzywanego bo po jakims czasie jak sie zalapie ,,bakcyla,, to i tak bedziesz chcia go zmienic. jezeli wiesz ze bedziesz mial go dlugo i nic nie bedziesz eksperymentowal to kup nowy a jezeli zaczynasz przygode i bedziesz chcial to rozwijac to wzialbym uzywany zeby zaoszczedzic na eksperymenty w przyszlosci...

Dziękuje wszystkim którzy chcą pomóc :)

Po przeczytaniu i analizowaniu wszystkich wypowiedzi myślę że chciałbym znaleźć sub 12" i min 200 W w RMS, zależy mi aby miał moc w kinie, ponieważ kiedy kupie duże fronty np. Zensory 7 - one same mają w sobie porządny bas więc nie będą potrzebowały wsparcia suba.

Co myślicie o tym?

Jest sens kupowania używanego suba ?

jeszcze raz dziękuje za zaangażowanie

pozdrawiam simonk

ja wiele juz mialem uzywnego naglosnienia , kolumn, subwooferow amplitunerow i mam same pozytywne doswiadczenia.trzeba byc ostroznym i wszystko testowac.nie stac bylo by mnie na to aby kupic to wszystko co mialem nowe i pozniej sprzedac taniej gdy chcialem cos ulepszyc.stracilbym fortune przy odsprzedarzy gdybym kupowal tylko i wylacznie nowe.na roznych forach wielu uczciwych forumowiczow sprzedaje wlasny sprzet innym forumowiczom za lepsza lub gorsza cene...ale sie da jak sie chce cos dobrego znalesc.trzeba tylko troche checi i cierpliwosci...

ale podkresle to ze jezeli chcialbym kupic cos na dlugie lata to wolabym nowe , choc wielu mysli ze jak juz cos kupi to bedzie na wieki a pozniej hobby sie rozwija.bo takie hobby jak i wiele innych jest nieskonczone.zawsze da sie cos ulepszyc...i

Po przeczytaniu i analizowaniu wszystkich wypowiedzi myślę że chciałbym znaleźć sub 12" i min 200 W w RMS, zależy mi aby miał moc w kinie, ponieważ kiedy kupie duże fronty np. Zensory 7 - one same mają w sobie porządny bas więc nie będą potrzebowały wsparcia suba.

Co myślicie o tym?

w tych kolumnach bas kończy się na 40Hz, zaś w subwooferze zaczyna od 40 i leci w dół.

• 1 rok później...

Witam zamierzam kupić sub pro800 Definitive Technology do głośników Definitive Technology Incline. Do tych głośników będzie pasował? Dodam, że mam pokój 20 m kwadratowych.

Witam zamierzam kupić sub pro800 Definitive Technology do głośników Definitive Technology Incline. Do tych głośników będzie pasował? Dodam, że mam pokój 20 m kwadratowych.

Słuszny wybór.

Słuszny wybór.

Słuszny wybór.

a czym się rózni sub pro800 od jbl arena sub 100 p i który z nich lepiej się sprawdzi z głośnikami Definitive Tehnology incline dodam, że chce ich używać do gier muzyki i filmów. Posiadam pokój 20 metrów czyli jest to mały metraż. kwadratowych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.