Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze kolumn głośnikowych

Adam40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem amplituner YAMAHA RX-V675 i zamierzam kontynuować zmianę swojego starego sprzętu. Nie jestem jakimś audiofilem ale chciałbym coś fajengo do słuchania muzyki i oglądania filmów. Obecnie mam zestaw głośników KODA av 988f i na razie musi tak zostać. Zamierzam jednak zainwestować w coś lepszego i droższego. Na początku fronty. Cena w górnym limicie do 1200 zł za szt. Proszę o propozycje na co powinienem zwrócić uwagę.

Pozdrawiam

Witaj,

abym mógł zaproponować konkretne modele, potrzebuję więcej informacji. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, co podoba Ci się w brzmieniu aktualnego zestawu, a co chciałbyś zmienić, poprawić.

Czekam na odpowiedź

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pomieszczenie to pokój ok. 21m2, za nim jest otwarta kuchnia. Nie wiem jak to będzie grało tj. YAMASZKA z KODAmi, bo jeszcze ich nie podłączyłem. Pamiętam, że w zestawie z TECHNICSem 540 ewidentnie brakowało basu. Musiałem włączać suboofer i wtedy jakoś grało.

Oczekiwania moje są proste niech gra najlepiej jak może. Słucham generalnie spokojnej muzyki, żadnego rocka, trochę poważnej no i filmy.

Zastanawiam się na głośnikami ELAC 67.2 ? Wydają się rozsądne i porządna audiofilska firma.

Elac z elektroniką Yamaha będzie jasny, ostry, suchy bez wypełnienia. Przy spokojnych gatunkach muzycznych moim zdaniem to nie będzie dobra opcja. Zdecydowanie bardziej sprawdzą się np. kolumny Tannoy Mercury V4i, Indiana Line Tesi 560 czy nawet Q Acoustics QA2050i. Ewentualnie minimalnie drożej, ale wyraźnie lepiej Audio Academy Phoebe III.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.