Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie czy jplay działa wam poprawnie pod amanero? Bo ja co prawda na Audio GD ale mam problem pod sterownikami asio amanero działa foobar poprawnie, ale już jak chcę puścić przez jplay to już nie hula .

Pytanie tylko czy jest sens

Jplay dziala bez najmniejszych problemow pod amanero (przynajmniej w moim systemie na win 10). Nie bylo zadnych problemow z konfiguracja. Mam to skonfigurowane przez Asio Proxy wersja 8,3, gdzie kazdy sygnal DSD jest konwertowany do DSD 128. Kazdy sygnal PCM, tez jest konwertowany do DSD 128 i trafia do Jplaya. Dalej w protokole DOP leci do LKS-a i LKS bez zajakniecia przyjmuje sygnal DOP DSD 128 i w takim formacie go dekoduje do analogu.

Czy jest sens.... zalezy, kto co i jak slyszy, a sekundo na jakim sprzecie. Roznica w moim systemie jest bardzo duza na plus przy zastowaniu Jplay-a. Wszystkie aspekty muzyki zyskuja pod kazdym wzgledem. Jak dla mnie zdecydowanie warto.

Na dzien dzisiejszy Jplay obsluguje DOP DSD do 128 i przy wyzszym probkowaniu nie dziala. Zakladam, ze w nowych wersjach obsluga DOP powedruje w gore do minimum 256, lub tez bedzie obslugiwany natywny sygnal DSD tez minimum 256, ale to tylko moje przypuszczenia.

Dodam, ze korzystam z PC i tu obsluga Tidala via Asio Bridge jest bezproblemowa. Rowniez sygnal z Tidala mozna wypuscic na Asio Proxy (co tez czynie) i bezproblemowo skonwertowac do DSD 128 i w tej formie puscic na Jplay. Gra ... suuuuuper. Brak wszelkich znieksztalcen, jakie moim zdaniem wnosi dekodowanie D/A sygnalu PCM. Tu w moim odczuciu dekodowanie sygnalu DSD jest zdecydowanie lepsze i mniej ingeruje w materie muzyczna :).

A czy DOP to mimo wszystko nie jest degradacja dźwięku dsd bo jakby nie patrzeć to to nie jest natywne dsd czyli pełne dsd.

Świąteczne prezenty z sieci:

do pobrania za darmo płyta Studio-quality,24bit flac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz zajawka nowej płyty Foo-Fighters

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

J.Feng s-1pro to dac,streamer,media serwer,wzmacniacz słuchawkowy.

Mnie interesuje dac w tym urządzeniu 2xEs9018,fpga i sprawdziłem działanie wzmacniacza słuchawkowego.

Wrażenia są bardzo pozytywne.Poziom grania nie odbiega od moich urządzeń.

A mamy m.in dostęp do regulacji głośności,regulacji napięcia wyjściowego,wybór trybu pracy,możliwość grania PCM dop,native DSD,pełny korektor,pętlę DLLp, korekcję DSP-wszystko z poziomu aplikacji na Androida.Są jeszcze dalsze opcje do których nie dotarłem.

Może być problem z dostępnością tego modelu.

Widziałem go tylko na taobao,na stronie firmy J.Feng Digital nie ma ceny,więc raczej nie można go kupić bezpośrednio.

W zasadzie na stronie firmy podane ceny dotyczą modeli

UDS-1

Ukryta Zawartość

UDS-3

Ukryta Zawartość

Zwłaszcza UDS-3 to piękna,zaawansowana maszyna-niestety cena jest zaporowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez triode

Zwłaszcza UDS-3 to piękna,zaawansowana maszyna-niestety cena jest zaporowa.

To jest ten z którem Robert z kolegą był u Ciebie?

Ile on w Chinah kosztuje?

Sterujesz już Feng PRO telefonem?

nie-Kuba był u mnie z nowym UDS-1.

Steruję,a w zasadzie skonfigurowałem-bo obecnie transportem jest mój hdm-1d/

Cena uds-3 na stronie producenta to 13800CNY , w Holandii -2500euro.

Steruję,a w zasadzie skonfigurowałem-bo obecnie transportem jest mój hdm-1d/

To nadal używasz go tylko jako DAC, a dlaczego nie jako streamera?

