Skocz do zawartości
IGNORED

RCM- High Endowy ukłon w stronę klienta.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

----------------------------------------------------

Jakaś nowa świecka tradycja się widzę rodzi - forumowy sąd kapturowy :-)

Szczerze mówiąc to bardzo wątpię żeby to była słuszna droga... Jeśli się sami nie dogadaliście bezpośrednio to za pośrednictwem forum tez raczej będzie ciężko... Obawiam się, że tutaj będzie opinii dwa razy więcej niż forumowiczów.

Ale jeśli się upieracie to może jakiś osobny wątek? - np. "koleżeńskie rozprawy sądowe" :-)

akrool,

ale przecież to jest całkiem zabawne, najpierw mieszamy kogoś z błotem a potem okazuje się, że w rzeczywistości okazuje się, że to MY nie wywiązaliśmy się z danego słowa.

Każdy sobie resztę doczyta.

Ja z Esotericiem mam tylko dobre skojarzenia - napisałem, że chce kupić od niego kable głośnikowe - a ten spytał czy przez decyzją o kupnie nie chcę ich najpierw sprawdzić u siebie - miłe zaskoczenie.

Napisałem, że nie, bo kable znam ale po przeglądnięciu jego oferty zainteresowały mnie jeszcze jedne XLRy - zadzwoniłem, pogadaliśmy, dorzucił do paczki z głośnikowymi i wysłał na testy bez kaucji. Po kilku dniach zadzwonił, spytał czy kable się podobają, powiedziałem że NIE, opisałem co mi w nich nie leży, stwierdził, że to dlatego, że kable są NOWE i żebym posłuchał jeszcze kilka dni i zadzwonił z info czy się ułożyły, jak się okazało, kable dość mocno się zmieniły i to dokładnie w stronę, o której wspomniał - całościowo i tak nie zagrały u mnie lepiej niż XLRy, które posiadałem. Zadzwoniłem, pogadaliśmy a kable odesłałem.

Jak widać da się.

----------------------------------------------------

dlatego proszę nie wydawać wyroków na forum a mieć wiedzę dla siebie i tematu nie ma co ciągnąć dalej.

Wątek ten wykorzystałem bo w temacie jest stwierdzenie: ukłon w stronie klienta a w Polsce właśnie tego najbardziej brakuje i to zauważył sly30.

Taki ukłon jest np. w poczciwej Castoramie ;-)

ale przecież to jest całkiem zabawne,

Czy ja wiem... Taka trochę bójka przy trzepaku, a wszyscy lecą do okna :-)

a w Polsce właśnie tego najbardziej brakuje i to zauważył sly30.

A tu to się nie zgadzam, że można tak generalizować. Są przykłady negatywne i są pozytywne - przedstawiciele obydwu obszarów były wskazywane w tym wątku.

kiedyś w Esotericu kupiłem sieciówkę Acrolinka....gość bardzo konkretny i rzeczowy, mógłbym polecić....

wcześniej rozmawiałem na temat wzmacniacza.....również profesjonalne podejście

No to teraz może zakończymy temat Esoteric a podzielimy się opiniami na temat innych salonów. Jest w Warszawie kilka miejsc sprzedających sprzęt audio kosztujący nie małe pieniądze, a zupełnie nieznane mi i moim znajomym. Miał ktoś kontakt z takimi miejscami jak Audio Color czy Media Centrum? Ktoś coś tam kupił? Jak z poziomem obsługi?

Miał ktoś kontakt z takimi miejscami jak Audio Color

Tak - ja miałem kontakt z tym salonem. Pożyczałem kilka rzeczy do odsłuchu, kontakt rzeczowy i profesjonalny, kaucja i sprzęt wjechał do mnie. Niestety póki co nic z wypożyczonych się nie wpasowało w mój system i oczekiwania, ale nikt na nikogo się nie obrażał, sprzęt odebrany, kaucja zwrócona - generalnie polecam. Tylko niestety sale odsłuchowe takie sobie - jedna bardzo mała, druga zbytnio (moim zdaniem) wytłumiona.

Panowie, a zna ktoś fajne miejsca audio ze sprzętem czy płytami w Zagłębiu Ruhry u Germanów? Jest tam kilka dużych miast, ponad 10 mln. ludzi, na pewno są miejsca, które mogą nas zainteresować.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie, a zna ktoś fajne miejsca audio ze sprzętem czy płytami w Zagłębiu Ruhry u Germanów? Jest tam kilka dużych miast, ponad 10 mln. ludzi, na pewno są miejsca, które mogą nas zainteresować.

http://www.schlegelmilch-highend.de/

Jeden z największych salonów audio w Niemczech (jak nie największy) , choć nie dokładnie w zagłębiu.

Kupowałem sporo rzeczy u nich.

Profesjonalna obsługa.

Polecam.

No to teraz może zakończymy temat Esoteric a podzielimy się opiniami na temat innych salonów. Jest w Warszawie kilka miejsc sprzedających sprzęt audio kosztujący nie małe pieniądze, a zupełnie nieznane mi i moim znajomym. Miał ktoś kontakt z takimi miejscami jak Audio Color czy Media Centrum? Ktoś coś tam kupił? Jak z poziomem obsługi?

Moreno nie znam sklepów o które pytasz , natomiast z czystym sumieniem mogę polecić w Warszawie HiFi Club który ma właściwe [ moim zdaniem ] podejscie do klienta - bardzo miła i rzeczowa obsługa. Przy okazji sporo ciekawych płyt. Polecam

"Trochę w tym prawdy bo wyższe Sonusy są dość kapryśne pod względem elektroniki...

Może kolega kupi je teraz. Za pół ceny? Stradivarii są w Wawie do kupienia za 70 tyś PLN. Salon na Andersa. Poprosiłem ich o odsłuch to mi zorganizowali kiedy chciałem i z czym chciałem. Zawsze odsłuchy są w stanie zorganizować jeśli termin wcześniej się uzgodni"

Nie wiem, dlaczego kumpel spotkał się z takim odzewem ze sklepu. W każdym razie dzwonił tam ze dwa, trzy razy i za każdym razem słyszał mniej więcej to samo. Na marginesie - nie jest audiofilem; chciał kupić dobre kolumny i mieć święty spokój na lata - może więc nie potraktowali go poważnie. Swoją drogą bardzo się temu dziwię - czyżby pracownicy mieli akurat złe dni ? Sonus Faberów już raczej nie kupi - skończyło się na Audio Physicach też trudnych do napędzenia, a grają u niego bardzo dobrze. NB interesował się też Dynaudio C4, ale jak przyszło do konkretów to cena poszybowała w górę (to było w Nautilusie)

W każdym razie ta cała historia nie świadczy najlepiej o niektórych sklepach audio

Przecież to taki sam handel jak każdy inny - idąc np. do salonu po nowy samochód nie ma z reguły problemów z dokładnym obejrzeniem czy jazdą próbną, a to zbliżony poziom cenowy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.