Skocz do zawartości
IGNORED

Zapraszam do testu kabelków – czyli historia kołem się toczy

Melepeta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów

Może niektórzy z Was pamiętają, może niektórzy brali udział w teście interkonektów, który zorganizowałem na początku tego roku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapraszam na drugie wydanie.

Tym razem kable srebrne.

A dokładniej jeden drut srebrny ø 0,5mm w koszulce teflonowej na masę i dwa druty srebrne ø 0,2mm w koszulkach teflonowych na żyłę gorącą. Zaplecione w warkocz. To wszystko dodatkowo owinięte taśmą teflonową i włożone w rurkę silikonową. Solidne wtyki, jak poprzednim razem. Długość 70cm.

U mnie grają z:

Odtwarzacz CD - Arcam CD82 zasilany kablem Bazodruta MK2 ze stabilizatora napięcia Stabor 120.

Wzmacniacz - Unison Research Unico (hybryda) zasilany kablem Bazodruta Delux bezpośrednio z gniazdka.

Kolumny - Quadral Phonologue Aurum-7

Kable głośnikowe - Audioquest Indigo Blue podłączone bi-wire.

Jak grają napiszę ostatni.

Proszę zgłaszać chęć uczestniczenia w teście. Kto pierwszy, ten lepszy. Nowo zarejestrowanym i tym z kilkoma wpisami na forum dziękuję. Chętnych proszę o podanie mi na pw danych do wysyłki z numerem telefonu i adresem e-mail. To na wypadek gdyby gdzieś utknęły. Zakładam nie więcej niż 12 osób, aby test nie trwał za długo. A kilka dni powinno każdemu wystarczyć. Kable jutro wysyłam do kolegi szy_a, bo mam jego kable u siebie na testach. On wyśle następnemu, ten następnemu itd.

Proszę o pisanie opinii na gorąco wątku, bo poprzednio nie wszyscy na koniec napisali. Nie spodziewam się od Was jakichś kwiecistych recenzji. Ot, krótki opis z jakim sprzętem grały, z czym były porównywane i jak się podobało, albo nie.

Proszę o niewszczynanie kłótni, czy kable mają wpływ na brzmienie. Jeśli ktoś po teście napisze, że nie słyszał różnicy, to będzie to opinia jak każda inna.

A teraz zapraszam do zapisywania się.

A tak wyglądają:

post-44057-0-47713900-1410288519_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

To taka moja koleżeńska inicjatywa. O żadnych pieniądzach nie mówimy. Liczę na Waszą uczciwość, że kable do mnie wrócą. A wysyłka listem poleconym, to raptem parę złotych.

szy_a

kamil79

konik123

sebolx

baksik

Piszcie na pw swoje dane

Proszę o podawanie swoich danych na pw z numerem telefonu i adresem e-mail. Adres do wysyłki każdy poda poprzednikowi. Mnie chodzi oto abym wiedział, gdzie kable są i w razie czego mógł zadzwonić i o nie się upomnieć. Nie chcę szukać wiatru w polu, bo gdzieś przepadną.

szy_a

kamil79

konik123

sebolx

baksik

tomek93 o ile poda dane o które notorycznie proszę

Nie musicie pytać. Dopisujcie się z wyjątkiem nowo zarejestrowanych i tych z dorobkiem kilku postów.

Dobranoc

I ja chętnie spróbuję.

Widzę, że jestem seniorem "postowym" ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

chętnie posłucham u siebie...szczególnie, że to srebro....a u mnie i wielu znajomych rządzą kabelki z Bydgoszczy :)...bardzo ciekawe porównanie...

szy_a

kamil79

konik123

sebolx

baksik

tomek93

byca ?????????????

maciek36 ???????????

Piopio ???????????

mztv

????? oznacza, że jeszcze nie mam wszystkich danych adresowych.

szy_a

kamil79

konik123

sebolx

baksik

tomek93

byca

maciek36 ???????????

Piopio

mztv

maczeta podaj dane z nr tel. i e-mail

szy_a

kamil79

konik123

sebolx

baksik

tomek93

byca

maciek36

Piopio

mztv

sonik77 ???????

maczeta

grzechniks

I zamykam listę. Kable już wysłałem do szy_a

Na koniec kilka uwag.

Proszę po wysłaniu kabli podawać mi na pw numer przesyłki. A tych, którzy podawali mi adresy proszę o podanie adresu poprzednikowi. Czy teraz, czy tuż przed wysyłką. Proszę też o nie podawanie adresów do wysyłki innych niż domowe (praca, skrytka pocztowa). A wysyłających proszę o nie wysyłanie na taki adres. Nie chcę szukać tych kabli po firmach, lub skrytkach. Jeśli ktoś chciał wysyłkę do firmy, czy na skrytkę, to przepraszam, ale może się wycofać. Chcę mieć jakieś poczucie bezpieczeństwa. Nie żądam kaucji, ale też nie są to kable za 10zł.

A jaka obowiązuje forma wysyłki ? Jak każdy będzie miał kabelek tydzień to ja dostanę go za 2 miesiące ;-)

Może ograniczymy czas odsłuchu do 3 dni ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wysyłka najlepiej listem poleconym w kopercie bąbelkowej. A jeśli ktoś odsłucha szybciej, to proszę nie przetrzymywać kabli. Nie każdy też może znaleźć czas, gdy ograniczymy go do 3 dni.

Ok.

To czekamy na pierwsze opinie !

Może ograniczymy czas odsłuchu do 3 dni ?

Dobry pomysł myślę że te 3 no może 4 dni wystarczą na porównanie kabli ja postaram się to załatwić w 2 dni żeby to długo nie trwało .

Melepeta ustal ostateczny czas na testy tydzień to trochę długo no ale decyzja zależy od Ciebie ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.