Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki nauszne do 300zł

MatroX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich :)

Co mnie do Was przywiało ? Tak jak w temacie chęć kupna słuchawek nausznych do 300zł do autobusu jak i na miasto. Niestety od października z auta przesiadłem się na komunikację miejską więc poszukuje jakiś fajnych i nie drogich słuchawek aby umilić spędzony czas w autobusie.

Jako player będzie służył mi mój poczciwy smartphone HTC One z wykupioną usługą Spotify Premium.

Jakiej muzyki słucham głównie to pop, hip hop (ale to bardziej w drodze powrotnej z pracy), jazz, disco i nawet zdarza mi się posłuchać klasycznej. W skrócie można napisać, że słucham każdego gatunku muzyki oprócz metalu i techna. Poprostu nie przekonam się do tego gatunku muzyki ale nie o tym chciałem pisać.

Jakie brzmienie najbardziej mi odpowiada? Umiarkowane. Wszystkie tony zrównoważone. Nie lubię dużej ilości bassu.

Kwota? Myślę, że do 300zł ew. jak będzie coś lepszego to zastanowię się i dołożę powiedźmy te 50zł czy 100zł.

Czego oczekuję? W sumie chciałem słuchawek bezprzewodowych ale w tej cenie to raczej nic przyzwoitego się nie kupi dlatego szukam czegoś na kablu. No chyba, że się mylę? Na pewno nauszne.

Czekam na Wasze sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/114938-s%C5%82uchawki-nauszne-do-300z%C5%82/

Witaj,

zwróć uwagę na słuchawki Grado SR60E, brzmieniowo powinny Cię w pełni usatysfakcjonować.

Jeśli natomiast model bardziej mobilny, proponuje Focal Spirit One Qobuz.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A ja z ręką na sercu polecam Creative Labs Aurvana Live i proszę się nie sugerować marką komputerową. Do 500 zł nie mają równych brzmieniowo, nie wspominając o wygodzie, solidności i wytrzymałości.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Do 500 zł nie mają równych brzmieniowo, nie wspominając o wygodzie, solidności i wytrzymałości.

Tak? To koniecznie posłuchaj tych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Opad szczeny gwarantowany a dodatkowo są i mniejsze (bardziej mobilne) i tańsze.

Ukryta Zawartość

Dla mnie używanie słuchawek przewodowych do smartfona jest mega niewygodne, w tym przypadku rozważałbym jednak opcję Bluetooth.

Do 400zł można znaleźć kilka propozycji np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli jednak wygra opcja kabla to byłbym za

Ukryta Zawartość

(Prywatnie wybieram jakość i wygode i wolę słuchać z poczciwego Iriver'a T10 + Bose IE2) :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przede wszystkim chciałbym każdemu podziękować za szybką odpowiedz w tym temacie.

Dużo padło tutaj typów słuchawek do kwoty 500zł wszystkie te słuchawki są niestety na kablu.

Panowie i Panie, Zastanawiam czy do kwoty 500zł, można kupić jakieś dobre słuchawkina BT które będą w stanie równe dobrze odwzorować dźwięk tak jak słuchawki na kablu.

Przewaga słuchawek bezprzedowych nad słuchawkami na kablu, w moim odczuciu jest ogromna, drażni mnie plątający kabel który zaplątuje dziwne wzory marynarskie czy nawet kabel plątający w okół mojej osoby, wtedy nie ciężko o jakąś "katastrofe" player na podłodze autobusa czy po prostu na asfalcie itd..

Zastanawiam czy znajdę w tej cenie coś godziwego i bezprzewodowego? Czy lepiej postawić na kabel i cieszyć się dźwiękiem.

Co sądzicie o słuchawka Noontec Zoro Wireless. Odnośnie designu wyglądają super, przypominają kopie słuchawek doktorka Dree. Słyszałem mnóstwo negatywnych opinii na temat słuchawek doktorka.

Jak grają noontec zero hd? Ktoś coś wie?

Opisałeś dosyć dosadnie jak bardzo niewygodnie nosi się smartfon z wpiętymi do niego słuchawkami, w sumie najwygodniej jest wtedy trzymać go w ręce...

Wyżej podałem Ci dwa sprawdzone i popularne modele słuchawek BT

Oczywiście słuchawki przewodowe w podobnej cenie mogą zagrać troche lepiej ale co z tego skoro tamte też zagrają fajnie a jaka przy tym wygoda...

Jakość dzwieku z telefonu też jak wiadomo "audiofilska" nie jest ;)

Zawsze możesz też wyskrobac tysiaczka i kupić np.

Ukryta Zawartość

Ten jakiś "Nanootec" to jakaś kolejna marka dla modnej młodzieży i można o tym powiedzieć że słuchawki są dostępne w wielu kolorach ;>

Ukryta Zawartość

Jeśli zależy Ci na wygodzie to zerknij też na JBL E50BT. Dobrze współpracują z telefonem. Mają funkcję rozmowy, całkiem dobrze wykonane i potrafią zagrać głośno.

Przede wszystkim chciałbym każdemu podziękować za szybką odpowiedz w tym temacie.

Dużo padło tutaj typów słuchawek do kwoty 500zł wszystkie te słuchawki są niestety na kablu.

Te które Ci zaproponowałem są i na kabel i na bluetooth. Blue daje wygodę a gdy zapomnisz naładować lub słuchasz dluzej niż 8godz, podpinasz kabel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.