Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory - typy i antytypy.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobrze odpisał Ci - don111.

Poprzez każdy wpis staramy się przekazać kilka modeli bliskich spełnienia potrze - osoby podającej takie potrzeby.

A insynuacje na temat osób wpisujących, zamiast swoich propozycji, to zwykła paplanina nie wnosząca nic do tematu.

Możemy rozmawiać merytorycznie -ok.

Nie potrzebnie się plujesz i lansujesz się na jedynego nieomylnego.

To co robisz to zwykłe trolowanie nie mające nic wspólnego z temat..

Ale akurat nic dziwnego bo co mógłbyś mądrego napisać w treści skoro zajmujesz się wyłącznie opluwaniem innych.

Więc się nie irytuj i rób swoje nikt od Ciebie nie oczekuje merytorycznej dyskusji - bo od kogo ???

Choc nie da sie ukryc ze ostatnimi czasy jakos za duzo tu o TCL/Philips. Wychwalaniu OLED nad niebiosa, gdzie nie ma po co bo WRGB.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Marketing szeptany i tyle w temacie.Szambo z elektrody i hdtv zaczęło się przelewać na audiostereo.
Na Elektrodzie zablokowali mu konto to zaczął masowo tutaj pisać. Taki typ człowieka.

Panas wypuścił serię TH-EX850 jako następcę serii DX850

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Seria posiada takie cechy jak matryca 100 Hz typu IPS z wygaszaniem strefowym i nagłośnienie opracowane przez Technicsa.

TH-60EX850 (60 cali)

TH-55EX850 (55 cali)

TH-49EX850 (49 cali)

Premiera 20 Października.

Z innych nowości będzie jeszcze dodanie rozmiaru rozmiaru 77'' do serii EZ1000 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na nowych fotkach tego nowego tv w akcji, czerń wyszła bardzo świecąca :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyraznie gorszy model niz ubiegloroczny. Wyraznie graja na przeczekanie - wyprzedanie wszystkiego z LCD co im zalega w magazynach.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie dziwie sie, skoro oni wylacznie kopiuja. ;)

Przypominam ten wątek (o nowym oszustwie internetowym) o stale rosnącej ilości internetowych sklepów słupów z profesjonalnie wyglądającymi stronami int i z fałszywą lokalizacją w różnych miastach :

Ukryta Zawartość

Te sklepy niby nadal mają w ofercie poszukiwane telewizory 100 Hz na matrycach VA, z 2 letnią pełną gwarancją, a ludzie ciągle im wysyłają pieniądze i nigdy ich już nie odzyskają.

Ukryta Zawartość

Nigdy nie kupil bym od sklepu ktory dopiero co powstal i nie ma opinii. Jednak przed glupota ludzka sie nie ucieknie. Dobrze ze ta lista jest.

Tam nie kupować i nie wpłacać pieniędzy :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę że w tym temacie warto poruszyć pewną innowację (już nie tak nową) firmy Panasonic w skalowaniu materiałów HD do matryc 4K, jak wiadomo skalowanie algorytmami materiałów HD do matryc 4K powoduje pewien spadek ostrości obrazu (zmiękczenie), dlatego Panasonic wymyślił pewien patent, skoro na matrycy 4K w miejscu gdzie na matrycy HD mieści się jeden pixel, to na matrycy 4K mieszczą się już 4 mniejsze pixele, to w sumie można zrobić takie rozwiązanie skalowania aby dla materiałów HD zrobić tak żeby po prostu 4 mniejsze pixele robiły za 1 większy pixel, no i tak właśnie zrobili dodając w menu taką opcję >1080p pixel by 4 pixels<

29764c7e4ffec.jpg

Pod poniższym postem jest porównanie rezultatów ostrości skalowania (a właściwie jego braku tylko obejścia tego w inny sposób) tego właśnie rozwiązania vs typowych algorytmowych skalerów innych producentów :

Ukryta Zawartość

W skrócie w porównaniu wypadło to tak że na Panasach obraz HD w tym trybie na matrycy 4K jest ostry brzytwa a na innych już jest nieco zmiękczony.

Dlatego z powyższego wynika że dla uzyskania jak najlepszej ostrości obrazu dla materiałów HD na telewizorach Panasa z matrycami 4K powinna być załączony tryb >1080p pixel by 4 pixels<

A jakie są wasze doświadczenia z tym trybem i jego porównaniami z innymi tv K4 na materiałach HD ?

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Lg 32LJ500V posiada panel VA :

Ukryta Zawartość

Ten gość co to wkleił, to jest z tego znany na tamtym forum, że jak przez dłuższy czas nie wiadomo jaką dany tv ma matrycę albo dopiero pojawił się w sklepach, to lubi iść do sklepu z aparatem i robi wtedy fotki.

Ukryta Zawartość

OLED Philips zgodnie zresztą z oczekiwaniem - wygrywa zdecydowanie rywalizację.

Philips wygrywa w przygotowanym przez siebie porównaniu. Normalnie prawdziwa niespodzianka! Krzysztof przestań pisać te bzdury.

Z tym wygrywaniem Philipsa to jest tak w testach na forum nieuczciwego sprzedawcy, w testach zawsze najlepsze jest to co przynosi największy zysk (w tym roku TCL (P60,C70,X2), w ubiegłym kiepski PUS6561 ,PUS7101 itd..).Co do wysokości marży to mogę podzielić się wiedzą na temat marży na model TCL LED U55P6046 - gdybym chciał go kupić do dalszej odsprzedaży mój zakup byłby :2293 zł brutto .Nie jestem akurat z branży RTV ale moja działalność jest pośrednio związana z wieloma podmiotami zajmującymi się dystrybucją RTV i AGD.Niedawno szukając TV prześledziłem sporo w necie i takich jaj jak na czarnym "pseudo forum" nie widziałem nigdzie -notorycznie kasowane posty (nie po myśli handlarza),ciągłe zwodzenie w sprawie aktualizacji,kopiowanie ustawień do danej serii urządzeń i nazywanie tego profesjonalną kalibracją.Podawanie nieprawdziwych parametrów TV (Samsung bodajże J6300 ,TCL 7906 i TCL 7806 - dane na temat rodzaju matryc i częstotliwości z jaką pracują),sławne upłynniacze w TCL 55C70 ,których nie ma.Nasuwa mi się taka refleksja że jednak w Polsce klienta część sprzedawców ma daleko z tyłu.Najdziwniejsze że taki oszust śmie jeszcze polemizować i wszystkiego się wypierać - złapali cię za rękę to mów że to nie twoja.Smutne to w tych czasach że musimy dalej uważać na tego typu delikwentów ...

Z tym wygrywaniem Philipsa to jest tak w testach na forum nieuczciwego sprzedawcy, w testach zawsze najlepsze jest to co przynosi największy zysk (w tym roku TCL (P60,C70,X2), w ubiegłym kiepski PUS6561 ,PUS7101 itd..).Co do wysokości marży to mogę podzielić się wiedzą na temat marży na model TCL LED U55P6046 - gdybym chciał go kupić do dalszej odsprzedaży mój zakup byłby :2293 zł brutto .Nie jestem akurat z branży RTV ale moja działalność jest pośrednio związana z wieloma podmiotami zajmującymi się dystrybucją RTV i AGD.Niedawno szukając TV prześledziłem sporo w necie i takich jaj jak na czarnym "pseudo forum" nie widziałem nigdzie -notorycznie kasowane posty (nie po myśli handlarza),ciągłe zwodzenie w sprawie aktualizacji,kopiowanie ustawień do danej serii urządzeń i nazywanie tego profesjonalną kalibracją.Podawanie nieprawdziwych parametrów TV (Samsung bodajże J6300 ,TCL 7906 i TCL 7806 - dane na temat rodzaju matryc i częstotliwości z jaką pracują),sławne upłynniacze w TCL 55C70 ,których nie ma.Nasuwa mi się taka refleksja że jednak w Polsce klienta część sprzedawców ma daleko z tyłu.Najdziwniejsze że taki oszust śmie jeszcze polemizować i wszystkiego się wypierać - złapali cię za rękę to mów że to nie twoja.Smutne to w tych czasach że musimy dalej uważać na tego typu delikwentów ...
Amen. Zaraz przyjdzie Kiki/LOCOLOCO/Krzysztof i zacznie pisać coś o nienawiści, opluwaniu itd.
Amen !

Nie widziałem a wiem !

Będę opluwał zawsze kogoś trafię !

Hura hura - jeden już się nabrał !

Uderz w stół...

Mam nadzieję, że to Twoje opluwanie to tylko na forum ;)

Witam, Panowie i Panie TV 26 cali z funkcjami smart poszukiwany niestety bez skutecznie. Kojarzycie czy coś takiego występuje ?

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.