Próbowałeś już podpinać dysk twardy do usb Fenga? ja go głównie tak uzywałem.

Sprawdziłem jak działa po wi-fi.

Jako dac gra na tyle dobrze,że nie chce mi się grzebać-służy mu spokój w sieci energetycznej.

Sklep firmy JF Digital na portalu taobao:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest ten sam charakter brzmienia jak lks czy czyms sie roznia? Moglbys sprawdzic jak gra jako osobny player vs komp/laptop?

Sprawdziłem jak gra po wi-fi,strumieniując z mojego hdm-1d.

działa bez problemu.

Z laptopem zapewne będzie podobnie,trzeba tylko skonfigurować dodatkową sieć.

Laptop po usb-to nie jest dobry pomysł.

Charakter grania wynika z nastaw-jest ich na tyle dużo,że może grać w dowolny sposób.

Jakość dac-a nie odstaje od mojego YSDZ:d-03.

Domyślam się, że jesteś przyzwyczajony do wyboru płyt z dużego ekranu dotykowego, ale ten pro to głównie streamer, a dac jest dodatkiem. Wystarczy mu podpiąć dysk i koniec lub nas po ethernet. Czyta również pliki ISO DSD.

Ten Feng nie ma wejścia USB dla komputera aby pracował z laptopem w trybie dac. Jednak najsensowniejsze go wykorzystanie to jest jako streamer i koniec. Po co znowu podłączać do streamera inne transporty, komputery itd. On sam gra na poziomu LKS z dobrym kompem.

tzn ze zastapi lksa z dedykowanym kompem i nie straci przy tym na jakosci dzwieku obu?

triode mozesz porownac granie tego playera z podipietym dyskiem z muzyka (bez streamingu) vs LKS spietego z kompem po usb np?

Ja nie mam dac-a LKS!

Pytanie jest do zenon.-i odpowiedź jest wyżej.

Jedyna konkluzja na jaką się zdobędę,to to co napisałem już kiedyś:gdybym był bogatszy o moje obecne doświadczenia,i szukałbym czegoś do grania plików mając budżet ograniczony do 1500usd, to nie kupiłbym dac-a.Zysk z dzielonych urządzeń jest mniejszy niż należałoby oczekiwać.

ok sory myslalem ze go masz :)

no to cenne info - wyglada na to ze s1 pro jest jeszcze lepszym dealem choc niestety tidala bedzie nam nim trudno odpalic...

Bez Tidala nie ma grania;)

Osobiście jestem fanem Daphile, po uruchomieniu Digital Room Correction nie wyobrażam już sobie słuchania inaczej.

ok sory myslalem ze go masz :)

no to cenne info - wyglada na to ze s1 pro jest jeszcze lepszym dealem choc niestety tidala bedzie nam nim trudno odpalic...

Fajnie byłoby sprawdzić czy bubbleupnp widzi go prawidlowo jako renderer. Byłoby miło z tidalem

Zen

Triode

Możesz rozwinąć, dlaczego odradzasz granie z lapka usb? Używam głównie Tidala i właśnie noszę się zamiarem apgrejdu systemu. Narazie jest skromnie, v-link 24/96 i smsl.

W tym konkretnym przypadku,odpowiedź jest w poście powyżej-nie można podłączyć laptopa bez kowertera,chyba że po hdmi.

W innych przypadkach każdy zrobi jak będzie uważał.

Triode, a co myślisz o UDS-5 jako wszystko w jednym? Ma to sens? Cena zaporowa, oficjalnie w Polsce nie ma, trochę ryzyko, ale jakbym miał wszystko sam składać do PC Audio to kwotowo pewnie wyjdzie podobnie.

Idea UDS-5 ma sens,dostajemy zaawansowane narzędzie do grania,bez potrzeby mnożenia połączeń.

Rzecz w tym,że urządzenie to kosztuje 18500 CNY czyli ok.3000usd.Czyli jest to półka cenowa urządzeń Linn,Aurender etc.

Nie jestem pewien czy poziom grania i dopracowania jest adekwatny?

Podobną specyfikację można osiągnąć ,łącząc:

Ukryta Zawartość

+

Ukryta Zawartość

Cena powinna wynieść ok 1300usd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi