Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamówiłem DACa L.K.S audio mh-da003 na znanej nam stronie Valuebasket było to 09,02,2016 własnie minął miesiąc a nic nie dostałem (na allegro nie mieli). Zmieniają status zamówienia. Ale żadnej ani jednej odpowiedzi na emaila. Wiedziałem że ktoś w końcu się przejedzie. No i padło na mnie. Napisałem żądanie zwrotu pieniędzy ale to też pozostało bez echa. Co ciekawe kiedy zamawiałem towar mieli niby 3 sztuki. Udało mi się dodzwonić do przedstawiciela w Polsce. I o niego dowiedziałem się że nic z oferty DACów nie będą już mieli. Więc pozostaje tylko czekać na zwrot pieniędzy o ile w ogóle się doczekam. Serdecznie odradzam zakupy.

Uprzedzając pytania próbowałem kupić w kraju używany ale też zostałem potraktowany po macoszemu. A własnie doskonale znam przysłowie że lepszy używany Dac z polski niż nowy z HK. i potwierdziło się

Mam pytanie do kolegi który odsyłał im tego DACa z uszkodzonym narożnikiem. To chyba bagnet. Czy ma z nimi jakiś kontakt lub konkretne informację. Oczywiście proszę o info na PW

Edytowane przez stachukubik

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Więc pozostaje tylko czekać na zwrot pieniędzy o ile w ogóle się doczekam. Serdecznie odradzam zakupy.

Podstawa to płacić kartą i jeśli są kłopoty skorzystać z opcji chargeback. Trzeba być ostrożny przy zakupach z dalekiego wschodu, ja kupiłem LKS'a i nie miałem problemu. Radziłem też tu na forum by kupować przez Allegro i płacić kartą.

Witam

Zamówiłem DACa L.K.S audio mh-da003 na znanej nam stronie Valuebasket było to 09,02,2016 własnie minął miesiąc a nic nie dostałem (na allegro nie mieli). Zmieniają status zamówienia. Ale żadnej ani jednej odpowiedzi na emaila. Wiedziałem że ktoś w końcu się przejedzie. No i padło na mnie. Napisałem żądanie zwrotu pieniędzy ale to też pozostało bez echa. Co ciekawe kiedy zamawiałem towar mieli niby 3 sztuki. Udało mi się dodzwonić do przedstawiciela w Polsce. I o niego dowiedziałem się że nic z oferty DACów nie będą już mieli. Więc pozostaje tylko czekać na zwrot pieniędzy o ile w ogóle się doczekam. Serdecznie odradzam zakupy.

Uprzedzając pytania próbowałem kupić w kraju używany ale też zostałem potraktowany po macoszemu. A własnie doskonale znam przysłowie że lepszy używany Dac z polski niż nowy z HK. i potwierdziło się

Mam pytanie do kolegi który odsyłał im tego DACa z uszkodzonym narożnikiem. To chyba bagnet. Czy ma z nimi jakiś kontakt lub konkretne informację. Oczywiście proszę o info na PW

miałem to samo miesiac czekania w koncu prosba o zwrot i wczoraj oddali kase

No jak pisałem na allegro nie mieli już wystawionego. No teraz pewnie bym płacił kartą. Mam nadzieje jednak że oddadzą.

I dlatego ja kupiłem Audio gd od Polskiego dystrybutora.

A LKS chyba nie ma dystrybucji u nas, czy się mylę?

LKS Audio chyba nie ma oficjalnego dystrybutora w Polsce.

Cena tego dac-a na allegro była tak oderwana od rynkowej ,że musiał nastąpić koniec dostępności.

Mój J.Feng UDS-3 przywitał mnie dzisiaj komunikatem o dostępnej aktualizacji firmware-na co przystałem skwapliwie.

Ekran pobierania widoczny na bardzo lichej fotce.Wszystko poszło szybko i sprawnie.

Oznacza to ,że UDS-3 ma funkcję znaną z niektórych smartfonów czyli OTA.

Uciekł mi Feng... :( musiałem teścia zabrać ze szpitala i zapomniałem. I mnie przebili. Szkoda.

A propos valuebasket - kupowałem przez allegro - przyjechał LKS obity z przodu. Złożyłem reklamację do kuriera, potem do valuebasket, potem jeszcze założyłem spór na allegro. Zabrali sprzęt na swój koszt, dojechał w 2 dni do HK, oddali kasę na konto po 2 dniach od otrzymania sprzętu. Trochę to trwało, ale dali radę.

Kontaktowałem się po polsku przez [email protected] dostawałem maila 1 na dzień niezależnie ile do nich napisałem. Nie czekałem na odpowiedź dłużej niż 48h pomijając weekendy.

Lubię słuchać muzyki! :)

Dzięki bagnet. Zastanawiałem się czy odeślą Ci sprzęt czy kasę.

No ja czekam na info w przyszłym tygodniu jak nic się nie zmieni a już nie mam złudzeń to piszę o zwrot kasy. I poluję na Audiobyte - Black Dragon. A zakupom w chinach mówię ..dziękuje. Nie na moje nerwy ;)

A ja sobie kupiłem na pocieszenie DAC-05A XIJANcośtam. 2xPCM1794 które bardzo bardzo lubię (zostało mi dobre wspomnienie po Hegel H80), w pelni zbalansowane wyjścia. Na wejściu nowy Tenor i niezły zegar. Pojedyncze trafo R-core w zasilaniu ale cena 1/3 L.K.S.a. Jak dojedzie to opiszę.

Do pobrania za darmo,w różnych formatach ok.1000godzin muzyki z kolekcji The David W.Niven Collection of Early Jazz Legends

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ściąganie kilku plików w toku więc pozwole sobie na krótką recenzję YSDZ d-03.

Transpotr Sansui cd alfa 717DR, Wzmacniacz AU alfa 607 mos premium, monitory spx9000 (modyfikowane, odnowione) okablowanie miedziane.

Nie jest to dac dla miłośników vintagowego brzmienia. Wyostrza kontury dźwięków.

Jak to zwykle bywa wprowadzając nowy element do systemu spodziewamy się zmian na lepsze. Zmiany te są większe lub mniejsze, czasem w ogóle ich nie ma , a my sobie wmawiamy uzasadniając wydatek, że są. Takie hobby;). Niektóre z nowych elementów są wielką wtopą, a inne poprawiają humor na najbliższy tydzień lub 2.

Ydsz d-03 jest trybikiem w torze audio, które miało być dodatkiem. Ot takim gadżetem dzięki któremu jakiś plik z płytą nieosiągalną na polskim rynku można sobie odtworzyć. Jak nie będzie jakimś totalnym komputerowym badziewiem może zasłuży żeby przepuścić sygnał ze szlachetnej 717 do jeszcze szlachetniejszej 607.

No więc podłączamy. I co? cisza..... Przelatuję szybko menu dac. Coś jest nie halo. Wszystkie połączenia posprawdzane. Wejście dobrze wybrane. Może w transporcie jakiś kurier podparł dostawczaka na paczce bo wymieniał koło...Hmmm. Trzeba dzwonić do poprzedniego właściciela. Dac jest martwy. Ale zanim zadzwonię to jeszcze się upewnie. Hmm... przy wyjściu coax na sansuiu przełącznik opt,coax,off...........;)

Gra no i to całkiem ok. Nie jest taki najgorszy. Może i zostanie w systemie i nie powędruje do blaszanki z głośniczkami logitecha;)

Po 15 minutach jak już sobie usiadłem oglądając miniaturowy pilocik otworzyły się bramy niebios. To nie jest efekt WOW. To przychodzi z czasem. Słuch musi się zaadoptować do nowych warunków dźwiękowych Nie wspomnę o detaliczności. Każdy z Was wie co to dual mono sabre. Poza tym urządzeń z audiofilskim planktonem jest cała masa. I przeważnie te są przeze mnie niemile widziane. Efekciarstwo jest dobre dla chłopców od bum i cyk. Chodzi o muzykę i o prawdę. I taki jest YSZD(nigdy nie zapamiętam kolejności tych literek). Na czym polega tajemnica tego daca? Myślę, że nadaje dynamiki utworom. Siły, która trzyma membrany w ryzach i każe im trzymać lub puścić w tym, a nie innym momencie. Dzwięk zyskuje na wyrazie. Niekoniecznie barwie, choć ta też się nieco zmieniła. Może nie barwa, a jej odcień. Pojaśniało nieco ale tło pozostaje czarne. Bardzo poszerzyła się scena,a może poprawiło się stereo. Stało się jeszcze bardziej realnie. Tiul na monitorach stał się jeszcze żadszy. Dzwięki ładnie poukładane z początkiem i końcem ładnie zaznaczonym, a jak trzeba to końcem ciągnącym się długoooo do wygaśnięcia.

Dac ma możliwość włączania filtrów nadających inny charakter brzmieniu i inaczej rozkładający scenę. Przy ich zastosowaniu niestety scena przekracza linię monitorów. Dzwięk staje się efektowny co akurat nie jest pożądanym zjawiskiem więc włączamy na normal. I spokój. Acha, przydaje się ta funkcja słuchając słabych realizacji. Płyty stają się bardziej znośne. Wogóle zauważyłem, że dzięki tej czarnej skrzynce więcej płyt jest znośnych. Jest regulacja głośności, fazy, komplet wyjść, dac jest zbalansowany. Całkiem ładny choć trochę odstaje od moich staruszków. Ale to ma każdy DAC na jakimś poziomie cenowym. Ale nie każdy z nich jest muzykalny. A DSZY jest Jeśli chodzi o kasę to wart jest każdych pieniędzy jakie możecie wysupłać z sakiewek. A jego cena wcale tak bardzo nie drenuje portfela, a nawet wskazuje na to, że jest to budżetówka .

DAC zostaje w systemie.

...ładnie napisane!

Można jeszcze to i owo poprawić ,wiadomo jest to urządzenie cyfrowe.

na zdjęciu z sieci monitory Sansui sp-x 9000

Przypomnę,że bardzo dobrej jakości płytę można pobrać za darmo ze strony firmy Bakoon

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście, że można. Na tą kategorię cenową jest to urządzenie udane i może nie przypaść do gustu miłośnikom ciepłych klusek choć bas ładnie prowadzony schodzi niżej niż bezpośrednio z cd.

Moje spx były rozebrane na części pierwsze i ponownie złożone z poprawkami. Oczywiście zawieszenia i membrany wymienione. Plusem są dla nich bardzo szerokie pasmo przenoszenia. Wyglądają tak. Nieskromnie najładniejsze spx jakie istnieją ;)

Oczywiście jest położony nowy fornir. Całkiem nieźle się spisują.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście, że można. Na tą kategorię cenową jest to urządzenie udane i może nie przypaść do gustu miłośnikom ciepłych klusek choć bas ładnie prowadzony schodzi niżej niż bezpośrednio z cd.

Moje spx były rozebrane na części pierwsze i ponownie złożone z poprawkami. Oczywiście zawieszenia i membrany wymienione. Plusem są dla nich bardzo szerokie pasmo przenoszenia. Wyglądają tak. Nieskromnie najładniejsze spx jakie istnieją ;)

Oczywiście jest położony nowy fornir. Całkiem nieźle się spisują

Ty tak całkiem poważnie ?

Bo jeśli chodzi o spx to w wersji oryginalnej były zbyt suche. Doskonale nadawały się do odtwarzania gitar czy instrumentów dętych blaszanych. Brakowało im troszkę niskiego basu(orgny, gitara basowa). Jest to poprawione, a nawet trochę przesadzone(w/g mnie). Więc odchudziłem nieco bas stawiając je na betonowych standach, każdy po 50kg na wysokości 40cm. Dostarajałe do instrumentów akustycznych bo elektroniką nie ma się co sugerować.

W/g moich znajomych bas jest za "chudy", aw/g mnie jest w porządku. Jeśli pozostanę, przy Yzsd to pomyślę o opuszczeniu ich jeszcze o jakieś 10cm. Ale z tym na razie się wstrzymam bo jeszcze gabinet nie jest zaadoptowany akustycznie.

A jeśli chodzi o Yzsd to tak jak pisałem. Wart tych pieniędzy i myślę, że jeszcze większych. Co prawda w towarzystwie nie zabysnę ;) bo to przecież chińczyk ale myślę, że utrze nosa niejednemu anglikowi czy Japończykowi. Wiadomo jak każde urządzenie audio w odpowiednim towarzystwie pozostałej części toru.

Nie Krzysztofie. Tak jak pisałem. W oryginałch miałyzbyt wysuniętą średnicę.

Nie sugerujcie się proszę, że to monitory z 76r. Wtedy jeszcze Europejczycy za bardzo nie potrafili robić dobre głośniki. Pozatym Panowie dźwięk od dawien dawna nie przechodzi rewolucji. Zieniają się mody i gusta dżwękowe ale rewolcji nie ma. Nie mówię o słuchaniu z różnych nośników tylko o jakości dźwięku.

Nie sugerujcie się proszę, że to monitory z 76r

Nie sugerujemy się.

Słuchałem intergry Sansui i monobloków Pioneera z tamtych lat. Wspaniałe brzmienie !

W bydgoskim Audio-Connect można trafić na takie vintage'owe cudeńka.

Chętnie posłuchałbym jak brzmią głośniki z tamtych lat.

Ach to Ty mi zwinąłeś tego DACa!!! No trudno. Na szczęście już się pocieszyłem... :)

Ja ???

Wysoki Sądzie! Ja jestem niewinny!

Co ja poradzę, że morale mi spada, jak słyszę, że coś dobrze gra !?

Edytowane przez Krzysztof_56775

Bagnet. Przepraszam ;). Fenga też komuś zwinołem. Trafiły w dobre ręce. Codziennie są czyszczone irhową ściereczką.

Na pocieszenie tylko Wam powiem, że tworzą zgrany duet ;). Niekoniecznie kolorystyczny...

Integry szczególnie 907 to dzieła sztuki inżynieryjnej. Szczególną pozycje zajmuje seria alfa produkowana tylko na rynek japoński. To zupełnie inne integry sansui, które możecie spotkać. Były wypusty na rynek europejski i us . Krótkie i te egz. były nieco inne(wykastrowane) z niektórych elementów. Są w eu żadkie. W polsce prężnie działa klub fascynatów. Moja 607 mos premium jest jedynym egz w polsce i prawdopodobnie europie. Jest to model limitowany, jubileuszowy. Cudeńko. Każda pliszka swój ogonek chwali ;)

Jeśli jesteście ciekawi to obejrzyjcie sobie. Tu są najciekawsze integry. Zwracam Waszą uwagę na modele alfa 907 z początku lat 90. Są zrobione w całości z miedzi z najlepszą istniejącą elektroniką, najlepszymi,robionymi na zamówienie tranzystorami. Wibracje gaszone konstrukcyjnie. Dodatkowo masy bitumiczne i teflonowe.

Byly sprzedawane 1/3. Czyli 1 nakład kosztów 3 cena na półce. W tej chwili płacimy około 1/12 za nasze hi-endowe komponenty. Daje do myślenia...

Dodam tylko, że firma padła. Właśnie dlatego, że w chudych latach 90 audio firma sansui nie wycofala sie z najwyższej jakości.

Dobra. Dość off topa. Wybaczy Pan, Panie Andrzeju?

Jeśli ktoś będzie zainteresowany to rzuci okiem. Warto wiedzieć i znać historię audio.

I też warto wiedzieć, że alfy mogą stawać w szranki z Accu czy Gryphon bez wstydu ;)

Ukryta Zawartość

To Triode nie jest akurat mój model. Ja mam au alfa 607 mos premium reference amplifier.

Ten na zdjęciu limited ma 50W/8ohm. Jest w polsce taki egz pod Wawą;).

Niska moc bo 607 są najsłabszymi integrami wśród alf. Trzeba tylko pamietać, że są na mosfetach i inaczej jest liczona ich moc i te waty są prawdziwe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiowit

Ten Gustard wygląda fajnie, jakby valuebasket go sprowadził to byłby kolejny hit:

Ukryta Zawartość

Pilot jest, regulacja głosności też. Dobra baza do solidnego i taniego duetu z końcówką mocy.

Ukryta Zawartość

Nie sugerujemy się.

Słuchałem intergry Sansui i monobloków Pioneera z tamtych lat. Wspaniałe brzmienie !

W bydgoskim Audio-Connect można trafić na takie vintage'owe cudeńka.

Chętnie posłuchałbym jak brzmią głośniki z tamtych lat.

Też słuchałem Pioneer i sansui. Pioneer tymi wskaźnikami to jak z lat 50 -60 tych wyglądały.

Słuchałem tez u nich CD Victor i gramofonu 30 sto letniego. Wszystko poziom hi end w brzmieniu. Obecnie Pioneer zszedł na psy w porównaniu do tego jak kiedyś graly jego sprzęty.

Ciekawy materiał do wytłumienia (wpływ RFI/EMI) naszych ess9018, zwie to się 3M AB5100S.

Do poczytania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten materiał prawdopodobnie umożliwiłby komfortowe korzystanie z ustawienia LOWEST DPLL a więc największe tłumienie jittera.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez EMiL

Czy wiesz gdzie można kupić?

Na dole stronki jest polski numer kierunkowy ale firma sprzedająca jest z Brna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi